Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום בבוקר ניכנסתי לרכב ומסיבה כלשהי המראה על השמשה הקדמית התנתקה מהמחבר שלה. המראה היא מראה פשוטה שמולבשת על ציר כדורי. הסתכלתי על המראה והמחבר וזה נראה לי חיבור פשוט, ולכן לקחתי את המראה וניסיתי להלביש אותה חזרה על הציר הכדורי. מסתבר שזה היה רעיון לא כל כך טוב.

הפעלתי לחץ סביר ביותר (בלי אגרופים או מכות או משהו כזה). אחרי חצי שניה של לחץ נשמע "פק" והשמשה נשברה. התוצאות:

סדקים בכל החלק המרכזי של השמשה, כמעט עד התחתית שלה + שבר(יותר כמו ריסוק ) באיזור המחבר שהעיף המון נתזי זכוכית קטנים + מספר חתכים קטנים בידיים. אין ספק שזה לא היה חכם, אך לא יכולתי לסוע ללא מראה, וזה הדבר שנראה לי הגיוני לעשות.

השאלות שלי הן:

1) יש לי ביטוח שמשות, אך אני לא בטוח איך אני אמור להשתמש בו - כלומר מה להגיד להם? האם ביטוחי שמשות מכסים נזק שנגרם לשמשה ללא תלות בסיבת הנזק, האם בדרך כלל שואלים איך נשברה השמשה?

2) האם זה משהו שנשמע לכם סביר שיקרה, שהשמשה תישבר בכזו קלות. זה היה לחץ כל כך מתון, פשוט לא מובן איך זה גרם לכזה נזק, ממש ריסק את איזור המחבר עם המראה (אולי איזור זה מועד יותר לפורענות..?). המראה היא בת 11, אם זה משנה לתשובה לשאלה הזו.

3) האם המנגנון הזה של הציר הכדורי במראות הללו הוא מנגנון שאמור להיות קבוע. כלומר המראה היא משהו שניתן לנתק ולחבר ללא שום קושי בדרך כלל או שזה אמור להישאר כל הזמן על הציר?

בכל מקרה, בשורה התחתונה המראה כרגע לא מחוברת וזה קצת מחשיד לגבי הביטוח. הבעיה היא שכרגע כל האיזור שם מרוסק ומפיל נתזים, כך שבכלל אין לי קונטרה אם אני רוצה לנסות לחבר את המראה. איך לבוא לביטוח לדעתכם- לנסות לחבר ולהסתכן בחור בשמשה?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

תקשיב לי ותקשיב לי טוב.

קח אבן! תנפץ לעזזל את השימשה ואח'כ תתקשר לביטוח ותגיד שפרצו לרכב ושברו את השימשה הק'ד

זה הכל!

אם לא תעשה את זה יבוא שמאי ויעריך כל מיני דיברי סרק, ובסופו של יום הוא יגיד לך שיש איזה חלודה מתחת לשימשה\מרכב לא ישר\בלה בלה בלה והחלק הכי יפה שהוא יגיד לך אין אישור ואז אני מבטיח לך שתקלל את ה**** של הביטוח שלך!

אני יודע שיש כאלה שיתנגדו למעשי שאולי לא חוקיים בעליל, אז מצטער מראש אני מדבר מתוך ניסיון מר!

תשבור\ תתקשר\ תחליף והכי חשוב סע ברכה :)

פורסם

בניגוד לקודמי

אני ממליץ לך ללכת בדרך הישר , כמו שאומרים - שברת שילמת.:-(

ראשית שיהיה לך ברור.....

חברת הביטוח לא מתעסקת עם שבר שמשות , מי שכן עושה זאת הוא הזגג שרשום לך בפוליסה כנותן שירות , למעשה הפרמייה שאתה משלם בביטוח עוברת אליו כמעט בשלמותה והחברה תפנה אותך ישירות אליו.

הזגג לא פראייר ולא נולד אתמול והוא אכל הרבה מקרים כאלו לארוחת בוקר.

לגבי השמשה , השמשה הקדמית מאד עדינה ועשויה משתי שכבות וסביר להניח שהפעלת לחץ הכי קטן יכולה לגרום לה להישבר.

כמו כן טרם הצלחתי להבין איך המראה התנתקה מהתושבת שלה.

בהצלחה!:-)

פורסם

למרות שאני בדרך כלל אכן בגישה של שברת שילמת- ויצא לי הרבה לשלם על שטויות, במקרה הזה אני קצת לא מסכים. המראה נשברה בקלות מפחידה- אנחנו מדברים פה על לחץ ואפילו לא על מכה. ככה שאני חושב שבמוקדם או מאוחר הייתי חייב להתמודד עם החלפתה.

מה שכן אני לא ממש מתלהב מהרעיון של לפוצץ את המראה באבן...

פורסם

כל אחד והסיפור שלו ולפני שרשמתי את ההודעה ידעתי שיהיו מתנגדים.

שוב אני חוזר אני הלכתי בדרך הטובה וניסיתי להיות אזרח הגון ודובר אמת והביטוח השתין לי בפרצוף.

בכל מקרה נחכה לראות מה נסגר עם השמשה המהוללת.

בתודה

נדב.

פורסם

לא צריכה להיות לך בעייה להחליף במסגרת הביטוח

אני כבר החלפתי שמשות על סדק של 4 ס"מ.

מעולם לא חייבו אותי

בד"כ הם שואלים מה קרה, ספר להם מה שתמצא לנכון

אולי היה שם כבר סדק?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

ראה בבקשה סעיף 3.1.1 וסעיף 3.1.5.

אח"כ כבר תחליט לבד מה לעשות.

http://www.autoglass.co.il/images/ktav_4.pdf

אגב, גם אם אתה מבוטח אצל אילן זגגות הפוליסה זהה מכיוון שהיא כפופה להוראות המפקח על הביטוח.

נתקו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

בכל מקרה השמשה שלי נשברה חודש אחרי שקניתי את הרכב התקשרתי לביטוח מייד שזה קרה וסיפרתי את הבעיה הם שלחו אותי לגלאס לוד (הכי קרוב לי לבית) וקבעו לי שעה שאני אפגש עם השמאי, והביטוח חשד שאני קניתי את הרכב ככה וחיכיתי חודש אבל הוא לא אמר לי את זה בצורה כזאת אלה השמאי האשים את הרכב שלי בכך שהמסגרת של השימשה לא מאוזנת ויש לי חלודה בילתי ניראת מתחת לשימשה.:roll:

בקיצור לא אישרו לי החלפה.

ביטוח של מגדל.

נדב.

פורסם

אז ככן- עדכון:

הגעתי לזגג, לא תחקרו יותר מידי והחליפו את השמשה. מה שכן, לרכב שלי יש גומח בשמשה הקדמית (למיטב הבנתי ברכבים חדשים כבר אין כמעט גומיות- תקנו אותי אם אני טועה) והם מנצלים את זה שאתה חייב את הגומי להחלפה. הגומי לא כלול בביטוח

להבא אני אדע לבוא לשם עם גומי מראש, אני בטוח שזה עניין של עשרות בודדות של שקלים אם קונים את זה ממקום אחר.

• תוכן חדש...