Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לשים את הסאב ?

YUVAL B
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שים לב שכתבתי לפחות 5ס"מ כלומר שזה המינימום.

אכן עדיף יותר אבל אתה אמרת שהמרחק מהצלע יהיה הקוטר ויש גם פורטים בקוטר 4 ס"מ וכאלה שאפילו קטנים מכך. לפי דברייך ניתן היה שהרווח בינהם לבין הצלע האחורית יהיה 4 ס"מ דבר שלפי דעתי איננו מומלץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאני חושב עכשיו איך תיבה פתוחה עובדת... אני יכול למצוא לשאלה שלך... תשובה בערך.

אני רושם אותה בתגובה נפרדת....

אפשר לדמות את הפעולה של תיבה פתוחה לקפיץ ולמסה של אוויר.

האוויר בתיבה הוא כמו קפיץ, והאוויר בפורט הוא מסה מסוימת שזזה.

תיבה פתוחה משתמשת בגל האחורי של הסאב ומביאה אותו לאיזור השמיעה (ולכן היא יותר יעילה מתיבה סגורה, ששולחת אלינו רק את הגל הקדמי של הסאב, והגל האחורי שלו כבול בתוך התיבה ומתנהג כקפיץ)

עכשיו.. בשביל שהמסה של האוויר תזוז בפורט כתוצאה מהתזוזה של הסאב, המרחק בין הפורט לקיר חייב להיות לפחות רוחב אחד, בדיוק כמו הרוחב של המקום שבו נמצאת המסה של האוויר הזאת (הפורט).

הסבר מתקבל?

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב שכתבתי לפחות 5ס"מ כלומר שזה המינימום.

אכן עדיף יותר אבל אתה אמרת שהמרחק מהצלע יהיה הקוטר ויש גם פורטים בקוטר 4 ס"מ וכאלה שאפילו קטנים מכך. לפי דברייך ניתן היה שהרווח בינהם לבין הצלע האחורית יהיה 4 ס"מ דבר שלפי דעתי איננו מומלץ.

פורטים בקוטר של 4 ס"מ?

לאיזה סאב? לסאב 4 אינץ אולי :)

לסאב 12" יש קוטר פורט של לפחות 4" מתחת לזה יהיה רעש פורט.. (יש גם סאבים 12" עם פורט בקוטר 3" אבל בדרך כלל עם 4"....:)

אפשרי לעשות פורט של 4סמ אבל אתה חייב כמה כאלה.

וההסבר שרשמתי יכול גם להסביר למה זה הגיוני... כי המסה הזאת עכשיו זזה בכמה חללים שונים (פורטים). ואם הפורט יהיה 4 סמ אז זה יהיה בסדר גמור להשאיר אותו במרחק של 4 סמ מהקיר האחורי.

תוספת לתגובה הזאת :

אתה משתמש ב winISD נכון? תריץ שם כל סאב שתירצה, אפילו 8" ...

ותן לו פורט 2" אוקיי? (הבאתי לך פה תוספת של 1 ס"מ... לא 4 ס"מ אלא 5 ס"מ) ושים לב ל vent mach שם...

אתה שם לב שהוא אדום?..... זה אומר שיהיה רעש פורט.

ואתה גם לא צריך את התוכנה בשביל להבין את זה... כי 4 ס"מ קוטר פורט.. אף פעם לא ראיתי תיבה עם פורט כזה.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן תתפלא פורטים ברוחב 4 ס"מ. זה לא נכון מה שאתה אומר לגבי זה שלסאב 12" צריך פורט 10 ס"מ אחרת יהיו רעשים, זה תלוי בXMAX וכמו כן בהספק שתתן לו. אפשר להסתדר עם פחות וכמו כן כמו שאמרת, יש הרבה תיבות עם פורטים כפולים ואפילו יותר.

כמו כן לא חסרות תיבות PORTED ברמקולים ביתיים עם דרייבר 5.25 ופורט בקוטר קטן, תיבה פתוחה לאוו דווקא אומרת סאב.

מה שאתה אומר הוא דבר מאוד מקובל בתחום ונאמר על ידי רבים (אפילו RC אם אני לא טועה). העניין הוא שיש כאלו שאומרים שהוא חייב להיות בדיוק הקוטר, יש כאלו שאומרים שלפחות הקוטר או יותר ויש כאלו שאומרים תן לו מרחק של 5 ס"מ וזה יספק לתנועת אוויר חופשית שלא תשפיע על תדר הכיוון.

רק רציתי לשמוע אם יהיה לך איזשהו הסבר משכנע שאולי קראת איפשהו, כי סך הכל רוב ההסברים שקראתי עד עכשיו (כולל שלך בלי לפגוע כמובן) לא היו חד משמעיים.

אנשים עשו מדידות וכו' וכו' וראו שהתדר משתנה בצורה קטנה מאוד שלא שומעים אותה גם אם המרחק קטן מקוטר הפורט, לעומת זאת הם אמרו שמתחת ל5ס"מ כבר הייתה השפעה על התדר גם אם הפורט היה בקוטר קטן מ5 ס"מ.

האמת, קשה להגיד מי מהם צודק וזה היה דיון ארוך ומייגע.

לסיכום, יש לעשות את הפורט במרחק גדול ככל האפשר מהקיר האחורי, אם ניתן ברוחב הפורט לפחות כמו שציינת, מה טוב זו בטח תהיה הדרך הבטוחה ביותר. אם יש בעיה עם כך אפשר פחות אבל בשום אופן לא לרדת ממרחק של 5 ס"מ :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איפה שמעת על הבדיקה הזאת? מי עשה אותה? יש לך אתר להביא לי לקרוא

על זה? "אנשים עשו מדידות וכו' " זה פשוט לא מספיק סתם לזרוק ככה תשובה.

5 ס"מ מינימום זה פשוט כלל לא נכון. (במיוחד שאתה נותן אותו באופן כללי על כל התיבות). מה אם יש לי תיבה אם פורט בקוטר של 6"?

זה פשוט לא יספיק.

אמרת לי שאתה משתמש ב winISD וסומך עליה, אז איך אתה מסביר את הרעש פורט עם פורט של 5 סמ? תעשה את הבדיקה שם על כל סאב.

ואני בטוח שיהיה רעש פורט גם אם תבנה את התיבה הזאת.

את ההסבר שרשמתי דווקא לא קראתי בשום מקום.

אבל קראתי הרבה מאוד על איך תיבה פתוחה עובדת, עשיתי אחד ועוד אחד והגעתי להסבר הזה ולפי דעתי גם הוא נכון.

הסבר פצצתי אההה? 8) אני כבר כמו RC מגיע לתאוריות בעצמי. :)

אם תגיד שאתה טועה לא יקרה כלום, להפך, זה אומר שתלמד דבר חדש...

אנחנו לא יודעים הכל... גם RC לא יודע הכל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההסבר שנתת הוא לא ההסבר של RC, הוא פשוט טוען שהפורט צריך להיות במרחק זהה לקוטר, ההסבר שלו היה מסובך יותר וכלל עוד דברים תאורטיים וחישובים.(הויכוח גם היה שלטענתו פורט עגול תאורטית טוב ממרובע)

את הבדיקה וגרפים שלה ראיתי באחד הפורומים, זה היה ממזמן האמת ואני לא יכול להצביע עליה. אני חושב שEDDIE RUNNER עשה אותה אבל אני באמת שלא בטוח.

לגבי WINISD אני לא משתמש בBETA אז אין לי את האופציה הזו חוץ מזה שהם לקחו מקדם הגנה. DAN WIGGENS הבעלים של ADIRE AUDIO כבר המליץ לי (אני סתם נותן לך דוגמא ספציפית עליו כדי שאולי תקח את מילתו ולא את מילתי) על פורטים שהיו יוצאים בBETA כלא טובים. כעקרון מתחת ל100MPH זה בסדר.

כמו שאמרתי, תיבה פתוחה לא אומרת רק סאבים ,שים דרייבר 5.25 ותראה מה קורה למשל.

אלון, אני הולך איתך כל פעם 5 צעדים קדימה וחוזר 6 אחורה, זה שאמרתי כמה פעמים שאתה טועה וצדקתי בכך (והתנצלת) לא אומר שאתה צריך לנסות ו"לתפוס" אותי בטעות. זה לא תחרות, תתבגר כבר.

כפי שאמרתי לך מה שאתה אומר הוא דבר מקובל וידוע, לא גילית את אמריקה אבל כמו בכל דבר גם לזה יש דעה מנוגדת שכנראה אתה לא מכיר.

לצורך הדיון (ובמטרה להכניס דיונים קצת מעניינים בפורום) חשבתי שזה יהיה נחמד שתנסה להוכיח את טענתך ולכן ביקשתי ממך הסבר על מנת שאולי יהיה פה דיון מעבר לאיזה סאב עדיף. אם תשים לב אחרי שסיפקת אותו אמרתי לך שההמלצה היא דבר ידוע ושאפילו RC ממליץ על כך, לא הכה בי הברק, פשוט אני מכיר את הדברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאני טועה אז אני מודה בטעות שלי, כי זה אומר שאני ילמד ממנה דברים חדשים.

ובגלל זה, זה אומר שאני לא עושה איתך פה שום תחרות.

לא התנצלתי, הודתי בטעות.

אני לא מתנצל לאף אחד, וגם לבן אדם כמו RC אני לא יתנצל למה הוא בן אדם בדיוק כמוני...

אני לא גיליתי פה דבר חדש, ואני גם לא אומר שגיליתי פה דבר חדש, אף אחד פה מאיתנו לא איזה מדען שמגלה דברים חדשים...

אנחנו אלה שקוראים את המאמרים והתוצאות המדעיות ומדברים על זה בינינו, חלקם נכונים וחלקם לא. השאלה איפה קוראים.

ההבדל ביני לבינך הוא... שאין לי שום פורום, ואין לי פה מה להוכיח לאף אחד.

אתה, כבעל פורום, אף פעם לא תודה בטעות ותמיד תמצא תשובות כנגד.

אבל העובדה שאנחנו לא יודעים הכל.. תישאר עובדה.

לא גיליתי את אמריקה בקשר לזה שהמרחק צריך להיות לפחות קוטר אחד.

" אם תשים לב אחרי שסיפקת אותו אמרתי לך שההמלצה היא דבר ידוע ושאפילו RC ממליץ על כך, לא הכה בי הברק, פשוט אני מכיר את הדברים"

אבל תבדיל פה בין הדברים. RC ממליץ על על כך וזה עובדה.

אבל, אתה שאלת מה ההסבר לכך ואני עניתי איך שאני חושב, על סמך עובדות איך תיבה פתוחה עובדת.

ההסבר שלי חדש שלך. ואני חושב שהוא נכון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל אני לא הבעלים של הפורום ובכל מקרה אין עליי חובת הוכחה והפורום הזה לא עוזר לי למצוא בדרך פלא "תשובות נגד".

צודק, הודאת בטעות, שכחתי שעל דברייך שנאמרו במישור אישי (כמו עכשיו) היה לך קשה להתנצל, לא קריטי מבחינתי כמו שאמרתי לך כבר. מחנך בישראל אני כנראה כבר לא אהיה.

לילה טוב.

עריכה: באורח פלא ממש עכשיו יש ת'רד בנושא בקארסאונד. אחד המגיבים (JOHN G) עושה רושם חושב שניתן להשתמש במרחק קטן מקוטר הפורט:

"If you end up with something close during box design, you can probably go up to 1/2 the diameter of the port away from the wall without any significant problems. You probably wouldn't want to go any less than that, though.

"

כמו כן הוא נותן שם הסבר שהבהיר לי שפספסתי (אני לא חזק במתמטיקה כנראה) את כך שכל ההסבר שלך שגוי ומבוסס על טעות מתמטית:

If you do a little math, 1/4 the diameter will give you the same surface area for air to enter the port (cylindrical shape between the port mouth and the wall) as there is cross-section area in the port to flow through (circle shape in the port).

הלינק: http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=022062

Enjoy

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...