Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר טוב מאוד שלי עשה תאונה (טוטאל לוסט) עם הראלי דור שני שלו (אחת השמורות והיפות ביותר שאני מכיר). הוא נכנס פעמיים בקיר בטון (הפרדה) ואז נזרק לשיחים בצד השני. לרכב נגרם נזק רב (שאסי פעמיים, פנסים שבורים, הרבה פח עקום, טמבונים שבורים, גיר שהלך והרשימה עוד ארוכה) אבל הנהג יצא בלי שריטה. הטענה של הנהג היא שהרתמות הצילו אותו מכיוון שכל מה שהוא הרגיש זה רק תזוזה קלה קדימה בזמן המכה הראשונה וזהו. הבחור גם עשה בדיקות מקיפות (הוא בצבא אז הוא היה חייב) ואין שום סימנים של פגיעה. הכריות אוויר כמובן נפתחו (הישג ממש יפה לרכב בן 6) אבל זה בכלל לא הזיז לו כי הוא היה פשוט "דבוק" לכסא. לפי דעתי זה הרבה יותר הגיוני להישאר "דבוק" לכסא מאשר לעוף קדימה, לקבל סימן מטורף של שפשוף מהחגורה ואז שכל החלק הקדמי יעצר בכרית שלא בטוח שהיא תפתח בכלל ולבסוף לקבל מכה חזקה בראש מהמשענת ראש של הכסא. כמובן שצריך לקחת בחשבון שהכסא יכול לעמוד בעומסים האלה ולהוציא מהכלל התהפכות.

טוב, סיימנו עם הרקע ונעבור לשאלות. בעקבות המקרה הזה החלטתי להתקין רתמות עוד לפני שאני לוקח את הרכב שלי לטסט (לפני המקרה אמרתי שאני אתקין אבל כשיהיה לי קצת כסף מיותר וכרגע נסע עם חגורות רגילות). לפי מה שהבנתי כשיש רתמות אז מופעל על הכסא מאמץ מוגבר, איך אני יכול לדעת שהכסא שלי יכול לעמוד במאמץ הזה כשתתרחש תאונה ???

ועוד שאלה, בלימודי ההנדסה שלי אני לומד בין השאר על עייפות החומר. הכסא ברכב שלי הוא בגיל הרכב (כמעט 30 שנה), איך אני יודע שבגיל שלו הוא עדיין יכול לעמוד במאמץ הזה ??? האם יש אפשרות לבדוק באיזשהו דרך/מקום/מכשיר האם הכסא יכול לעמוד במאמץ ???

ולסיום אני רק אומר שהבחור היה מאוד קשור לרכב שלו והוא עכשיו פשוט גמור בגלל העובדה שהרכב שלו הלך. הוא אמר לי היום משהו חכם מאוד, "אנחנו משחקים באש", כלומר כל ההשתללויות האלה בכבישים ציבוריים מאוד מסוכנים. אנחנו מסכנים את עצמנו ואנשים אחרים רק בגלל הכיף והאדרנלין שלנו.

הדבר הזה שוב הזכיר לי את בעיית החוק המוטורי בארץ שלנו. בכל מדינה נורמלית יש מסלול מרוצים ששם אפשר להשתולל ולעשות טעויות מבלי לשלם בפגיעות בנפש/בפח, אז למה זה לא ככה אצלנו ???

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עייפות החומר מתרחשת כאשר על המתכת מופעל כוח במחזוריות.

תושבות הכסאות לא סופגות כוחות מחזוריים בשום שלב, אלא רק את משקלו הקבוע של המושב פלוס הנהג.

לכן לא נראה לי שהם יסבלו מהתעייפות משמעותית עם הזמן.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
חבר טוב מאוד שלי עשה תאונה (טוטאל לוסט) עם הראלי דור שני שלו (אחת השמורות והיפות ביותר שאני מכיר). הוא נכנס פעמיים בקיר בטון (הפרדה) ואז נזרק לשיחים בצד השני. לרכב נגרם נזק רב (שאסי פעמיים, פנסים שבורים, הרבה פח עקום, טמבונים שבורים, גיר שהלך והרשימה עוד ארוכה) אבל הנהג יצא בלי שריטה. הטענה של הנהג היא שהרתמות הצילו אותו מכיוון שכל מה שהוא הרגיש זה רק תזוזה קלה קדימה בזמן המכה הראשונה וזהו. הבחור גם עשה בדיקות מקיפות (הוא בצבא אז הוא היה חייב) ואין שום סימנים של פגיעה. הכריות אוויר כמובן נפתחו (הישג ממש יפה לרכב בן 6) אבל זה בכלל לא הזיז לו כי הוא היה פשוט "דבוק" לכסא. לפי דעתי זה הרבה יותר הגיוני להישאר "דבוק" לכסא מאשר לעוף קדימה, לקבל סימן מטורף של שפשוף מהחגורה ואז שכל החלק הקדמי יעצר בכרית שלא בטוח שהיא תפתח בכלל ולבסוף לקבל מכה חזקה בראש מהמשענת ראש של הכסא. כמובן שצריך לקחת בחשבון שהכסא יכול לעמוד בעומסים האלה ולהוציא מהכלל התהפכות.

ומכל הסיפור הזה אני רק רוצה לדעת איפו הגופה של הראלי.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ומכל הסיפור הזה אני רק רוצה לדעת איפו הגופה של הראלי.

אני רק מנחש, אבל מן הסתם חברת הביטוח לקחה את האוטו ותנסה להרוויח על מה שנשאר ממנו כמה שיותר, לא?

Back to the original - NC again.

פורסם

ספר לנו קצת יותר על חברך היקר ... ?

אולי הוא יגרום לכמה אנשים כאן להיות מאושרים ... ספר לנו איפה הרכב , אולי הוא יקנה אותו מהביטוח וימכור חלקים לצמאי הדם שבנינו ...

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

אולי הוא יגרום לכמה אנשים כאן להיות מאושרים ... ספר לנו איפה הרכב , אולי הוא יקנה אותו מהביטוח וימכור חלקים לצמאי הדם שבנינו ...

yes master... yes.. hhh :lol::lol::lol:

למי שלא הבין זה דמות מניצי הכסף silverhawks

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

כאשר מעורבים בתאונת דרכים, עובדים על הגוף של הנוסעים שני סוגי כוחות: כוחות ישירים, וכוחות תאוטה (דצלרציה).

כוחות ישירים אלו כוחות שמופעלים מדברים בהם פגע הגוף: שמשה קדמית, גלגל ההגה, קורות צד, וכו וכו. תפקיד התקני הריסון השונים למנוע או למזער את הפגיעות הללו. כריות האויר תורמות ע"י חלוקה של הכוח על שטח מגע גדול יותר ובכך הקטנה של הנזק הנקודתי.

כוחות תאוטה אלו כוחות המופעלים על האיברים הפנימיים בגוף בזמן שאנו מאיטים באחת ממהירות הנסיעה לאפס. הגוף אמנם מרוסן ונבלם ע"י החגורות וכריות האויר, אולם המוח, איברי הבטן וכלי הדם הגדולים, ממשיכים בתנועה קדימה ונבלמים על הגולגולת או דופן הבטן/חזה. התקני הריסון לא עוזרים לפגיעות אלו כלל, ואולי אף מחמירים אותם במידה מסוימת. מה שכן עוזר, זה יכולת מרכב הרכב לשנות צורה ולספוג את האנרגיה הקינטית ע"י דפורמציה. מכוניות בטוחות הן אלו בהן תא המנוע והמטען מתעוותים מאוד, מבלי שתא הנוסעים מתעוות כלל. לכן תאונה "עם שאסי" היא טובה (לאנשים ברכב).

רתמות משמשות לעגינה טובה יותר של הנהג ומניעה של הפגיעות מהסוג הראשון, ובעיקר למנוע השתחררות של הרתום בזמן התהפכות. אדם שנזרק החוצה מרכב בזמן תאונה, סיכוייו למות גדולים פי עשרים ממי שנשאר רתום בפנים. מאחר וההצמדה לכסא טובה, כריות האויר הקדמיות הופכות פחות חשובות. אגב, יש הבדל משמעותי בין כריות אויר אמריקאיות ואירופיות. האמריקאיות מתוכננות לנהג לא חגור, ולכן נפח ולחץ המילוי שלהם גדולים מברכבים אירופים שנועדו לשימוש משולב חגורה-כרית. בכריות אמריקאיות יש הרבה יותר פגיעות (לא חמורות) מהכרית עצמה.

נמרוד

פורסם
יש הבדל משמעותי בין כריות אויר אמריקאיות ואירופיות. האמריקאיות מתוכננות לנהג לא חגור, ולכן נפח ולחץ המילוי שלהם גדולים מברכבים אירופים שנועדו לשימוש משולב חגורה-כרית. בכריות אמריקאיות יש הרבה יותר פגיעות (לא חמורות) מהכרית עצמה.

נמרוד

אתה בטוח לחלוטין?

בכל פרסומת אמריקאית לרכב אמריקאי ראיתי שכתוב במיוחד באותיות קטנות שחובה לחגור חגורות למרות שיש כרית ושהיא לא תעבוד כראוי אחרת. רק שלא תגרום לבעלי טאורוסים ולומינות לא לחגור בטענה של "זה אוטו אמריקאי אז אני לא צריך לחגור כי הכרית אוויר מותאמת לזה".

פורסם
יש הבדל משמעותי בין כריות אויר אמריקאיות ואירופיות. האמריקאיות מתוכננות לנהג לא חגור, ולכן נפח ולחץ המילוי שלהם גדולים מברכבים אירופים שנועדו לשימוש משולב חגורה-כרית. בכריות אמריקאיות יש הרבה יותר פגיעות (לא חמורות) מהכרית עצמה.

נמרוד

אתה בטוח לחלוטין?

בכל פרסומת אמריקאית לרכב אמריקאי ראיתי שכתוב במיוחד באותיות קטנות שחובה לחגור חגורות למרות שיש כרית ושהיא לא תעבוד כראוי אחרת. רק שלא תגרום לבעלי טאורוסים ולומינות לא לחגור בטענה של "זה אוטו אמריקאי אז אני לא צריך לחגור כי הכרית אוויר מותאמת לזה".

חגורת בטיחות מועילה בכל תצורה של כרית אויר, ויש תמיד לחגור.

בארה"ב שיעור החוגרים (וגם שיעור חובשי הקסדות) נמוך משמעותית מבאירופה ומישראל. במדינות מסוימות בארה"ב, שיעור החגירה הוא 40% בלבד! זו הסיבה לשוני בתכנון.

כריות אויר גדולות יותר - גם לעומק וגם לרוחב - גורמות לשכיחות גבוהה יותר של כויות בפנים ופגיעות עינים. פגיעות אלו שוליות לעומת התועלת שבכרית.

נמרוד

פורסם
בארה"ב שיעור החוגרים (וגם שיעור חובשי הקסדות) נמוך משמעותית מבאירופה ומישראל. במדינות מסוימות בארה"ב, שיעור החגירה הוא 40% בלבד!

ואחוז ההרוגים בתאונות שם גבוהה מאשר בישראל???

פורסם

בכל מקרה, אל תגיד "נועדו לנהג לא חגור" אלא משהו בסגנון "נועדו ליהיות יותר סלחניות במקרה שהנהג לא חגור". שוב, בגלל הסיבה שכבר אמרתי.

פורסם

אני מצטער אבל אני לא יכול לפרסם את שמו של חבר שלי מכיוון שהוא ביקש לא לפרסם את שמו. אני מאמין שלמי שיש קשרים פה או קצת רצון מוגבר יוכל לחפש קצת בפירוקיות ולמצוא את הרכב מכיוון שלכביש הוא לא יחזור, במיוחד לאור העובדה שהמחירון של הראלי עוד על 26K ש"ח, זה פשוט לא כדאי לחברת הביטוח להחזיר את הרכב לכביש לכן אני יכול להבטיח לכם שהוא יגיע לפירוקיה ...

נמרוד, תודה רבה על התשובה המפורטת. מכיוון שהרכב שלי ממש לא מתוכנן לקרוס, אין בו כריות אוויר וכו', אני מעדיף להיות רתום לכסא ולא לזוז בזמן תאונה. זה לא אומר שאני הולך להשתולל עם הרכב שלי חס וחסה, הרכב שלי הוא קלאסי וממש לא לשטויות האלה (בשביל זה יש את הקורולה :wink:), אבל פשוט בחודש האחרון הייתי קרוב לכ"כ הרבה תאונות שלא באשמתי (כולל נהג מונית שפשוט חסתי על החיים שלו, יכלתי לפצוע אותו קשה או חס וחלילה להרוג אותו בשניה) אז החלטתי שצריך להתחיל להתגונן ...

ג'רמי, תודה גם לך, הפחד שלי היה שהכסא מאבד מכוחו עם השנים ולכן לא יצליח להחזיק מעמד בזמן תאונה כשאני רתום לו ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...