Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה מצטברת לי קורוזייה על המצבר, בצד של המינוס, הצד שהרכב מחובר אליו בעצם.

חוץ מלשפוך מים מדי פעם להורדת הקורוזייה מה אפשר לעשות כדי למנוע הצטברות כזאת בעתיד.

שמעתי שיש לקה מיוחדת כזאת ששמים וזה מונע לגמרי הצטברות קורוזייה,

השאלה היא, חוץ מדבר כזה, יש למישהו שיטה/דרך לפתור את זה?

אשמח לתשובות..

ערב טוב.

בברכה, לירן

פורסם

יש ספרי מיוחד ומכשיר מיוחד לנקות את הקוטב והנעל כבל.

לגבי הגריז הוא עוזר אבל במידה ויהיה גריז בין הנעל כבל לקוטב של המצבר לא יהייה מגע בניהם מיניסיון.

רז...

פורסם

הגריז מורחים כאשר הנע"ל של הכבל מחוברת מראש והיטב להדקי המצבר.

אני עושה תהליך דומה לזה כל חצי שנה:

1.מפרק את ההדקים,משייף עם נייר מים 600 טיפל'ה.

2.טובל בג'נקלין ומייבש.

3.מתיז ספרי מגעים של MOLYKOTE,על נעלי הכבל והדקי המצבר.

4.מחבר את נעלי הכבל להדקי המצבר וסוגר היטב.

5.רק לאחר מכן מורח שיכבה עדינה של גריז אדום על כל העסק כשהוא מחובר [הגריז מרוח על הצד החיצוני,ולא בהידוק בין הנעל להדקי המצבר ,לכן אין השפעה].

*מניסיון גם ואזלין עושה את אותה עבודה רק שהוא עמיד פחות ולכן עם ואזלין יש לחזור ושוב למרוח בתדירות גבוהה יותר מאשר הגריז.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מתעלק על השרשור הזה לשאלה של טעינת המצבר,

הרכב דייהו רייסר שנת 94,לאחר כשבוע ללא נסיעה,היום ניסיתי להניע ואפילו לא היה סטרטר,לאחר נסיון עם כבלים הרכב הניע חלק בפעם הראשונה,בבדיקת מתח כאשר הרכב מונע 14.33V,בלוח השעונים לא נדלקה נורה כלשהיא,

האם המצבר לקראת סוף חייו? האם יש דרך לבדוק את המצבר?

פורסם
שמתי לב שיש לך איז פטיש כלשהו לג'נקלין... :wink:

כשיהיה לך את החומר ביחסית כמויות,אתה תלמד להפיק ממנו מרגליות.

פורסם

לדעתי הפתרון של מריחת גריז הוא חאפרי. גריזים לא מתאימים הופכים בטמפ' גבוהות לנוזליים וגורמים לבעיות מגע בין הקוטב לנעל הכבל. אתם לא מבינים שהתנגדות של אפילו רבע אום היא כ"כ משמעותית בזרמים שעוברים שם.

למי שיש בעיות של קורוזיה יש לשים לב לכמה נקודות (ובעיקר לחיפוש בפורום כי הנושא דובר רבות בעבר).

1. יש לפרק, ללטש ולנקות את כל הקורוזיה בעזרת נייר מים.
  2. רצוי שנעל הכבל של ההדק השלילי תהיה מעופרת ושל החיובי מפליז/ברזל. כאשר שני נעלי הכבל מאותו חומר ישנה קורוזיה חוזרת ונשנית.
  3. ניתן לאחר ניקוי וחיבור איכותי לרסס ספרי צבע מתאים למטרה זו.

פורסם

יום אחד ניסיתי במאזדה שהיתה לי את הגריז הזה על הקטבים, שבוע וחצי הרכב היה נכבה לי בניוטרל, אפילו לאחר שניקיתי לקח לזה זמן להעלם.

מיכה

פורסם

לא שולל את העוול שעשיתם לגריז,אני ב2 מכוניות הקודמות שלי,ובנוכחית שלי, וברכב של אבי,של אחותי,וגם הרכב של אימא,מטפל בהדקי המצבר כמו שתיארתי טרם לכן[בין היתר כשלב סופי מריחת גריז על הדופן החיצונית],ולא ניתקלתי מעולם בשום בעיה של חוסר מוליכות.

ורצוי לציין שבכל המכוניות הישתמשתי בגריז אדום.

פורסם

ווזלין הינו חומר מומלץ על-ידי מרבית ייצרני הרכב לשימוש על קטבי המצבר במידה ולא ניתן להשיג את "הגריז המקורי של ייצרן הרכב".

בכול מקרה ברכב מודרני (בגולף משנת 1997) אין צורך למרוח ווזלין או כול חומר אחר מכיוון שרוב היצרנים מייצרים היום את קטבי המצבר ונעלי הכבל מחומרים שקורוזיה לא מתפתחת עליהם, גם ספרות אחזקה של רוב הייצרנים מופיעה הערה זו.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...