Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בקיץ האחרון אני ועוד חבר טסנו לשבוע בגרמניה - במשך 3 ימים היינו במינכן, טיילנו בעיר ובסביבה, יצאנו בערבים וכדומה. לאחר מכן, שכרנו רכב ונסענו לאיזור היער השחור ואגם קונסטנץ וטיילנו שם במשך 4 ימים.

הקיץ אני ועוד 2 חברים רוצים לעשות טיול דומה - לטוס לכ-10 ימים. 3-4 ימים להיות בעיר גדולה, ולאחר מכן לשכור רכב ולנסוע לטייל באיזור מעניין במשך 6-7 ימים. הדרישות שלנו מהטיול:

1. לגבי העיר - שלא תהיה יקרה מדי, שיהיו בה אתרים מעניינים, ובכלל שתהייה עיר ששווה לבקר בה. ודרישה אחרונה ואולי הכי חשובה - שיהיו בה חיי לילה טובים ותוססים.

2. לגבי החלק השני - שהאיזור הזה יהיה במרחק של עד 400 ק"מ מהעיר, שיהיו בו מקומות ונופים יפים, אתרים ששווה לבקר בהם וכדומה. וכמובן שניתן יהיה להעביר בו 6-7 ימים מבלי להתחיל להשתעמם (כלומר משהו בסגנון היער השחור - איזור גדול עם הרבה מקומות מעניינים, עיירות קטנות ונופים נהדרים).

אם יש למישהו המלצות לטיול כזה, אני אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

דאבלין, ועם האוטו תטיילו בשאר אירלנד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אמסטרדם!

אם בלונדיניות זה הטעם שלכם אתם לא תיתאכזבו :-P

חיי לילה מדהימים, מפוצצת במסיבות מכל הסוגים (רייב,טראנס וכו') בכל חור יש באר.

הכל מאוד נגיש ודרושה שליטה עצמית והשגחה אחד על השני אם אתם לא רוצים לקום בוקר אחד עם בלאק אאוט ולגלות שאתם באיזו עיירה נידחת בצד השני של הולנד (מקרה אמיתי, קרה לחבר טוב בטיול לאמסטרדם לפני כמה שנים :roll:)

אחרי 6 ימים בעיר אתם תרגישו את העייפות המצטברת: זה הזמן לישון טוב כמה שעות,לשכור רכב ולנסוע ברחבי הולנד.

יש עיירות דייג מדהימות, נופים יפים, המון אטרקציות בכל מיני חורים וגם המחירים יורדים פלאים ככל שמתרחקים מאמסטרדם.

פורסם

בד"כ אני ממליץ לישראלים לטייל באנגליה/אירלנד/סקוטלנד או בהולנד/צפון בלגיה, שם רוב התושבים מדברים אנגלית. אני דווקא לא ממליץ על מקומות כמו היער השחור או נורבונגרינג בשביל חוויית נהיגה, משום שהכבישים האלה לא מתאימים כ"כ לנהג הישראלי הטיפוסי. נהג בעל נסיון יוכל להפיק מהם הרבה הנאה, אבל בשביל חובב הנהיגה הממוצע יש מקומות הרבה יותר סלחניים בהם ניתן למצות את הפוטנציאל של הכביש והרכב באופן הרבה יותר טוב. הגישה של "זבנג וגמרנו" - ללכת למקום הכי פופולרי עם הכבישים הכי טובים ולהתחיל להתחרע - עלולה להסתיים בצורה מאד שלילית, בין אם מדובר בתאונה עם נפגעים, או בהתמודדות לא רצויה עם חברת ההשכרה שמחליטה לחייב אתכם על נזקים שכביכול גרמתם לרכב. מתוך זה חשוב גם לבחור חברת השכרה ששמה את כל הקלפים על השולחן ולא מסתירה מכם פרטים או כותבת באותיות קטנות.

במקרה שלכם, הייתי ממליץ להתחיל באמסטרדם (טיסות זולות יחסית), להמשיך משם ברכבת לאנטוורפן (עיר מעניינת כשלעצמה, בכלל לא מה שחושבים עליה), ושם לשכור אוטו (התעריפים הכי זולים במערב אירופה) ולחצות את הגבול לגרמניה (או להישאר בפרברי צפון בלגיה, איך שבא לכם). לאחר מכן אתם יכולים להחזיר את האוטו באנטוורפן ולתפוס רכבת ישירה לנמל התעופה שיפהול באמסטרדם. יעיל ביותר.

מבחינת חברת ההשכרה, לי אישית יש נסיון מאד חיובי עם סיקסט. אני יודע שלכמה חברי פורום היו בעיות איתם בעבר, אבל בהתחשב בגילכם הצעיר ובכך שאתם שוכרים את הרכב במדינה זרה, אני מאמין שהם יהיו האופציה הכי אמינה בשבילכם ויחסכו לכם הפתעות לא נעימות בהמשך, גם אם זה יעלה קצת יותר מההצעה הכי זולה.

פורסם
אמסטרדם!

אם בלונדיניות זה הטעם שלכם אתם לא תיתאכזבו :-P

חיי לילה מדהימים, מפוצצת במסיבות מכל הסוגים (רייב,טראנס וכו') בכל חור יש באר.

הכל מאוד נגיש ודרושה שליטה עצמית והשגחה אחד על השני אם אתם לא רוצים לקום בוקר אחד עם בלאק אאוט ולגלות שאתם באיזו עיירה נידחת בצד השני של הולנד (מקרה אמיתי, קרה לחבר טוב בטיול לאמסטרדם לפני כמה שנים :roll:)

אחרי 6 ימים בעיר אתם תרגישו את העייפות המצטברת: זה הזמן לישון טוב כמה שעות,לשכור רכב ולנסוע ברחבי הולנד.

יש עיירות דייג מדהימות, נופים יפים, המון אטרקציות בכל מיני חורים וגם המחירים יורדים פלאים ככל שמתרחקים מאמסטרדם.

זאת באמת נשמעת אחלה אופציה. לפי מה שהספקתי לקרוא באינטרנט בהחלט יש מקומות מעניינים לאורך החוף (מה גם שזה לא רחוק מאמסטרדם).

בד"כ אני ממליץ לישראלים לטייל באנגליה/אירלנד/סקוטלנד או בהולנד/צפון בלגיה, שם רוב התושבים מדברים אנגלית. אני דווקא לא ממליץ על מקומות כמו היער השחור או נורבונגרינג בשביל חוויית נהיגה, משום שהכבישים האלה לא מתאימים כ"כ לנהג הישראלי הטיפוסי. נהג בעל נסיון יוכל להפיק מהם הרבה הנאה, אבל בשביל חובב הנהיגה הממוצע יש מקומות הרבה יותר סלחניים בהם ניתן למצות את הפוטנציאל של הכביש והרכב באופן הרבה יותר טוב. הגישה של "זבנג וגמרנו" - ללכת למקום הכי פופולרי עם הכבישים הכי טובים ולהתחיל להתחרע - עלולה להסתיים בצורה מאד שלילית, בין אם מדובר בתאונה עם נפגעים, או בהתמודדות לא רצויה עם חברת ההשכרה שמחליטה לחייב אתכם על נזקים שכביכול גרמתם לרכב. מתוך זה חשוב גם לבחור חברת השכרה ששמה את כל הקלפים על השולחן ולא מסתירה מכם פרטים או כותבת באותיות קטנות.

במקרה שלכם, הייתי ממליץ להתחיל באמסטרדם (טיסות זולות יחסית), להמשיך משם ברכבת לאנטוורפן (עיר מעניינת כשלעצמה, בכלל לא מה שחושבים עליה), ושם לשכור אוטו (התעריפים הכי זולים במערב אירופה) ולחצות את הגבול לגרמניה (או להישאר בפרברי צפון בלגיה, איך שבא לכם). לאחר מכן אתם יכולים להחזיר את האוטו באנטוורפן ולתפוס רכבת ישירה לנמל התעופה שיפהול באמסטרדם. יעיל ביותר.

מבחינת חברת ההשכרה, לי אישית יש נסיון מאד חיובי עם סיקסט. אני יודע שלכמה חברי פורום היו בעיות איתם בעבר, אבל בהתחשב בגילכם הצעיר ובכך שאתם שוכרים את הרכב במדינה זרה, אני מאמין שהם יהיו האופציה הכי אמינה בשבילכם ויחסכו לכם הפתעות לא נעימות בהמשך, גם אם זה יעלה קצת יותר מההצעה הכי זולה.

למען האמת ליער השחור לא נסעתי רק בשביל חווית הנהיגה (זה היה שיקול, אבל יחסית מזערי). מה שכן, לא יכול להגיד שהיה לי קושי מיוחד לנהוג בכבישי היער השחור (זה לא שונה בהרבה מהכבישים באיזור ים המלח, מצפה רמון וערד לדוגמא).

לגבי הרכבת, כנראה שנהיה ארבעה, אז נראה לי שפר בן אדם יהיה יותר משתלם ונוח לשכור רכב. מה גם שאני מעדיף להזמין רכב עוד מהארץ.

לגבי קפרסין אנחנו לא כל כך בעניין, ואירלנד רחוקה מדי (וגם עושה רושם שפחות מעניינת מהולנד ואמסטרדם למשל).

עוד המלצות יתקבלו בברכה, תודה.

פורסם

המלצתי על הרכבת בשביל החווייה, כבישי הולנד-בלגיה אינם איכותיים במיוחד ולא כ"כ מהנים לנהיגה.

בשטחים העירוניים של הולנד, הרשויות מעודדות כלים דו"ג ואופניים, לכן תנועה עם רכב פרטי תהיה יקרה ובעייתית.

בצפון בלגיה אין את הבעיה הזאת, לכן הצעתי שאת קטע הקישור תעשו ברכבת ומשם תקחו את המכונית ותמשיכו בנסיעה.

מבחינת מחיר, 4 כרטיסים יעלו בערך כמו יום השכרה + דלק. שימו לב שבשעות שפל ומתחת לגיל 26 משלמים חצי מחיר.

אין שום מניעה להזמין את הרכב מהארץ, בלי קשר לנק' האיסוף. אם חשוב לכם לעשות זאת בעברית, בדקו את האפשרויות עם חברת "אופרן" שהומלצה בפורום, אבל קחו בחשבון שתשלמו יותר. זכרו שכל הנהגים שצריכים לנהוג ברכב חייבים גם להיות נוכחים במעמד ההשכרה ולהציג רשיון ותעודה מזהה. מומלץ להשקיע כמה עשרות שקלים גם ברשיון בינלאומי של ממס"י, למרות שזה לא נדרש לפי חוק (יש סיכוי שזה יקצר לכם את התהליכים במקומות מסויימים). לבסוף, אל תתקמצנו על ביטוח, במיוחד ביטוח גניבה.

כל האמור לעיל רלוונטי למערב אירופה, ואת המסלולים הנ"ל עשיתי בעצמי גם ברכבת וגם במכונית. אם תבחרו ללכת על איזור גאוגרפי אחר, אל תסתמכו על המידע הזה.

פורסם

גם אני וחברים מתכננים לסוע בחודש הבא לטיול - אוסטריה (זלצבורג) וגרמניה (מינכן, היער השחור, פרייבורג ופרנקפורט), כולל גיחה לרינג :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם אני מתכנן לעשות גיחה קייצית לרינג (הפעם אני מתכוון לעלות על המסלול ולא רק לצפות מהצד), כנראה בשילוב צפייה במירוץ MOTOGP אירופאי כלשהו (אסן-הולנד, גרמניה, איטליה; המלצות יתקבלו בברכה). בנוסף, נשלב גם כמה ימים בברלין.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
המלצתי על הרכבת בשביל החווייה, כבישי הולנד-בלגיה אינם איכותיים במיוחד ולא כ"כ מהנים לנהיגה.

בשטחים העירוניים של הולנד, הרשויות מעודדות כלים דו"ג ואופניים, לכן תנועה עם רכב פרטי תהיה יקרה ובעייתית.

בצפון בלגיה אין את הבעיה הזאת, לכן הצעתי שאת קטע הקישור תעשו ברכבת ומשם תקחו את המכונית ותמשיכו בנסיעה.

מבחינת מחיר, 4 כרטיסים יעלו בערך כמו יום השכרה + דלק. שימו לב שבשעות שפל ומתחת לגיל 26 משלמים חצי מחיר.

אין שום מניעה להזמין את הרכב מהארץ, בלי קשר לנק' האיסוף. אם חשוב לכם לעשות זאת בעברית, בדקו את האפשרויות עם חברת "אופרן" שהומלצה בפורום, אבל קחו בחשבון שתשלמו יותר. זכרו שכל הנהגים שצריכים לנהוג ברכב חייבים גם להיות נוכחים במעמד ההשכרה ולהציג רשיון ותעודה מזהה. מומלץ להשקיע כמה עשרות שקלים גם ברשיון בינלאומי של ממס"י, למרות שזה לא נדרש לפי חוק (יש סיכוי שזה יקצר לכם את התהליכים במקומות מסויימים). לבסוף, אל תתקמצנו על ביטוח, במיוחד ביטוח גניבה.

כל האמור לעיל רלוונטי למערב אירופה, ואת המסלולים הנ"ל עשיתי בעצמי גם ברכבת וגם במכונית. אם תבחרו ללכת על איזור גאוגרפי אחר, אל תסתמכו על המידע הזה.

אין ממש צורך לעשות את זה דווקא בעברית. מה שכן, אנחנו מעדיפים להיות עם רכב מרגע היציאה מאמסטרדם ועד החזרה (יותר גמישות מבחינת המסלול, עצירות בדרך וכדומה).

ושאלה לגבי מסלול אפשרי בהולנד - לאיזה כיוון עדיף לנסוע ולטייל במשך 5-6 ימים, האם צפונה לכיוון דן הלדר (כלומר לעקוף את ימת אייסל משמאל)/צפונה מזרחה לכיוון לליסטד והרנבן (כלומר לעקוף את הימה מימין). כלומר באופן כללי לעלות לכיוון הים הצפוני?

או שמא בכלל עדיף לרדת דרומה לכיוון בלגיה?

תודה.

*ואני לצערי אראה בטיול מסלולי מרוצים רק בטלויזיה כנראה. :-P

פורסם

אני במקומכם הייתי יורד לבלגיה עם עצירות ברוטרדם ואוטרכט, אבל זה עניין של טעם והעדפה אישית.

לדעתי תמיד מעניין לראות עוד מדינה בדרך, למרות שבין צפון הולנד ומרכזה גם כן לא חסרים הבדלים, בעיקר במנטליות של התושבים.

למידע יותר מפורט, צור קשר עם ג'רמי מהפורום ובקש את חוות דעתו. הוא גר שם כבר כמה שנים ומכיר את האזור הרבה יותר טוב ממני.

• תוכן חדש...