Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב יצא היום מטיפול גדול של החלפת שמנים מצתים פלגים מסרק הגה וכדומה, הטיפול עבר בשלום אך כשבאתי להתניע את הרכב הוא בקושי הצליח ולבסוף מת המצבר, עם כבלים הוא התניע תוך שניות. נאמר לי שכנראה הוא נפרק ושאסע לטעון אותו בדרך, באמצע הדרך כיביתי את הרכב וניסיתי להניע מחדש אבל כלום, הסטארטר היה חלוש ומיד נגמר המצבר, חזרתי אחרי התנעת כבלים למוסך, נבדקה טעינה שנמצאה כטובה והמצבר הוחלף לאחר תשלום כבד (למה מצבר סביר עולה כמעט 850 שקלים היום ? :S ).

הבנתי שאין מה לעשות, אבל אני פשוט לא מצליח להבין איך יכול להיות שמצבר שעבד טוב מאד, תוך יום וטיפול במוסך מת לחלוטין, אשמח לכיוון כדי לדעת בטיפול הבא איך להמנע מהשנות המקרה.

יש לציין כי המצבר היה במצב מושלם התניע בלי בעיות, סחב מערכת חביבה, וגם לאחר עמידה בחנייה של שלושה ימים וקור נוראי הצליח להניע את האוטו בקלות יחסית.

נ.ב.

מקווה שאני לא "מציק" אני באמת מנסה להבין מה קרה שם.

נ.ב.2

אשמח לדעת איך ניתן לחזק הארקה של רכב, לאיזה נקודות כדאי למתוח כבלים, אם בכלל.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

אני הייתי בודק אם במוסך לא החליפו לך את המצבר, לא חסר מוסכניקים קומבינטורים שיסימו לך מצבר גמור ויקחו את המצבר שלך,

ובמקרה זה גם אותה חברה, אז ככה שאתה אפילו לא יודע שהחליפו לך....

אבל זה יהיה קשה לבדיקה, ולהוכיח את זה...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

אוקיי זה רעיון מעניין, אבל האמת היה לי מצבר כל כך דרעק ללא חברה מיוחדת עליו ודיי חלש ואני דיי מכיר את הקורוזיה שהייתה עליו, קצת קשה לי להאמין שהוחלף מצבר, האם זה ההסבר ההגיוני היחידי ? זה גם מוסך מורשה וקשה לי להאמין שהם מתעסקים בשטויות כאלה, האם זה ההסבר היחידי ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

קרה לי לא פעם אחת במכוניות שלי שהמצבר מת פתאום. בבוקר למשאל עוד הניע כמו חדש ובצהריים פתאום מת.

זו הסיבה שאני תמיד מעדיף אוטו עם מד מתח בדש בורד, זה עוזר לקבל אינדיקצייה על מצב המצבר והאלטרנטור.

מעבר לזה, בטיפול, אני לא זז מהמוסכניק למטר.:wink:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעבר לזה, בטיפול, אני לא זז מהמוסכניק למטר.

:wink:

אתה מביא גם שק שינה לישון לידו שהוא נשאר שם ללילה למשל ? זה בלתי אפשרי, ואם זאת הסיבה ההגיונית היחידה אז אין לי באמת מה להגיד יותר מדיי, פשוט מדינה גועל נפש.

איך אני מתקין מד מתח כזה ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

לא גונבים מצברים במוסכים, אך יתכן כי המצבר היה בסוף חייו והמתג ההצתה היה דלוק במשך הטיפול, חובר אליו תאורת מכונאי מה שגרם לפריקתו הסופית או אולי סתם ביש מזל עם טיימינג מוזר.

פורסם

יש לציין כי אורות ואזעקה המשיכו לפעול, אם כי בעוצמה נמוכה.

ויש לציין כי גם לאחר טעינה ארוכה של חצי שעה האוטו סירב להתניע, כנראה המצבר ספק פריקה סופית ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם
איך אני מתקין מד מתח כזה ?

בסדנאות לשיפור רכב יש מבחר שעונים, כולל השעון המדובר. מחיר השעון והתקנה לא אמורה לעלות יותר מכמה מאות שקלים.

יש לציין כי אורות ואזעקה המשיכו לפעול, אם כי בעוצמה נמוכה.

ויש לציין כי גם לאחר טעינה ארוכה של חצי שעה האוטו סירב להתניע, כנראה המצבר ספק פריקה סופית ?

כן. בזמנו גם אני ניסיתי לטעון מצבר מת - זה לא עזר. הסיבה שמצבר מתפרק אחרי שנים ויש בתוכו קצרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נו באמת !!!

כל המוסכים ממתינים שיבאו לקוחות ואז גונבים להם את המצבר ומרקונים את מיכל הדלק וגם מוכרים את הגלגל

הרזרבי אצלנו לכל רכב שנכנס מורידים חלק מהלוח עץ שמתחת לכיסוי של הדלת ומוכרים את זה לתעשית העץ .

באמת אחלה דרך לחשוב .

למה המצבר "מת" המצבר בנוי לאורך חיים מסוים ונכון להיום מוצאים מפעלי המצברים הרבה אנרגיה

לכיון אורך חיים של מצבר (לא ארוך מידי ולא קצר מידי ) .

שמעתי על צי רכב שלכל הרכבים מחברה מסוימת (לא חשוב איזה רכב ) נגמרו המצברים תוך 32 יום בכולם .

וכן יכולן להיות שלאחר טיפול במוסך מת המצבר וסיבה טובה קיימת ברצונו הטוב של המוסכניק שלך .

הסיפור זה כך

מצבר שמפלס הנוזל בו נמוך יכול להתניע (אפילו די טוב ) לאורך זמן מסוים וגם למות באופן הדרגתי

אך אים במקרה תוסיף מים מזוקקים המצבר יחזיר את נשמתו לבורא תוך זמן קצר יחסית ובאופן מידי .

לגבי מצברים אני עברתי למצברים עם ג'ל ואחריות לשנתיים עד שלוש לפי סוג המצבר זה מצבר ללא טיפול עם כח התנעה גדול מהרגיל .

בהצלחה

אויר

פורסם
נמחק ציטוט מיותר של הודעה צמודה

אורילה,

אני הייתי מנהל צי רכב בחברה עם צי רכב של 300 רכבים, ויכלתי לכתוב ספר על כל הדברים שקראו עם הלקוחות והמוסכים,

אז לפני שאתה מעלה דבריך , תחשוב ותבין שהכל יכול להיות היום!

יום טוב ושבת שלום

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

לפותח השרשור שלום,

לא ניתן לדעת מה הגורם לבעיה (לצערנו אין מכון לרפואת משפטית של מצברים) אך אפשר לשער. אומר שאני לא כ"כ מאמין בצירוף מקרים, אם כי בתחומים הטכניים כבר ראיתי כ"כ הרבה דברים לא מוסברים שאי אפשר להפתיע אותי.

שאני אומר אפשר לשער למה הכוונה?

1. מה גילו של המצבר?
  2. מה צריכת הזרם הפרזיטית כשכל הצרכנים כבויים?
  3. האם בדר"כ אתה מניע את הרכב כל יום?
  4. מה רמת הטעינה המדוייקת?
  5. מי יצרן המצבר?

בהינתן כל אלה אפשר לעשות ניחוש מושכל, וגם זה ברמת סמך של 50% הייתי אומר.

יכול להיות שצירוף של מצבר "עייף", טעינה לא משהו, צריכת זרם פרזיטית גבוהה ויומיים ללא התנעה גרמו לכך, יכול להיות שטעינה חיצונית הייתה מאפשרת למשוך עוד קצת עם המצבר.

לחילופין יכול להיות שניתקו משהו, קיצרו משהו, הרטיבו משהו, נגעו עם המברג בסטרטר וכו'. תאמין לי שמעמידה ליד מספיק ליפטים בחיי (הרכים משהו) ראיתי עבודת מכונאי ממוצע. לרוב לא מעניין אותם בכלל להרטיב מגעים, לכופף צינורות, לשבור פלסטיקים, לדפוק בגסות, לשים גריז לא מתאים וכו'. לכן לא אתפלא כלל אם הם גמרו אותו בטעות.

אפשרות של קומבינת גניבת המצבר, להלן תיאוריית הקונספירציה, היא לדעתי אחרונה שבאחרונות. אם כי אני לא שולל דבר.

פורסם

קרה לי לא פעם אחת במכוניות שלי שהמצבר מת פתאום. בבוקר למשאל עוד הניע כמו חדש ובצהריים פתאום מת.

זו הסיבה שאני תמיד מעדיף אוטו עם מד מתח בדש בורד, זה עוזר לקבל אינדיקצייה על מצב המצבר והאלטרנטור.

מעבר לזה, בטיפול, אני לא זז מהמוסכניק למטר.

:wink:

בוא תגיד לי כמה רכבים מכילים מד מתח בתוך הלוח שעונים שלהם ?

(רואים שאתה מדבר מניסיון איטלקי) :)

2001 Opel Astra 1.6

• תוכן חדש...