Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...

זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך.

עידן

שנאמר - כבר נאמר :lol:.

אבל עדיין נכון תמיד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קרה לאבא שלי לפני כ-20 שנה. דלת קדמית שמאלית נדפקה בצורה רצינית ותוקנה - לא דווח. אני בטוח שיש עוד סיפורים.

מתי גיליתם את זה? מיד? כשמכרתם?

בכל מקרה נראה לי שנצטרך משהו יותר עדכני בכדי לייצר עניין תקשורתי.

בועז א כתב:

זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...

edanj כתב:

זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך.

עידן

שנאמר - כבר נאמר :lol:.

אבל עדיין נכון תמיד.

מה שנקרא Great paranoids think alike

מה שבטוח אנלוגי, אחרי מה שעשית היום לבחור בשרשור השני אני ממש לא רוצה שתרדוף אחרי. :lol:

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

פורסם

זה שאתה לא רוצה שירדפו אחריך לא אומר שאני לא חופר כבר בארכיון ההודעות :evil:.

:wink:

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
מתי גיליתם את זה? מיד? כשמכרתם?

אחרי כמה חודשים. ההרכבה מחדש של הדלת אחרי הפחחות לא הייתה מושלמת והדלת התחילה לקרקש. נדמה לי שהמראה גם התפרקה קלות.

בכל מקרה נראה לי שנצטרך משהו יותר עדכני בכדי לייצר עניין תקשורתי.

ברור. אבל אני בטוח שלא חסרים סיפורים, כולל בפורום.

פורסם

חברים, מי שקיבל רכב חדש מהיבואן שעבר תיקון ולא הודיעו לו על כך, שיצעד קדימה ויספר לנו את סיפורו.

זה שאתה לא רוצה שירדפו אחריך לא אומר שאני לא חופר כבר בארכיון ההודעות :evil:.

:wink:

מזל שיש לי רק 31, בעצם עם זאת זה יהיה 32, וכולן "נקיות".

פורסם

עדכון...

היום הגענו לסוכנות וולוו בחיפה לאחר שבאמת התברר כי שכחו להתקין את האיתוראן, דאגו שניידת של איתוראן תגיע ותתקין אותו, אז לבסוף לא היתה סיבה לדאגה.

הוצאנו את הרכב יפה מתמיד בצבע לבן ומרגיש כמו שוולוו צריכה להרגיש.

בקרוב אני גם יעלה תמונות של האוטו ורשמים ראשונים.

כמו כן אני חייב לציין ש"אירוע" קבלת הרכב היה מרשים ומכובד יותכ מכל דרך שבה קיבלנו רכב(ואנחנו מחליפים רכב מהחברה כל שנה עד שנתיים) הרכב היה בתוך הויטרינה מכוסה בבד לבן, על הפלזמות היתה רשומה ברכה לכבודנו(עם השם שלנו), וכמובן קיבלנו הסבר מקיף ומלא.

נ.ב הרכב הקודם היה הונדה אקורד 2008 מהצורה החדשה(עסקת טרייד אין).

החדשה היא S40 2.0 LUXURY.

פורסם

תמיד יש סיבה לדאגה, כאשר מדובר בסוחרי רכב. כבדהו וחשדהו, בעיקר "חשדהו". יש לי ניסיון שונה לחלוטין עם אותו יבואן - מאיר.

פורסם
אין שום סיבה לדאגה כאשר מדובר ביבואן מכובד בתוך הארץ

בטח. כי יש יבואנים מכובדים יראי שמים שבחיים לא יסתירו כלום.

אני זוכר את הסיפור על מישהו שקנה אודי (A6 אאל"ט), שמהיום הראשון הייתה בעייתית. הרכב בקושי יצא מהמוסך, ובסוף התברר כי הרכב נפל מהמשאית שהובילה אותו והכל "טופל" מבלי שיידעו את הלקוח. רק כדי לסבר את האוזן, מרחק הסרנים בצד אחד של הרכב, היה קטן מבצד השני. חיפשתי את הכתבה ב-YNET אבל לא מצאתי.

פורסם

ראשית מדובר במקרה שבו היבואן הודיע ללקוח אודות הנזק ואף הציע לו פיצוי משמעותי שהלקוח הסכים לקבל. אכן יתכן שהיבואן לא גילה את כל האמת לגבי הנזק אבל פה כבר נכנסים לתחום אפור של מי אמר למי מה בדיוק ומתי.

שנית לגבי טענת שאין חובה לדווח על נזק:

סעיף א'1 של חוזר 1514 (נזק משמעותי ברכב חדש), מטעם הממונה על היבוא במשרד התחבורה, מציין מפורשות כי:

"בכל נזק או פגיעה ברכב חדש הדורש תיקון פחחות או צבע, תערך שומת נזיקין על-ידי שמאי רכב מוסמך, הנושא ידווח ללקוח ויתועד (כולל צילום הנזק)"

בסעיף ב' של אותו חוזר מצויין: "נזק שנגרם לרכב לפני מסירתו ללקוח, בשיעור של מעל 5% מערכו, גם אם לא נקבעה לו ירידת ערך על-ידי שמאי רכב, חייב היבואן להודיע ללקוח על מהות התיקון, והיבואן יפצה את הלקוח בדרך שתסוכם עמו".

סעיף ב' לא קובע מה צריך להיות כאשר הנזק הוא פחות מ5% ולכן לא סותר את סעיף א'1 שקובע כי בכל מקרה חייבים לדווח.

זה שהיבואנים מתנהגים כמו סוחרי מתכות ומנסים לדפוק אותנו בשיטת "מצליח" זה לא חדש. אבל הטענה שהחוק עומד לצידם במקרה הזה פשוט לא נכונה. היבואנים מתבססים על פרשנות מעוותת של סעיף מסויים אך בכל המקרים שצויינו שהגיעו לבית המשפט, השופט פסק לטובת הלקוח.

אני עדיין עומד מאחורי ההתחייבות שלי לדחוף מקרה שקרה לאחרונה (עד חצי שנה), שבו לא הודיעו כלל ללקוח על נזק, לאחת מתוכניות התחקירים.

פורסם

למה "יתכן שהיבואן לא גילה את כל האמת "?!

כבוד השופטת הדסה נאור קבעה בפסק הדין כי הנזקים האמיתיים - בניגוד לטענה - לא הוצגו לקונה במלואם. את זאת ניתן ללמוד מכתב הוויתור עליו חתם הקונה, בו נכתב כי "...בוצעו תיקון וצבע בדלת תא המטען".

איפה אתה רואה "תחום אפור של מי אמר למי"? לפי פסק הדין זה שחור על גבי לבן. צ'מפיון "שכחה" לדווח על החלפת מכסה המטען, החלפת פנס אחורי, תיקון פח בדופן אחורית ותיקוני צבע בפגוש האחורי. במילים אחרות, הם פשוט שיקרו.

רק המצג הכוזב - כך בית המשפט - שהוצג לפניו, שכנע אותו לקחת את הרכב.

ודבר נוסף.

לפי דרישת הלקוח, יבואן חייב לדווח על כול תיקון, גם בעלות של 1/2 שקל.

פורסם
למה "יתכן שהיבואן לא גילה את כל האמת "?!

איפה אתה רואה "תחום אפור של מי אמר למי"? לפי פסק הדין זה שחור על גבי לבן. צ'מפיון "שכחה" לדווח על החלפת מכסה המטען, החלפת פנס אחורי, תיקון פח בדופן אחורית ותיקוני צבע בפגוש האחורי. במילים אחרות, הם פשוט שיקרו.

ודבר נוסף.

לפי דרישת הלקוח, יבואן חייב לדווח על כול תיקון, גם בעלות של 1/2 שקל.

אני לא אומר שזה לא נכון שלא הציגו בפניו את כל הנזק, אני פשוט ניסיתי להתמקד בנקודה של האם דיווחו לו או לא. הטענה היתה שהיבואן בכלל לא חייב לדווח על הנזק והמקרה הנ"ל הוצג ככזה. במקרה הנ"ל דיווחו לקונה, רק שלא את כל האמת. זה לא פחות חמור, זה רק מקרה אחר מהנדון.

בשורה התחתונה, היבואן חייב לדווח על כל תיקון של פחחות ו/או צבע, ולא רק לאחר דרישת הלקוח אלא מיוזמתו. רק שיבואני רכב של מדינות עולם שלישי לא ממש סופרים את הילידים ומנסים לספר להם סיפורים על בסיס איזשהו סעיף שהם מפרשים איך שבא להם. לכן הלקח בכל הסיפור הזה הוא שבעת קבלת רכב חדש מהיבואן חייבים לדרוש את היסטוריית התיקונים של הרכב. זה נשמע קצת אבסורד לדבר על היסטוריית תיקונים לרכב חדש אבל זה מצב. אם בהיסטוריית תיקונים יש משהו חריג אני הייתי לוקח את המכונית למכון בדיקה באופן מיידי בכדי לוודא שסיפרו לי את כל האמת.

פורסם
בטח. כי יש יבואנים מכובדים יראי שמים שבחיים לא יסתירו כלום.

אני זוכר את הסיפור על מישהו שקנה אודי (A6 אאל"ט), שמהיום הראשון הייתה בעייתית. הרכב בקושי יצא מהמוסך, ובסוף התברר כי הרכב נפל מהמשאית שהובילה אותו והכל "טופל" מבלי שיידעו את הלקוח. רק כדי לסבר את האוזן, מרחק הסרנים בצד אחד של הרכב, היה קטן מבצד השני. חיפשתי את הכתבה ב-YNET אבל לא מצאתי.

אתה בטח מתכוון לזה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3111543,00.html

פשוט אין מלים.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה? ברגע שאתה מוציא את הרכב מהחברה, גש למכון בדיקה ותעשה בדיקת שילדה וצבע.

כולה 150 ש"ח שיורידו לך הרבה כאבי ראש/לב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...