Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי ששם לב שלא בלבלתי את המח כבר יותר משבוע (שזה לא טיפוסי) וחשב שאני אולי חולה (אז זהו שכשאני חולה אני מז**ן את המח יותר), להלן הסיפור (הכמעט) המלא. השמות שונו על מנת להגן על החפים מפשע, השמות המלאים שמורים במערכת:

יום אחד אני ניגש למחשב שהושאר דולק כמה ימים (מוריד כל מיני זבלים מהרשת), ולמרבה ההפתעה אני מגלה שהמחשב תקוע על מסך ה-boot של ה-bios וצועק עלי invalid system disk או קללה דומה.

אחרי בדיקה קלה גיליתי שה-harddisk שבק, אבל בצורה התיאטרלית ביותר, כולל רעשים מתכתיים מגניבים בהתנעה, מין קליקים כאילו היצור מהנוסע השמיני התיישב בפנים ומנסה לצאת, רק שכח שזה עשוי מתכת. ניסיתי כל מיני בעיטות, 44K, התנעה בדחיפה ומה לא. לא מזדהה ב-BIOS בכלל, ובקיצור - מת מות גיבורים.

אחרי שגמרתי לשבת שבעה (רגעים) על כל מה שהלך ולא ישוב, אמרתי כוס אמו על המסמכים, אי אפשר בלי אינטרנט לפחות. אז הבאתי HD תחליפי קטן יותר והתחלתי להתקין windows מאפס. כמובן שה-HD הזה חיכה שאני אסיים את ההתקנה, כולל את כל התוכנות הדרושות, ואז באחד ה-restart-ים, גם הוא אמר די ומת.

רק מה, בשביל לא לצאת פראייר ל-HD הקודם שהלך בסטייל, הוא עשה את זה עם מופע זיקוקים שכלל להבות (כן! באמת!) שיצאו מאחד הציפ'ים בתחתית ה-HD. אור גדול היה בתוך המחשב באותו רגע ואפילו נדמה לי שראיתי מלאכים קטנים שבאו ולקחו את נשמת ה-HD הזה מעלה מעלה לבורא עולם. דווקא אפקט מגניב לעשות תאורה בתוך המארז, חבל שזה נמשך רק עד שהצ'יפ גומר להפוך לפחם, וחברה שלך צועקת מהחדר השני למה אתה שוב מנסה לבשל כשכבר ידוע שאתה תמיד שורף את האוכל.

בשלב הזה נכנסתי לדיר-בלאק שאולי משהו לא בסדר במחשב שלי והבאתי כל מיני ציוד כדי למדוד את המתח של הספק וכל המקום נראה כמו מעבדה גדולה עם שעונים ומנורות שמודדים את המתח תוך כדי שאני מתקין windows על עוד דיסק, יותר קטן, שחפרתי מהמחסן. הפעם אמרתי נלך בקטן, ונתקין 98 ולא XP. כמובן שהדיסק הזה התקין הכל יופי, וגם ציוד המדידה המשוכלל (סתם שני fluke-ים, האמת) הראה שהכל תקין. כמובן שהיו אלף בעיות אחרות שלא אלאה בהם את הקוראים שמן הסתם מנוסים במיני בעיות דרייברים ו-BIOS-ים ודומיהם.

ואז אחרי שכבר יש windows שעולה, מה צריך לקרות ? נכון, אבל הפעם הדיסק היה ערמומי. במקום לגלות לי שהוא מת, הוא החליט למות בסתר. כלומר, מבחוץ הכל בסדר, אבל הדיסק נדפק איפשהו באמצע שלו, וכל נסיון גישה מקרי (כולל format) היה תוקע את המחשב, אבל ממש תוקע, כולל תחת DOS.

באותו רגע החלטתי שמניין הרוגים של 3 ביום אחד גדול עלי והתרחקתי מהמכונה המקוללת לכמה ימים. מכיוון שכבר כתבתי פה הרבה שטויות שלא בהכרח מעניינות, אני אקצר ואגיד שהיום אחרי שבוע עבודה בערך המחשב עובד יציב כבר כמה ימים. את רוב השבוע ביליתי בלצרוב את מה שלמזלי היה על HD נפרד, כדי שלפחות זה יישאר לי אם גם המכשיר הרשע הזה יחליט למות.

ומהו הלקח ?

לא להתפתות לעסקאות בשטח ? לא!

אל תסמכו על הדיסק הקשיח שלכם.

אם יש בו משהו שעבדתם קשה ליצור, כתבתם, ציירתם, אספתם במשך שנים, הגעתם לשלב מאוד מאוד מתקדם במשחק החביב עליכם וכו' או כל דבר שלא תוכלו להשיג מחדש במקום אחר אז:

א. תהיו מודעים לזה שבכל רגע החתיכת מתכת העגולה הזו בקוטר 3 אינץ', שמכילה עליה את כל חייכם, עבודת הדוקטורט שלכם וכו' יכולה למות בפתאומיות. ככל שהדיסק שלכם יותר גדול (בנפח) ויותר מהיר, הוא גם יותר עדין ויכול למות יותר בקלות.

ב. תצרבו כמו משוגעים כל דבר חשוב.

ג. אם באמת לא בא לכם להגיע בכלל למצב הזה, תעשו מה שאני עושה כרגע שזה:

1. ארגנו לכם לפחות שני דיסקים במחשב, אחד בשביל להעלות ממנו את ה-system (כלומר windows/linux/whatever) ובשביל התקנת התוכנות למיניהן, והשני בשביל כל הנתונים הפרטיים שלכם. לא מספיק לעשות partition נפרד על אותו דיסק, צריך דיסק פיזי נפרד. רצוי גם לחבר אותו ל-IDE נפרד. זה גם ייתן לכם שיפור בביצועים. לא צריך דיסק גדול בשביל ה-system.

2. ב-windows תגדירו את תיקיית My Documents שלכם על הדיסק הנפרד הזה, כך שאוטומטית הכל יישמר שם, ולא בדיסק של ה-system (עושים את זה על ידי בחירת 'מאפיינים' או 'properties' על הסמל של My Documents).

3. אם כמוני הגעתם למצב הנפשי המתאים, תארגנו כרטיס RAID-1 פשוט (קיים מובנה על כמה סוגים של Motherboard) ותרכיבו שלושה דיסקים במחשב, אחד כאמור בשביל ה-system, ושני הדיסקים האחרים ב-RAID כך שהם מגבים אחד את השני.

אם מישהו מעוניין ורוצה הסברים / תשובות לשאלות אני מוכן לעזור.

הישמרו לנפשותיכם !

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
הפתרון פשוט מאוד: GHOST.

5 דקות והעסק חוזר לעבוד כרגיל.

איציק

עבור מידע עד 700MB

ואם יש יותר?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
הפתרון פשוט מאוד: GHOST.

5 דקות והעסק חוזר לעבוד כרגיל.

איציק

עבור מידע עד 700MB

ואם יש יותר?

פתרון עוד יותר פשוט GO BACK, תוכנה פשוט מצויינת.

פורסם

gohst ן go back לא יעבדו על דיסק מת מבחינה של צ'יפים ובאלגן בפנים ולא תמיד אפשר

אבל לצרוב היא שיטה גורעה לbackup יש קלטות מיוחדות וכן הלאה אבל לצרוב זה סתם באלגן...ודבר שמבטיח שלום על ישראל זה UPS שמגן בפני עליות ונפילות מתח...אתה לא יכול לעלות על בעיה כזאתי אם מכשירי מדידה לכן המכשיר מומלץ בחום (יש אנשים ששמים אחד לכל מכשיר חשמלי בבית)

650 שקל בערך וזה חוסך המון בעיות רק היום החלפתי למישהו לוח אמ והרד דיסק בגלל שהם נשרפו כתוצאה של הפסקת חשמל\עליית\נפילת מתח. הסיבה לכך ששלושה מתו בזה אחר זה יכולה להיות נעוצה בכך שהpower supply נדפק והוא סיפק מתח לא טוב או שהיו המון בעיות בחברת החשמל

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

לא חייבים UPS. אפשר לקנות גם מפצל חשמל שכולל בתוכו מייצב זרם. זה לא אמור להיות סיפור יקר בהיסטריה.

חוץ מזה - אם במקום דיסק דפוק אתה מפשפש במחסן ומוציא דיסק ישן, וכשהוא נדפק אתה ממשיך לפשפש ומוציא דיסק עתיק - אל תתפלא שהם לא מחזיקים מעמד מי יודע מה.

אם כל אחד מהם הלך בצורה אחרת ומבעיה אחרת, רוב הסיכויים שזו לא בעיה של ספק או לוח, אלא סתם בעיה של גיל.

ולעניין ה-GHOST - מה שצריך לעשות זה כך: להתקין מחשב נקי עם מערכת הפעלה והתוכנות הבסיסיות להן תזדקק ולעשות על זה GHOST. לשמור את זה בצד במקום ערימת דיסקי ההתקנה שלך.

וחוץ מזה - להקפיד מדי פעם לצרוב עותק של המסמכים, קבצי התקנה של תוכנות וסרטי פורנו חשובים. וזה מספיק. מנסיוני - צריבה אינקרמנטלית על דיסק לא סגור של מסמכים ודואר חשוב מגיעה לכמה עשרות מגה בסה"כ.

אז זו עצתי - דיסק הצלה של מערכת נקיה + דיסקים נפרדים של מידע.

חבל לגבות בGHOST כל פעם את הכל.

• תוכן חדש...