Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול פירקתי את מיכל המים וניקיתי אותו ביסודיות, החלפחתי צינור מים שהיה גמור ושמתי מים חדשים,

לאחר שסיימתי את העבודה ניסיתי להתניע והרכב לא מגיב כלל, זאת אומרת שכל האורות דולקים, הרדיו, הכל עובד,

רק שברגע ההתנעה כלום, אין את אפילו רעש ההתנעה בכלל. ניסיתי להתניע עם כבלים וזה לא עוזר...

ישנו רעש מתוך הקופסת פיוזים שנישמע כמו טרררררררר מהיר, ברגע שאני שולף את הפיוז הרעש עובר לאיזור המנוע,

אני לא יודע בדיוק מאיפה. מה יכולה להיות הבעיה יש למשהו מושג? הכל עבד בסדר גמור להפני החלפת הצינור והניקוי.

הרכב- קוואליר 98"

תודה רבה מראש...:oops:

פורסם

שלום ידידי

תבדוק אולי נגעת והזזת בטעות את החוטים שמגיעים לאיזור הסטרטר או הסולונויד. גם זה יכול לקרות לפעמים

פורסם

אהלן,

ראיתי איזה שהוא חוט חשמל באיזור המיכל מים שהיה באוויר, חיפשתי את מקום החיבור שלו בטווח האורך שלו ולא

מצאתי בשבילו מקום שהוא יכול להתחבר אליו, קשה לי מאוד לדעת אם הוא היה מחובר לפני שפירקתי את המיכל או שהוא

סתם שכב שם לפני..

פורסם

אני לא מכיר כ"כ את החלק שמתחת למכסה מנוע בקוואליר, אבל לחבר שלי היה סיפור דומה במאזדה 3, שמתקין של קודן השאיר את החוט לסולונואיד "קצת" משוחרר והיתה לו בעיית התנעה לסירוגין. בתחילה הוא חשב שמדובר בסטרטר שעומד לשבוק ובכל פעם כשזה קרה הוא ניסה לדפוק עליו עם משהו (פטיש או שבדי, מה שהיה בהשיג יד) ואיכשהו זה עבד עד שהתופעה התגברה משך הזמן. יש מצב שבכל פעם הוא פשוט הזיז מעט את החוטים ו"שיפר" את מגע החשמל. נסה אולי לפרק שוב את מיכל המיים ואולי תמצא לאן החוט הבודד שייך. אני יחזיק לך אצבעות8)

פורסם

תודה...:-)

בכל אופן אין לי צורך לפרק את המיכל כי הוא לא מפריע. לאן הולך החוט חיפשתי ממש טוב ולא מצאתי חיבור בשבילו

אז ככה שאין לי מושג מה לעשות. הבעיה שההבנה שלי ממש בסיסית מינוס, אני אפילו לא יודע איפה בדיוק הסטרטר ממוקם.

אויי, איך לא בא לי לשלם על גרר בשביל זה...

פורסם

אוקיי תודה,

נגיד שהבעיה לא במצבר כמו שניראה לי כי לפני הטיפול שעשיתי לא הייתה איתו שום בעיה

איך ואיפה אני בודק אם יש מגע חשמלי תקין או לא של הנעל כבל עם הקוטב?

פורסם

תנסה את הכוון של רפי. הוא נשמע מאד הגיוני.

פרק את נעלי הכבל מהדקי המצבר, נקה היטב את ההדקים והנעלים מקורוזיה ולכלוך ורסס עליהם WD40.

חבר חזרה וחזק היטב

בדוק בעזרת מולטימטר מתח על ההדקים.

צ"ל 12.5V פלוס מינוס לא יותר מ1.5V

אם התוצאה נמוכה מ9.5-10V האוטו יתנהג כפי שתיארת. אם תניע אותו בעזרת כבלים והמצבר בן שנתיים לכל היותר הוא יטען בנסיעה בינערונית קצרה ויחזור לעצמו. אם המתח הנמדד נמוך מזה או שהמצבר ישן יותר רוב הסיכויים שתצטרך להחליפו מאחר והוא לא יצליח להטען

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הבעיה נפתרה, תודה לכולם על העזרה...

העצה של רפי נתנה לי כיוון להתחיל את הבדיקה.

מה שקרה למרות שזה לא הגיוני מבחינתי כפיתרון, זה שהחלפתי בין הקוטבים, זאת אומרת שהקוטב שמוליך לסטרטר היה מתחת

לקוטב שמתחבר למצבר עצמו (הכבל מינוס) פשוט שמתי את הקוטב שמוליך לסטרטר מעל הקוטב מינוס שמתחבר למצבר

והרכב חזר לעשות רעשי התנעה. אולי זה לא הוליך טוב לפני אין לי מושג גם ככה אני לא מבין כלום בחשמל, למרות שגם לפני שהחלפתי בין הקוטבים הם ישבו טוב ז"א לא היה בכלל מגע רופף.

בהתחלה זה לא הניע ורק עשה רעשים כי במשך יומיים אני מציף את המנוע בניסיונות,

רק אחריי כמה פעמים הרכב הניע בקושי, מאז אין בעיה טפו טפו.

רציתי לדעת, לפעמים בהתנעה ישנו רעש של כחחח... כזה לשניה כאילו אני מפעיל את הסוויץ שהרכב כבר מונע, למה זה?

• תוכן חדש...