Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה שבוע שזה קורה, ללא שום סיבה, ובעוצמה מדאיגה ביותר:

כאשר הרכב (מאזדה 323F שנת 96) עובר הילוך בבדיוק 70 קמ"ש - מתחילות רעידות, או קפיצות (קשה להגדיר) חדות ופתאומיות שבאות מכיוון המנוע. כל האוטו ממש זז, וזה קורה בנסיעה די מהירה! הבומים הפנימיים האלה, שהם ממש חזקים נעלמים באיזור 100 קמ"ש. מה גם, שכל זה מתרחש כאשר הרגל נמצאת על הגז. כאשר אני מוריד אותה, גם בטווח המהירויות האלה, אין רעידות. שם עוד פעם - וזה מתחיל עוד פעם. עד 100 קמ"ש. הטורים, לפי ההתרשמות שלי, לא קופצים.

אותו הדבר, רק בעוצמה טיפה יותר קטנה קורה כאשר אני בעמידה על D. אך בנוסף - גם הטורים קופצים מ-740 סל"ד במצב רגיל ל-500 וחזרה כל זמן שאני בעמידה.

גם כאשר אני שם N - ומעיף את הרעידות הרגילות של האוטו, יש מין סימנים כאלה שהבומים החזקים בכל זאת מתרחשים, רק שבגלל התיבה המנותקת כמעט ולא מרגישים אותם.

במוסך מורשה של מאזדה (קלעי תל אביב) לא יכלו לומר לי מה הבעיה. הרכב עבר טיפול 10000, וטסט, ומטופל באופן קבוע אצלם.

המצב מדאיג ביותר שכן אני נוסע הרבה לעבודה וללימודים, וחושש להתקע, או לא עלינו לעשות איזו תאונה.

אנא עזרו לי מניסיונכם,

תודה מראש,

סלביק.

פורסם

סלביק שלום, הייתי לי בדיוק את אותה הבעיה! גם ב323F-BA 1996

מדובר על תזמון הצתה לקוי (אני אקצר על ההסבר למה זה קורה); אחרי הרבה חפירות אצלי הבעיה התגלתה במפלג (דיסטריביוטור) עצמו, צריך לשפץ את המפלג או לקנות אחד אחר מפירוק, מפלג מקורי חדש מהחברה עולה באזור 4,000 ש"ח! ניתן לקנות מפלג משופץ באזור 600 ש"ח עם אחריות לחצי שנה או לקנות מפלג מפירוק, אני קניתי מפלג מפירוק ולמזלי הוא היה תקין והבעיה נעלמה.

אתה יכול להתחיל בלנסות להחליף חוטי הצתה, מכסה מפלג ורוטור למפלג, אולי אחד מהם בעייתי, אבל זה נשמע יותר רציני מבעיה בחלקים הנ"ל, לדעתי הבעיה במפלג עצמו.

מומלץ גם לחפש סדקים בצינוריות שהולכות למצערת

אני משוכנע שזאת הבעיה גם אצלך.

טפל בהקדם בבעיה, כי עקב תזמון הצתה לקוי יכולות להיווצר תקלות במכלולים אחרים ברכב.

מוסך מורשה מאזדה מקצועי היה חייב לעלות על הבעיה.

תוכל למצוא הרבה אשכולות טכניים שנפתחו בנושא בפורום מאזדה: http://www.mazdaclub.co.il

בברכה,

גיורא.

• תוכן חדש...