Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל,

ברשותי C5 שנת 2005 צורה חדשה עם כ-70K ק"מ.

לפני כשבוע זיהיתי ירידה מסוימת בכמות נוזל הקירור (אני בודק פעם בשבוע במקביל לשמן ובאותה הפעם הוא ירד מתחת למינימום).

בבדיקה במוסך מורשה זוהתה נזילה משאבת מיים. החלטתי להחליפה ועל הדרך לבצע החלפת טיימינג (מאחר ומעולם לא הוחלפה ופתיחת האיזור יקרה לכשעצמה).

העבודה כללה החלפת משאבת מיים, החלפת רצועת טיימינג, מותחן רצועה, מיסב מותח רצועה, אטם ורצועת אלטרנטור.

כיום או יומיים לאחר הטיפול הנ"ל בהתנעת הבוקר התחלתי לשמוע דפיקות מאיזור המנוע שנשמעות כמו דפיקות פלסטיק או רצועה שמכה על חלק פלסטי. בהעלאת סל"ד או לחילופין לאחר נסיעה של כמה דקות הרעש נעלם.

הרעש חוזר כל בוקר או לחילופין אם הרכב עמד כ-10 שעות וככל הנראה הספיק להתקרר.

אין איבוד מיים או שמן.הרכב לא מתחמם או מתנהג באופן לא שיגרתי כלשהוא וללא שום אזהרות/הודעות מחשב.

אני גם אציין שלפני כחצי שנה הוא עבר טיפול 60K במוסך מורשה והוחלפו כל הרכיבים "על פי הספר" כגון שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן דלק, מסנן אויר, מצתים.

הרכב הלילה "נח" במוסך כדי שבבוקר יוכלו לשמוע את הרעש המדובר לאחר התנעת בוקר.

אם למישהוא יש ניסיון כלשהוא עם בעיה דומה, אשמח לדעת במקביל לבדיקה שתבוצע מחר במוסך.

You can’t really know someone until you fight them

פורסם

בוקר טוב.

הייתה לי אותה הבעיה בפיג'ו 406 שהייתה לפני ה C5.

אחרי שהחליפו טיימינג, התחילו רעשים בבוקר - מילה במילה מה שאתה כתבת.

הרכב היה בהרבה בדיקות שונות, בילה כמה לילות במוסכים (לא מורשים), אך ללא תוצאה שהיא. פשוט לא ידעו מה להגיד לי.

לכן אני מבקש שתעדכן מה קורה עם זה אחרי הביקור במוסך היום.

בהצלחה!

איוון.

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

כרגע עדיין בבדיקה במוסך. אני מקוה שהעובדה שמדובר במוסך מורשה (שהומלץ כאן על ידי חלק מחברי הפורום), יניב תוצאות חיוביות (מקצועית וכלכלית:-))

פורסם

כדי לחתוך את הבעיה אני הייתי מוציא את רצועת האלטרנטור לפני ההתנעה בבוקר, מניע ונותן למנוע לעבוד קצת ללא הרצועה הזו (מקסימום אין טעינה דקה שתיים, אם צריך הייתי אחר כך מוחק את התקלה מהמחשב)

אם אין דפיקות אז יודעים שהרעש בא מאחד האביזרים או המותחנים של רצועת האלטרנטור.

אם יש דפיקות אז זה מהטימינג.

פורסם

עדכון.

בבדיקה הבוקר במוסך נשמע הרעש המדובר (מאחר והשארתי שם את הרכב כל הלילה וההתנעה הראשונה היתה שם).

פירקו את מה שהיה צריך לפרק כדי לבדוק מה דופק שם ולטענתם היה שם בורג לא מחוזק. לשאלתי מדוע כשהרכב היה חם לא היו דפיקות, התשובה היתה שלאחר שהרכב מתחמם הבורג מתרחב :shock:.

נראה לי כאילו לא השלימו עד הסוף את העבודה הקודמת או שלא דיקדקו בה בפרטים.

נחיה ונראה מחר בבוקר אם הדפיקות לא חוזרות על עצמן.

אגב Odednovo, לא היתה שום התראת מחשב בנוגע לדפיקות.

מה שמוזר לי הוא ששמתי לב לאחר שהוצאתי את הרכב מהמוסך, בנסיעה הביתה, הוא שבסיבובי הגה במקום או במהירות מאוד נמוכה הוא רועד קלות, מה שלא היה קודם לכן. כמו כן במקביל לרעידות הבחנתי שאורות הדרך מתעמעמים קצת (כאילו שנצרך יותר חשמל). האם מי ממביני הדבר יכול למצוא קשר כלשהוא בין הדברים?

פורסם

התראת המחשב שהתכווניתי אליה היא זו שהייתה נירשמת אם הרכב היה פועל ללא רצועת אלטרנטור.

רצועת האלטרנטור מסובבת גם את משאבת הגה הכוח, הצירוף של אורות מתעממים יחד עם הגה רועד במקום יכול להיות בגלל שמשהו מעיק על הרצועה ומפריע לה להסתובב חלק כתוצאה מזה משאבת ההגה כוח לא מקבלת לחץ זמין ורציף ואת זה מרגישים בעמידה או בנסיעה איטית שאז ההגה דורש את הכוח הזה.

אגב, כדא לבדוק אם לא חסר נוזל הידראולי LDS. בC5 למרות שיש משאבת הגה כוח נפרדת היא משתמשת באותו שמן שנימצא במיכל של הבולמים.

כדאי שתחזור למוסך שיבדקו.

פורסם

עדכון נוסף,

הבוקר התנעה ללא דפיקות כלל.

כשאסע על הרכב אוכל לעדכן לגבי ההיגוי.

תודה על העצות עד כה.

אעדכן בימים הקרובים

פורסם

המשך עדכון,

דפיקות אין וגם את ההיגוי אני לא בטוח מרגיש. אתן לזה עוד כמה ימים של בדיקה/מעקב.

• תוכן חדש...