Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכם,

ברשותי Fiat Punto Young 2001 (הדגם החלש עם ה- 60 כ"ס) ובפי מס' שאלות:

לפני שיפוץ ראש המנוע

א. קרה לי מצב שמערכת הקירור הושבתה (רדיאטור וונטה שבורים ואין מים במיכל עיבוי), אך בכל זאת נסעתי עם הרכב מס' קילומטרים בהנחה ששעון החום יראה לי מתי חום המנוע עולה. להפתעתי המחוג של חום המנוע היה בדיוק באמצע, ממש כאילו הכל תקין, אך לאחר מס' קילומטרים נשמעו נקישות מכיוון המנוע והרכב הפסיק להגיב. כשנעמד יצא עשן לבן מהמנוע והסתבר שהלך ראש מנוע. כיצד יתכן שמחוג חום המנוע היה במרכז במצב כזה?

אחרי שיפוץ ראש המנוע

ב. כאשר אני נוסע עם הרכב בעיר, עד 50 קמ"ש, לרכבי לוקח זמן רב יותר להתחמם מאשר בעבר. עד שמתחמם ומחוג חום המנוע מגיע למרכז (כמו שצריך) - במידה ואני עולה לכביש ראשי, המחוג לעיתים צונח מתחת לרבע (!!!) מפאת האוויר הקר. הבנתי כי זה קורה עקב חוסר בתרמוסטט/תרמוסטט לא תקין. האם בדר זה יהיה יעיל בחודשי הקיץ או שעדיף לטפל בבעיה?

ג. כאשר האוויר בחוץ קר, לאחר נסיעה של 10 דקות ועמידה ברמזור/העברה להילוך סרק, הטורים משחקים - בין 1.5 סל"ד ל-2.2 סל"ד, המחוג פשוט עולה ויורד ללא הפסקה. בעבר היה קבוע על 0.8 סל"ד כאשר הרכב בהילוך סרק/רמזור. כשלקחתי את רכבי למוסך זה לא קרה והמכונאי אמר שהוא רוצה לראות את זה קורה כדי להבין במה מדובר. ניסיתי להראות לו במצלמה מה שצילמתי אך זה לא עזר. היכן יכולה להיות הבעיה?

תודה רבה לכם,

אורן.

פורסם

יש לאמי פונטו בדיוק כמו שלך, גם כביש המהיר בטמפ' מאוד נמוכה בחוץ המחוג מגיע לחצי, כנראה שהתרמוסטט אצלך לא תקין.

בקשר לבעיית הטורים, הייתה לי בדיוק אותה תקלה ב-VW פולו, בדוק משיכות אוויר, אצלי התקלה נפתרה ע"י החלפת אטמי סעפת יניקה שכנראה דרכם עבר אוויר ושיגע את המחשב של האוטו.

פורסם

אין ספק שחום מנוע יורד בנסיעה בגלל חוסר / תקלה בתרמוסטט.

החלף אותו, זה חשוב במאוחד בימים הקרים.

תרגיש גם בצריכת דלק קטנה יותר.

אולי זה גם יפתור בעיית "הקפיצות"

כדי גם לבדוק שמאוורר לא מופעל קבוע

פורסם

בעניין שיפוץ ראש מנוע:

אני מניח שאתה ביצעת שיפוץ ראש מנוע לא מזמן:

בדרך כלל ישנה תקופה ראשונית של הרצה, עד שהמנוע מתרגל לטיפול.

כמו כן בדרך כלל יש לך אחראיות המוסך המשפץ.

כמה ק"מ ביצעת מאז?

פורסם

תודה רבה על תגובותיכם המהירות.

בנוגע לתרמוסטט - כנראה באמת אין תרמוסטט, יטופל ביום ג'.

בנוגע לטורים - מקווה שימצא הפתרון במהרבה.

בנוגע לונטה - יתכן שהרכיבו לי ונטה רעשנית??

בתחילה (במכון חלפים) הונטה היתה עובדת עם סיבוב הסוויץ' (באופן קבוע)

לאחר שהרכב היה במוסך (לטיפול בראש מנוע), חיברו אותה בצורה כזו שהיא תפעל כאשר הרכב מתחמם.

ב-2 המקרים הונטה נורא מרעישה, לא כמו שהייתי רגיל עם הונטה המקורית.

כעת (משחזרתי להלין על בעית הרעש במכון החלפים שהתקין לי את הונטה) חיברו אותה בצורה מוזרה, שהיא עובדת דקה כן, דקה לא, כיצד זה יתכן? אפשר לכוון אותה איך שרוצים? חשבתי שאפשר לחבר אותה - או באופן קבוע, או באופן שתעבוד כאשר יש צורך לקרר את הרדיאטור.

בכל מקרה, נאמר לי להגיע מחר בבוקר כדי לבדוק מה אפשר לעשות עם הונטה.

תודה לכם,

אורן.

פורסם

במכוניתך, פונטו ספייס, מאורר הרדיאטור המקורי הנו עם 2 מהירויות פעולה והוא נשלט ע"י מחשב נהול המנוע שממילא מקבל את נתון חום המנוע. צריך לבדוק איזה מאורר הותקן במכונית ואם לא בטלו את המירות הראשונה, האיטית, של המאורר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי - תודה רבה.

לאחר שקראתי מעט בפורום, הבנתי כי הונטה עובדת:

במהירות איטית כאשר המנוע מתחמם בלבד.

במהירות מהירה כאשר המנוע מתחמם והמזגן עובד (המדחס).

האם כך הדבר?

אם כך, לא נורא שהיא תעבוד במהירות המקסימלית (מלבד הרעש הנוראי) - הקירור אף יהיה מהיר יותר ?

או שסתם אני מנסה לשכנע את עצמי שהכל בסדר וכדאי לעמוד על זה שיסדרו את העניין ? :oops:

פורסם

חברים יקרים חזרתי לעדכן אתכם בנוגע לממצאים:

הונטה עבדה במהירות גבוהה משום שהנגד בה היה תקול - הוחלף נגד ולאחר מכן הונטה עבדה בצורה שקטה להפליא, כמו שהייתי רגיל בעבר.

בנוגע לטורים -

מסתבר שהיתה בעיה ב- Unit של המזגן, נסעתי עם המזגן כבוי ובכל זאת המדחס עבד (ראו זאת בבירור כאשר מכסה מנוע פתוח - היה שם צינור לבן, קפוא).

הוחלפה Unit, הוכנס גז ומאז -

א. הרכב כמובן נוסע טוב יותר משום שמופעל עליו פחות עומס.

ב. הקטע עם הטורים המרקדים לא שב.

בנוגע לתרמוסטט וחיזוק ראש מנוע -

יבוצע מחר בבוקר.

נ.ב.

כשהרכב קר ומפעילים מגבים, הם מרצדים.

הייתי בטוח שזו בעיה ברכב אך דרך הפורום המדהים הזה הגעתי לפורום אחר של פיאט ומשם לפורום נוסף של פיאט, בו מוסבר על הבעיה הידועה הזו בפונטו ואף דרך לטפל בה :)

המון תודה לכם חברים.

אורן.

• תוכן חדש...