Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיובי, חשבתי בהתחלה שפותח הפוסט התכוון לדיינקסורב בתור תחליף ליריעות בידוד ,

מסתבר שלא הבנתי נכון.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

באלק זה שם לחבילה שמכילה כמות מסויימת של יריעות בידוד, וגם "באלקים" לא סופגים שום דבר או "זורקים" (מאיפה אתם מביאים את כל זה?!). הם מוסיפים מסה לפח כדי להפחית רזוננס, אין להם שום תכונות בליעה או בלימה.

לפני כמה שנים תרגמתי מאמר קצרצר של 17 עמודים, אני מציע לקרוא אותו (נמצא ב FAQ).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חברים - מצטרף לאיתמר

אם כבר הדיינאמאט אקסטרים ממיר את הרזוננס של פח הדלת לחום.

יש BULCK

אבל יש גם MEGAPACK :wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הפדים האלה משפרים את הסאונד מהמיד באס מאוד, הם מונעים את התדרים החוזרים למידבאס ללכיוון שהוא יורה אותם, והמידבאסים נשמעים הרבה יותר נקי ומדויק.

וברווזים הם חיות טורפות שפעילות בלילה.

בלתי אפשרי למנוע תדרים חוזרים עם חתיכת גומי כזאת שדבוקה לדלת פח ברכב .

מה שעוד יותר מציק זה שהשם של המוצר מרמז על יכולת ספיגה ( ABSORB ) , ויכולת ספיגה לא קיימת בחתיכת גומי בעובי של 10 מ"מ , ספיגה בכלל לא קיימת בשום מוצר קשיח , ספיגה נוצרת ע"י האטת גלי הקול ע"י מעבר בהרבה מאוד מכשולים כמו 30 ס"מ ( לא מ"מ ) של ספוג אקוסטי שגורמים לגלי הקול להפוך לאנרגיית חום וכך התדרים שחוזרים מחומר מוצק כלשהוא שהם פוגעים בו הם חלשים משמעותית.

אם זה לא מספיק אז הם מוסיפים עוד אש למדורה ע"י התבנית היפה הזאת על חתיכת הגומי , שמרמז על יכולת המוצר "לפזר" את הסאונד כמו דיפיוזר ... יש לציין שצורת השטח שגלי הקול פוגעים בהם היא אכן רלוונטית למשהו אבל זה קורה רק בחדרים מהונדסים גדולים מאוד ע"י שינויים גדולים יחסית בקירות כמו פה , בטח שלא ע"י הפרשי גובה של מיקרו מילימטרים בודדים ... :

http://www.solar2.net/wp/wp-content/uploads/2007/04/007_7_0003_0001.JPG

משחקי הגבהים ( הגדולים יחסית ) הם לא רנדומליים והם עוקבים אחרי נוסחא מסויימת שלרוב המיקרים לא נראית טוב במיוחד בגלל שזה לא בנוי בשביל יופי , כמו כן דיפיוזרים הם חסרי תועלת לחלוטין בחללים קטנים ... כשאני אומר קטנים אני מתכוון לחדרים של 2 מטר על 3 מטר ... אז יכולת הפיזור בתוך דלת של אוטו היא אפסית ולא קיימת בכלל , ספיגה אכן קיימת ( כמו שאמרתי , לא עם החומר הזה ) אבל פיזור לא קיים לעולם בחלל כה קטן.

אז יש לנו פה מוצר שלא מסוגל לספוג כלום למרות שמו של המוצר ( ABSORB ) , שלא מסוגל לפזר כלום למרות טקסטורת הפיזור המעוגלת הזאת שקיימת עליו ... אלה שני המושגים היחידים שקיימים בעולם האקוסטיקה , ומוצר זה לא עושה דבר לשניהם.

יש פסיכואקוסטיקה , שזה אומר בעצם שאתם שומעים מה שאתם חושבים שאתם אמורים לשמוע ... כי מאוד קשה לא לשמוע מה שאתם חושבים שאתם כן אמורים לשמוע , מבלבל ? אם אני ידחוף עכבר מת מאחורי הרמקול ואגיד לכם שהוא עושה משהו ... יהיה לכם מאוד קשה לא לשמוע שום הבדל , שכן חוש השמיעה מושפע מאוד מהפסיכולוגיה שלכם וממה שאתם חושבים ברגע נתון , שכמובן משתנה כי אמרתי לכם שהעכבר המת עושה הבדל.

המוצר הזה הוא חסר תועלת וההבדלים שאנשים רומזים שהם שומעים הם פסיכולוגיים , בדלת לא אטומה ההבדלים יהיו גדולים יותר בגלל שהמוצר בכל זאת סוג של מונע מהתדרים לפגוע בפח הדלת ישירות מאחורי הרמקול וזה ... סוג של מונע מהפח להפוך לויברציות בגלל שהויברציות שפוגעות בגומי לא מלוות בשום רעש של פח כי גומי לא מקרקש , אבל גם פה אני בספק שכן הבעיה היא שעדיין 98% מהדלת לא אטומה.

בקיצור זה יהיה אותו דבר להדביק חתיכת חומר בידוד מאחורי הרמקול , זה יהיה בלתי אפשרי לשמוע דבר כזה.

כמובן אלה אם כן אני אגיד לכם שעשיתי את זה ואז כמובן שתשמעו ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

בכוונה לא הגבתי על האשכול הזה מכיוון ששמתי פד אחד ברכב לשמוע ההבדלים ורק היום ייצא לי לשמוע את זה.

חייב לציין שלי זה "העלים" בעיה מאוד מעצבנת שהייתה מציקה לי כל הזמן,הצליל נהיה יותר חם ויותר נעים לאוזן בהרבה,והמון פעמים דיברתי על הבעיה ואף אחד לא ממש הצליח להבין במה מדובר שזה כ"כ מפריע לי..

אז כרגע זה העלים לי את הצרימה של הווקאליות,שמהצד השני(איפה שאין פד) אני עדיין שומע את זה צועק עלי וזה מרגיז,הבדקיה שביצעתי זה שהורדתי את כל הגיינים (טוויטרים,סאב) ונשארו רק המידבאסים ועשיתי L\R לשמיעת ההבדל.

כמו שכבר חלק ציינו אכן יש ההבדל בזה גם שאת המידבאס עם הפד אני יכול להוריד ל63HZ והבאס נשמע די נקי והרמקול עומד בזה לעומת הרמקול השני שהוא עובד בסדר רק על 80HZ וכשאני שם על 63 הוא מתחיל "לאבד" את עצמו.

כנראה אשים גם בצד השני את הפד ואז נוכל להנות משני המידבאסים כמו שצריך,כי עדיין הצרימה מהרמקול ווקאלית מדי ומעצבנת(ולא הצלחתי להוריד אותה עם הכיוונים הקיימים)

בהחלט אחרי בדיקה שלי ממליץ לשים את זה(מומלץ אחרי איטום בדלתות)

Scan Speak

פורסם

עשית את אותה הבדיקה לפני ששמת את הפד?

כי בסוף עוד תגלה שיש לך מידבאס תקול בצד שמאל או ערוץ הגברה תקול או יציאת HU תקולה או כבל תקול :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי כמה בעיות כבר מצאת לי...

אכן עשיתי בדיקה לפני שהפדים הורכבו ולא שמעתי ההבדלים בין המידבאסים,כיום שמים לב להבדל.

נ.ב אדי אתה תופתע לשמוע איך שמתי בסוף את הפדים..

Scan Speak

פורסם

אני לא בטוח שאני רוצה לדעת

:-D

אבל נראה לי שהרכב איבד איזה כוכב בטיחות בדרך.. :-P

Pioneer TS-X150

פורסם
בטח שעוזר. ליצרן, ליבואן, למשווק, לרשות המיסים.

ולפני שיקפצו עלי כל האלה ש"שמעו" הבדלים - זו דעתי ולא תוכלו לשנות אותה 8)

לפי כל כללי הפיזיקה, המוצר הזה הוא קשקוש אחד גדול.

איתמר.

כל מילה בומבה

הותקנו גם אצלי, שום שינוי שמיע.

פורסם

לא,הוא עדיין עם הכוכבי בטיחות שלו.:oops:

כנראה ששמתי בסדר אם אני שומע ההבדל,בדלת השניה אני אצלם בשבילך את העבודה והתוצאה שתוכל להגיד.."וואלה גם ככה זה משפיע,על הכיפאק":wink:

Scan Speak

פורסם

לצערי אני נוטה להסכים עם איתמר ועם טל (דיפורס) בנושא הזה

הדבר היחיד שהפד הזה עושה הוא להוסיף לדלת עוד קצת "ריפוד" וזה כמובן יכול לעזור בלהשכיח את הרזוננס מהפח של הדלת.

אז אם יש הבדל שמיע - כנראה שישנו הבדל קטן - אבל לא בגלל הסיבות שאתה חושב שמהן ההבדל הזה נוצר.

Pioneer TS-X150

פורסם
באלק זה שם לחבילה שמכילה כמות מסויימת של יריעות בידוד, וגם "באלקים" לא סופגים שום דבר או "זורקים" (מאיפה אתם מביאים את כל זה?!). הם מוסיפים מסה לפח כדי להפחית רזוננס, אין להם שום תכונות בליעה או בלימה.

לפני כמה שנים תרגמתי מאמר קצרצר של 17 עמודים, אני מציע לקרוא אותו (נמצא ב FAQ).

איתמר.

אכן נשמע הגיוני:

ולכן אשאל שתי שאלות בתור אחד שאין לו ניסיון בבידוד ואטימה... (השאלות ישמעו אולי מפגרות אבל נא להתייחס ברצינות)

א. הוספת שתי שכבות בידוד או אפילו שכבה אחת שמודבקת כמו שצריך בדלתות , שהיא כמו שאיתמר מציין "מוסיפות מסה לפח". כמה זה עוזר בשעת תאונה נניח שרכב אחר נכנס בדלת לפי הדברים האלו הנזק לדלת צריך להיות קטן יותר.. לא ?

ב. האם ריפוד בדלת של חומר סופג רך , כמו ששמים בתיבות רמקולים בייתים , כמו צמר סלעים או אקרילן של כריות עוזר ? או שיש בעיה לוגיסטית טכנית להכניס את זה לדלת (רטיבות ? לחות ? )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

א. אתה יכול להעביר את האצבע שלך דרך החומר הזה אם תיתן מכה מספיק חזקה... בתאונה זה חסר משמעות.

אבל - החומר הזה גם מגן על פח הדלת מפני חלודה ומבודד אותך גם מחום וקור - בארץ שלנו זה דווקא עובד לרעתך.

ב. הדלת אינה אטומה למים - אתה לא רוצה לשים שם חומר סופג מהבחינה הזו של ספיגה.

Pioneer TS-X150

פורסם

צמר אקוסטי בדלת זה חסר תועלת , הנפח הממוצע בדלת של רכב משהו כמו 50 ליטר , הרמקולים לרכב אמורים לעבוד ב infinite baffle , בנפח בלתי נגמר ( לפחות VAS כפול 2 ) ז"א בנפח דלת ... הצמר לא יעשה כלום.

כל הקומבינות האלה חסרי תועלת , דלת הרכב היא לא תיבה לרמקולים, הדבר הכי שימושי זה לחסן את הפח ע"י איטום בשביל למנוע resonance וזהו.

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...