Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
(אני מכיר 4 אנשים שהלך להם מנוע בשירוקו 1.4)

דרך אגב יש במוסך המרכזי של פולקסווגן כמה שירוקו שהלך להם מנועים אתה יכול ללכת לבדוק את זה.

אני אחדד את השאלה: האם ידוע על מנוע שהלך בשירוקו שלא שופרה?

ואני אוסיף שאלה קצת אוף-טופיק, אולי מישהו מכיר\יודע:

האם האאודי מתחילת העשור עם מנוע בי-טורבו והנעת קווטרו הזדקנו בכבוד? משום מה נדמה לי שלא רואים אותן יותר, אבל אולי רק נדמה לי.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה נכון במיוחד כשמדובר ברכב ספורטיבי.

יבואנים נוהגים לעשות את זה הרבה ברכבים מקטגוריות אחרות וזה עובד להם לא רע אז הם מניחים שזה יעבוד לא רע גם כאן.

מצד שני, תוותר על מה שעשוי להיות האופציה הכי מתאימה למערכת השיקולים שלך בגלל שהיבואן אידיוט?

ההפסד עשוי להיות לא רק שלו!

תזכור שיש לא מעט ידע וחוות דעת שהצטברו על הרכב הזה.

נהיגות מבחן ובעלי רכבים מעידים שבצד ההתנהגות ומכלולי השלדה, ה-1.4 לא נופלת מה-2.0

זה משאיר אותך עם השאלה - האם ה1.4 מספק?

את זה אפשר לבדוק בנסיעת מבחן על גולף TSI.

אני ממש לא מסכים עם המשפט האחרון שאמרת. (וזה רק מראה שאתה לא ביצעת נסיעת מבחן על השירוקו והגולף)

בתאוריה זה יפה להגיד שניתן לבדוק את הכוח של המנוע בגולף 160 כ"ס.

במציאות, כשאתה מבצע נסיעות מבחן אתה בודק "איך זה מרגיש" או תחושות שלך כנהג, הרי נתוני תאוצה וכו' אתה יכול לבדוק במפרטים, אגב המיאוץ מ0-100 הוא כמעט באותם זמנים בין ה1.4 וה2.0. (אבל איך אתה מגיע ל100 בשירוקו ואיך בגולף, עולם אחר לגמרי לא שזה מה שחשוב)

הנהיגה בגולף היא מהותית שונה מהנהיגה בשירוקו, בלי לפרט יותר מדי, כמו שאמרתי בעבר, הגולף מנתקת כאשר בשירוקו יש ניסיון לחבר יותר לכביש ולנהיגה והחוויה שונה לגמרי, זה משפיע עלייך כנהג בהשוואה של המנועים.

חוצמזה שאנחנו עוד מדברים על ידני מול DSG, מה תעשה פה, תעשה עם הרגל על הקלאצ' בכאילו?

כשמוציאים סכום כזה לא עושים בכאילו ובלי תאוריות מתחכמות, בודקים את המוצר בדיוק שאותו אתה מתכוון לקנות על מנת למנוע מפח נפש.

אני כמעט ביצעתי את הטעות הזאת, לא הרגשתי שלם במשך תקופה כי שאלתי את עצמי את אותה השאלה בדיוק בנושא הדיון.

בנסיעת מבחן על הגולף 160 (שהוא רכב משפחתי מדהים!) לא הרגשתי את "החייתיות" שהייתה בשירוקו 2.0 או בGTI 2.0

אז התשובה היא: לא, התחושה היא לא אותה תחושה (לפחות בשבילי).

פורסם

מספיק עם הערסיאדה. לאף אחד לא אכפת מי מקבל מאיזו S3 מה.

איתן ידידי משכבר הימים, תעשה לעצמך טובה ותנסה GTI אם אתה כבר בקטע. אני חושב שהאוטו יהלום אותך מאוד - לפחות תעשה סיבוב. בכל מקרה, ולגבי השירוקו: אם אתה טיפוס של להכנס לאוטו מיוחד, ה1.4 יעשה את העבודה. הוא לא מרגיש חלש - זמינות הכוח מצויינת והאוטו יזוז מצויין. ה2.0 בעיקר מספק פוטנציאל שיפור משמעותי - אמנם מדובר במשהו עם תדמית בעייתית (בעיקר דמוגרפית), אבל ה40 כ"ס (יותר מ50 כ"ס בEA888 החדש יותר בGTI 6) זה בדיוק מה שנותן לאוטו את טיפת הברוטאליות ששומרת אותך משועשע לטווח ארוך.

תחשוב לכיוון של GTI ידנית שלוש דלתות, כזו שמקבילה מהרבה בחינות לשירוקו רק שאפשר גם לדחוף אליה את המשפחה ולצאת לסופשבוע, ולא מושכת תשומת לב מיותרת כשאתה לא רוצה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
איתן ידידי משכבר הימים, תעשה לעצמך טובה ותנסה GTI אם אתה כבר בקטע. אני חושב שהאוטו יהלום אותך מאוד - לפחות תעשה סיבוב. בכל מקרה, ולגבי השירוקו: אם אתה טיפוס של להכנס לאוטו מיוחד, ה1.4 יעשה את העבודה. הוא לא מרגיש חלש - זמינות הכוח מצויינת והאוטו יזוז מצויין. ה2.0 בעיקר מספק פוטנציאל שיפור משמעותי - אמנם מדובר במשהו עם תדמית בעייתית (בעיקר דמוגרפית), אבל ה40 כ"ס (יותר מ50 כ"ס בEA888 החדש יותר בGTI 6) זה בדיוק מה שנותן לאוטו את טיפת הברוטאליות ששומרת אותך משועשע לטווח ארוך.

תחשוב לכיוון של GTI ידנית שלוש דלתות, כזו שמקבילה מהרבה בחינות לשירוקו רק שאפשר גם לדחוף אליה את המשפחה ולצאת לסופשבוע, ולא מושכת תשומת לב מיותרת כשאתה לא רוצה.

איתן, אני אשיב לך בנקודת מבט שקשורה לדבריו של רועי: ה- GTI3 היא רעיון לא רע שגם אני שקלתי. אבל, השירוקו 1.4, מתוך היכרות קרובה עם המנוע אצלי, והיכרות פחות קרובה עם השירוקו 2.0, תרגיש לך מצוין. אחרי שנה, ה- 1.4 עדיין מספק ברוטאליות משעשעת כאשר לוחצים אותו, ומאחר שאתה מתכוון להחזיק את הרכב רק שנתיים, הוא יספק. זה מרגיש די מעצבן לרכוש את הרכב ללא התנסות ממשית בו, אבל אני הייתי רוכש כזה לו הוא לא היה שובר לי את הגב, שוב - על סמך ההתנסות החלקית במנוע/שלדה בנפרד... לא מושלם, אבל מספק.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני ממש לא מסכים עם המשפט האחרון שאמרת. (וזה רק מראה שאתה לא ביצעת נסיעת מבחן על השירוקו והגולף)

בתאוריה זה יפה להגיד שניתן לבדוק את הכוח של המנוע בגולף 160 כ"ס.

במציאות, כשאתה מבצע נסיעות מבחן אתה בודק "איך זה מרגיש" או תחושות שלך כנהג, הרי נתוני תאוצה וכו' אתה יכול לבדוק במפרטים, אגב המיאוץ מ0-100 הוא כמעט באותם זמנים בין ה1.4 וה2.0. (אבל איך אתה מגיע ל100 בשירוקו ואיך בגולף, עולם אחר לגמרי לא שזה מה שחשוב)

הנהיגה בגולף היא מהותית שונה מהנהיגה בשירוקו, בלי לפרט יותר מדי, כמו שאמרתי בעבר, הגולף מנתקת כאשר בשירוקו יש ניסיון לחבר יותר לכביש ולנהיגה והחוויה שונה לגמרי, זה משפיע עלייך כנהג בהשוואה של המנועים.

חוצמזה שאנחנו עוד מדברים על ידני מול DSG, מה תעשה פה, תעשה עם הרגל על הקלאצ' בכאילו?

כשמוציאים סכום כזה לא עושים בכאילו ובלי תאוריות מתחכמות, בודקים את המוצר בדיוק שאותו אתה מתכוון לקנות על מנת למנוע מפח נפש.

אני כמעט ביצעתי את הטעות הזאת, לא הרגשתי שלם במשך תקופה כי שאלתי את עצמי את אותה השאלה בדיוק בנושא הדיון.

בנסיעת מבחן על הגולף 160 (שהוא רכב משפחתי מדהים!) לא הרגשתי את "החייתיות" שהייתה בשירוקו 2.0 או בGTI 2.0

אז התשובה היא: לא, התחושה היא לא אותה תחושה (לפחות בשבילי).

רן ידידי, תבדוק את דרך הסקת המסקנות שלך.

לא רק שעשיתי נסיעת מבחן על שירוקו, אפילו רכשתי את ה-1.4 הידנית בדיוק לפי לוגיקת הסקת המסקנות ששטחתי כאן.

נכון, יש כאן אלמנט חזק של Leap Of Faith אבל אני לא מתחרט לרגע.

ככה זה בחיים - מי שלא מעיז, לא מתיז.

אם תחכה תמיד להחלטות בטוחות, יש סיכוי טוב שתפספס המון בחיים.

כל התאורים שאתה מיחס לגולף TSI לא קשורים למטרת המבחן שלה.

עליה אתה נדרש לבדוק את עוצמת המנוע ולא את ה"חייתיות" וההתנהגות של הרכב.

אתה צודג לגבי הגיר!

כאן היה הימור גדול מצידי אבל סמכתי על נסיוני (הלא דל) עם גירים ידניים כדי "לנחש" איך גיר 6 הילוכים עשוי להרגיש עם המנוע.

... ושוב אני מסכים לחלוטין שצריך לחבר כאן בראש, מספר אלמנטים נפרדים, לכדי מקשה אחת של אופי רכב וזה רחוק מלהיות מצב רצוי לקבלת החלטה, אבל איזו ברירה קיימת?

לוותר?

בסופו של דבר אם הייתי מוותר בגלל חוסר הבטחון המלא הייתי מפסיד רכב מדהים והייתי נוסע היום על 207GTI :-(, שהייתה האופציה הבאה בתור ולא חפה מחסרונות שנלקחו בחשבון בקבלת ההחלטות שלי.

חשוב לציין שאת הרכב קניתי לפני יותר משנה.

למייטב ידיעתי (לפי מה שנאמר לי במסירה) זו הידנית הראשונה שעלתה על הכביש.

באותם ימים כמות הידע שיכלתי להשען עליה בקנייה היתה קטנה משמעותית מזו שזמינה היום.

היו מספר כתבות, מעט מאד התרשמות של קונים אירופאים עם ק"מ נמוך על הרכב.

היום ההימור הוא הרבה יותר קטן.

פורסם
אני אחדד את השאלה: האם ידוע על מנוע שהלך בשירוקו שלא שופרה?

ואני אוסיף שאלה קצת אוף-טופיק, אולי מישהו מכיר\יודע:

האם האאודי מתחילת העשור עם מנוע בי-טורבו והנעת קווטרו הזדקנו בכבוד? משום מה נדמה לי שלא רואים אותן יותר, אבל אולי רק נדמה לי.

תאמת [את האמת] ממה שאני יודע הלך לבחור בן 40 מנוע שהוא אומר שהוא לא שיפר ולא נגע בכלל ברכב, את האמת רק הוא יודע.

שוב אני מחדד ואומר..

נכון אני מכיר 4 אנשים שהלך להם מנוע, אבל יחד עם זאת אני מכיר עשרות אנשים שהרכב שלהם תקין בלי שום בעיה ברכב, והם מבסוטים מהרכב מעל הראש!!

יום טוב וחג שמח!

~!!~Scirocco~!!~

פורסם
תאמת [את האמת] ממה שאני יודע הלך לבחור בן 40 מנוע שהוא אומר שהוא לא שיפר ולא נגע בכלל ברכב, את האמת רק הוא יודע.

שוב אני מחדד ואומר..

נכון אני מכיר 4 אנשים שהלך להם מנוע, אבל יחד עם זאת אני מכיר עשרות אנשים שהרכב שלהם תקין בלי שום בעיה ברכב, והם מבסוטים מהרכב מעל הראש!!

יום טוב וחג שמח!

תוכל לשתף מעט יותר פרטים לגבי אופי הבעייה?

אני מודה שביומיים האחרונים אני מבצע חיפוש ממוקד לבעיות במנוע הזה ולא מוצא שום מקרה מתועד של השבתה.

יש בעיות ב-DSG.

יש את הבעייה (תופעת לוואי) הכי נפוצה של חריקה עם כניסת המגדש על לפעולה. תופעה שברמה כזו או אחרת כולנו מכירים אבל לפי היצרן זו לא תקלה אלא מצב נורמאלי.

יש מקרים בודדים של נורת מנוע שנדלקת בלי סיבה ברורה.

ראיתי מקרה אחד שהמנוע מתחמם לאט מדי בתחילת נסיעה.

אבל אפילו לא מקרה אחד מתועד של רכב שהושבת.

תודה.

פורסם

מצטרף לבקשה, כי גם אני, כאמור, חיפשתי ברשת תיעוד לבעיות לשירוקו ו\או למנוע ה 1.4 TSI 160 ולא הצלחתי למצוא. אני נותן שוב את הקישורים למה שכן הצלחתי למצוא:

בקישור http://www.reviewcentre.com/reviews118019.html יש דיווחים של בעלי גולף 1.4 170 TSI GT (אני חושב שמדובר בגולשים בריטים, למרות שסיומת האתר היא COM).

בעמוד שבקישור, הדיווח השני הוא של מישהו שעשה 26 אלף מייל והלך לו הטורבו, האינטרקולר, מערכת הפליטה ואולי כל המנוע.

הדיווח השלישי בעמוד הוא של מישהו שעשה 32 אלף מייל והלכו לו תיבת הילוכים, מיזוג האוויר (איזה בריטי קטנוני! מה הוא צריך מיזוג?), שסתומים, מיכל דלק ומתלים והוא מצהיר שהוא לא התעלל ברכב.

חיפשתי רק באנגלית, מה שנותן רק תוצאות של בריטים (כי הוחלט לא לייבא את הרכב לארה"ב). אם מישהו יודע גרמנית\איטלקית\ספרדית\צרפתית\ הולנדית ומצא משהו אחר, אז שיביא זאת.

ואגב, אף אחד מאלה בישראל שהלך להם מנוע לא התלונן ברשת - וישראלים יודעים להתלונן ברשת.

הנה תלונה לגבי צ'מפיון משלשום בפורום המקביל של בעלים לא מרוצה של GTI חדשה:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=207&MessageId=140253324

תודה רועי ידידי היקר, אבל זה רכב שני, בנוסף למכונית משפחתית מליסינג.

השימוש שלה יהיה כדלקמן: לקחת את הבן שלי לגן כל בוקר, מרחק של כ 1.5 ק"מ בתנועה עירונית, כשהוא יושב בכסא בטיחות במושב הקדמי וכרית האוויר מבוטלת. אחרי שאני מוריד אותו בגן אני מתחיל לנשום.

אני רוצה לחזור לאוטו ולהגיד "וואו, לאיזה אוטו יפה אני נכנס" ואז להתניע ולעשות את המסלול הקבוע לעבודה - כ 2 ק"מ עד לצומת הכפר הירוק, בצומת אני פונה ימינה לכיוון מחלף מורשה -

ואז בצומת מורשה פניה ימינה לכביש 4 לכיוון דרום - :-P חיוך מס' 1 לאותו בוקר (כלומר במה שקשור לאוטו, יש עוד סיבות בעולם לחייך).

בצומת גהה אני פונה שמאלה לכיוון פ"ת, ואז מייד ימינה במחלף שמחזיר אותי לכביש 4 לכיוון צפון - :-P חיוך מס' 2.

ואז מייד ימינה לאיזור התעשייה קריית אריה (המחלף נקרא גם "סיבוב אזורים") - :-P חיוך מס' 3.

אני קונה את הרכב בשביל שלושת החיוכים האלה כל בוקר בשלושת המחלפים שציינתי, סה"כ נסיעה יומית מצטברת של 20 ק"מ כל יום.

בסופי שבוע האוטו ינוח, כי נסיעות סופ"ש עם המשפחה נעשות עם מכונית הליסינג.

כשיהיו עוד ילד\ילדה שיצטרכו הסעה לגן, אז אקנה רכב עם יותר דלתות אני אתחיל להתלבט בין האפשרויות הלא מעטות הקיימות - לעומת מכוניות קופה שעולות פחות מ200 אלף ש"ח שהן מצרך נדיר. בעצם תיקון טעות: מכוניות קופה שעולות פחות מ 400 אלף ש"ח הן מצרך נדיר (ולכן אחת הגרמניות, אבל רק בת 4-6 שנים הן אחת האופציות שלי).

כשיגיע הזמן להתבגר ולהחזיק עוד רכב משפחתי - ה GTI חמש דלתות תהיה בהחלט אחת הבחירות העדיפות.

פורסם

הנה תלונה לגבי צ'מפיון משלשום בפורום המקביל של בעלים לא מרוצה של GTI חדשה:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=207&MessageId=140253324

לא הייתי מגדיר אותו כבעלים לא מרוצה או מייחס יותר מידי חשיבות לתלונה, כי היא דבר מינורי לחלוטין.

יכול להיות שהרעש שהוא מדבר עליו קיים גם אצלי. אצלי מדובר ברעש מתכתי המום בזמן שיוט בהילוך 6 למשל (עם גז קבוע).

יש האומרים שזה נורמלי, יש האומרים שזה חוסר בשמן גיר... רוב מביני העניין אמרו שרעש המום כזה הוא דבר נורמלי.

שמן הגיר יבדק בטיפול הקרוב.

פורסם
תוכל לשתף מעט יותר פרטים לגבי אופי הבעייה?

אני מודה שביומיים האחרונים אני מבצע חיפוש ממוקד לבעיות במנוע הזה ולא מוצא שום מקרה מתועד של השבתה.

יש בעיות ב-DSG.

יש את הבעייה (תופעת לוואי) הכי נפוצה של חריקה עם כניסת המגדש על לפעולה. תופעה שברמה כזו או אחרת כולנו מכירים אבל לפי היצרן זו לא תקלה אלא מצב נורמאלי.

יש מקרים בודדים של נורת מנוע שנדלקת בלי סיבה ברורה.

ראיתי מקרה אחד שהמנוע מתחמם לאט מדי בתחילת נסיעה.

אבל אפילו לא מקרה אחד מתועד של רכב שהושבת.

תודה.

על בעיות ה DSG אני לא מדבר, זה ידוע לכולם.

אופי הבעיה..

רעידות חזקות של הרכב, והרכב בקושי עובר את ה 50 קמ"ש.

לכל ה 4 רכבים הוזמנו (והוחלפו) מנועים חדשים מגרמניה.

שוב אני אומר..

לא אמרתי, ואני גם לא אומר שלרכב יש בעיה, כי למרות ה 4 אנשים האלה אני גם מכיר עשרות אנשים שאין להם שום בעיה ברכב!

לא אמרתי חלילה לא לקנות את הרכב הזה, או כל דבר רע עליו..

לי יש שירוקו ואין מאושר ממני שזה הרכב שלי. אני רק כתבתי את דעתי על צ'יפ ברכב הזה בגלל הדברים שראיתי.

וכן.. לזה ששאל אני מכיר לפחות 12 אנשים עם שירוקו.

חג שמח!

~!!~Scirocco~!!~

פורסם

לכל הארבע אותה בעייה?

רעידות חזקות יכולות להיגרם בשל מגוון סיבות שכולן בסופו של דבר מביאות לפעולה לא מאוזנת של המחזור.

בכל מקרה זה באמת חמור.

כולם מחכים למנוע חדש ואני מקווה שהיבואן לקח אחריות מלאה.

אני מקווה ומאמין שהבעייה שלהם היא לא בעייה גורפת של המנועים האלה והמנוע המוחלף ישרת אותם נאמנה.

בכל מקרה אם יש איזושהי בעיה והיא עדיין לא הדהדה ברשת זה סימן שהיא מטופלת כראוי ע״י היצרן.

לפי דבריך לפחות אחד מהם לא ביצע שום שיפור ברכב ולעומתו אני מכיר רכבים ששופרו ולא סובלים מבעייה.

אני לא משוכנע שההכללה שלך בעניין היא מסקנה נכונה.

פורסם

לא לגבי השירוקו,תקרא למעלה גולף GTI של gil בעית רעש מתכתי

אדם שקונה רכב ב230K זכאי לשירות מעולה ולמוצר עם בקרת איכות קרוב למושלמת

פורסם
לכל הארבע אותה בעייה?

רעידות חזקות יכולות להיגרם בשל מגוון סיבות שכולן בסופו של דבר מביאות לפעולה לא מאוזנת של המחזור.

בכל מקרה זה באמת חמור.

כולם מחכים למנוע חדש ואני מקווה שהיבואן לקח אחריות מלאה.

אני מקווה ומאמין שהבעייה שלהם היא לא בעייה גורפת של המנועים האלה והמנוע המוחלף ישרת אותם נאמנה.

בכל מקרה אם יש איזושהי בעיה והיא עדיין לא הדהדה ברשת זה סימן שהיא מטופלת כראוי ע״י היצרן.

לפי דבריך לפחות אחד מהם לא ביצע שום שיפור ברכב ולעומתו אני מכיר רכבים ששופרו ולא סובלים מבעייה.

אני לא משוכנע שההכללה שלך בעניין היא מסקנה נכונה.

לכל הרכבים היו אותם בעיות, ואותם רעידות.

לא כתבתי את זה ואולי זאת טעות שלי..ל 2 רכבים כבר הוחלפו מנועים חדשים לגמרי מגרמניה, ולמשך תקופת ההמתנה למנועים החדשים החברה נתנה ללקוחות רכבים חילופיים ללא תשלום.

היבואן לקח אחריות (החליפו ישר מנועים בלי להתווכח, וללא שום תשלום).

2 הרכבים שעכשיו במוסך צריכים לצאת בעוד כשבוע משם.

הלקוחות לא קיבלו שום פיצוי (אני לא קורה לטיפול ראשון חינם פיצוי).

מה שאותי מעניין זה למה להסכים למנוע חדש?!

מי ירצה לקנות רכב שהחליפו לו מנוע!?

נכון היבואן פעל כמו שצריך, ולא עשה בעיות, אבל השאלה מה יקרה בעתיד לאלה שירצו למכור את הרכב..

דרך אגב..

לפי מה שאני יודע חברת פולקסווגן התחילה לשנות תוכנת מחשבים לרכבים ישנים יותר (2008-2010)..

התוכנה מגיעה עם no tuning, שחוסם את האפשרות להוסיף לרכבים צ'יפ. (הוחלף ל GTI של חבר).

~!!~Scirocco~!!~

• תוכן חדש...