Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות פאסט B5 2.0 2005 אוט', האם קל לטפל ברכב כזה לבד?

כלומר האם יש גישה נוחה לחלקים במנוע? או שהיא כמו הצרפתיות שבישביל כל דבר צריך לפרק חצי אוטו?

ובכלל מה האמינות של הרכב?

תודה מראש אופיר

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

יש לי אמנם פאסאט 2002, אבל אני מניח שמדובר בדגם זהה.

אני לא מטפל לבד ברכב, אבל מהיכרות בעבר עם רנו 9, אין ספק שהגישה נוחה. בזמן טיפול אני ליד הרכב, ולא נראה לי שיש בעיית גישה, לפחות לא בטיפולים השיגרתיים או בהחלפת נורה.

אגב, לא מדובר ב-B5.5?

לגבי אמינות. הרכב ברשותי 5.5 שנים, ובעוד שבועיים ימלאו לו 7.

הנה פירוט תקלות שהיו במהלך השנים שהרכב ברשותי, חוץ מטיפולים שוטפים:

- החלפת מיכל עיבוי, הסתבר לאחר מעשה שרק המכסה היה פגום.

- נורת esp דולקת. חיישן תקול? לא בטוח. פירוק וניקוי חיבורי החיישן פתר את הבעייה.

- מנגנון נעילת דלת נהג תקול. הוחלף.

- Secondary Air Injection System, לא טיפלתי, התקלה אופסה. בטיפול הקרוב אבדוק אם התקלה חזרה לאחר איפוס.

- הוחלפה פעם אחת נורת בלם אחורית, ופעם אחת נורה קידמית.

- לפני כמה חודשים ליטשתי את הפנסים הקדמיים, לך היה חלק בזה :).

אמינות זה עניין יחסי וכנראה מעורב בו גם מזל.

אני לא חוסך בטיפולים כלום, מטפל רק במורשה ובחלפים מקוריים בלבד.

פורסם

תודה על התשובה, אכן מדובר בB5.5 .

אני אוהב לטפל ברכב לבד ולכן אחד הדברים הכי חשובים לי ברכב זאת גישה נוחה לחלקים. (לאו דווקא לטיפולי 10K אלא בכלל)

כמה דלק KM\L הכלה שותה?

האם יש ממש שהמנועים הללו שותים שמן בכמויות מטורפות? אם כן מה הצריכה?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הייתה בבעלות הורי 2002 2.0 ידנית. לא מסובך לטפל ברכב וניתן לעשות לא מעט דברים לבד כל עוד יש לך כלים ואפשרות להגביה את הרכב לטובת טיפול. ברשותי גם ספר היינס לדגם הנ"ל ככה שאם תצטרך, אשמח למכור לך היות והרכב הוחלף לפני מס' חודשים בפאסאט 1.8T חדשה.

Veni Vidi Vici

פורסם

צריכת דלק: לא הייתי קורא לזה "כמויות מטורפות".

לא יודע מה סגנון הנהיגה שלך. רוב הנסיעות שלי הן בעיר, בירושלים. אני לא מאלו שחייבים להיות ראשון ברמזור, אני תמיד מביט מה קורה קדימה, כך שאני בד"כ לא מאיץ ובולם לעיתים תכופות. בעיר הרכב צורך כ-1/9.

מחוץ לעיר אני בד"כ משייט במהירות המותרת, מגיע ל-100 רק לעיתים נדירות. בעליות לי-ם אני אוהב להרגיש את המנוע, ואז אני מרשה לעצמי ללחוץ קצת (ב-TSI זה יותר כיף), אבל צריכת הדלק עדיין מעולה יחסית לשמועות.

מאז שהרכב אצלי, פעם בשנה לפני הטיפול אני מוסיף 44K למיכל הדלק, מה שעוזר (אני מקווה) לשמור על נקיון המערכת הפנימית ולשפר את צריכת הדלק.

פורסם

היי בבעלותי פאסט 2003 1.8T מבחינת נהיגה זה משהוא מהנה ביותר לאוטו יש תאוצות לא מהעולם בקשר לאמינות,

למרות שגם האוטו הקודם שלי היה פאסט 98 וגם הבא כניראה יהיה, אני די מפקפק באמינות במיוחד שאני יודע שאין לך אבא ואמא שיודעים לטפל ברכבי VAG (אם אני יצטרך אי פעם להכנס לצ'מפיון אני אפרסם ליפני זה את האוטו למכירה כי אחרי זה אני יצטרך לקחת אותו משם בגרירה ישר לפירוק) .

לא היו לי מי יודע תקלות אבל לא כמו שחושבים על הפולקסוואגן של שנות ה-80 ותחילת ה-90 .

שכחתי להזכיר שאני חובבן שעושה את כל התיקונים/טיפולים בבית ,לא צריך להיות מיקצוען בישביל זה אבל לדוגמה החלפת פלאנג מים שנימצא בין המנוע לקיר אש בדגם מנוע AWT (טורבו) זה סיוט שלא ניגמר

נ"ב מי שמחליף את זה במיקרה לא ליקנות פלאנג סיני ב-30 ש"ח המרחק בין הברגים לא מתאים:-D:-D:-D

phaeton_elec.jpg

1פסאט.JPG

פורסם

מה לגבי אמינות הגיר האוטומטי?

זכור לי משנים קודמות של הפאסאט שהגירים שם לא מחזיקים מעמד יותר מדיי.

האם המקרה נכון גם בדגם הספציפי של פותח השרשור?

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

לגבי גירים אוטומטיים אני חלוק בדעתי, העניין הוא שאני עולה על כל רכב אוטומט שיש לו יותר מ50000 ק"מ אני מרגיש משהוא שאי אפשר ליקרוא לו נקישות /חופש (ואני לא בא להתנשא פה מעל אנשים שמבינים הרבה יותר ממני) פשוט מאד עד חמישים אלף קילומטר לא יצא לי להרגיש כלום ברוב המכוניות.

הרכב הקודם שלי פסאט 98 ניקנה ב120000 עם חופש שנישמע רק לבעלי "שמיעה מוזיקלית למנועים", ובבדיקה לא אמרו כלום

אבל אני הרגשתי משהוא קל וכשהוא היגיע ל170000 מכרתי אותו כי היו נקישות חזקות/חופשים שכל אחד היה מרגיש והרגשתי שאני עומד לאבד את הגיר (מה גם שאני נוהג בצורה מאד פרועה 8)אולי מישהוא כמו אבא שלי בגילאי 60+ היה יכול להחזיק את הגיר הזה עוד 100000).

עוד משהוא "מהמחקר" שלי על VAG (קיצור של קבוצת פולקסווגן אודי) הבנתי שלא מחליפים שמן גיר או פילטר שמן גיר בפסאט לעולם, כי הבינו שזה לא עוזר הגירים מגיעים עד 200000-250000 לכול היותר

אשמח לקבל ממך את הנתונים של אותו רכב שאתה רוצה ולתת לך חוות דעת:idea:

• תוכן חדש...