Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלם לכולם.

ברשותי אלפיין 9855 שכיום מחובר ב-3 WAY לסאב וקומפוננט 2 WAY מוגבר אקטיבית.

רכשתי רכב חדש ובו יש מקום ייעודי ל-6X9 מאחור. כמו כן, הרכב די גדול במימדיו ולכן אני מעוניין להתקין 6X9 במקומות הייעודיים לצורך מילוי אחורי מוחלש.

ידוע לי שניתן לחבר את הרמקולים האחוריים להגברה הפנימית של המכשיר אשר כרגע אינה בשימוש אך אני תוהה אם זה ניתן לביצוע בהתחשב בכך שהמכשיר נמצא במצב 3 WAY?

האם ניתן יהיה לשלוח לרמקולים האחוריים את כל תחום התדרים למרות שהיציאות הלא מוגברות חתוכות לתדרים שונים בהתאם לאלמנט אליו הם מחוברים?

תודה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

יש למישהו מושג?

פורסם

אני לא יודע בוודאות (היה לי 9855 אבל לא עבדתי בסטאפ כזה מוזר) אבל ההגיון אומר שחד משמעית לא !

הריי המגבר הפנימי חייב להיות אחרי כל החיתוכים, אחרת לא היית יכול לבצע חיתוכים על רמקולים בעבודה עם המגבר הפנימי.

מה שאומר שכדי שדבר כזה יתאפשר צריך שיהיה לו קרוס 5WAY, כי למעשה 3WAY הולך למגברים, ועוד 2WAY הולך למגבר הפנימי

אם היה לו דבר כזה אלפיין היתה מוציאה עוד 2 זוגות RCA ומוכרת את הHU הזה ב15 אלף שקל, כי זה היה הHU היחיד בעולם שתומך ב5WAY :D

בקיצור לדעתי לא,

אם - וזה אם גדול, המגבר הפנימי עובד כאשר המכשיר מוגדר לתצורת 3WAY, בכל מקרה המגבר הפנימי יקבל את החיתוכים מאחד מהיציאות, כנראה הקדמי יקבל את מה שהופך לטוויטרים, והאחורי יקבל את הבאנד פס שהולך למידים

פורסם

עתיד, תודה על התשובה.

אני חושש שאולי לא הסברתי את השאלה נכון (וייתכן שפשוט לא הבנתי נכון את התשובה).

אני אנסה לנסח מחדש את שאלתי.

ידוע לי שכאשר עובדים עם ה-HU ב-2WAY ה-RCA הקדמי משמש את הקומפוננט ב-HPF (פאסיבי) ויציאת הסאב ב-LPF מה שמשאיר את ה-RCA לציאה האחורית פנוי.

בסט-אפ שכזה, אני יודע כי ניתן לחבר רמקולים אחוריים ישירות להגברה הפנימית של ה-HU.

להבנתי, הרמקולים האחוריים יקבלו את כל התדרים וניתן יהיה אף לשלוט על עוצמתם באמצעות ה-FADER.

עכשיו נשאלת השאלה, האם ניתן לחבר רמקולים אחוריים בסט-אפ זהה לנ"ל אך כאשר המכשיר עובד ב-3WAY ויציאת ה-RCA האחורית חתוכה ב-BAND PASS.

האם חיבור רמקולים אחוריים להגברה הפנימית של ה-HU ייתן לרמקולים-

• BAND PASS כמו שמוגדר ליציאת ה-RCA?
  • כלל לא יעבוד?
  • ההגברה הפנימית אינה מושפעת מהחיתוכים והרמקולים יקבלו את כל הספקטרום?

תודה,

רפי.

פורסם

הגברה פנימית בהכרח מושפעת מהחיתוך,

בתצורה הראשונה שאתה מדבר פשוט אתה משאיר את האחוריים לא חתוכים, אם היית מחבר גם לאחוריים RCA וחותך אותם מלמטה, נגיד עוד קומפוננט אז גם מה שמחובר למגבר הפנימי היה מקבל את החיתוך,

בקיצור לא נראה לי שיש מצב שהקרוס חותך 3WAY והמגבר הפנימי שולף משהו אחר

פורסם

גורל אתה צודק :-)

אגב במצב של 3 WAY האופציה של הFADER לא קיימת , כמו כן כאשר אתה מעביר למצב של 3 WAY היציאות של הRCA מתחלקות באופן הבא : FRONT הולך לטויטרים אם HP , הREAR הולך לMIDBASS וMIDRANGE אם BYPASS , והסאב נשאר ללא שינוי - הדבר תקף גם לגבי יציאות RCA וגם לגבי HIOUTPUT והחיתוכים כמובן שמשותפים לשניהם

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

חברים, תודה על תשובותיכם... העניין ברור!

עושה רושם שאם אני לא רוצה להיכנס להוצאות נוספות, עלי להסתפק בינתיים בהגברה פאסיבית לקומפוננט ולשמור על היציאה האחורית פנויה עבור המילוי האחורי.

תודה,

רפי.

• תוכן חדש...