Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שואל עבור חבר עם קאווליר מוסבת לגז,ממה שהבנתי ברגע שהוא מעביר לגז בנסיעה הכל חלק-הוא סך הכל מאוד מרוצה.

אבל במידה והוא עומד ברמזור בסל"ד סרק 700 -הרכב נכבה.

יש לכם השערות אולי?

למוסך הוא לא מתכוון לפנות מכיווון שזה לא עד כדי כך משמעותי מבחינתו.

* שברולט קאוואליר 2000 אוטומאט,2200 סמ"ק.

תודה רבה,

והמשך סופשבוע נעים לכולם.

פורסם
שלום לכולם,

אני שואל עבור חבר עם קאווליר מוסבת לגז,ממה שהבנתי ברגע שהוא מעביר לגז בנסיעה הכל חלק-הוא סך הכל מאוד מרוצה.

אבל במידה והוא עומד ברמזור בסל"ד סרק 700 -הרכב נכבה.

יש לכם השערות אולי?

למוסך הוא לא מתכוון לפנות מכיווון שזה לא עד כדי כך משמעותי מבחינתו.

* שברולט קאוואליר 2000 אוטומאט,2200 סמ"ק.

תודה רבה,

והמשך סופשבוע נעים לכולם.

אנחנו לא זורקים השערות באוויר.

אם הוא לא מוכן להשקיע את הזמן לגשת למוסך, (מילא ניגש ולא פתרו לו את הבעיה)

ואם זה לא כל כך משמעותי מבחינתו,

אז בעצם הכל בסדר ואין בעיה מהותית שכן, ובכל מקרה, את התקלה ניתן לפתור רק במוסך, המקלדת אינה מתקנת מכוניות, רק עוזרת למצוא כיוון וקיצור תהליכים לתיקון.

כאשר יפריע לו, הוא קודם כל ולפני הכל יגש למי שהתקין, כי אני מניח ולפחות מקווה שיש לו אחריות על ההתקנה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אנחנו לא זורקים השערות באוויר.

אם הוא לא מוכן להשקיע את הזמן לגשת למוסך, (מילא ניגש ולא פתרו לו את הבעיה)

ואם זה לא כל כך משמעותי מבחינתו,

אז בעצם הכל בסדר ואין בעיה מהותית שכן, ובכל מקרה, את התקלה ניתן לפתור רק במוסך, המקלדת אינה מתקנת מכוניות, רק עוזרת למצוא כיוון וקיצור תהליכים לתיקון.

כאשר יפריע לו, הוא קודם כל ולפני הכל יגש למי שהתקין, כי אני מניח ולפחות מקווה שיש לו אחריות על ההתקנה.

בברכה

דני

דני,

אין צורך בהתנשאות מיותרת.

במוסך אמרו שאין שום בעיה,וגם כמובן הוא לא מעביר לרוב מדלק לגפ"צ במצב עמידה.

הוחלף פילטר אוויר,פלאגים,פילטר דלק.

אשמח לשמוע את דעתך דני,

תודה.

פורסם
דני,

אין צורך בהתנשאות מיותרת.

אני לא מהאנשים שמתנשאים.

אני מהאנשים שתשובה היא תשובה ראויה, לפחות במידה כזו שאני מסוגל לה.

כשאני עונה, אני כל כולי באותן דקות נכנס ל"הדמייה" אישית לתוך התקלה , זה דורש מאמץ וריכוז, כי האוטו והתקלה לא מול החושים , לא אל מול אפשרות חיבור למכשירים, אלא אל מול המסך, וזה מקשה . לעיתים בכל אופן.

במוסך אמרו שאין שום בעיה,וגם כמובן הוא לא מעביר לרוב מדלק לגפ"צ במצב עמידה.

הוחלף פילטר אוויר,פלאגים,פילטר דלק.

אז הוא כן היה במוסך וניסו לפתור את הבעיה ללא הצלחה?

אשמח לשמוע את דעתך דני,

תודה.

לעניין התופעה הנ"ל , יש לאבחן על ידי בעל הרכב עצמו (לא צריך מוסך בשביל זה) כשלב ראשון, האם האוטו כבה ברמזורים גם כשהוא פועל על בנזין, או רק שהוא פועל על גז.

אם הוא כבה גם במצב של בנזין, יש לפתור את הבעיה על ידי פתרון בעיה שאינה קשורה למערכת הגז, למעט פעולה שיתכן שבוצעה ו/או שקרתה בעקבות התקנת הגז.

כך למשל לבדוק את מעגל ייצוב הסיבובים הבסיסי ועוד.

במידה והתקלה קוראת רק כאשר המנוע פועל על גז, ולאור שידוע לי ובמפורש כיצד מערכת הגז פועלת,"חושבת" /"מתרגמת", הרי שישנה חשיבות מרבית ומהותית לתכנות מערכת (מחשב) ניהול הגז בסיום ההתקנה, יתכן שזו לא בוצעה כראוי ,או שמא קרתה תקלה מאז הביצוע והתכנות.

עד כאן, ועכשיו הסבר בסיסי כיצד מע' הגז מזרימה גז למנוע וכמה:

בסיס הנתונים למערכת הגז , הינו זמן ההזרקה של המזרקים. בזמן שבו המנוע פועל על גז, מחשב ניהול הגז ניזון מפולס הזרקה שמקבל המזרק המקורי של המנוע מאת מחשב ניהול המנוע המקורי של הרכב. המזרקים שאינם מזריקים בזמן זה דלק, מחוברים למחשב ניהול המנוע של הגז (כל מערכת ואופן החיבור וההדמיה שלה) ובכך, מחשב ניהול המנוע המקורי של האוטו, אינו מרגיש לכאורה שיש תקלה שהמזרקים אינם מזריקים דלק, כי מע' הגז "מדמה ומרמה" את המחשב וכאילו המזרקים פועלים כראוי.

בזמן ההדמיה הזה, מחשב ניהול הגז , מודד בכל רגע נתון את אורך פולס ההזרקה (לפי לחץ דלק ידוע מראש) ולפי תכנות ראוי מראש, יודע להעביר כמות גז נכונה לפעולת מנוע אופטימלית.

מכאן שהתכנות הבסיסי למחשב ערכת הגז (לעיתים יש מס' מודולים) הינו מהותי, זאת מעבר לרגישות רגילה וסבירה לתקלות אלקטרוניות .

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה דני,

קרה לבחור גם מצב שבו העביר לגפ"מ וברגע שהדליק את המיזוג הרכב נכבה בנסיעה.

גם בעת העברה לבנזין,אבל זה ממש לא נפוץ.

חוץ מזה הרכב נוסע מעולה,

איך אפשר לבדוק באופן עצמאי לפחות באופן בסיסי אם יש תקלה במנוע צעדים?

תודה רבה על השקעתך דני :).

פורסם

דני תודה על ההסבר המקיף,נהנתי לקרוא,

בקשר לבעייה ברכב,אם הרכב נכבה גם בעת הפעלת מזגן יש לבדוק מייצב טורים ו\או מנוע צעדים.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
דני תודה על ההסבר המקיף,נהנתי לקרוא,

בקשר לבעייה ברכב,אם הרכב נכבה גם בעת הפעלת מזגן יש לבדוק מייצב טורים ו\או מנוע צעדים.

מנוע צעדים ככל הידוע לי הבעלים ניקה עם ספריי קרבוטורים לא מזמן.
פורסם

היה לי מקרה דומה בגפ"מ שלי בתחילת דרכו

שני דברים פתרו את הבעיה (אני לא בטוח מה משניהם) :

א. עבור לתחנת תדלוק אחרת, ייתכן שאתה מתדלק אצל חאפר שמדלל את הגז והרכב לא מקבל את התערובת שהוא צריך.

ב. תחליף מסנן גאז (זה עולה כמה עשרות שקלים).

בהצלחה ובברכת שבת שלום

פורסם
היה לי מקרה דומה בגפ"מ שלי בתחילת דרכו

שני דברים פתרו את הבעיה (אני לא בטוח מה משניהם) :

א. עבור לתחנת תדלוק אחרת, ייתכן שאתה מתדלק אצל חאפר שמדלל את הגז והרכב לא מקבל את התערובת שהוא צריך.

ב. תחליף מסנן גאז (זה עולה כמה עשרות שקלים).

בהצלחה ובברכת שבת שלום

תודה,

איכן ניתן למצוא מסנן גז?

שבת שלום.

פורסם

במערכת שלי צריך להחליף אותו כל 30,000 ק"מ, אבל כאמור את הראשון החלפתי אחרי מעט ק"מ.

לא הייתי מודע אליו במקור (זה מסוג הדברים שהם לא ממש אומרים לך)

מומלץ להחליף אצל מתקין המערכת שלך (אצלי זה סוברו - מוסך מרכזי), או לחליפין לקנות מהם כמה ולדעת להחליף לבד (במערכת שלי זה מין פילטר גלילי באורך 5 ס"מ ובקוטר של 1 ס"מ)

בהצלחה

פורסם

בוקר טוב.

ברכב המדובר קיימת תופעה של סרק לא יציב ואו רכב כבה בסרק נמוך.

המעבר לגפמ גורם לתופעה כאשר מוקד התופעה הינו חישן החמצן ברכב.

יש לבצע בדיקה עם סורק באם קיימת תקלה במחשב ניהול המנוע.

יגידו מספר חברים שאין קודי תקלה אם נורת החיווי אינה נדלקת -אך- ברכב המדובר לא תידלק תמיד נורת תקלות

ויש תקלות שאינם אקוטיות מבחינת המחשב.

אז כך לסיכום-סקנר קודי תקלה-במידה ויש קוד לחישן החמצן יש לבדוק תקינותו -שאינו איטי!!

גם אם אין תקלה יש לבדוק אפשרות זו!!

להת איל נוימן

פורסם
בוקר טוב.

ברכב המדובר קיימת תופעה של סרק לא יציב ואו רכב כבה בסרק נמוך.

המעבר לגפמ גורם לתופעה כאשר מוקד התופעה הינו חישן החמצן ברכב.

יש לבצע בדיקה עם סורק באם קיימת תקלה במחשב ניהול המנוע.

יגידו מספר חברים שאין קודי תקלה אם נורת החיווי אינה נדלקת -אך- ברכב המדובר לא תידלק תמיד נורת תקלות

ויש תקלות שאינם אקוטיות מבחינת המחשב.

אז כך לסיכום-סקנר קודי תקלה-במידה ויש קוד לחישן החמצן יש לבדוק תקינותו -שאינו איטי!!

גם אם אין תקלה יש לבדוק אפשרות זו!!

להת איל נוימן

שלום אייל,

הבחור אשדודי.

ולדעתי זה אכן המסנן גז,אבל אני אשמח לשמוע חוות דעתך על המחיר,וכמו גם הצעת מחיר שלך לבדיקה.

שמעתי רק דברים טובים על איכות העבודה שלך.

תחילה הרכב היה מראה 2 הודעות "CHECK ENGINE" ו " TC OFF" ד משמע בקרת משיכה מבוטלת.

תודה,

שבוע טוב.

פורסם

היי

במידה ויש נורת חיווי -משמע-קוד תקלה ואז אין קל מזה יחסיי!!!??

לעניות דעתי ונתקלתי בלא מעט תקלות לאחר התקנת גפמ ישנם כלי רכב שאינם מסוגלים לעבוד עם גפמ

או אם סוג מסוים של מערכת גפמ.

נשמח ליהיות לעזר

0577575544 איל

• תוכן חדש...