Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

רציתי לשתף אתכם בלבטים שפוקדים אותי ערב הוצאת הרשיון, ולספק נושא לדיון לסוף השבוע.

עם השחרור מצה"ל התחלתי ללמוד נהיגה ובקרוב אני מקווה לסיים. מכאן מתחיל השלב הבא - קניית רכב ראשון.

נכון להיום, החלטתי להעמיד את התקציב על 25K. תקציב זה הקנה לי אופציות רבות ומגוונות, מתוכן בחרתי, על

סמך שיקולים שונים, להתמקד בפולקסוואגן פולו ופז'ו 106/306 מהשנים 96-99, פחות או יותר.

זוהי, בגדול, אופציה מס' 1. מכונית מודרנית ובטיחותית, עם זיקה מסויימת להנאה מנהיגה. 8)

ולעומת זאת, ישנה אופציה מס' 2. העקרון המנחה הוא מכונית ישנה ופחות בטוחה, מהשנים 90-95, שניתן לקנות

ב-15K ולהישאר עם רזרבה רצינית ביד. הכסף שישאר יכול לשמש לשיפורים קלים, לתיקונים וגם למערכת סטריאו

חדשה. כל תיקון או שיפוץ הנובע מבלאי יכוסה מכספי החיסכון הנ"ל, וגם מהחסכון בביטוח מקיף ובעלות החלפים.

בנוסף, מכונית כזאת שתתאפיין במבנה מכני פשוט יותר, תאפשר לי להתוודע יותר טוב לנושא הטיפול ברכב ותיקונו.

החסרונות באופציה זו ברורים - בטיחות, אמינות, נוחות ופחות או יותר כל דבר אחר שמסתיים ב-"ות".

כמובן שמדובר באותם רכבים נדירים שטופלו בקפידה כל השנים ונקנים מיד 1 או 2 מקסימום.

מבחינת הצרכים שלי - אני מחפש רכב קומפקטי שיעשה מסלול של 5 ק"מ ביום בעיר, עם נסיעה בינעירונית פעם ב...

נכון להיום, אני די סגור על האופציה הראשונה, אבל לא הרמטית. מקווה לקבל תובנות נוספות מהפורום. :idea:

לסיכום, שאלתי היא: מה לדעתכם עדיף בשביל מישהו במצבי? אם הייתם עומדים עכשיו במקומי, האם הייתם שוקלים

את שתי האופציות, או מתמקדים רק באחת? ואילו שיקולים נוספים יש, לדעתכם, לקחת בחשבון?

בתודה מראש ובברכת שבת שלום,

ואדים דריש

פורסם

קח בחשבון,שגם בקניית רכב ב25, אתה צריך רזרבות בצד.

25 לרכב, עוד 5 על תיקונים, ביטוחים זה עוד 5....וצריך גם להשאיר בצד על כל מיני תקלות שיבואו ...והם יבואו.

אם תקנה ב 15, אתה יורד בשנתון ובאיכות הרכב,וגם,יהיו לך יותר הוצאות במידה מסויימת,או פחות , תלוי בסוג הרכב, נניח ביטוח לא יעלה לך 5 כי מקיף אתה לא תעשה, אז חסכת 2000 שקל בביטוחים,

שוב,זה תלוי מאוד בסוג הרכב וגם במזל.

אם אתה נעול רק על פולו\פגו, אני מציע לך אישית, לחסוך עוד קצת ולעלות בשנתון.

פורסם

תודה למנהלים על שינוי הכותרת. מקווה שזה יעזור למשוך יותר חברים לדיון.

בינתיים, אני רואה שנדפקתי. מרוב הודעות בנושא "רכב ב-25K" אף אחד כבר

לא נכנס לשרשור. למען האמת, גם לי כבר נמאס לענות כל יום על אותן שאלות.

בקיצור, שחיקה זה באסה. נראה מה יהיה מחר... :roll:

• תוכן חדש...