Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על 106MKII 99

התקנתי את הפנסי ערפל המקוריים של הרכב,התקנתי אותם לפי השירטוט חשמלי הבא שכבר הכנתי מראש.

השתמשתי בחיווט מהחיווט הרב גידי של הכבלי חשמל הביתיים,כמו כן בבידודי צינורת פלסטיק יעודי,סיליקון,איזולירבנד,מחברי לחץ לסופיות,בית פיוז עם 10A ומתג חשמלי עם נורת ביקורת 12V 30A .

חיברתי את הכל בצורה הטובה ביותר.

עכשיו קורה מצב שכאשר אני מפעיל את האורות ערפל [למעלה מנגיד 50 דקות] אז החיווט קצת מתחמם והמתג גם חם וזה קצת מדאיג אותי,אני רוצה לדעת האם זה בסדר ואם לא אז ללכת לפי השלבים לאיתור הבעיה וכרגע:

הפיוז של ה10A לא נישרף לכן הזרם העובר בחוטים אינו עובר את ה10A [הזרם לפי חישוב אמור להיות 9.6A]

ככה שזה לא בעיה לדעתי של החיווט כי הפיוז לדעתי כבר היה נישרף.

יכול להיות ביגלל שלא הלחמתי את החוטים והשתמשתי במחברי לחץ[הצינורות שלוחצים בתוכם את הסופיות כבלים]ויכול להיות מצב של מגע רופף? למרות שקשה לי להאמין?או יכול להיות שהצורת חיבור החשמלית שלי לא נכונה[לפי השירטוט] אם כן מה?

מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה,והאם הגיוני שהחיווט יתחמם והמתג גם?[יש לציין שהמתג הוא יעודי לרכב,והחיווט הוא מהכבל רב גידי הבייתי המוכר לכולם ונאמר לי שעד20A הוא יכול להעביר].

מה לדעתכם?

התקנת פנסי ערפל.jpg

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הקוטר של החוטים,סיבה מספיק טובה להתחממות ומאיפה לקחת את המתח

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם

מכיוון שצריכת הזרם של הפנסים גבוהה יש להזין אותם דרך ממסר כלומר המפסק מפעיל את הממסר והממסר מזין ישירות את הפנסים מן המצבר. כמו כן בדוק האם עובי החוטים מספק.

פורסם
מה הקוטר של החוטים,סיבה מספיק טובה להתחממות ומאיפה לקחת את המתח

הקוטר/עובי שלהם הוא העובי של החיווט הפנימי התלת גידי בכבל [חוט צהוב ירוק,חוט חום,חוט כחול שכולם בתוך הבידוד הלבן העבה]

חשמלאי אמר לי שכל גיד מ3 הגידים מסוגל בשיא להעביר 20A.

לא מאמין שזה החיווט סה"כ עובר בו 10A,וגם ראיתי שלאורות הגבוהים ברכב מחובר סוג של כבל זהה לזה.

ואת המתח כמו שאתה יכול לראות בתרשים שצירפתי,לקחתי מה+הראשי מהמצבר.העברתי לפיוז מהפיוז למתג ומהמתג לחוט + המזין את 2 ה+ של הפנסים.לכל רכיב יש הארקה[כל פנס,והמתג קיבלו הארקה לשלידה במקום הקרוב אל אותו רכיב.]

מכיוון שצריכת הזרם של הפנסים גבוהה יש להזין אותם דרך ממסר כלומר המפסק מפעיל את הממסר והממסר מזין ישירות את הפנסים מן המצבר. כמו כן בדוק האם עובי החוטים מספק.

הזרם שוב לא כ"כ גבוה,כל פנס צורך כמעט 5A סה"כ 10A .

נו וגם אם אני יפעיל ממסר[ונצא מנקודת נחה שהמתג שקניתי יעודי לרכב ולצריכה מקסימלית של 30A] עדין מהממסר יצא חיווט שדרכו שוב יזרמו ה10 A בישביל להפעיל ולהזין את הפנסים.

עוד עיצות?

פורסם

שלום וחג שמח.

ראשית אני לא היתי מעיז להפעיל את הפנסי ערפל אם החוטים האלה ביכלל כי!!! אתה עלול לגרום למצב של התלקחות כול המערכת ושרפת הרכב!

החוטים ביתים [לבנים] שהשתמשתה הם בעובי של 0.75 מ"מ והם דקים מידי ולכן הם מיתחממים.

א] יש להחליף את החוטים מיד למינמום של 1.5 מ"מ [קורדרת]

ב] חובה להתקין מימסר הפעלה כדאי להוריד את העומס ממתג ההפעלה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

עשית בהתקנה שלך מספר טעויות בסיסיות שבאמת עלולות לגרום למצב של שריפה, כפי שבני כבר התריע.

אסור להשתמש בחווט של חשמל ביתי שמתוכנן להעברת מתח חלופין ובזרמים יחסית נמוכים לעומת רכב.

יש להתחבר רק עם ממסר ולהתקין נתיך של מינימום 15A. חווט של 1מ"מ לכל נורה יספיק. יש להשתמש בחווט המיועד לרכב.

פורסם

קשה לדעת באילו חוטים השתמשת. חוט כמו שאתה מתאר יש גם 1.5mm2 (הנפוץ ביותר) והוא לפי התקן מסוגל להעביר עד 16A (לא משנה כלל אם מדובר ב-AC או DC).

עם זאת ישנם גם חוטים כאלו של 1mm2 וגם של 0.75mm2 כך שלפי התיאור שלך לא ניתן לדעת. אין משהו מוחלט בעניין הזה.

עוד נקודה שאתה צריך לזכור שסביבת המנוע חמה ואוליי החוטים בכלל מתחממים מהסביבה.

בכל מקרה עבור 10A הייתי משתמש בחוטים של 3mm2 ( שלוש קוואדרט).

לגבי המפסק- מפסקים בעולם הרכב ניתן למצוא בקלות כאלו שעומדים בזרמים גבוהים, בעולם האלקטרוניקה זה קצת פחות נפוץ כך שאם יש לך מפסק מתאים אין בעיה לא להשתמש בממסר (אני הייתי בוחר מפסק שמסוגל להעביר לפחות 20A).

בכל מקרה ממסר מוריד את העומס מהמפסק ומקצר את החוטים דרכם עובר הזרם הגבוה ולכן כדאי להשתמש בממסר.

שים לב- חוט 1.5mm2 קוטרו כמעט 1mm

חוט 3mm2 קוטרו כמעט 2mm.

פורסם

אני מחר בבוקר יבדוק בשטח את העובי של החוט שהשתמשתי[שוב הוא די זהה לחיווט של המנורה של האור גבוה]

ולגבי סביבת המנוע אני מודע[שוב יש גם בידוד לכל האורך עד לכניסה לקבינה]אבל הקטע שהמתג מתחמם[יכול להיות אוליי בגלל המנורת לדים?]והחיווט שמחובר אליו גם מתחמם וכל זה נימצא כבר בדשבורד ולא מתחת למכסה מנוע.

המפסק שאני משתמש ניקנה ממשינה והוא יעודי לזה ורשום עליו 12V/30A.

אגב אם נגיד יש מצב שהזרם הוא גבוה לעובי החוט אז הפיוז ישרף?

פורסם

אתה עושה טעות ואתה עלול לשלם ברכב שלך את הטעויות!

אתה התעקשת בשירשור לשים ממסר מה קרה כמה כבר הוא עולה איפלו מישהו הציע לך חינם ואתה מתעקש ללכת לפי הסרטוט הזה.

אם למשל תשים חוטים דקים ופיוז יותר חזק מהחוטים למשל תשים חוט שמסוגל להעביר עד 5A ותשים למשל פיוז של 10A אז החוטים יתחממו ישרפו יגרמו לשריפה והפיוז לא ישרף.

לכן חשוב לשים חוטי חשמל עבים ופיוז מתאים.

כניראה שהחיבורים שלך לא כלכך טובים אם חיברת חיבורים רופפים אז החוט לא יתחמם אלא רק המקום הרופף.

תחליף חוטי חשמל אני לא מבין מה הבעיה בחוטים של חשמל של בית כמו כבל מאריך אבל חוטים של 1.5MM כניראה יספיק..

תחבר את פנסי הערפל ישירות לממסר ולממסר יתחבר מתח מהמצבר והמתג יתחבר לממסר, אתה צריך להשתמש בחוטים כמה שיותר קצרים בין המתח לפנסים(עם ממסר) כדי שלא יהיה התנגדות גבוהה, לכן הצענו לך לשים ממסר פשוט של 20ש"ח..

עכשיו עליתי על הבעיה שלך בשרטוט. בקיצור אתה צריך לשים ממה שיש לך לשים חוטים יותר עבים במה שסימנתי לך

אתה צריך לשים מהמתג עד לפיצול של החוטים לפנסים חוט עבה יותר כי אין לך ממסר.

הנה ערכתי לך את השרטוט אתה צריך במה ששימנתי לשים חוטים יותר עבים..

אם תשתמש בממסר אז לא תיצטרך את החוטים העבים.

%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA%20%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%20%D7%A2%D7%A8%D7%A4%D7%9C.jpg

פורסם

רק עכשיו עיינתי בשרטוט, ההתקנה לא תקינה ונוגדת את עקרונות החשמל של הרכב, ממש מיותר וגם מסוכן להעביר זרמים גבוהים לאורך דרך כה ארוכה.

כיום לא מקובל כלל להשתמש במפסקים להעברת זרם ישירות לצרכן אפילו עם מדובר במפסק 30A. בצע חיבור פשוט דרך ממסר ומתג את הארקה בלבד. התקן ממסר סמוך למצבר שגם יספק לממסר את ההזנה שלו דרך נתיך 15 A ואת החווט הזרם משוך מהממסר לנורות.

פורסם

כבר הסברנו לך והתעקשת על הדרך שלך שהיא "זולה יותר" לא משתמשים בכבל של בית רב גידי, שהוא בנוי לזרם חילופין ולא ישר, ובולשיט שהוא אמר לך עד 20A כי הכול תלוי באורך הכבל,

בחיים לא מעבירים כבל עם עומס כזה עד לתוך הרכב עם מתג שנופל עליו כול הזרם הזה, ובגלל שכול העסק מתחמם אתה מפסיד הספק.

תמיר

פורסם

תמיר ,אתה אלקטרונאי במקור,יש לך במכולה שם ממסר כמו שאני צריך עם בית ממסר 30A?

כמו כן יש לך חיווט מתאים לשימוש שלי?,אם כן דבר איתי בה"פ וניסתדר כבר[היום אני נגיד יקפוץ ומחר אני כבר יתקין].

כי חיים מסאונדר הציע לי ממסר ובית ממסר חינם אבל רק להגיע לרחובות יעלה לי כמו לקנות אותו.

ואוקיי,שיכנעתם אותי,העצלנות שלי הניבה תוצאות.

אני יחבר הכל עם ממסר וישתמש בחיווט מתאים[לצערי אני יפרק מחדש את ההתקנה שעבדתי עליה קרוב ל3 שעות,ויעשה הכל מחדש ובצורה תקנית.

אגב שאלה:את החיווט הקיים מן המכסה מנוע לאוטו,אני ישאיר בישביל המתג[שיקבל מתח מהר"ד וישלח מתח לממסר שימוקם ליד המצבר] עכשיו כשאני מחבר את הממסר לפלוס הקבוע[מצבר] ולשילדה,אני ישתמש בכבלים עבים,ומהממסר לפנסי ערפל עד לפיצול ה+ בניהם אז מהממסר עד לנקודת הפיצול של ה+ ל2 הפנסים-אני ישתמש בכבל עבה,אבל את החיווט הקיים [+-] של כל פנס אני ישאיר כמו שהוא] כי סה"כ על כל כבל כזה יפול מהפיצול פחות מ5 אמפר,שזה כבר נורמאלי לחיווט הזה[זה לא 10A],אני צודק? מהנקודת פיצול של הפלוס לפנסים,אני יכול להשאיר את החיווט הקיים שעשיתי,כי משם המרחקים קצרים ומשם כל חוט יעבור בו כבר זרם שלא עולה על 5 אמפר?

נ.ב:דניאל,בעולת האודיו לרכב אנחנו כן מעבירים זרמים גבוהים לכל אורך הרכב עם פיוזים של 50A ואפילו יותר.

פורסם

מישהו מוכן לומר לי בבקשה, מתי הוא נתקל לאחרונה בערפל?

משטרת ישראל הגישה צו חיפוש לאינטרפול, ולמשטרת הגבולות, עדיין החשוד לא נתפס.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נ.ב:דניאל,בעולת האודיו לרכב אנחנו כן מעבירים זרמים גבוהים לכל אורך הרכב עם פיוזים של 50A ואפילו יותר.

מה זה קשור "עולם האודיו"? שאין ברירה אז מעבירים. ב BMW יש דגמים שהמצבר מותקן בתא המטען, כבלים של 400A מועברים ברכב לכל ארכו (למתנע).

פורסם

זה קשר כי 99.9אחוז מההתקנות של חיווט חשמל למגברים ,כולל בין היתר הרצה של כבלים 8G-2G מהמיכסה מנוע הישר לקבינה ומשם תחנה סופית-בגאז.

• תוכן חדש...