Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם היו ברכבי כריות אוויר אשר היו דרושות ריענון ואם

המצב הכספי שלי היה מתיר זאת הייתי מחליף כאמור...

אבל הבטיחות יותר חשובה מהמצב הכספי לא?

אריאל לפי התאוריה שלך כל אחד צריך לנסוע ברכב בעלות 200K שקל ולגור ברחוב :?:

אני מקצין את הדברים כדי שתבין.

אדם שקונה רכב בן עשר, נגיד טיוטה קורולה שנת 94 בעלות של 30K, קונה את הרכב הזה כי זה הסכום שיש לו להשקיע ברכב.

הערכה גסה שלי אומרת שעלות החלפת זוג כריות ברכב מסוג הזה עולה 10K שקל ויותר, בעלות של כמעט 50% מערך הרכב לדעתי אף אחד לא יחליף כריות.

שי

שי צודק.

חוץ מזה, גם אני שמעתי את הטענה שכריות נדרשות החלפה אחרי 10 שנים.

אבל אחרי הכל מישהו יודע בוודאות מה ההשלכות של נסיעה עם כריות בנות יותר מ10 שנים? אחוזי כישלון בפעולה למשל?

הנתון 10 שנים נשמע ערטילאי משהו.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דיון נהדר,

עד היום שבו תהיה תאונה לרכב שגילו מעל 10, כרית האוויר לא תתנפח והנוסע(ים) ייפגע(ו) קשה. או לחילופין עד היום שבו תתנפח למישהו בפרצוף כרית אוויר בת 10 באמצע נסיעה על איילון בגלל שהתייבשו לה החיישנים או משהו כזה, ותהיה תאונת שרשרת לתפארת מדינת ישראל.

ואז יקימו וועדות, ויצלמו בכלבוטק, ואילנה דיין תראיין, וכו' וכו' ובסוף תצא תקנה שאומרת שרכב שאין לו אישור על החלפה / בדיקה יסודית של כריות האוויר ב-10 שנים האחרונות לא יעבור טסט ולא יקבל רשיון.

פשוט ככה זה כל פעם שצריך לעדכן את החקיקה בגלל התקדמות של הטכנולוגיה.

עם קצת מזל כל זה יקרה קודם בארה"ב, ואז מדינתנו הקטנה תאמץ את החקיקה האמריקאית בנושא לפני שימותו כמה ישראלים בגלל זה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

סורי, אבל אני פשוט לא רואה אנשים מחליפים כריות אוויר בעלות של 50% מהרכב שלהם, ועוד כריות שלא הוכח שהן פגומות.... על אחת כמה וכמה כשרכבים בעלי מס' כריות אוויר יגיעו לגיל המיוחל ועלות ההחלפה תזנק ליותר מ50%... :?

מי שחושב אחרת פשוט נאיבי.

בכלל, במכוניות מודרניות יש מעגלי בקרה לתפקוד כריות אוויר. כשכרית אוויר לא מתפקדת נדלקת נורה בלוח המכוונים. או אז צריך להחליף כרית/לתקן.

אז על מה כל ההמולה?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם
סורי, אבל אני פשוט לא רואה אנשים מחליפים כריות אוויר בעלות של 50% מהרכב שלהם, ועוד כריות שלא הוכח שהן פגומות.... על אחת כמה וכמה כשרכבים בעלי מס' כריות אוויר יגיעו לגיל המיוחל ועלות ההחלפה תזנק ליותר מ50%... :?

אתה צודק, אף אחד (טוב, הרוב) לא יעשה את זה בהתנדבות ולכן צריכה להיות חקיקה. חוצמזה עם הזמן העלות צריכה לרדת.

מי שלא רוצה, שיסיר את כריות האוויר ברכב לגמרי, ויידע שהוא נוסע ברכב פחות בטיחותי.

בכלל, במכוניות מודרניות יש מעגלי בקרה לתפקוד כריות אוויר. כשכרית אוויר לא מתפקדת נדלקת נורה בלוח המכוונים. או אז צריך להחליף כרית/לתקן.

ובכל פעם שהיתה לך בעיה כלשהי במנוע נדלקה נורת Check Engine ? ועוד המנוע זה חלק שפעולתו נבדקת כל הזמן, בעוד שכרית אוויר סובלת מהבעיה של גפרורים - (או כל ציוד חד פעמי) - עד שלא תפעיל לא תדע אם עובד.

פורסם

אתה צודק, אף אחד (טוב, הרוב) לא יעשה את זה בהתנדבות ולכן צריכה להיות חקיקה. חוצמזה עם הזמן העלות צריכה לרדת.

מי שלא רוצה, שיסיר את כריות האוויר ברכב לגמרי, ויידע שהוא נוסע ברכב פחות בטיחותי.

נאיביות כבר אמרתי? :roll:

להזכירך מה חקיקה עשתה לחובבים בתחום המוטוריקה..? תיקים פליליים על השתתפות בראלי מאורגן למשעי, התעללות של נציגי החוק בכל בעל רכב "מסוכן לציבור" שיש לו "דוד לחץ", עושק כספי הציבור דרך מסחטת הכסף שנקראת "אכיפת מהירות" ועוד ועוד ועוד.... ואם אתה חושב שתקנות למיניהן שוות משהו בסופו של עניין אז תרשה לי להפנות אותך לתקנה שקובעת שרכב בעל ממיר אסור שיפלוט מעל 0.3 אחוז CO... יש עוד שלל דוגמאות.

ובכל פעם שהיתה לך בעיה כלשהי במנוע נדלקה נורת Check Engine ?

:shock:

לפי ההיגיון הזה, בוא נרכב כבר על ההזדמנות הזאת, ונוציא חקיקה ( :roll: ) שתקבע שכל אדם שבבעלותו רכב בן 10 שנים, יחליף את כל המכלולים שברכבו לחדשים. הרי מי יודע... אולי קיים איזה חלק שאינו תקין אי שם בקרבי המכונה...

פורסם

המכוניות היחידות הנפוצות בנות 10 עם כריות אוויר שאני מכיר הן השברולט קורסיקה / פוניטק טמפסט שנמכרות בשנות הדגם 92 בערך בכ-20000 ש"ח.

החלפת כריות האוויר בחדשות ברכב הזה עלולה להגיע לכמחצית מערכו, ולא ברור לי אם צריך להחליף גם את מותחנים של חגורותצ הבטיחות דבר המייקר את ההחלפה עוד יותר...

אולי הייתי מנטרל את כריות האוויר או מוכר את הרכב, אבל להחליף נראה לי לא שייך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

20VT כתב:

כמה דברים.

1. העלות לא תרד עם הזמן אלא אם מדובר בחלפים לא מקוריים או לא חדשים,

2. ברגע שתהיה חקיקה כזאת ובעלי הרכבים יחוייבו בהחלפת מכלולים בעלות 50% מערך הרכב אזי הערך של הרכב ירד באותו סכום לדעתי ויגרום למצב של ירידת ערך חריפה יותר במהלך השנים.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

נאיביות כבר אמרתי? :roll:

אמרת, ועדיין בעוד כמה שנים תצטרך להראות אחד מאלה: אישור על הסרת כריות אוויר / החלפת כריות אוויר / בדיקת כריות אוויר, שבוצעו במהלך 10 השנים שלפני הטסט. לא מאמין ? חכה לאילנה דיין. אולי תספר לי מהנסיון שלך במדינה הזו מה יקרה כאן אחרי שפשלות של כריות אוויר ישנות יתחילו להתפרסם.

להזכירך מה חקיקה עשתה לחובבים בתחום המוטוריקה..? תיקים פליליים על השתתפות בראלי מאורגן למשעי, התעללות של נציגי החוק בכל בעל רכב "מסוכן לציבור" שיש לו "דוד לחץ", עושק כספי הציבור דרך מסחטת הכסף שנקראת "אכיפת מהירות" ועוד ועוד ועוד.... ואם אתה חושב שתקנות למיניהן שוות משהו בסופו של עניין אז תרשה לי להפנות אותך לתקנה שקובעת שרכב בעל ממיר אסור שיפלוט מעל 0.3 אחוז CO... יש עוד שלל דוגמאות.

לגבי התנכלות לחובבי מוטוריקה, אני לא רואה את הקשר. אפשר להתנכל לכל אחד על כל דבר, לא צריך חקיקה חדשה בשביל זה.

ובעניין ממירים ופליטות, תמיד אפשר לעקוף את החוק. לגלות לך סוד קטן ? אפשר גם לנהוג בלי רשיון נהיגה. האוטו לא נכבה אם אין לך בארנק.

גם מי שיזייף אישור על החלפת כריות אוויר שלא ביצע, יוכל לעבור טסט.

ובכל פעם שהיתה לך בעיה כלשהי במנוע נדלקה נורת Check Engine ?

:shock:

לפי ההיגיון הזה, בוא נרכב כבר על ההזדמנות הזאת, ונוציא חקיקה ( :roll: ) שתקבע שכל אדם שבבעלותו רכב בן 10 שנים, יחליף את כל המכלולים שברכבו לחדשים. הרי מי יודע... אולי קיים איזה חלק שאינו תקין אי שם בקרבי המכונה...

בטיחות כבר אמרתי? :roll:

פשוט אי אפשר לסמוך על נורית כשזה מגיע לחיים שלך.

פורסם

אמרו את זה גם על מסכי LCD, כי אי אפשר להימנע מדפקטים בייצור וכו' וכו'. מסתבר שמה שמייצרים הרבה ונמכר הרבה, יורד במחיר. ובכל זאת בהחלט ייתכן שאתה צודק ולא יירד.

2. ברגע שתהיה חקיקה כזאת ובעלי הרכבים יחוייבו בהחלפת מכלולים בעלות 50% מערך הרכב אזי הערך של הרכב ירד באותו סכום לדעתי ויגרום למצב של ירידת ערך חריפה יותר במהלך השנים.

מצויין. וכך יפסיקו ליסוע על כבישי ארצנו רכבים זקנים, למעט אצל חובבי רכב שמוכנים לתחזק אותם כראוי. גם ככה המיסוי הגבוה מעמיד את רמת הרכב אצלנו שתי דרגות מאחורי אירופה וארה"ב.

דוגמה דומה: נסה למכור רכב דיזל במחיר מחירון חודשיים לפני הטסט שלו. או 2000 ק"מ לפני טיפול 90K.

פורסם
כפי שאתם יודעים או לא יודעים יש להחליף את כריות האוויר כל 10 שנים וכן גם את קדם המותחנים של חגורות הבטיחות (אם קיימים).

לפני כעשור לערך התחילו כריות האוויר להיות יותר ויותר נפוצות ועוד כ -3 שנים רוב המכוניות בנות ה 10 יהיו בעלות כריות אוויר.

שאלת יעילותן של כריות האוויר מוטלת בספק בעיני רבים , אך לפי מבחנים כאלו או אחרים ברוב המקרים הם רק מועילות אם דואגים לנקוט במניעים הנכונים.

שאלתי אליכם היא כזו, האם תשלמו סכום תלת ספרתי ותדאגו להגן על חייכם (כמו שאתם דואגים להחליף צמיגים לדגמא) במקרה שחס וחלילה תקרה תאונה? או תתקמצנו ותקוו לטוב?

את דעתי האישית קרוב לוודאי שהבנתם, ואם לא, אז כן, הייתי משקיע את סכום הכסף בשביל טיפה יותר שקט נפשי.

גיא

הבעיה היא, כמו שSHAYS ציין, שלא מדובר בסכום תלת ספרתי אלא כנראה על סכום 5-ספרתי ברכב עם זוג כריות אוויר. זה אם מדובר בהחלפה.

אני אישית אשתדל להחזיק רכב צעיר יותר מ-10 שנים, אבל אם כן יהיה בבעלותי רכב עם כריות שגילו מעל 10 אני לא חושב שיש סיכוי שאחליף כריות אוויר.

אם יש לי 10-15K להשקעה ברכב (ונניח שהרכב הוא קורולה שנת 94 או משהו דומה), אני אעשה אחד מכמה דברים:

1. אדאג לצמיגים+בולמ"ז+בלמים תקינים ויעילים - בטיחות אקטיבית.

2. אם אפשר, אהיה מוכן להשקיע סכום סביר (3-ספרתי, אפילו 999) בבדיקת כריות האוויר, אם בכלל ניתן לבדוק אותן ולוודא תקינות ללא החלפה.

3. אמכור את הרכב ואקנה רכב בן 7-8 שאינו דורש בדיקה זו והוא גם יותר בטיחותי באופן כללי, מן הסתם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אמרו את זה גם על מסכי LCD, כי אי אפשר להימנע מדפקטים בייצור וכו' וכו'. מסתבר שמה שמייצרים הרבה ונמכר הרבה, יורד במחיר. ובכל זאת בהחלט ייתכן שאתה צודק ולא יירד.

מצויין. וכך יפסיקו ליסוע על כבישי ארצנו רכבים זקנים, למעט אצל חובבי רכב שמוכנים לתחזק אותם כראוי. גם ככה המיסוי הגבוה מעמיד את רמת הרכב אצלנו שתי דרגות מאחורי אירופה וארה"ב.

דוגמה דומה: נסה למכור רכב דיזל במחיר מחירון חודשיים לפני הטסט שלו.

1. ישנו הבדל עצום בין ייצור מסכי LCD וכריות אויר ואתה יודע זאת.

2. אני לא בטוח שהמצב שבו רכבים בני 10 שנים יזרקו למזבלה הוא מצב טוב עבורנו, אני לא חושב שכל רכב בן 10 שנים הוא רכב זקן, והגעה למצב שאתה מתאר דווקא תוריד עוד יותר את כדאיות אחזקת רכב בארצנו.

חוץ מזה אני לא מעוניין שילדי הראלי, ילדי הוולקן ינסו למכור את הראלי שלהם ב80% מעל המחירון כי המחירון של לוי יצחק לא שפוי

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

20VT, אני נכנע.

קשה להתדיין עם מלאך, תמיד בסוף הוא צודק.

אל תחשוב שלרגע אני מדמיין שהמאווים שלך שהעלת פה יעמדו במבחן המציאות, אבל אל תיתן לי להיות זה שיפוצץ לך את הבועה. :wink:

פורסם
20VT, אני נכנע. קשה להתדיין עם מלאך, תמיד בסוף הוא צודק.

קודם כל לאף אחד אין מטרה להכניע אף אחד.

האם משהו בצורת הדיון שהשתמשתי בה לא הוגן / לא הגון ? אם כן קבל התנצלותי.

אל תחשוב שלרגע אני מדמיין שהמאווים שלך שהעלת פה יעמדו במבחן המציאות, אבל אל תיתן לי להיות זה שיפוצץ לך את הבועה. :wink:

נחיה ונראה. כולה השרשור הוא סקר לגבי נכונות בעלי רכב להחלפת כריות, ונראה לי שהסקר הוכרע, פחות או יותר (ולא לכיוון שלי).

פורסם
20VT, אני נכנע. קשה להתדיין עם מלאך, תמיד בסוף הוא צודק.

קודם כל לאף אחד אין מטרה להכניע אף אחד.

האם משהו בצורת הדיון שהשתמשתי בה לא הוגן / לא הגון ? אם כן קבל התנצלותי.

חלילה. כל אחד זכאי לדעותיו.

פורסם

שורה תחתונה, מה שחלק אמרו פה, ואני מסכים איתם.

בתמורה ל-500 ש"ח, אני (ורובנו, אני חושב) הייתי מחליף את כריות האויר (החלפתי פנסים קידמיים בסכום הזה, אז כריות אין בעיה).

אבל בתמורה ל-10-15K לאוטו שעולה כ-30K, מה קרה?

את הסכום הזה תשקיעו בקניית רכב יותר חדש ובטיחותי. לא בכוסות רוח למת (רכב ישן יותר, בהכרח יהיה גם בטוח פחות, בהכל).

אז מצטער על החוסר ב-P.C אבל צריך הגיון. אם 306 S16 שנת 95 הגיע עם כרית אויר, ו-XN מאותה שנה לא הגיעה עם כרית. אז סליחה, אבל אני אשתמש בפסיכולוגיה בגרוש, שיטות הטמעה סובייטיות ואתחיל למלמל לעצמי:

"רועי, אתה נוסע על XN, אף פעם לא היו פה כריות אויר... עברנו את פרעה, נעבור גם את זה..."

"רועי זאת כולה XN, לא נראה לי שההגה שלה יכאיב לך בראש כ"כ"

נכון להיום הטריק עם ה-XN הולך לי לא רע... אז אני לפעמים מופתע מהכוח של ה-XN שלי. אבל זה יעבור (הרי עברנו את פרעה, לא?).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...