Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד דלק

shay5119
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר שאלתי כאן לגבי צריכת דלק וקיבלתי המלצה איך לבדוק ואני מיישם הלכה למעשה ממש עכשיו.

היום, בדרך, כאשר עמדתי ברמזור אדום שמתי לב במקרה כי מד הדלק אשר עמד על קצת יותר מחצי מיכל פתאום עולה עד 3/4 מיכל דלק. בגלל שאני בבדיקה אני מביט די הרבה במד הדלק תוך כדי נסיעה וזו פעם ראשונה.

השאלה היא מה גורם לכך? ורציתי לדעת מה עיקרון העבודה של מד הדלק שלפעמים יכולה להיות סטייה כה גדולה (זה לא מצוף?)

דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 , ידני

פורסם

בסה"כ זה סוג של מצוף, ובגלל ש70 ליטר של תא דלק (בטח בשרייד יש פחות) זה לא משהו גדול, כל שיפוע בכביש עשוי להשפיע כך או אחרת, ז"א שיפוע בכוון מסוים יכול להשפיע כמו שיפוע הרבה יותר גדול בכיוון אחר. חוצמזה אל תשכח שההבדל בין חצי ל3/4 במיכל של 35 ליטר לדוגמא הוא לא כ"כ גדול...

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
בסה"כ זה סוג של מצוף, ובגלל ש70 ליטר של תא דלק (בטח בשרייד יש פחות) זה לא משהו גדול, כל שיפוע בכביש עשוי להשפיע כך או אחרת, ז"א שיפוע בכוון מסוים יכול להשפיע כמו שיפוע הרבה יותר גדול בכיוון אחר. חוצמזה אל תשכח שההבדל בין חצי ל3/4 במיכל של 35 ליטר לדוגמא הוא לא כ"כ גדול...

מיכלי דלק מתוכננים בד"כ כך שהמצוף נמצא בנקודת איזון ששיפועים לא כל כך משפיעים עליו. בנוסף, צוין שהתופעה התרחשה בעמידה ברמזור.

מאחר ושעון הדלק מקבל אות חשמלי משתנה מפוטנציומטר המופעל ע"י המצוף במיכל, יתכן והבעיה חשמלית - קצר או הפרשי מתח שגרמו לסטיה שלו. אם הבעיה מתמידה אפשר לבדוק את הפוטנציומטר, החווט החשמלי והשעון. בדיהטסו ישנה לא הייתי משקיע את המאמץ אלא זוכר קילומטראז' ומתדלק לפי זה.

נמרוד

• תוכן חדש...