Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן רכשתי סט אטמים לסעפת יניקה מטפלון (PTFE). לפי גרפים שנמדדו על ידי חבר'ה מאנגליה, התקנה שלהם מובילה לירידה של 5-10 מעלות בטמפרטורת האוויר הנכנס למנוע, עקב בידוד טוב יותר של הטפלון מאשר זה הרגיל העשוי ממתכות שונות המובילות חום. מחיר של 40 פאונד (שווה ערך ל-240~ ש"חים) הביא אותי לקניה של המוצר. נשמע כמו משהו ששווה ניסיון.

ההחלפה נעשתה במוסך "שיר שיפורים" A.K.A משה מגינתון. משך ההחלפה שעה אחת בלבד.

Let the show begin:

מתחילים בניתוק של כל האלקטרוניקה:

http://www.jup.co.il/files/3512fdd779.jpg

1702ef0ffc.jpg

dc2bf71058.jpg

ממשיכים בניתוק של צינור האוויר למנוע צעדים:

21b8f5e575.jpg

ניתוק כבל גז:

b4aacdfe5c.jpg

ושחרור ברגי הסעפת העליונה:

162145d530.jpg

f607c87d98.jpg

כאן חשוב להזכיר כי שניים מתוך עשרת הברגים נמצאים בחלקו האחורי של המנוע, בין המנוע לבין קיר האש. את הברגים האלה לא נוהגים להחזיר במוסכי היבואן כיוון שקשה להגיע אליהם. גם אצלי לא התפלאנו למצוא אותם כשהם לא מהודקים מספיק.

782a9717c7.jpg

הגיע הזמן להוריד את הסעפת:

beef34d1ea.jpg

ונשים את הסעפת העליונה במקום שלא נשכח אותה :-P

b333650f0e.jpg

והנה מתגלה לו האטם הראשון. עד כאן זו עבודה של 5 דקות לכל היותר.

ומשה מבצע מעשה מגונה בסעפת שלי :-P

7348cc3bce.jpg

וכעת נתחיל בפירוק של היצור המוזר הזה שאין לו תפקיד בעולם :lol: (2 ברגים שנמצאים אי-שם עמוק):

983b328eb3.jpg

bc2000c563.jpg

מנתקים צינור דלק:

a942fca02e.jpg

והלאה להמשך פירוק הסעפת, דרך ארוכה עוד לפנינו:

ad4429aee4.jpg

שימו לב כי הבורג השמאלי (זהבהב משהו) ארוך במעט מהשאר. לא כדאי לפספס כאן:

03239e9cf8.jpg

081c32d935.jpg

ועוד ברגים:

5d97be71ca.jpg

ועכשיו לשלב שספק אם ידעתם שאפשרי - פירוק החלק השחור בגריל:

1fe9d9e837.jpg

ופירוק גשר הרדיאטור (לא לאבד את תושבות הרדיאטור):

d839537f8c.jpg

ועוד ברגים :lol: :

2821158517.jpg

ועוד ברגים :roll: :

8c462c215a.jpg

*כאן ראוי לציין שבחרנו לנתק את החנוכיה (לאחר שבדקנו כי הגומיות לא התייבשו, אחרת זה לא מתאפשר).

האטם האבוד - מתכסה לו תחת כל כך הרבה ברגים:

0730ba33c1.jpg

כך נראה האטם החדש:

cd37d3beb5.jpg

חומר (שאיני זוכר את שמו) שיעזור להדביק את האטם החדש לסעפת:

1993cb5cbb.jpg

וכך נראה האטם התחתון לאחר הסגירה:

cae579dc96.jpg

מניחים את האטם העליון במקומו:

9a0d343398.jpg

התוצאה לפניכם, כלפי חוץ:

42a8a8b877.jpg

Euro-Style :twisted:

d238195288.jpg

*תוספת קטנה:

בכדי לנתק את הסעפת התחתונה היה צורך להוריד את גשר הרדיאטור, את הפלסטיק השחור של הגריל ולהרים את המנוע קצת באוויר. כאן כבר נשמתי לרווחה שלא בחרתי לעשות זאת לבדי בבית. מסתבר שכשאנגלים קוראים לזה "easy to fit", זה לא כל כך קל כמו שזה נשמע. :oops:

**מצטער על גודל התמונות. הועלה ע"י JUP.co.il, והוקטן על ידם כמובן. משום-מה התמונות יוצאות גדולות מדי. אנא סלחו לי על כך, ואם מישהו יודע איך להקטין בכל זאת - תודה רבה לו מקרב לב :) .

פורסם

יש שני דברים שתמיד עניינו אותי אם הם חרטה או אמת.

אחד זה האטם הזה והשני זה הספייסר ליניקה, מעניין אותי כמה הם באמת עושים הבדל לעומת הסיפורים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

עדיין לא יצא לי לנהוג חזק. אחרי הסופ"ש אחזור עם חוות דעת.

דור,

על הספייסרים שמעתי לראשונה פה ובאמת מעניין אותי לדעת אם זה מורגש.

לגבי האטם - פרסמתי גרפים בפוסט הקודם. כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=235271

לאחר שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה נראה שיש ירידה של 5~ מעלות בטמפ' האוויר הנכנס לסעפת. זה 15% במילים אחרות.

לפני זה, אגב, ההפרשים גדולים יותר.

האם זה מורגש? אני בספק.

האם זה שווה 360 שקלים שכוללים הרכבה? אני חושב שכן.

ירין, אני רואה שהכנת שיעורי בית :-P

אכן אטמי הטפלון עבים יותר. ראו תאריך בפוסט הקודם וראו תאריך עכשיו. הדחייה באשמת הנטיה שלי לבלאגן - נעלמו לי ה"הגבהות" לסעפת יניקה שקיבלתי עם האטמים. לקח טיפל'ה זמן עד ששלחו לי אותם בשנית.

עוביו של האטם החדש הוא 1.5 מ"מ. עבה משמעותית מהאטם הרגיל. היוצר ניסה מגוון רחב של אפשרויות, והבדיקה הביאה לכך שהעובי המתאים הוא כאמור 1.5 מ"מ, שכן יותר מזה לא יאפשר לסעפת היניקה התחתונה להשתחל למקומה. בתאכלס, היה צורך לגלח קצת מהגובה אזור ההברגה כדי שתוכל להשתחל למקומה.

והסבר בתמונות:

האזור שמאחורי הקונקטור של צינור הדלק הוא הבעייתי.

2821158517.jpg

ובתמונה הבאה רואים משמאל את התושבת לאחר שהסעפת נשלפה. כמו שרואים הסעפת נכנסת בדחיפה ואחר כך השחלה.

0730ba33c1.jpg

פורסם

החומר הנ"ל נקרא שרלק או שלאק, שמעתי ממכונאי שהחומר בעייתי בקטעים מסויימים כמו באיזורים של מערכות השמן כי כשהוא מתפורר הוא יכול לעשות סתימות.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם
קבל ח"ח על שרשור מפורט ומלא בתמונות . סחטיין !

:mm_yeah:

הייתי בטוח שיש להמנע משימוש ב"חח" :roll:

כמה ברגים..

כבר יותר קל לגדוש!

תמונות עניניות ופרוט מלא של כל שלב,סחתיין על הסבלנות,סחתיין על הביצוע.

האם חובה לפרק את פח החזית?

לגבי ה"שלאק": החומר הזה יותר עתיק משמר והוא נוטה להתייבש ולגרום לדליפות.

ישנם חומרים הרבה יותר מתקדמים שעדיפים לשימושים האלו.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

הידיים שלי היו ריקות לכן לקחתי על עצמי את עבודת הצילום ושאילת הקושיות. כמספר השאלות שעלו במהלך הפירוק - כך מס' התמונות.

G FORCE (ירון אם אני זוכר נכון?), את פח החזית (ברשותך אקרא לזה גשר רדיאטור, כי לפח חזית יש משמעות שונה בעיני) לא חובה לפרק. עם ידיים גמישות, ידע וכלים מתאימים אפשר לעשות זאת גם בלי לפרק את הגשר אך לא הייתי ממליץ על כך.

הפירוק מקל על הגישה לברגים התחתונים משמעותית. לפני זה הם כמעט ולא נראים לעין.

כמו כן אני הייתי ממליץ להרים את המנוע (להשתדל שלא לפגוע בסעפת פליטה), שוב, כדי לאפשר גישה נוחה יותר לברגים התחתונים.

פורסם

[פרוייקטון] החלפת אטמי סעפת פליטה למשופרים

יניקה אתה מתכוון

ניראה לי קצת מגוחך לפרק חצי ממה שמסביב למנוע רק כדי לשפר בספק טמפרטורת סעפת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המנוע של הקליאו גם ככה נמצא קרוב מאוד למקסימום שניתן להפיק מהנפח מבלי לעשות ויתורים כואבים (על דברים כגון צריכת דלק, מומנט בסל"ד נמוך וכו'). חוץ ממשחקי סעפות, מיפוי וקאמשאפטים (שגם פוגעים בזמינות, סלד סרק ובצריכת דלק) לא ניתן לעשות הרבה על המנועים האלה (וגם השיפורים האלה לא עוברים את ה-220 כ"ס ביום טוב).

מדובר פה בשיפור זול, פשוט (למרות שזה לא נראה ככה מהתומונות) ולא פוגע בשום אספקט של האוטו. השיפור הזה הוא בדיוק כמו הברך סיליקון והקיט יניקת אוויר קר שאתה רואה שמורכבים על האוטו. מדובר בשיפורים זעומים מאוד אבל מסתבר שהם מורגשים (האוטו ננהג ע"י נהג ניטראלי, במסלול זהה, ובצמוד לרכב זהה אבל סטנדרטי וקבע שמורגש בפירוש שהאוטו הזה מושך יותר טוב בסל"ד גבוה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...