Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה.

חבר שלי מעוניין לקנות רכב אמין, חסכוני ויחסית זול לאחזקה ליום יום ומדי פעם בשבוע נסיעות לכיוון ראשון מירושלים.

ההתלבטויות כרגע הן ככה:

1) ראן איקס מודל 2003 עם 90K במצב יחסית טוב במחיר קצת מוגזם של 57K.

2) פונטו ספייס מודל 2007 יד 2 מליסינג מימוני עם 100K במחיר של 47K.

השאלות שלי זה ככה:

איזה אוטו כדאי לו לקחת, באיזה מבין שני האופציות יהיו לו פחות תקלות? לקורולה הזקנה או לפונטו הצעירה יחסית?

ועד כמה שניהם שומרות על הערך שלהם?

ומה הצריכת דלק של שניהם?

אם מישהו יכול לעזור בעוד פרטים או עוד אופציות מעניינות להצעה בתקציב של 50K אני אודה לו.

ועוד שאלה קטנה לגבי פולקסווגן פולו 2003: האם בכולן תצוץ מתישהו בעיה בגיר?

תודה לעוזרים!

Polo 2012

פורסם

אלטו מתאימה לך , כי אתה לא צריך לקחת לבדיקה זה אוטו חדש לגמרי , ויש אחריות של החברה ל36 חודשים שזה הרבה כסף בסוף התקופה , וגם חסכונית מאוד בדלק ,

פורסם

הראנקס לא כ"כ חסכונית ובשנתון הזה סובלת ממס' בעיות כרוניות.

אך הייתי מנסה למצוא ספייס ללא עבר ליסינגי כזה או אחר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בעיר כמו חיפה הרכב ה"נל שתה בין 1:7 ל1:8 בתוך העיר.

תריץ חיפוש בפורום על הדגם המדובר- יש לו תקלה כרונית בממיר קטליטי וחיישן רלוונטי.

אם אני זוכר נכון, קוד התקלה הוא P0420.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אין פונטו ספייס משנתון 2007. אם היה הייתי קונה. אני מניח שאתה מדבר על הגרנדה פונטו 2007 שמוכרים בקל אוטו עכשיו.

אין ארוחות חינם חביבי, קח את זה בחשבון.

אם צריך לעשות טיימינג ב-120 אלף ק"מ, ואתה קונה אוטו עם 100K, יש לך בדיוק שנה לפני שאתה מקבל הוצאה של 4000 ש"ח.

החבר שלך לקח את זה בחשבון?

יש הוצאות רבות בין 100-120K, צריך לקחת את זה בחשבון - מדובר בדברים תקופתיים לחלוטין וזו הסיבה שהרכב נמכר בדיוק בק"מ הזה - אין לחברת קל אוטו שום אינטרס להשקיע את הסכומים הנ"ל. הם רק רוצים להנות מהאוטו כל עוד הוא לא מצריך שום תחזוק ולקחת על זה כסף מדי חודש. ברגע שצריך להשקיע משהו, הרכב נפלט לשוק הפרטי.

כל זה לא נועד לגרוע מכבודה של הגרנדה לעומת הראנאיקס.

לגנותה של הראנאיקס אפשר לרשום את הגיל המתקדם שלה. במחיר של רכבים חדשים מסוף שנות ה-2000, אתה מקבל רכב עתיק יומין בן 7 שסביר להניח "ייהנה" מאוטו הבלאי של הרכב מקל אוטו, או גרוע יותר.

נקודה נוספת - הראנאיקס מיוצרת באנגליה ובד"כ אינה סובלת מבעיית הבוצה המפורסמת של המנועים הנ"ל.

תמתין למשתמש בשם SUBARU LOYALE שמחזיק אחת כזו יד ראשונה ידנית, שאותה הייתי קונה בכיף גם אם הייתה סוזוקי אלטו חדשה מהשקית באותו המחיר.

פורסם

אם צריך לעשות טיימינג ב-120 אלף ק"מ, ואתה קונה אוטו עם 100K, יש לך בדיוק שנה לפני שאתה מקבל הוצאה של 4000 ש"ח.

יש הוצאות רבות בין 100-120K, צריך לקחת את זה בחשבון - מדובר בדברים תקופתיים לחלוטין וזו הסיבה שהרכב נמכר בדיוק בק"מ הזה - אין לחברת קל אוטו שום אינטרס להשקיע את הסכומים הנ"ל. הם רק רוצים להנות מהאוטו כל עוד הוא לא מצריך שום תחזוק ולקחת על זה כסף מדי חודש. ברגע שצריך להשקיע משהו, הרכב נפלט לשוק הפרטי.

.

זה בדיוק הסיבה שצריך לקנות אלטו חדשה , ולא להסתבך עם אוטו שיצא מליסנג .

איזה אוטו ימכר מהר יותר עוד שנתיים וחצי? האלטו !

נגיד שקנה אלטו אז האוטו הוא יד ראשונה , שנתיים וחצי על הכביש . עם עוד חצי שנה אחריות מהחברה , ועשתה 50 אלף קילומטרים . אם הוא קונה רכב מליסנג אז הוא כבר יד שנייה , האוטו בן חמש וחצי שנים , היה ליסינג ביד 1 , עם לפחות 140 אלף קילומטר ? ואני לא רוצה לדבר על תקלות ובעיות בשנתיים וחצי הבאות .

פורסם

לא צריך להיות רואה עתידות (או אפילו מדען חלל) כדי לדעת מי תשמור טוב יותר על הערך שלה.

הפונטו והקורולה עלו מחיר דומה כחדשות, אבל הפונטו שווה כבר עכשיו - כארבע שנים אחרי שעלתה לכביש, פחות מהקורולה בת השמונה.

מצד שני, זה אומר שחבר שלך מקבל רכב הרבה יותר חדש בפחות כסף. אישית לא הייתי שוקל אפילו את ה-Runx, במחיר שלה היא פשוט

לא משתלמת לא רק בהשוואה לפונטו, אלא גם בהשוואה למשפחתיות קומפקטיות אחרות. ולא משנה כמה הקורולה אמינה לפי הסטטיסטיקות,

ארבע שנים נוספות על הכביש זה לא מעט.

לגבי הפונטו - שישים לב שהוא לא מקבל את דגם הבסיס (1.2 ליטר) שמאובזר בקמצנות.

פורסם
הפונטו והקורולה עלו מחיר דומה כחדשות, אבל הפונטו שווה כבר עכשיו - כארבע שנים אחרי שעלתה לכביש, פחות מהקורולה בת השמונה.

זה הקנייה עכשיו , אבל במכירה הבאה עוד שנתיים וחצי הם כבר מכוניות עתיקות , כי הפונטו שבע שנים והקורולה בת 11.

יש אפשרות של קנייה של אוטו חדש מהחברה . הפונטו ורנקס יותר טובות ומפוארות , סבבה , אבל איפה הגיון לקנות אוטו בן 7 וחצי במחיר של 57 אלף שקל ? זה מחיר של אוטו חדש , קצת קטן אבל עם אחריות מהחברה לשלוש שנים,

פורסם

הפונטו עולה 48K והיא אוטומטית (רובוטית). האלטו היא ידנית ועולה 60K, ככה שאין מקום פה להשוואה כלל.

בכל מקרה הייתי מעדיף את הפונטו בכל יום, מהסיבה הפשוטה שהיא נמצאת 4 שנים פחות על הכביש. בעוד 3 שנים היא עוד תהייה סחירה, כי יהיה מדובר ברכב בן 7 במחיר של 20K, מחיר שרוב האנשים יכולים לעמוד בו, בעוד הקורולה תהייה בת 10 ותעלה 30K.

אפשר לראות דבר דומה עם פיאט מריאה - דגם של שנת 2003 עולה כמו טויוטה של שנת 1998. מה יותר שווה? עניין של טעם, כנראה.

פורסם

קודם כל אני מתקן את עצמי, מדובר ברמת על הגרנדה פונטו שיצאה מקל אוטו.

שנית,

אם אני מכניס למשוואה פיג'ו 307 בתקציב של 47K, האם היא יותר כדאית?

מישהו יכול לזרוק עליה כמה מילים? האם היא אמינה יחסית לאוטו צרפתי?

Polo 2012

פורסם
אין פונטו ספייס משנתון 2007. אם היה הייתי קונה. אני מניח שאתה מדבר על הגרנדה פונטו 2007 שמוכרים בקל אוטו עכשיו.

אין ארוחות חינם חביבי, קח את זה בחשבון.

כל זה לא נועד לגרוע מכבודה של הגרנדה לעומת הראנאיקס.

לגנותה של הראנאיקס אפשר לרשום את הגיל המתקדם שלה. במחיר של רכבים חדשים מסוף שנות ה-2000, אתה מקבל רכב עתיק יומין בן 7 שסביר להניח "ייהנה" מאוטו הבלאי של הרכב מקל אוטו, או גרוע יותר.

נקודה נוספת - הראנאיקס מיוצרת באנגליה ובד"כ אינה סובלת מבעיית הבוצה המפורסמת של המנועים הנ"ל.

תמתין למשתמש בשם SUBARU LOYALE שמחזיק אחת כזו יד ראשונה ידנית, שאותה הייתי קונה בכיף גם אם הייתה סוזוקי אלטו חדשה מהשקית באותו המחיר.

עתיק יומין, גיל מתקדם, דודי תבוא אני נותן לך סיבוב שתבין ששנתון כשמדובר בטויוטה זה לא כ"כ משמעותי. 125 אלף ק"מ, 0 תקלות,הכל מקורי,בכל הרכב לא הוחלף כלום עד היום,תוסיף את זה שאין טיימינג ופילטר דלק לעולם לא מוחלף = קיבלת שבטיפול רגיל מחליפים רק שמן+פילטר שמן+פילטר אויר = עלויות אחזקה נמוכות מאוד(500 שקל במרכזי טויוטה),לא שווה ללכת למוסך רגיל אפילו.ואני שומר את כל החשבוניות והקבלות של המורשה, כך שאני יודע על מה אני מדבר.

לפי דעתי: בפונטו ב 120 אלף מתחילים ללכת לך חלקים והרכב כבר לא כ"כ אמין אפילו אם הוא רק בן 3 שנים, ואז נכנסים לסבב החלפות ויישורי קו בלתי סופיים.

אני לא מבין בכלל על מה יש להשוות פונטו לקורולה מכל הבחינות.

לפותח השירשור: תעשה סיבוב על שתיהן ותגיע למסקנה בעצמך,לא סתאם הטויוטה עולה כפול באותו שנתון.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

על איזה אוטו אתה מדבר בדיוק שאתה אומר את זה?

ואיזה בעיה כרונית של הממיר הקליטי יש לקורולה מהדור הזה? אני אשמח לקבל יותר פירוט,

תודה.

Polo 2012

פורסם

הפונטו עלתה בתור חדשה 90 אלף ש"ח, הקורולה עלתה 120 אלף ש"ח - הכל לפי הפרופורציות של היום.

סיפתח מהסוכנות יש הפרש של 30%, תוסיף על זה ירידת ערך מואצת של הפיאט ותקבל ערך כפול.

תוסיף עוד הפחתה על השכרה ובכלל תגיע להפרש הזוי...

אגב, ההשוואה צריכה להיות בכלל בין יאריס לפונטו ולא קורולה לפונטו. רכב קטן משווים לרכב קטן - ושם הפונטו מנצחת בנוק אאוט בכל פרמטר - כי במחיר של פונטו 2006 אתה מביא יאריס שנת 2000 עם מנוע 1000...ושם אין מה לעשות, 10 שנים על הכביש עושות את שלהן והרכב שחוק עם המון ק"מ ובלאי.

• תוכן חדש...