Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי פיאסטה שנת 97.

כשאני חוזר מהעבודה אני בודק מים, ירד מעט המפלס אבל יש מים. למחרת בבוקר אני מגלה שנגמרו המים בלי שהאוטו זז. הייתי בכמה מוסכים. בודקים לי עם לחץ ואומרים לי: אין לך נזילה תלך הביתה.

האם מישהו מכיר את התופעה ויודע מה צריך לעשות?

תודה

שלמה

פורסם

נראה שהתופעה טבעית ואין לך תקלה.

אל תוסיף מים בבוקר, בדוק לאחר שהמנוע חם. כבה את המנוע ובדוק בזהירות, אם חסר הוסיף עד לסימון מקסימום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מרק אתה מתחיל שוב ?. :-P

איבוד מים היא תופעה לא טבעית, אבל כפי שאמרו לו במוסכים לאחר שבדקו אין בעיה.

הטבעי הוא שבבוקר יהיה פחות מים במיכל העיבוי, לפעמים עד התחתית תלוי בטמפרטורת הסביבה.

אתה מוזמן אלי לכוס קפה, אבל תבוא בבוקר. כדי שתוכל לראות שבמריאה שלי, כאשר פותחים את מיכל העיבוי בבוקר המים בתחתית המיכל מתחת לסימון MIN. מס' דקות לאחר ההנעה, המים מתייצבים לסימון המקסימום.

המים מגיעים לסימון העליון בגלל החום שהמנוע מייצר, על טמפ' הסביבה בבוקר אין לנו שליטה. לכן המים במצב קר לא יעמדו תמיד באותה נקודה.

לא אגלה לך אם בהתחלה, גם אני חשבתי שחסר לי מים. :-P

דוד.

פורסם

אל תשתגע, עצור את המירוץ סביב ה-4 ס"מ מפלס , אל תמלא ובדוק לאורך זמן (דרך). רק כך תוכל לדעת אם יש בעייה במערכת הקירור ובמיוחד שבמוסך לא מצאו נזילת מים..

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

קודם כל ידוע לך שיש כאן בעיה וחשוב לבדוק אותה, גש למכון רדיאטורים שיש להם כלים יותר ספציפים.

כמה מים אתה מוסיף מידי יום?

תבדוק אם אין פריצת אטם ראש והמים מחלחלים לשמן המנוע, בדוק אם אין נזילה מתחת לכיסא הנוסע שלצידך, אם החימום עובד תקין, כי לפעמים רדיאטור החימום משתמש באותם המים של רדיאטור המנוע, בדוק אם אין צינור קרוע או נזילה מזערית, פשוט צריך לבדוק לעומק יותר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
מרק אתה מתחיל שוב ?. :-P

איבוד מים היא תופעה לא טבעית, אבל כפי שאמרו לו במוסכים לאחר שבדקו אין בעיה.

הטבעי הוא שבבוקר יהיה פחות מים במיכל העיבוי, לפעמים עד התחתית תלוי בטמפרטורת הסביבה.

אתה מוזמן אלי לכוס קפה, אבל תבוא בבוקר. כדי שתוכל לראות שבמריאה שלי, כאשר פותחים את מיכל העיבוי בבוקר המים בתחתית המיכל מתחת לסימון MIN. מס' דקות לאחר ההנעה, המים מתייצבים לסימון המקסימום.

המים מגיעים לסימון העליון בגלל החום שהמנוע מייצר, על טמפ' הסביבה בבוקר אין לנו שליטה. לכן המים במצב קר לא יעמדו תמיד באותה נקודה.

לא אגלה לך אם בהתחלה, גם אני חשבתי שחסר לי מים. :-P

דוד.

אכן טבעי הדבר שגובה המפלס יירד בסנטימטר בודד בין בדיקה במצב שהנוזל חם לבדיקה בבוקר.

אבל הבחור רשם שבבוקר המיכל ריק וזה לא טיבעי נכון ?

אני לא סומך על הבדיקה שמבצעים במוסך מכיוון שרבים מתלוננים על איבוד נוזל קירור ובמוסך לא מוצאים את הנזילה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אותה תופעה יש לי בפיאסטה 2000 ,כשלא הכרתי את הרכב המים היו מתייצבים ממש על המינמום .המנוע היה זורק עודף

שהייתי שם, בדקו לחצים ואין בעיה. אחרי שלמדתי להכיר את הרכב ראיתי שזה הנקודה שהמנוע "רוצה" . במיוחד שההפרש בין המינמום למקסימום אצלי זה משהו כמו 2 ס"מ, ככה שיותר קשה לקבל אינדקציה.

בכל מקרה שאלתי במוסך מורשה ואמרו לי שאם הוא נעצר על המינימום ומתייצב שם זה אמור להיות תקין ואין מה לחפש.

אני עדיין חושש ופעם בשבוע מבצע בדיקה בשביל השקט הנפשי .

בקצרה אל תוסיף מים כמוש אמרו לך ותראה אם זה מתייצב בסביבת המינמום... מפחיד אבל עדיף מלנסות להחליף חלקים מיותרים

פורסם
. בדוק לפי הצעתי ורק אז תהייה בטוח שיש באמת חוסר מים ולא טעטועי מפלס .

תעתועי מפלס, אהבתי. איך מצאת עוד שם לתקלות ברכב ?. :-P

דוד.

פורסם

ניסיתי את כל ההמלצות שמצאתי בפורום

בוקר אחד ראיתי רטיבות באזור החיבור התחתון לרדיאטור.

יתכן שבלילה מהקור הצינורות מתכווצים ואז נוצר רווח קטן כיוון שהחבק לא מהודק מספיק והמים בורחים.

לכן כשהאוטו חם אין נזילה ורק במהלך הלילה מתרוקן המיכל עיבוי. לכן במוסך כשהאוטו חם לא מצאו נזילה.

הלכתי למוסך, הם הידקו את החבק.

אני מקווה שבזה נפתרה הבעיה.

ותודה לכל היועצים

• תוכן חדש...