Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה

מה ההבדל בין נפח מנוע לכ"ס?

אני הולך לקנות רכב גולף שנת 99 ,דגם קומפורטליין 1.8 בנזין (125 כ"ס) אוטומט.

אם זה יותר כ"ס זה אוכל הרבה דלק או שאין קשר בין נפח המנוע לכ"ס ?

ואני לא רוצה לקנות אם זה אוכל הרבה דלק

למבינים בעניין מה אתם מציעים כדאי או לא ?

אם זה יותר כ"ס זה אוכל הרבה דלק או להפך?

פורסם

הכל תלוי ממנועים ספציפיים. יש קשר בין נפח מנוע וצריכת דלק, אבל זה לא קשר לינארי. בתוך משוואה הזאת יש הרבה מאוד גורמים, כגון כמות שסתומים, סוג מערכת הזרקה, תנאי נסיעה וכד'.

כדי להבין אם רכב אוכל הרבה או מאט, תסתכל בפרוספקט ושאל אנשים בעלי רכבים דומים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באופן כוללני לחלוטין ניתן להגיד שככל שנפח המנוע יותר גדול, צריכת הדלק גדלה וככל שההספק גדול (במנועים בעלי נפח זהה), צריכת הדלק גדלה אבל יש לא מעט דוגמאות הפוכות .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תשובה לשאלה:"מה ההבדל בין נפח מנוע לכ"ס?"

ראית פעם תחרות IRON MAN (האיש החזק בעולם)?

לא תמיד האיש הגדול ביותר, הוא גם החזק ביותר.

לרוב, מה שמנצח זה הטכניקה.

(יכולתי לרדת נמוך יותר לדוגמאות "מיניות", אבל יעיפו אותי מהפורום :-P)

כך גם במנועים.

לא תמיד מנוע גדול יותר ינצח מנוע קטן.

זה תלוי בטכנקה/מכניקה של כל מנוע.

דוגמה טובה לכך, הם המנועים של פונטו ספייס וגרנדה פונטו.

לספייס הישנה יש מנוע 1.25 16V עם 80 כ"ס.

לגרנדה החדשה יש מנוע 1.4 8V עם 77 כ"ס.

פורסם
כך גם במנועים.

לא תמיד מנוע גדול יותר ינצח מנוע קטן.

זה תלוי בטכנקה/מכניקה של כל מנוע.

רק לחדד את הנקודה: מבחינת ניצחון, צריך לדבר על רכב ולא רק על מנוע, כי משקל בודי, אוירודינאמיקה גם משחקים תפקיד.

הספק ומומנט נקודתיים שמפרסמים בפרוספקט לא נותן הרבה - יכול להיות שדווקא מנוע בעל הפסק קטן יותר ירגיש נמרץ יותר בגלל עקומת מומנט עדיפה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפעמים מנוע גדול יתאמץ פחות במהירוות גבוהות / עליות ויצרוך פחות דלק ממנוע קטן שיתאמץ יותר

ובנסיעה עירונית מנוע קטן יותר ישחק תפקיד מרכזי

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

• תוכן חדש...