Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום אודי,לזה בדיוק היתכונתי בשירשור המקביל באותו עינין,והיתה בעיה לאנשים לימצוא את החלק (מגבר ניצוץ בשפת החשמלאים).נודה לך על שם\כתובת של חנות ,תודה. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=258753 וליובל ,את המכשיר הראשון שהרכבתי לאוטו של חבר של ההורים,זה היה בגיל תיכון,וזה היה קיט להרכבת היחידה מחלקים(נידמה לי של הנדלמן)שנות ה70.

פורסם

ל- udi,

כדי להשתמש במערכת ששאתה מדבר עליה, יש צורך להחליף לקויל מתאים?

אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש את הטרנזיסטור הזה באזור הצפון.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

קיימות תכניות לבניית מעגלים כאלו ואף בניתי כמה ל"שימוש עצמי".

צריך לזכור שזו חצי הדרך להסבה להצתה אלקטרונית. לפלטינות יש עדיין בלאי מכאני (בציר הדיסטרביוטר) ומגבלות סל"ד (סגירה על ידי קפיץ), עקומת קידום הצתה מוגבלת (רק אם יש מנגנון צנטרפוגלי או ואקום בדיסטרביוטר) וכו'.

הסבה עדיפה מחליפה את הפלטינות ברוטור וחיישן אלקטרו-אופטי (עדיין בתוך הדיסטרביוטר המקורי, תוך שמירה על מראה אוטנטי) - קיים כקיט לחלק מהמכוניות, ואצלי בתוכנית כפרוייקט DIY.

אם קיימת אפשרות להסב להצתה אלקטרונית "אמיתית", מדגם מתקדם יותר (כמו הקפרי של אופיר, עם הצתה מסיירה) זו האופציה המועדפת. כמובן, שאפשר להשתגע (?) ולבנות מערכות עם קוייל כפול distributor-less (כמה צילינדרים זה בויזה?).

לסיטרואן ויזה: בהסבה כזו אתה בד"כ יכול לשמור על הקוייל שלך (עדיף להוסיף נגד BALLAST אם אין). את הקבל צריך לנתק או להעביר לצד של הקוייל.

:turn-l:
פורסם

הרכב נולד עם פלטינה וקבל, אני בטוח שהוא נסע עם זה ללא תקלות.

סביר להניח שיש לך בעייה במערכת ההצתה, אחרת אין סיבה שמה שאתה מתאר יקרה.

תבדוק האם הפלטינות שהרכבת נכונות, תבדוק האם הקבל מתאים מבחינת ערכים לפלטינה.

תבדוק אם המגעים בפלטינה נסגרים בצורה חופפת, אם זה נסגר קצת עקום, זה לא יעבוד לאורך זמן.

בקיצור, אפשר להחליף להצתה אלקטרונית, אפשר להוסיף את המודול שאודי הציע (אחלה פתרון), אבל ראשית אני מציע לך לבדוק היכן הבעייה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

תבדוק עם וולטמטר,את המתח על המגעים ,של הפלטינה,אם זה 0.4 וולט או יותר ,תחליף את הפלטינה ,המגע שרוף.

פורסם
הרכב נולד עם פלטינה וקבל, אני בטוח שהוא נסע עם זה ללא תקלות.

מכוניות שנולדו עם פלטינה וקבל, נולדו כך כי זו היתה הטכנולוגיה באותו זמן, או משיקולי עלות. הצתה אלקטרונית (או לפחות טרנזיסטורית) עדיין עדיפה.

יש לי שתי מכוניות שנולדו עם פלטינות וקבל. עם פלטינות חדשות ומכוונות היטב היא מניעה ונוסעת בצורה טובה. אחרי הסבה להצתה טרנזיסטורית באחת, ומערכת הצתה אלקטרונית בשנייה, ההתנעה קלה יותר, הסל"ד יציב יותר, והסחיבה השתפרה.

:turn-l:
פורסם

כפי שאמרתי המוצר מקצועי ואמין יתרונותיו : משמר את המערכת הקיימת במקרה של תקלה ,ניתוק המערכת וחזרה למעגל הישן והטוב להדיל ממערכות אלקטרוניות שם אין אופציה אלטרנטיבית במקרה של תקלה .

ע''מ להשיג ניתן לפנות אלי בפרטי .

אודי.

פורסם

הצתה אלקטרונית שמובנת בתוך הדיסטרבוטור מונעת את הבלאי של האוקולון שנוגע באקצנטר .(ביגלל השחיקה של האוקולון)כיון מחדש צריך לעשות כול 20000 ק"מ (תלוי במצב האקצנטר(בלוי).הצתה אלקטרונית שמובנת בתוך הדיסטרבוטור(מגנט שנע מול סליל).סובלת גם מהבלאי של המישקולות(קידום צנטרפוגלי)וגם מהבלאי של הדיאפרגמה(קידום מהיניקה).וצריכה גם להיתחבר למערכת (מגבר) שמתרגמת את האות שמיתקבל מהסליל למתח לכוהל.בהצתה אלקטרונית מושלמת "המגנט"מורכב על הגלגל תנופה וכול נתוני הקידום מגיעים מהמחשב.לדעתי ברכב פלטינות ,הכי פשוט וקל לביצוע זה להוסיף מערכת שלא מבטלת את הפלטינות אבל מונעת מהם להיגמר.(הבלאי המוכר).

פורסם
במשך למעלה מ20

אודי.

אודי

אם אני מבין נכון זה מעין "ממסר" שלא יודע באיזה מתח הוא עובד....

האם אפשר להתקין בכלי רכב 6V ?

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
אודי

אם אני מבין נכון זה מעין "ממסר" שלא יודע באיזה מתח הוא עובד....

האם אפשר להתקין בכלי רכב 6V ?

ישי

לא המכשיר עובד על 12V . כן יש לי סלילי הצתה 6V חדשים של בוש .

אודי.

• תוכן חדש...