Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

תזכירו לי בקצרה למה בין השיקולים של למה לא לקנות רכב שטח מציינים את הבטיחות כסעיף שלילי עבור הרכב שטח ?

יתכן מאוד שלרוב הרכבי שטח ישנם חסרונות, אבל רכב שטח שמתוכנן כמו שצריך וגם סוחב עימו הרבה משקל (שעוזר וזה כבר הוכח) לא יהיה בטוח ?

מה גם שחשבתי, ברכב שטח תא הנוסעים יושב גבוה ואחוז גבוה מאוד של הרכבים על הכביש הוא רכבים פרטיים, מה שאומר שהסיכוי בתאונה לפגוע ברכב רגיל הוא הכי גבוה, ואז במקרה כזה, הנוסעים ברכב שטח שיושבים מעל כל ההתרחשות לא מוגנים יותר ?? ושוב, נניח וישנם איזורי הקריסה והכריות ובכלל כל מה שצריך, הרי ברכב רגיל ובטוח אבל קטן וקל משקל, יש הרי גבול למה שהאיזורי ספיגה יכולים לספוג ומה אז ? למשל במכה בצד, אין הרבה איזורי קריסה והרכב עלול להתקפל פנימה ולפגוע בנוסעים, במקרה של פגיעה של רכב נמוך ברכב גבוה, לא תהיה התקפלות או התקפלות מופחתת לתוך תא הנוסעים...

בנוסף לכל אלה המשקל כאמור כן עוזר ורכב שטח גדול ששוקל 2 טון + ביתרון מול אחוז גבוה של הרכבים שעל הכביש... למשל יצא לי להיות באוטובוס כאשר רכב התרסק לתוכו... בקושי הרגשנו משהו והרי כולם היו בלי חגורות אפילו.

ניקח למשל את ה-XC90 של וולוו או את הטויוטה לנד קרוזר, אני שואל אגב כהכנה מוקדמת ביותר למחשבות שעברו לי בראש... יתכן שבעתיד אני ארכוש רכב מסוג כזה (או כראשי או כמשני) וסתם סיקרן אותי למה אומרים שהם לא בטוחים... מאחר והשיקול המרכזי שלי ברכישת רכב כזה הוא בטיחות בראש ובראשונה, לא מעניין אותי כלום חוץ מזה וגם לא שטח...(רק שגם יסחוב קצת) אז כאמור תתיחסו לגדולים ולאלה שתוכננו טוב וחכם ולא לענות באופן גורף או מכליל על רוב רכבי השטח.

אין צורך לציין שיקולים אחרים כמו תחזוקה יקרה, ידוע, לא מעניין, תודה.

ינון.

פורסם

הרכבים האלו מתהפכים בקלות יחסית. לוולוו יש מערכת נגד התהפכות (לא זוכר איך היא עובדת וכמה טוב אבל יש לו משהו כזה) אבל באופן כללי הרכבים האלו (רובם) מתקשים בתימרונים מהרים שיכולים להציל אותך מתאונה + נוטים להתהפך. זה עיקר הבעייתיות איתם. יש יוצאים מן הכלל כמו הX5 והוולוו שהם יותר טובים בזה מג'פים כגון הדיפנדר.

אגב הדוגמא עם האוטובוס בעייתית, אוטובוס יכול לשקול כמו 20-30 רכבים פרטיים ובהפרשים כאלו המשקל משחק תפקיד, מה גם שאני משער שלא נכנסו באוטובוס במהירות גבוהה מאוד.

זה היה על רגל אחת, אחרים ירחיבו בטח.

גיא.

פורסם

יש משהו במה שאתה טוען.הבדלי המסות בין רכב פרטי לרכב שטח הם גדולים:רכבי השטח המגודלים שוקלים לעיתים כפול ממכונית פרטית,ולכן במקרה של התנגשות,הנזק לרכב הפרטי יהיה גדול בהרבה.אזורי קריסה וספיגת אנרגייה חשובים גם ברכבי שטח,מאחר ואין רצוננו לסוע ברכב שטח ולהרוג אנשים אחרים,חלקם הקדמי של רוב הרכבים הללו"רך"יחסית,גם כדי לא לגרום לנזק כבד לרכב קטן יותר.אם נלך לפי התיאוריי הזו,אזי דודג D-200 וטנדר וויליס הם הרכבים הבטוחים בעולם...הנטייה של רכבי השטח הגדולים להתהפכות ידועה,עקב מרכז כובד גבוה,מילים פרימיטיביים יחסית(סרנים"חיים")וצמיגים שמיועדים לנסיעת שטח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני יכול להעיד רק על לנד קרוזר, שיש ברשותו של אבי.

אבא שלי לא עשה תאונה עם האוטו הנ"ל (טפו טפו טפו חמסה חמסה שום).

הנוסעים ברכב ישובים גבוה מכל אוטו משפחתי בצורה משמעותית ואני משער שבזמן תאונה זה אכן משפיע.

אני חושב שיש הרבה בגודל שלו שעושה הרגשה של ביטחון וזה לא תמיד נכון.

בכל האוטו יש "פסי" פלדה לכל אורכו (אני זוכר את זה מהפוספקט שלהם) שאמורים להגן על הנוסע.

עוד דבר שנשמע אולי קצת אידיוטי אבל ג'יפ מאוד מרתיע (בכלל רכב גדול) ואף צעיר\אידיוט\בעל ז*ן קטן\חסר אונה וכן הלאה לא ירצה "להתאמת" איתו במצב של "מי יותר גבר" וזה מונע מכות קטנות וחסרות משמעות.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
הרכבים האלו מתהפכים בקלות יחסית. לוולוו יש מערכת נגד התהפכות (לא זוכר איך היא עובדת וכמה טוב אבל יש לו משהו כזה) אבל באופן כללי הרכבים האלו (רובם) מתקשים בתימרונים מהרים שיכולים להציל אותך מתאונה + נוטים להתהפך. זה עיקר הבעייתיות איתם. יש יוצאים מן הכלל כמו הX5 והוולוו שהם יותר טובים בזה מג'פים כגון הדיפנדר.

אגב הדוגמא עם האוטובוס בעייתית, אוטובוס יכול לשקול כמו 20-30 רכבים פרטיים ובהפרשים כאלו המשקל משחק תפקיד, מה גם שאני משער שלא נכנסו באוטובוס במהירות גבוהה מאוד.

זה היה על רגל אחת, אחרים ירחיבו בטח.

גיא.

בקיצור התהפכות היא הסכנה האמיתית היחידה ? וזה תלוי בנהג... גם רכב רגיל אפשר להפוך בקלות (לשבור הגה ב-200+ למשל), לכן הג'יפ מגביל אותך יותר ומאפשר נהיגה פחות זריזה שלא בקו ישר, אבל זה ידוע ולא תיכננתי להשתולל יותר מידי עם רכב כזה...

ולגבי האוטובוס, נכון שזה קיצוני, אבל זה מוכיח בפשטות שהמשקל כן תורם משהו ואגב הרכב שנכנס בנו (בכביש החוף בטיול שנתי של כיתה ח' בערך) ממש התרסק והוציאו משם נהגת (כנראה בחיים) ספוגה בדם.

ינון.

פורסם
עוד דבר שנשמע אולי קצת אידיוטי אבל ג'יפ מאוד מרתיע (בכלל רכב גדול) ואף צעיר\אידיוט\בעל ז*ן קטן\חסר אונה וכן הלאה לא ירצה "להתאמת" איתו במצב של "מי יותר גבר" וזה מונע מכות קטנות וחסרות משמעות.

דניאל.

הרבה הרבה יותר מרתיע באספקט הזה זה פיקאפ סקודה ישן, מה שנקרא "לי אין מה להפסיד בפחחות" :twisted:

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ככל שהרכב כבד יותר, אזי בתאונה עם רכב פרטי קטן יותר אכן בעל הג'יפ יהיה מוגן יותר, אך: כאשר רכב בעל מסה גדולה מאוד נכנס בקיר בטון (לדוגמא יכול ליהות גם סלע בית אוטובוס וכדומה) הנזק ליושבים ברכב יהיה גדול בהרבה!!! זאת כיוון שיהיה הרבה יותר קשה לעצור אותו וקיר הבטון לא בדיוק יספוג את המכה בצורה ידידותי.

ישנו גם האספקט של הבטיחות האקטיבית, יותר קשה לשנות כיוון בפתאומיות... במצב של התהפכות, המשקל הרב שוב הופך לרועץ!!! לג'יפ יותר קל למעוך את הגג של עצמו כשהוא הפוך או נופל מצוק קטן...

ואספקט שלישי... כאשר פוגעים בהולכי רגל (ביחוד עם כל מיני מגני ילדים (מגיני חזירים)) הם ינזקו בצורה הרבה(!) יותר קשה.... אם אכפת לכם.

ישנו חישוב של חברות הביטוח, והוא אומר שכל 100 ק"ג מוסיף 14% סיכון לתאונה או פגיעה (אם זכרוני אינו מטעה אותי)

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...