Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שצולבים אותי, אני יודע שיש איסור בפורום על המלצות והשמצות של מתקינים כאלו ואחרים, אך אני עושה בירורים בזמן האחרון בין מתקינים שונים לגבי התקנה של מגבר ומקבל מחירים שונים ומשונים.

אם כן כמה צריכה לעלות :

התקנה בסיסית של מגבר 4 ערוצים כלשהוא +כבילה ?

פורסם

תלוי איזה מתקין את מביא קיט התקנה או שהוא שם לך?,בדרך כלל התקנה אצל מתקין טוב עם כבלים ועבודה טובה זה בין 600-700 שקל, עבודה חפארית עם כבלים תעלה לך בסביבות ה450-500 ש''ח. עם אתה מביא את הקיט התקנה תוריד מהסכום כ150-200 ש''ח תלוי בקיט התקנה שלך.

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם

אם אתה קונה מאותו מתקין את המוצרים אז אני מאמין שהוא יעשה לך הנחה קטנה מכיוון שהוא כבר עשה עליך רווח מהמוצרים אז הוא יתן לך הנחה בישביל ההרגשה הטובה ושתיהיה מרוצה

פורסם
תלוי איזה מתקין את מביא קיט התקנה או שהוא שם לך?,בדרך כלל התקנה אצל מתקין טוב עם כבלים ועבודה טובה זה בין 600-700 שקל, עבודה חפארית עם כבלים תעלה לך בסביבות ה450-500 ש''ח. עם אתה מביא את הקיט התקנה תוריד מהסכום כ150-200 ש''ח תלוי בקיט התקנה שלך.

מה זה התקנה טובה ? ומה זה התקנה חפרית ? הרי בסופו של דבר יש רק דרך אחת להתקין מגבר לא ? ודרך אחת להשתמש בקיט לא ? וקיט בסיסי לא צריך לעלות יותר מ150 ש"ח למיטב הבנתי לא ?

פורסם

איזה שטויות , תראו לי מתקין אחד שיגיד על התקנה שלו שהיא חאפרית. עובדה בגלל זה יש כאן איסור גורף של המלצות על מתקינים. הרי כל מתקין חושב שיש לו ידי זהב. ונניח שאנו שמים בצד את כל הנושא של קיט ההתקנה.

נישאל שאלה אחרת.

לא כמה עולה להתקין מגבר, כמה זמן לוקח למתקין מנוסה להתקין מגבר ברכב ממוצע?. (נניח שלקח לו 20 דקות להשחיל את הכבל האדום דרך קיר האש)

שעתיים ? שלוש? פחות משעה? האם זה יכול להיות שהמחירים פר-שעה יהיו גבוהים יותר מאשר במוסך היקר ביותר שיש?

או שמה בסופו של יום מדובר בעיסקה שאתה סוגר אם המתקין ואם זה יש לו יום טוב "לעשות לך מחיר" , או לשחוט אותך .

פורסם

זהו שעשיתי כבר את החשבון. ולכן אשאל ככה.

האם להחליף מצמד בקליאו 2003 יותר זול מאשר להתקין מגבר ? (עבודה נטו ! )

פורסם

בחיים לא הייה לי קליאו ולמזלי בכול השנים עדיין לא גמרתי את המצמד :-). לכן אני לא יודע לענות על השאלה שלך. אבל התקנת המגבר ו"כבילה" לוקח מספר שעות, תלוי למה אתה מתכוון ב"כבילה".

פורסם

מספר הערות חשובות שלא עלו פה בשירשור:

1) התקנת מגבר וחיווט גוררת גם פתיחת תעלות וסלילת כבלי מתח + RCA

2) המתקין יצטרך להעביר כבלי רמקול לדלתות ולא בכל רכב זה נוח ולפעמים מצריך קדיחה

3) מתקין מקצועי לא ידביק לך מגבר לכיסאות מאחורה אלה ישתמש בפלטת עץ מרופדת ויחורר אותה לפי הצורך

4) מתקין מקצועי ישתמש בסופיות לכל כבל

כל הדברים האלו לוקחים זמן רב ולפעמים נגררים לכמעט יום עבודה שלם לכן אתה תצרך לשלם לפי יום עבודה של מתקין , התקנת מגבר אצלי שכבר הייתה פלטה מוכנה לקחה 4-5 שעות.

להערכתי התקנת מגבר (פלטת עץ , חיווט בסיסי , סופיות , העברת כבלי רמקול בדלתות ) תעלה לך בין 250 - 500 ש"ח וזה תלוי בך באיזה מתקין תבחר כי התעריפים לא שווים כמובן

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

תשמע ידידי, חשוב שתבין שמערכת עם רכיבים מיליון דולר והתקנה חרא תשמע חרא, ומערכת עם התקנה טובה ורכיבים בינונים תשמע טוב.

ורק תראה כאן בפורום ואני עוד יכול להוסיף לך מלא דוגמאות של אנשים (כולל אני) שחשבו לחסוך בהתקנה ובסוף התבאסו גם על הנזקים שנגרמו להם וגם על התוצאה הסופית.

נכון שכבר כמה חודשים אסור להמליץ כאן על מתקינים, אבל למיטב ידיעתי לא קם איזה מתקין חדש מדהים ומה שהיה נכון ללפני חצי שנה נכון גם לגבי היום.

250 ש"ח התקנת מגבר אצל מישהו שלא קנית אצלו את כל החלקים היא זולה באופן מחשיד.

המחירים להתקנה נטו זה 500 וצפונה בד"כ.

פורסם

מניסיוני פלטת עץ וסופיות לכל כבל הן לא חובה, אבל גם ככה זה ייקח בין חצי יום ליום שלם. 250 ח"ש כולל חומרים?? עבודה בחינם.

פורסם

לצורך העיניין ראיתי גם התקנות ב200 ש"ח שכללו את הדברים שרשמתי אבל שאתה רואה את הצורה של הפלטה העקומה הלבד שלא הודבק כראוי , חיווט חשוף וסופיות שלא מחוזקות כראוי אתה אתה מבין למה זה עלה כל כך זול.

לכן אם הבחור רוצה התקנה איכותית הוא יצטרך לשלם בהתאם.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
לא זוכר את ורסיה בעברית, אבל אין נכון מזה:

I aint rich enough to buy cheap.

התרגום הוא- אני לא מספיק עשיר כדי לקנות דברים זולים. :lol:

תחום האודיו לרכב לא שונה מכל תחום בעלי המקצוע, בעל מקצוע טוב לא מוריד את המכנסיים כדי לקבל עבודה.

יש בעלי מקצוע טובים, יש בעלי מקצוע גרועים. החאפרים לא מחזיקים הרבה זמן מעמד, ככה זה בכל תחום בעלי המקצוע.

מהצד השני לקוח לא צריך להיות פראייר ולשלם כל סכום שדורשים ממנו, אבל לקוח אינטילגנטי יודע מראש שבעל המקצוע ירוויח עליו .

מי שלא יודע לתת לבעל מקצוע להרוויח עליו, שיעשה את העבודה בעצמו, או שיהיה שפן נסיונות של חאפר.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

• תוכן חדש...