Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדבר שהמון אנשים בחו"ל דווקא עושים הוא להסיר את הקופסא המקורית, להתקין צנרת שתגיע למיקום שבו אפשר לקבל אוויר קר מקדמת הרכב ושם למקם הפילטר ה"פתוח". תנסו לחפש באיביי COLD AIR INTAKE ושם הרכב שלכם. אולי תמצאו כמה דברים מעניינים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי...אז למה אצלינו בארץ כרגע טוענים אחרת?

מישהו מוכן לשפוך אור?

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם
אוקי...אז למה אצלינו בארץ כרגע טוענים אחרת?

מישהו מוכן לשפוך אור?

דני

כי בעיקרון (הכל תלוי במיקום הפילטר) הפילטר מתלכלך מהר, זה קצת כאב ראש להוציא לנקות ולהחזיר, ולפעמים יש סיכון גם להרס מוחלט אם הפילטר יושב נמוך ואתה במקרה נכנס לשלולית עמוקה, אבל זה במקרה קיצוני. זה גם יותר עבודה כמובן אבל תנסה את איביי .(COLD AIR INTAKE) תמיד יש שם דברים מעניינים ולאו דווקא כדי לקנות אלא לראות אפשרויות.

פורסם

אם תכתוב COLD AIR INTAKE תפול על עשרות מוצרים סיניים זולים.

AEM

FUJITA

HPS

INGEN

K&N

אלה הן החברות המומלצות שיתאימו לצרכים שלכם בול, הן מציעות קיטים יעודיים לרכבים עם הצנרת, כמובן שיש עוד כמה דברים יותר רציניים אבל מדובר בכ 400 דולר לקיט.

פורסם

כהמשך שאלת אופן התקנת המסנן אוויר.

לפי משהבנתי, לא מומלץ להרכיב מסנן על בית מד כניסת אוויר, הסיבה לכך היא, שמד יתחיל לזייף, לתת נתונים שגויים ובסופו של דבר עלול לההרס.

מה שכן ניתן לעשות זה להרכיב צינור באורך כ-20 ס"מ ובקצה של הצינור להרכיב את המסנן.

פה מתאוררת השאלה. מה בעצם ההבדל, למה עם צינור המד כניסת אוויר יפעל בצורה תקינה ובלעדיו לא?

דבר נוסף הוא, בגלל חוסר מקום למסנן אוויר פתוח, האם ניתן למקם אותו מתחת או מאחורי מצבר? (תמונות המנוע בכותרת).

תודה מראש.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם
כהמשך שאלת אופן התקנת המסנן אוויר.

לפי משהבנתי, לא מומלץ להרכיב מסנן על בית מד כניסת אוויר, הסיבה לכך היא, שמד יתחיל לזייף, לתת נתונים שגויים ובסופו של דבר עלול לההרס.

מה שכן ניתן לעשות זה להרכיב צינור באורך כ-20 ס"מ ובקצה של הצינור להרכיב את המסנן.

פה מתאוררת השאלה. מה בעצם ההבדל, למה עם צינור המד כניסת אוויר יפעל בצורה תקינה ובלעדיו לא?

דבר נוסף הוא, בגלל חוסר מקום למסנן אוויר פתוח, האם ניתן למקם אותו מתחת או מאחורי מצבר? (תמונות המנוע בכותרת).

תודה מראש.

יגאל.

חח אז זהו שאני גם לא בטוח אם יש בכלל הבדל עם תוספת של 20 סנטימטרים. אני ממש לא בטוח שיכול להיגרם נזק כמו שאנשים פה תיארו. כמו שזה נראה בתמונות אין אצלך הרבה מקום לשחק עם מיקום הפילטר, ומתחת למצבר לא ממש אפשר למקם פילטר כי מתחתיו יש רק משטח. מה שכן אולי אפשרי זה להזיז את המצבר ולמקם אותו במיקום קצת שונה ובמקומו הפילטר אבל שוב הכל נראה שם די צפוף אז אני לא יודע כמה אפשרות יש לשחק עם המצבר וגם אם כן אם זה בכלל יתן משהו. אפשר להזמין קיט של צנרת (שתחליף הסעפת המקורית) + פילטר מאיביי. לא כל המוצרים באיביי הם מוצרים "סיניים זולים" וגם יכול להיות שאחת החברות שהחבר למעלה ציין יציעו קיט למכירה באיביי. עכשיו השאלה האם אתה רוצה שהפילטר יהיה ממוקם בתוך תא המנוע או מחוצה לו? האופציה השניה תתן יותר ביצועים אבל גם יותר עבודה. כל זה במידה ואפשרי להתקין צנרת\פילטר תוך כדי שמירה על הבית חיישן.

פורסם

ברכבי מיצובישי יש להתקין מתאם מיוחד על הפלאנץ' של האייר פלאו מטר כדי להתקין פילטר פתוח

לא ניתן להתקינו ברכב זה בצורה אחרת.

לגבי סינון יעיל יותר או פחות,דנו בנושא רבות וטחנו אותו עד דק (מאוד) ,אין צורך להוסיף.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים!

מראש סליחה על ההקפצה, אבל שרשור שנפתח, צריך להיסגר :)

לאחר התיעצות לגבי התקנת פילטר פתוח בסופר לנסר בצורה היעילה ביותר, אני מצרף תמונות, איך בסופו של דבר התקנתי אותו.

האם לפי דעתכם ההתקנה טובה, או שיש מקום לשיפור?

הורדתי, קופסה של פילטר מקורי כולל הצינור שהולך לכיוון הכנף והתקנתי במקומו פילטר פתוח. על מנת שלא יזוז ולא יתקע בבית פיוזים שנמצא לפניו, בניתי פלח פשוט ובעזרתו תפסתי את בית מסנן לבורג של מצבר.

תודה מראש.

יגאל.

02052008243.jpg

02052008244.jpg

02052008245.jpg

פורסם
לפי המיקום, עשית רק רע.

מהן האפשרויות לשפר את ההתקנה? מה אני יכול לשנות?

פורסם

תעלה תמונה "מקורית" של תא המנוע.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
תעלה תמונה "מקורית" של תא המנוע.

מופיע בתחילת השרשור

פורסם

אני אנסה לפשט את תשובתי כמה שיותר (לפי מה שראיתי בתחילת השרשור):

התיבה מתחלקת לשניים - צד ימין (קרוב למנוע) וצד שמאל.

צד שמאל זה המשך הצינור שמביא אויר קר למנוע, נכון ?

אתה מפרק את צד ימין, מחבר את הפילטר אבל משאיר את צד שמאל במקום (או את מה שאפשר ממנו).

ככה יש לך כניסת אויר קרה (יחסית).

מה עוד צריך ?

בידוד משאר תא המנוע.

קודם כל - תקרא את המאמר של מוטי מיאטה, כי קשה לראות כמה מקום בדיוק יש לך שם,

אבל האופציות הן - או שתחתוך חלק מהתיבה המקורית (לפחות את החלק התחתון שלה)

או שתארגן בידוד חום מהמצבר עד לתחילת הצינור.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני יכול להגיד לך מניסיון שלי שרכשתי פילטר אוויר של סימוטה חדש חדש,התקינו לי אותו כמו שצריך ופשוט באופן כמעט מיידי התחלת להרגיש בקפיצות סלד רעידות של האוטו עד שגמר לי על החיישן בסופו של דבר (עלה לי להחליפו מקורי מפירוק 1500 שח). אני אישית לא מתכוון לחזור על הטעות

מה שמוזר שבשאר הרכבים שיש אין הבדל בטורים והחיישן בסדר גמור... מוזר:?

• תוכן חדש...