Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני יודע שהנושא הזה די נטחן בפורם אבל אני פשוט מפחד ולא יודע מה לעשות.

כאמור יש לי סיאט איביזה 00' 1.6L ידני 75כ"ס ALM

בעבודה בלילה פירקתי את המסנן אוויר שלי ולהפתעתי גיליתי את אותה "טחינה לבנה" במחבר של בית המסנן לצינורית החזרת גזים של נשם המנוע וגם בצינורית אצמה תחושה של מים (שלפני חצי שנה ניקיתי אותו והוצאתי משם חצי קוב של חומר בניה) ועוד קצת שמן בתוך הפילטר אבל כמו שנאמר לי אם זה מאט זה בסדר, עכשיו גם פתחתי את פקק מילוי השמן ושם יש גם שכבה דקה של חומר לבן.

אני לא יודע בגלל מה זה.

המים אכן ירדו קצת נראה לי.

וכאמור אני כבר כמעט 10K ק"מ או שנה נוסע על מים לא טובים פשוט ממש לא מצאתי את הזמן להחליף אותם.

חברים מה היא בעייתי ואך אני פותר זאת.

תודה לעונים

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

לדעתי זהו תהליך טבעי של של התעבות אדי מים בנקודות הגבוהות והקרות יחסית במנוע . הנוסחה פשוטה: לא חסרים מים במערכת = אין בעיה !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
שלום לכולם

המים אכן ירדו קצת נראה לי.

וכאמור אני כבר כמעט 10K ק"מ או שנה נוסע על מים לא טובים פשוט ממש לא מצאתי את הזמן להחליף אותם.

חברים מה היא בעייתי ואך אני פותר זאת.

תודה לעונים

דני

דני שלום רב!

ראשית חברי ברזילי, דילג ללא כוונה תחילה, על השורה המודגשת באדום(שמזכיר לי דרך אגב את אשתי ,בסוף הריונה הראשון).

ולשאלתך:שימוש במי ברז, חוסר זמן להחליפם, מחסור במי קירור+ ראש מנוע אכול באזור מעברי מים /שמן, חדירה איטית של מים לשמן, וחדירה איטית של מי לתא השריפה, שם הם הופכיים לקיטור, ונפלטים בצורת עשן לבן מצינור הפליטה.

הפתרון פרוק ראש מנוע, מלוי, החלפת גומיות שסתומים, ליטוש שסתומים, והחלפה לפח הצורך, החלפת אטם ראש, ובדיקת סדק בבלוק, וחופש בטבעות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ערב טוב חברים.

האם ניתן לבצע בדיקה כלשהי על מנת לדעת בודעות שזו הכן הבעיה? האם שינוי במזג האוויר, לחות גבוהה, גשמים וקור בשילוב עם נזילת נוזל קירור-מים ממקום אחר (לא מהמנוע) יכול לגרום לתופעה כזאת?

תודה מראש.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

יגאל שלום רב!

אתה מערבב בין שני דברים שונים שאין להם קשר ישיר.

ראשית אין לחות באוויר, מזג האוויר בחורף הוא יבש.

מצד שני קיים בחורף עבוי, שנוצר מהבדלי טמפרטורת סביבה קרה, ומנוע שנתחממם לאיטו, ההבדלים הקיצוניים בין הטנפרטורות, חוצרות עבוי, מעין טל העובר בצינורות הנשם לעבר מכסה מלוי השמן, ובמידה והרכב לא מגיע לטמפרוןרת עבודה מספיקה, הוא נספג בשמן ויוצר את שכבת הטחינה.

במידה והרכב מאבד מי קירור, וגם נוצרת טחינה, יש לבדוק תחילה חשש מבוסס של מעבר מים לשמן.

יש תחילה לבצע בדיקה לחץ ברדיאטור, ולפי התוצאה שמתקבלת, לשקול בדיקת לחץ הפוך\ בהתאם לממצאים להמשיך הלאה.

מהיכן יכול לנזול מים אם לא ממי הקירור של המנוע, מהגשם?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לגבי החומר על הפקק מילוי של השמן אתה יכול להרגע ככה זה בחורף גם אצלי - שכבה דקה של חומר לבן.

לגבי שאר הדברים שאמרת מצריך בדיקה.

פורסם

אני ממש לא רגוע, עכשיו MR.VAS קפץ עלי ואצלו יש לאנסר אז רק לצורך העניין בדקנו אצלו את הפקק של השמן שהיה נקי מכל חומר לבן אז נראה לי הלחות הוא לא פקטור במקרה שלי

דני

פורסם

צביקה תודה על התגובה.

בעניין הנזילה, הכוונה שלי היא, שזה יכול להיות צירוף מקרים. התחינה היא כתוצאה מהפרשי טמפ', וחוסר בנוזל קירור כתוצאה מנזילה במע' ( ללא מעבר של נוזל קירור לשמן, נזילה חיצונית כל שהיא ).

בכל מקרה, בוצע בדיקת בריחת לחץ למערכת המים, התוצאות היו טובות, שום סימנים של בריחת לחץ. הוספנו נוזל קירור בדיוק עד לקו MAX. נמשיך במעקב ונעדכן.

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

אני מצתרף ל םפידמן.גם גיליתי בצינורית של נשם מנוע חומר לבן ,יש לי בדרך כלל העלמות מים מעוד קטנה,פעם בחודשיים יוצאלי להוסיף כחצי כוס אולי (אני יודעה שזה לא תקין).לא ראיתי את החומר הזה לא על מדיד ולא מתחת לפקק שמן וגם לפני כשבועים החלפתי שמן והכל היה בסדר.

הרכב לא מתחמם שום בעיות.

בנתיים ירקתי את הצינורית כדי לנקות אותה וראתי שהחיבור שלה למנוע גם מלא בזה.

מה עלי לעשות? אולי זה בחלל "תקין"?

• ספונסר פורום
פורסם

אין לך מה להתרגש מזה זה נורמלי ,זוהי לחות שמתעבה בנקודה הזאת ,פשוט תנקה קצת

ואם הצינור קרוע אז בהחלט כדאי להתקין צינור ישן ,אחרת אתה נושם בתוך

הרכב את הגזים המאד רעילים שנפלטים מהנשם.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מוסך רון, הכוונה הייתה גם אלי או שאני כבר עם חצי רגל בראש מנוע? :-(

דני

פורסם

הדבר המעניין הוא שאין עשן מהאגזוז בשום צבע בכל קשת הסל"ד.

אולי אכן מדובר בלחות?

דני

• ספונסר פורום
פורסם
מוסך רון, הכוונה הייתה גם אלי או שאני כבר עם חצי רגל בראש מנוע? :-(

דני

כן הכוונה גם אליך ,המנועים שלכם דומים ובהם אין נטיה לאיכול של ראש

המנוע וזליגת מים לשמן ,ולכן זה מאד נדיר לראות מצב כזה שאני מאמין

שגם לא קרה אצלך .

במקרה של בעיה בראש המנוע(ALM,AEE,AEX),המנוע יתחמם מאד בכל נסיעה ויעלמו כמויות גדולות של

מים ולא משהו מינורי כפי שאתה מתאר .בנוגע להתעבות של לחות באיזור הנשם

זה טיבעי ויש לנקות בטיפולים ולהקפיד על נשם נקי, לא קרוע ולא נוזל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

חייב לציין ,אחרי ניקוי הצינור הזה למרות שהוא לא היה סתום לגמרי. אולי אני מגזים,אבל ממש מורגש שינוי המנוע התחיל לעבוד יותר חלק!

אני ממליץ לכולם לקחת ולבדוק את הצינור הזה...

• תוכן חדש...