Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בחודשים האחרונים שמתי לב שחברי הפורום מומחים בהרבה נושאים לכן אני מנסה את מזלי בקבלת תשובות לשאלות הבאות.

יש לי אנטנה באורך של מטר בחלל הגג , ללא הגברה,שמחוברת ל 2 טלויזיות עם מפצל, באחת מהטלויזיות אני קולט את ערוץ 1 ו 2 בצורה סבירה, אם כי לא חלקה(מעט שלג וריצודים), אך בטלויזיה שמצויה במרחק רב(8 מטר בערך) מהאנטנה, יש הרבה יותר שלג, כמעט לא ניתן להסתכל, וכשיש תצוגה בהירה הסאונד מחריד .

הבנתי שניתן להוסיף מגבר, השאלה היא האם מגבר כזה באמת יבצע את העבודה? או שזה סתם קישקוש.

המלצות למגבר ספציפי? מישהו מוכן למכור\להשאיל\לתרום לי את שלו?

האם כדאי להשקיע באנטנות הקטנות שמניחים על הטלויזיה שכוללות בתוכן מגבר?

ושאלה נוספת לסיום: מישהו שמע במקרה על כך שערוץ 2 מתכוון להפסיק את השידורים הנקלטים באמצעות אנטנה כמו שלי?

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אם הטלוויזיה הקרובה קולטת והרחוקה לא, ובהנחה שהמקלט של הטלוויזיה הרחוקה תקין, מגבר בהחלט יוכל לעזור.

אין לי מושג אם יש עדיין בעלי מקצוע שמתעסקים עם אנטנות טלוויזיה, אבל אני לא חושב שמדובר בחלק יקר במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בטח שיש עדיין אנשי מקצוע, בכל חנות אלקטרוניקה פשוטה תוכל לרכוש מגבר שכזה ולקבל עזרה למיטב ידיעתי - אני מדבר על החנויות הפשוטות של טכנאים פרטיים, ברשתות מוצרי חשמל כנראה שלא תמצא.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בוקר,

1. אל תקנה אנטנה בייתית עם מגבר, מגברי אנטנה מוסיפים רעש ליחידת ה-RF.

2. קנה אנטנת יאגי ממתקיני אנטנות ותתקין אותה על הגג (ראה פרוייקט שלי אנטנה ל-852 מגה-הרץ באתר חובבי הרדיו בקישור).

http://www.qrz.co.il/iarc/viewtopic.php?t=332

3. בדוק את הכבל הקואקסיאלי היורד מהאנטנה למפצל ואת החיבורים הסיכוך או הגיד המרכזי יש להם נטיה להתנתק.

4. לאחר התקנת האנטנה על הגג תשאיל ממתקין אטנות מד עוצמת שדה בכדי לכוון את האנטנה בצורה אופטימלית.

האנטנה שיש ברשותך זה לא אנטנה זה סתם כבל ללא שום הגבר וללא תיאום עכבה למקלט (75 אוהם).

במידה ואתה רוצה לחסוך אתה יכול לבנות אנטנת דיפול פשוטה משתי חתיכות אלומיניום או אנטנה ישנה או כבל חשמל קשיח, אורך האנטנה שווה לחצי אורך הגל ראה תמונה מצורפת.

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום לכולם,

בחודשים האחרונים שמתי לב שחברי הפורום מומחים בהרבה נושאים לכן אני מנסה את מזלי בקבלת תשובות לשאלות הבאות.

יש לי אנטנה באורך של מטר בחלל הגג , ללא הגברה,שמחוברת ל 2 טלויזיות עם מפצל, באחת מהטלויזיות אני קולט את ערוץ 1 ו 2 בצורה סבירה, אם כי לא חלקה(מעט שלג וריצודים), אך בטלויזיה שמצויה במרחק רב(8 מטר בערך) מהאנטנה, יש הרבה יותר שלג, כמעט לא ניתן להסתכל, וכשיש תצוגה בהירה הסאונד מחריד .

לפני הוספת מגבר - יש לך בעייה במפצל / קו שהולך אל הטלוויזיה המרוחקת. 8 מ' אינו מרחק שאמור לגרום לבעיות כאלה.

קנה מפצל איכותי, עם חיבורים מסוג F-TYPE (הברגות) וכבל RG-59 עם סיכוך כפול - לא כבל גי'נג'י מעאפן. את כל אלה תוכל להשיג בחנויות אלק' וכו' (תיכף יבוא רז וימליץ לך על בלצר. הפעם באמת. הם מחזיקים את הציוד הזה, אם תספר לנו על איזור מגוריך, נוכל אולי להמליץ על עוד מקומות).

רק לידיעה, "שלג" , הוא נקודה בתמונה בה אין מידע חזותי (וידאו), ובד"כ נגרם בגלל עוצמה נמוכה מדי.

הבנתי שניתן להוסיף מגבר, השאלה היא האם מגבר כזה באמת יבצע את העבודה? או שזה סתם קישקוש.

המלצות למגבר ספציפי? מישהו מוכן למכור\להשאיל\לתרום לי את שלו?

האם כדאי להשקיע באנטנות הקטנות שמניחים על הטלויזיה שכוללות בתוכן מגבר?

ניתן להוסיף מגבר, לא בטוח שיעזור. מגברים נוהגים להגביר את כל מה שעובר דרכם (כמובן, בתחום התדרים אותם מסוגל המגבר להגביר),כולל רעשים. אם יש לך קליטה גרועה עקב אנטנה גרועה - עשרה מגברים לא יעזרו. אם הבעייה היא רק בעוצמת האות, עקב ניחותים בקו וכו' (זה תבדוק אחרי שהחלפת את הכבלים לכבלים וחיבורים נורמליים) , אז תוכל להגדיר.

טלוויזיה תיתן תמונה טובה כאשר אות הכניסה שלה (מהאנטנה) הוא בעוצמה של 63-65 DB מיקרוולט (מייצג חישוב לוגריתמי של עוצמת אות אנלוגי). מפצל ייקח ממך 3DB (מייצג חצי הספק, שהרי אתה מפצל את האות ל-2), ועוד הפסדים על מחברים, כבל וכו' - עוד כ-2DB.

מכאן שתצטרך לצאת מהמגבר בעוצמה של כ-70DB. בהנחה שאין לך מכשירי מדידה, תצטרך פשוט לחבר את המגבר (קלי קלות. כבל כניסה מגיע מהאנטנה, כבל יציאה הולך למפצל, וחשמל), מפצל כפי שהסברתי, וכבלים לכל TV.

אל תבזבז כסף על אנטנות פנימיות, בד"כ הן בדיחה.

ושאלה נוספת לסיום: מישהו שמע במקרה על כך שערוץ 2 מתכוון להפסיק את השידורים הנקלטים באמצעות אנטנה כמו שלי?

ערוץ 2 לא יפסיק את שידורי ה-TERRESTRIAL שלו. בהיותו ערוץ ציבורי (למרות הבעלות הפרטית, הוא עדיין נתון לפיקוח), זו אחת הדרישות ממנו. בדיוק כמו ערוץ 1.

תודה רבה.

על לא דבר.

פורסם

תודה רבה לכולכם, במיוחד למרק ושמר.

אני חייב להודות שאת כל המושגים שרשמתם הבנתי , מאחר ואני לומד הנדסת אלקטרוניקה , ומתכוון לבחור התמחות ב RF .

מרק, איך אני מבצע תיאום עכבה למקלט? יש לי אנטנה שהיא מוט באורך מטר, עם צלעות דקות במאונך למוט.:roll:

מרק הקישור שהוספת מעניין מאד, הכבל הקואקסיאלי של הטלויזיה המרוחקת שלא קולטת טוב הוא לא ג'ינג'י אלא שאריות של כבלים שהותירה חברת הכבלים בתוך הצינורות השרשוריים שבקירות הבית.

הבעיה שבאמצע ה 8 מטר האלו אני חייב לבצע קישור נוסף עם מפצל בתוך ארון החשמל(מתוך הארון יש פיצול אל הגג ואל הטלויזיה המרוחקת שעובר בתוך קירות הבית), כי אין לי דרך אחרת לחבר בין האנטנה לטלויזיה המרוחקת.(חוץ מאשר לזרוק כבל חדש דרך הגג לחלון).

מוזר שדווקא הכבל של הטלויזיה הקרובה הוא ג'ינג'י ושם הקליטה טובה יותר, אולי בגלל שהאות עובר דרך מפצל אחד פחות.

לגבי המפצלים שהזכרת שמר, יש לי את המפצלים עם ההברגות שהשאירה חברת הכבלים.

הדבר היחיד שאני יכול לשפר בתנאים שיש לי כרגע, הוא להעיף את הבננה בשקל שיש לי ביציאה מהאנטנה, אליה חיברתי עוד בננה בשקל, ואז חיברתי עם הברגה למפצל ההברגות בגג.

אני אנסה לבדוק גם את מה שאמרת שמר לגבי איכות הקליטה של האנטנה עם מינימום מפצלים כדי לדעת אם מגבר יעזור לי להתגבר על כל ההנחתות של המפצלים.

אני לא יודע אם מישהו עדיין קולט פה עם אנטנה, אבל יש 3 ערוצים - ערוץ 1 ערוץ 2 ועוד איזה ערוץ שהוא חצי ערוץ 1 וחצי ערבי , דווקא אותו קולטים כמעט חלק לגמרי:evil:

הידיעה על כך שערוץ 2 עומד להפסיק את היכולת לקלוט שידוריו באמצעות אנטנה נמסרה לי מחברת הכבלים.:?

תודה רבה ושבת שלום.

פורסם

1. כפי הידוע לך מתחום ה-RF, במידה ואין תיאום עכבות לא כול האנרגיה מהאנטנה עוברת לטיונר הטלוויזיה ולכן אתה מאבד חלק גדול מהמיקרוולטים.

2. חיבור כבל קואקס בעל עכבה של 75 אוהם (RG-59) וחיבורו למרכז האנטנה יעניק לך תיאום סביר של עכבות.

3. במידה ותיאום העכבות מושלם (תיאורטית) אורך הכבל הקואקסיאלי לא משנה אם האורך הוא מטר או 10 מטר.

4. לבצע פיצול לכבל קואקסיאלי ללא קופסאת פיצול ,או מחברים מתאימים, מניב בדרך כלל תוצאה גרועה, לכן גש לשמסי (הפרסי) ברחוב כצנלסון פינת מודיעין ברמת-גן או אל סימנטוב בשדרות הר-ציון וקנה את החומרים הדרושים כולל כבל איכותי.

5. באיזור התחנה המרכזית הישנה בתל-אביב קיימת חנות (ששכחתי את שמה כרגע) שמוכרת את כול החלקים לאנטנות וגם אנטנות חיצוניות+ייעוץ.

פורסם

הי מרק תודה על עזרתך.

עליתי לגג , חם שם 8) ודי מחניק, גיליתי שהכבל שמחובר לאנטנה הוא ג'ינג'י והחלפתי אותו לאחד נורמאלי.

רשמת שעלי לחבר את הכבל למרכז האנטנה, לצערי לא ניתן לעשות זאת בגלל שהחיבור לאנטנה הוא מהקצה שלה, יש שם שני חיבורים שלא כל כך הבנתי מה אומר להתחבר אליהם.

חיברתי את התיל המרכזי אל אחד מהם , כאשר העברתי את התיל המרכזי דרך שני החיבורים הקליטה הייתה גרועה.

האנטנה בעצם בנויה משני חלקים זהים שכל אחד מהם מחובר בקצהו אל פין החיבור .

לדעתי הכבלים שברשותי הם די טובים , וגם המפצלים, הוספתי תמונות עם נתוני הכבל והמפצלים.

אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין מה לעשות עם שני החיבורים בקצה האנטנה.

החלפת הכבל הג'ינג'י והורדת שתי בננות פשוטות מהחיבורים , שיפרה את הקליטה בטלויזיה הקרובה , אך לא שינתה את הקליטה בטלויזיה הרחוקה .

כנראה המפצל שבארון גורם לשיבושים, האם כדאי להחליף אותו במחבר שמחבר בין שני כבלים? כי אני בעצם לא צריך פיצול בארון אלא חיבור של שני קווים.

שאלה אחרונה, בתמונה 5 סימנתי בורג שנמצא על המפצל ולא מבריג שום דבר נראה לעין, מה תפקידו?

תודה רבה.

1.JPG

2.JPG

5.jpg

4.jpg

3.jpg

6.JPG

פורסם

1. חנות האנטנות שמרק הפנה אותך אליה נקראת "אנטנות רצון", ברח' לבנדה בת"א. ממש מול גשר ההגנה שלוקח אותך לשכ' התקווה. (ב"בלצר" יהרגו אותי על המידע הזה, אבל את מנת התהילה שלהם הם כבר קיבלו בשרשור הזה.

2. קנה דו נקבה והעף את המפצל מארון החשמל. כל מפצל מוריד לך חצי מהעוצמה (3DB) ללא צורך.

3. לא הבנתי אם צילמת גם את המפצל הזה שבארון, אבל ישנה אפשרות שהוא לא מפצל 1:2 אלא DC (DIRECTIONAL COUPLER, או בעברית - מפצל לא מאוזן), שמנחית הרבה יותר לצד אחד ונותן יותר לצד השני (דמיין לרגע ברז מים עם שתי יציאות - אחת רחבה ואחת צרה. ברור שיותר מים ייצאו מהיציאה הרחבה). אם כן - הוא עשוי לגרום לתמונה ה"מושלגת" גם אם כל החיבורים תקינים. בכל מקרה- להעיף אותו.

4. המפצל 1:3 שצילמת - בשביל מה הוא? אתה יכול להסתפק במפצל 1:2 שינחית פחות.

5. האם הצלבת בין החיבורים לטלוויזיות ? המפצלים הללו זולים ונדפקים לא אחת. בדוק אם אין הבדל בין היציאות ע"י הצלבה.

6. רצוי לא להשאיר חיבורים פתוחים למפצלים. אם אין לך מפצל במספר היציאות הדרוש, רצוי לשים סיומת (נגד של 75 אוהם בתוך מחבר כזה). לא קריטי, בגלל הגוף המסוכך של המפצל, אבל לעיתים נדירות משפיע גם כן.

על 8 מטר אמור להיות לך ניחות של בערך 1DB (נתוני RG59 הם כ-15.9DB ל-100 מ', אם זכרוני הרעוע אינו בוגד בי (עברו כבר כמעט 15 שנים). זו בחיים לא הסיבה לתמונה הגרועה.

פורסם

תודה רבה שמר, לא האמנתי שתיכנס כל כך למה שרשמתי ותבין על מה מדובר בצורה כזו, אני מניח שכבר למדת איך כל החיבורים שלי נראים ומה מתחבר למה .:mm_yeah:

בכל מקרה , לגבי הסעיפים שרשמת:

1 תודה רבה על המידע

2 האם דו נקבה לא מנחית כלום? באמצע הקטע של ה 8 מטר יש לי דו כזה , הוא נמצא בתמונה שבה צילמתי את הכבל.

כשהחלפתי אותו במפצל עם 3 היציאות, התמונה נדפקה לגמרי, מה שאומר שדו כזה אכן עדיף על מפצל, השאלה אם זה בלבד אמור לפתור את הבעיה.

3 המפצל 2:1 שבארון הוא זה שבתמונה, אני אנסה לבדוק את מה שאמרת עד שאני אשיג דו , ואחבר מפצל מסוג אחר כדי לבדוק אם הוא DIRECTIONAL COUPLER.

4 המפצל 3:1 שצילמתי אכן הורד מהגג והוחלף באחד מאותו הסוג בדיוק אך 2:1 ללא תוצאות של שיפור.

5 הצלבתי, אבל בכל מקרה החלפתי מפצל אז זה לא רלוונטי

6 טופל

2 שאלות לסיום, יש לך מושג למה משמש הבורג שנמצא על המפצלים האלו? הוא לא בשביל לקבע אותו לקיר או משהו כזה ,זה בטוח.

יש לך מושג האם חיברתי את הכבל בצורה נכונה לאנטנה על פי התמונה?

תודה רבה על העזרה , שבוע טוב.

פורסם

עמית, את האנטנה שלך אני לא מכיר, אבל נראה שיש חלודה על המחברים.

נקה את החלודה מהחיבורים בעזרת סקוטש ולאחר מכן חתוך את כבל הקואקס מחדש והפשל את הסיכוך (הגידים) כלפי חוץ לא רק את נייר הכסף וחבר אותם היטב.

בדוק בעזרת מולטימטר שאין קצר בין שני האלמנטים של המקרין (זה שמחובר אליו הכבל ימין/שמאל) וגם שאין קצר ביניהם לגוף של האנטנה.

וכמו ששמר כתב תעיף את המפצלים וחבר מפצל אחד לשתי הטלוויזיות.

פורסם

2 האם דו נקבה לא מנחית כלום? באמצע הקטע של ה 8 מטר יש לי דו כזה , הוא נמצא בתמונה שבה צילמתי את הכבל.

כשהחלפתי אותו במפצל עם 3 היציאות, התמונה נדפקה לגמרי, מה שאומר שדו כזה אכן עדיף על מפצל, השאלה אם זה בלבד אמור לפתור את הבעיה.

ברמה העקרונית יש ניחות, אבל זניח לחלוטין. זה ששמת מפצל והתמונה נדפקה, אומר שהעוצמה בכניסה לטלוויזיה גבולית לחלוטין (להערכתי במצב הקיים מגיע לך כ-53-55 DB, ועם המפצל ירדת אל מתחת ל-50, מתחת לגבול הקליטה של רוב הטלוויזיות). וודא שהמחברים תקינים. מקור לצרות.

3 המפצל 2:1 שבארון הוא זה שבתמונה, אני אנסה לבדוק את מה שאמרת עד שאני אשיג דו , ואחבר מפצל מסוג אחר כדי לבדוק אם הוא DIRECTIONAL COUPLER.

מפצל 1:2 רגיל לחלוטין. הגדל את התמונה ותראה שליד כל OUT רשום 3.5DB - כלומר רמת הניחות.

4 המפצל 3:1 שצילמתי אכן הורד מהגג והוחלף באחד מאותו הסוג בדיוק אך 2:1 ללא תוצאות של שיפור.

אתה עדיין בעוצמה נמוכה מדי. כפי שהציעו לך, מגבר עשוי לעזור. עם זה- כפי שנכתב - מגבר יעלה גם את רמת הרעש (מה שעשוי לגרום להיעלמות ה"שלג" אבל גם לפסים שונים ומשונים. צרה צרורה). נסה להתמקד באנטנה בתחילה, ורק אח"כ הוסף מגבר.

2 שאלות לסיום, יש לך מושג למה משמש הבורג שנמצא על המפצלים האלו? הוא לא בשביל לקבע אותו לקיר או משהו כזה ,זה בטוח.

הבורג משמש לחיבור הארקה. לעיתים קיימים הפרשי הארקות בין ההארקה של מערכת הכבלים, הפרושה ברחבי העיר בה אתה מתגורר, לבין הארקת היסוד של הבניין. חיבור גוף המפצל להארקת הבניין עשוי לפתור בעייות של פסים ו/או כפילות תמונה הנובעים מהפרשי ההארקות.

בפועל, מעולם לא ראיתי שמישהו ביצע חיבור כזה (ופתחתי כמה מאות ארונות וגובים של טל"כ, תאמין לי). בעיות התמונה שנתקלתי בהן לא נבעו מהתופעה שציינתי. אל תיגע.

יש לך מושג האם חיברתי את הכבל בצורה נכונה לאנטנה על פי התמונה?

נראה תקין, אבל, כפי שציין מרק, החלודה היא האוייב שלך. נקה עם מברשת פלדה, רק אל תשבור את החיבורים. שווה אולי לקנות אנטנה חדשה (נתתי לך כתובת בהודעתי הקודמת).

תודה רבה על העזרה , שבוע טוב.

שבוע טוב.

פורסם

שוב תודה לשניכם.

על החלודה ריססתי WD40 , אני אנסה לגרד את מה שיש שם או להחליף את שני המחברים.

מרק מתשובתך לא הבנתי אם הגידים אמורים להתחבר לחיבור אחד והתיל המרכזי לחיבור השני כפי שחיברתי, אני מניח שזה נכון כי כך התקבלה הקליטה הטובה ביותר.

בכל מקרה אני אנסה קודם כל לקנות מחבר דו , ואם זה לא ישפר כלום אני אגש למקומות שהמלצתם לי ואברר לגבי אנטנה או מגבר או שניהם.

תודה רבה , שבוע טוב.

פורסם
שוב תודה לשניכם.

מרק מתשובתך לא הבנתי אם הגידים אמורים להתחבר לחיבור אחד והתיל המרכזי לחיבור השני כפי שחיברתי, אני מניח שזה נכון כי כך התקבלה הקליטה הטובה ביותר. כן זה תקין

.

להתראות מרק

פורסם

להוסיף לכל הדברים הנכונים שנאמרו:

מפצל שאחת היציאות שלו פתוחות הורס את תיאום העכבות (כיוון שהוא בסה"כ רשת תיאום עכבות). כל צד מקבל את החלק היחסי של העוצמה בתנאי שהוא מחובר. אם אחת היציאות פתוחות הרסת את כל תיאום העכבות! או שתיפטר מהמפצל או שתרכיב לו טרמינטור. במקרה הראשון תרוויח את כל ההספק, במקרה השני כל צד יקבל חלק יחסי מההספק אך לפחות תיאום העכבות לא יהרס.

• תוכן חדש...