Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי קנו לפני הטיול האחרון שלהם מצלמה חדשה (קנון SX200 אם זה מעניין מישהו) והיא מגיעה עם סוללת לי-יון מיוחדת משלה (כמו של פלאפון). צפי השימוש במצלמה הוא לא לעיתים קרובות מידיי, וכאן באה השאלה, איך לאחסן את הסוללות (יש שתיים, אחת ספייר) כדי שהן לא יהרסו.

תודה

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפני מס' שנים קראתי כתבה שעמדה על ההבדלים בין סוללות קדיום, מטאל וליתיום.

מהכתבה עלה שבעוד שבסוללות קדיום בשימוש רגיל, המוות שלהן הוא פונקציה של טעינות וזיכרון, וכך גם אך במידה פחותה בהרבה בסוללות מטאל, הרי שבסוללות ליתיום תהליך המוות הוא פונקציה של זמן ולמעשה מתחיל מרגע יצורה ולא בהכרח כפונקציה של טעינות. הדגישו בכתבה שאורך החיים שלהן הוא מס' שנים (אאל"ט 2-3 שנים) גם אם הן יעברו לאורך התקופה רק 100 טעינות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לאחסן? כמו שרשום בכל מקום, במקום קריר ויבש. מאוד מומלץ לא להשאיר את הסוללה בתוך המצלמה! זה הכי טוב שאתה יכול לעשות. מקרר, מיקרוגל או טוסטר זה המצאות של אנשים והניסויים האלה יבואו על חשבותך הפרטי.

פורסם

ראוי לציין שברגע שמתח סוללה נופל מפחת לערך מסויים (שונה כמובן עור כל סוג סוללה וסוללה), זה מקצר באופן מאוד משמעותי את החיים. רצוי לשמור את הסוללות טעונות, להשתמש מידי פעם ולטעון. ד"א, לפעמים מקרר מציל סוללה כזאת. הייתה לי פעם סוללה ששכחתי לטעון יותר מידי זמן, התוצאה שמטען רשם שיש תקלה בסוללה ולא הסכים לטעון. אחרי 24 שעות במקפיא, פתאום הסוללה הייתה טובה עבור המטען והיא משרת אותי עד היום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...