Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

רציתי לדעת בכללי אם תושבות הגיר או המנוע גמורות, איך אנחנו מרגישים אותם בנסיעה?

מה ההשפעות שלהם על תפקוד הגיר או המנוע?

והאם חייבים להחליף אותם אם הם לא תקינים?

ובערך ברכב פרטי אחרי כמה קילומטרים צריך להליף כאלה תושבות?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

שלום רב !

תושבות גיר ומנוע, אמורות למנוע זעזועים באת האצת המנוע, ובעת שילוב להילוך ברכב אטומטי, וזאת במטרה לרכך את תנועת הבמנוע קדימה או אחורה.

תושבות קרועות יגרמו לרעידות בסרק, ועד למצב שמנוע ירד הנוך מדי יחד עם תיבת ההלוכים, ויפעיל לחץ על הציריות, עד למצב נדיר שהמנוע יפול או יעמוד בזווית מסוכנת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תושבות גיר בלויות / קרועות - יכולות לגרום לדפיקות בהעברת הילוכים.

רצוי מאוד להחליף תושבות לקויות. צביקה הסביר לך שייתכנו גם נזקים (התופעות הראשוניות יכולות להיות רעידות או דפיקות ועד לנזקים שצביקה תאר).

לא ידוע לי אם יצרנים מגבילים שימוש בתושבות לק"מ או פרק זמן. כעיקרון תושבות יבשות קרועות או סדוקות רצוי להחליף.

alfa 156 2.5.

פורסם

אוקי,

למשל באימפרזה 2006 (גיר אוטומתי מנוע 2.0 ) אני לפעמים מרגיש דפיקה בהחלפת הילוך בעיקר מראשון לשני, אז איך אני יכול לבדוק אם הבעייה היא בתושבות גיר?

האם אפשר לראות אותם מתחת לאוטו? איפה הם בדיוק?

והאם אוטו כזה שנסע עד היום רק 86,000KM יתכן וכבר צריך תושבות?

תודה .

פורסם

שלום רב!

החלפתי בג'סטי לפני כחודש את תושבות המנוע.(עבודה עצמית)

התופעה לפני ההחלפה:

חוסר יכולת בנסיעה חלקה בטורים נמוכים.

בתחילת נסיעה רעידות .

לאחר החלפת התושבות במקרה שלי 3 תושבות :

נסיעה חלקה ללא רעידות .

מרגיש גם שהעברת ההילוכים יותר מדוייקת.

בהצלחה!

צ'צ'יק

פורסם

אתה יכול להסתכל על התושבות - יש בדר"כ אחת בכל צד של המנוע/גיר,אתה יכול לראות אותם מלמעלה בחלק מהרכבים,

ויש אחת בין המנוע לקיר שמאחורי הדש בורד(קיר אש).

יכול להיות שברכב שלך יש גומיה קרועה אחרי ק"מ כזה ואפילו פחות.

עבדתי בוולוו וב S80 יש מחלה שהתושבת העליונה(יש שם גשר מעל המנוע)נקרעת עקב הכח של המנוע במיוחד ברכבים המוגדשים.

פורסם

רשמו לי בדוח בדיקת קניה ששתי התושבות ברכב שלי בלויות, גיר + מנוע. זה היה באפריל. הגעתי החודש לטיפול 150K (במורשה הונדה) וביקשתי דעתו של המכונאי. לגבי תושבת גיר אמר "איזה תושבת?:? " ואת תושבת המנוע החליף בחדשה, מקורית. עלות של 550 שקלים + עבודה + מע"מ.

האוטו לא רעד ב150 קמ"ש מרגע הקניה ולא רועד עכשיו. החלפת ההילוכים זהה לחלוטין. לא מרגיש אפילו קצת הבדל.

סתם חרטע, 700 ומשהו שקלים הלכו לפח.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סליחה שאני מתעלק על השירשור.בצרפתיה שלי פיג'ו 205 93 יש שתי גומיות בלויות של התושבת מנוע העליונה(התושבת שלמה ולא קרועה), וברכב יש דפיקות חזקות בזמנת דריכה\עזיבת דוושת הגז.האם הגומיות הבלויות אחראיות לזה או שמה התושבות התחתונות גמורות?

פורסם

אז אני רוצה להבין דבר אחד וסופי,

האם תושבת גיר בלויה או קרועה באמת יכולה לעשות בעיות לגיר ודפיקות?

והאם במשך הזמן זה יכולת לגרום גם לתקלה פנימית לגיר?

• תוכן חדש...