Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני צריך לקנות מנוע לאוטו שלי, עשיתי חיפוש וגליתי שההמלצה הגורפת היא "לפתוח את המנוע" כדי לראות מה קורה ומה מצבו.

אשמח לשמוע הסבר - מה הכוונה "לפתוח את המנוע" ?

ושאלה קטנה נוספת - בדיקת לחץ הפוך \ ליקייג' - האם כל אחד יכול לבצע? האם היא בכלל שווה משהו?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אתה רציני ?. מי יתן לך לפתוח מנוע לפני הקניה ?.

ומי "החכם" שהמליץ לבדוק ע"י פתיחה ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

רוצה אחריות ,היה חכם ,תן למוסך לרכוש את המנוע ולהיות אחראי על ההרכבה ועל המנוע

פתיחת מנוע הכוונה להורדת הראש ואגן השמן לבדיקת מיסבים ומצב השחיקה של הצילינדר

עלות עבודה היא כשל חצי אוברול,מיותר

יגאל

פורסם

"מיותר" או לא רלוונטי ?. אני חוזר, באף מקום לא יתנו לפתוח מנוע לפני הקניה.

דוד.

פורסם
אתה רציני ?. מי יתן לך לפתוח מנוע לפני הקניה ?.

ומי "החכם" שהמליץ לבדוק ע"י פתיחה ?.

דוד.

היי דוד,

אתה מוזמן לבדוק את השרשור הבא

ובכלל, רוב השירשורים בחיפוש הזה

מדברים על פתיחת מנוע כדרך היחידה לקבל אינדיקציה לגבי מצבו.

לצערי אני לא מכיר אף מוסך מספיק טוב עדיין כדי לתת לו לעשות עבורי את העבודה, ההתרשמות שלי ממוסכים בארץ רצופה כולה בחוויות לא נעימות ולא בא לי שמישהו יחפף לי על האוטו או יקצר דרכים - לכן השאלה שלי ולכן ה"פרוייקט" שלי מתקדם לאט כל כך.

למזלי האוטו לא מושבת אלא נוסע [המנוע הנוכחי תקין לחלוטין, טפו טפו טפו] ולכן אני יכול להרשות לעצמי להיות מאוד בררן, גם בקניית המנוע וגם בחיפושים לגבי מי שיעשה את עבודה [ואם באמת לא תהיה ברירה אבצע אותי בעצמי]

בכל מקרה, שם ההמלצות לגבי פתיחה של המנוע.

האם יש דרכים אחרות לברר את מצב המנוע?

רון.

נ.ב. ליגאל - אני פחות מחפש אחריות ויותר מחפש מנוע שאחרי שארכיב אותו לא אצטרך לדאוג לו לכלום מלבד טיפולים שוטפים. אם אבצע את העבודה ואצטרך לרדוף אחרי אחריות - לא השגתי מאום.

oo==00==00

פורסם

המלצות לחוד, ומעשים לחוד. אם תמצא מקום שמוכן לתת לי לפרק מנוע לפני קניה, אודה לך מאוד. אני כותב בשלישית

אף מוכר לא יסכים.

דוד.

פורסם

דרכים לזיהוי מנועים פגומים כאשר אתה רוכש כמות בחול:

הצטייד ב:

1 לום או מברג גדול אורך 50 סמ

2 פנס בעל מאריך גמיש הנכנס לחרירים כמו חור המצת

3 זוג עיניים תקינות

4 בוקסה לפולי המנוע וידית כוח

פתח את מכסה מילוי השמן לגילוי בוצה או חלב (בדרך כלל שוטפים)וסימני שחיקה במידה ותוכל לראות את גל הזיזים

סובב את המנוע מספר פעמים בעזרת הבוקסה וידית הכח לבדוק שאינו תפוס

הסתכל על אגן השמן שאין בליטות כתוצאה משבר

חשוב! בדוק את מעברי המים לקורוזיה במיוחד באיזור ראש המנוע (לא ניתן לשטוף או לנקות)מנוע ללא קורוזיה סיכוי מעולה שהוא טופל כראוי ובעל קלומטרז' נמוך

בדוק חופש במשאבת המים אם ניתן

הכנס את המברג בין פולי המנוע לגוף המנוע ונסה לגרום לא לנוע כלפי חוץ (התנועה צריכה להיות עד חצי מילימטר לא יותר)ולאחר הכנס בין גלגל התנופה לבין הבלוק ונסה לדחוף לאחור

שוב לדעתי גם לאחר הסבר זה ישנם אלמנטים רבים שרק מוסכניק מנוסה יוכל לזהות ,כמו מנוע שטוף(לא טוב), ייבוא או פרוק מקומי ,

לדעתי תוכל להצטרף אל המוסכניק בתהליך בחירת המנוע בעזרת הבדיקות שציינתי ושוב תן לו לשבור את הראש אם תהיה הרכבה חוזרת

יגאל

פורסם
איזה מנוע ולאיזה מכונית ושנת ייצור אתה זקוק?.

בברכה - רפי לין :-)

אני זקוק למנוע M42B18 של ב.מ.וו. נפח 1800 סמ"ק, הספק של כ140 כ"ס.

המנוע יוצר ושווק בין 89-96 והגיע ב318IS לישראל וגם ב318TI קומפקט, ובארה"ב נמכר בכל ה318I למיניהן עד שנת 96.

החליף אותו מנוע הM44B18.

רון.

oo==00==00

• תוכן חדש...