Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן העובדות היבשות:

• ד., חבר נבון במיוחד נתפס נוסע במהירות מופרזת על כביש החוף, בעודו נוהג ברכב צבאי. המהירות: 46 קמ"ש מעל המותר.

• לד. הרשאה קודמת - קיבל חצי שנה שלילה בפועל ועוד שנה על תנאי בעקבות תאונה שעשה לפני כשנתיים.

• ד., איש קבע במקצועו, נתן את הרישיון הצבאי והבין מהשוטר שהדו"ח יגיע למשטרה הצבאית. הדו"ח מצא את דרכו למשטרה האזרחית, וד. קיבל זימון למשפט בבית דין לתעבורה.

• לרשותו של ד. עומדת האפשרות להעביר את הדו"ח למשטרה הצבאית ולהשפט, כנראה, בבית דין צבאי.

ועכשיו לשאלה - האם כדאי להעביר את הדו"ח לבית דין צבאי? מה חומרת העונשים שם לעומת בית המשפט האזרחי?

האם נהוג לשלול רק רישיון צבאי ללא רישיון אזרחי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא כדאי להעביר את המשפט לשם, בבית דין צבאי יכולים לשלול לו את האזרחי + הצבאי

ולך תדע יקבל איזה כמה ימים של כלא או משהו

אבל לפי דעתי בכל זאת משטרה אזרחית עצרה אותו, הוא יכול לקבל מהם קנס או משהו כזה

ועוד הם מעבירים את זה אח"כ למשטרה צבאית הוא יכול לקבל שניי קנסות ושניי משפטים על עברה אחת

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

לדעתי יותר הגיוני שבבית דין צבאי יתמקדו בקטע המשמעתי + יקחו את הרשיון הצבאי וישימו אותו כמה ימים בכלא,

דבר שלא ישפיע לו על החיים האזרחיים -

לעומת זאת בין משפט תעבורתי ישלול לו את הרשיון האזרחי מה שישפיע עליו בצורה רעה (הבנתי שהוא קצת מבוגר מהעובדה שהוא איש קבע במקצועו ובטח יש לו גם משפחה), יתן לו קנס רציני ומעצר על תנאי...

אני הייתי הולך לצד הצבאי,

אבל אני זה אני...

תחכה לתשובה של מישהו שמבין משהו בנושא הזה...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בית משפט אזרחי יטיל עליו קנס גבוהה, וסביר להניח שגם שלילה ארוכה של עד שנה.

סביר להניח שד אינו חכם במיוחד, והעובדה שהיה מעורב בתאונה ורישיונו נשלל , לא תעשה עימו חסד בבית המשפט בין צבאי או אזרחי..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
בית משפט אזרחי יטיל עליו קנס גבוהה, וסביר להניח שגם שלילה ארוכה של עד שנה.

סביר להניח שד אינו חכם במיוחד, והעובדה שהיה מעורב בתאונה ורישיונו נשלל , לא תעשה עימו חסד בבית המשפט בין צבאי או אזרחי..

בשני המקרים הכוונה היא להגיע עם עורך דין.

האם סביר להניח שבבית המשפט האזרחי יהיה אפשר לצאת מהסיפור בעסקת טיעון של קנס גדול ושלילה על תנאי?

האם סביר להניח שעברו של ד. לא יגיע לידי השופט הצבאי לתעבורה?

(הבנתי שהוא קצת מבוגר מהעובדה שהוא איש קבע במקצועו ובטח יש לו גם משפחה)

הוא בן 24 אם זה משנה, בלי משפחה או ילדים.

פורסם

אתה לא יכול לנבא את העתיד.

אל תשכח שבית דין צבאי צריך להוכיח שהוא מעניש כראוי, על מנת שיוכל להמשיך לשמש כבית דין במקום בית דין אזרחי.

אני הייתי נשאר עם הגורל.

dirty old man

need love too

פורסם

1. אם בכל מקרה הכוונה להיות מיוצג ע"י עו"ד - הכי טוב להתייעץ בעורך הדין ולקבל את כל התמונה.

2. התשובה גם תלויה באיזה בימ"ש אזרחי מדובר. יש הבדל בחומרת הענישה בין בתי המשפט בהתייחס לעבירה ספציפית ועבר ספציפי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1. אם בכל מקרה הכוונה להיות מיוצג ע"י עו"ד - הכי טוב להתייעץ בעורך הדין ולקבל את כל התמונה.

2. התשובה גם תלויה באיזה בימ"ש אזרחי מדובר. יש הבדל בחומרת הענישה בין בתי המשפט בהתייחס לעבירה ספציפית ועבר ספציפי.

1. לא פשוט. למיטב ידיעתי, עורך דין מן השורה רלוונטי רק למשפטים בבית המשפט לתעבורה ולא בבית הדין הצבאי. בבית הדין הצבאי ניתן להתיעץ עם יועץ מהפרקליטות הצבאית.

2. בית המשפט של נתניה אומר לך משהו?

עריכה: אגב, תודה על התשובות עד כה. :mm_yeah:

פורסם

אני משרת בפרקליטות. אשתדל מחר לברר בבסיס פסקי דין דומים ולעדכן אותך :!:

בכל אופן - האם המדידה הייתה קבילה? אירע ביום או בלילה?

נק' נוספת שאברר: בהנחה והרכב הוא רכב ת"ש (ומשמש מחוץ לשעות הפעילות) אולי כדאי לקבל שלילה של הרישיון האזרחי בבית משפט ולא בטוח שהרישיון הצבאי יפוג איתו - וכך לא קרה כלום (כמעט). אני אבדוק גם את זה מחר.

לגבי סגירת עסקה עם התובע - אני אבדוק האם יש מצב שהוא יוותר לך וימיר את הדו"ח לנסיעה של 40 מעל (במקום 46). מצד אחד חברך היה על תנאי בגלל תאונה שקרתה לפני שנתיים, ויש לו לכאורה עבר בעייתי, אבל מצד שני - וכמה שזה תמוה - אם חברך היה נתפס על 40 מעל המותר ובמשך שנתיים אין לו עבירות הוא יכול היה להמיר את הדו"ח באזהרה ולצאת נקי לגמרי!.

אגב - חבר שלך יכול להתייעץ עם הסנגוריה ללא כל התחייבות - למה הוא מחכה? הוא יכול לשמוע את מה שאני אברר מהסניגור עצמו.

לסיכום - אני שואל ועונה. התשובות בע"ה מחר :)

אביעד

פורסם

1. ניתן להיות מיוצג בבית דין צבאי גם ע"י עו"ד אזרחי שאתה מביא מהבית.

לעוה"ד צריך להיות איזשהוא היתר לעניין הזה, אבל זה לא דבר נדיר, צריך לברר עם עוה"ד אם יש בידו ההיתר הנ"ל לייצג במשפטים צבאיים.

2. ביהמ"ש לתעבורה בנתניה נחשב לאחד המחמירים, למיטב ידיעתי מקריאה בפורומים השונים (טופספיד בעיקר). אני הייתי שוקל בחיוב את האפשרות להישפט בצבא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

סליחה שאני מתעלק על השרשור אבל..

אביעד,

לי יש עבירה על נסיעה ב23 קמ"ש מעל המותר בתוך שטח בנוי.

יש לי מעל 3 שנים רשיון ובלי עבירות קודמות, יש אפשרות להמיר את הזימון לבית משפט צבאי באזהרה?

כי כשנפגשתי עם הפקליטה שנתנו לי בפרקליטות הצבאית, היא אמרה לי שהיא תנסה לסגור לי עסקת טיעון..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אין הבדל בין השניים היות והוא איש קבע (אין לו מפקדים מעליו כמו חייל בסדיר שיכולים לתת לו עונשים נוספים).

וכמו ש"נהוג" בבית משפט לתעבורה זה תלוי על איזה שופט נפלתם.

אני נתפסתי על יד בסיס ענתות כשאני נוסע 35 קמ"ש מעל המותר,נשפטי וקיבלתי שלילה על תנאי ואחרי עירעור מצד הפרקליטות הצבאית "סגרנו" על חודש שלילה אזרחית בלבד.

אם החבר שלך יכול לארגן המלצות שהוא היה בזמן תפקיד וכאלה,אזי עדיף לו בית דין צבאי מכיוון ששם אלה יקבלו חשיבות גבוהה מאשר בבית דין אזרחי.

Nothing runs like a Deere.

פורסם

בתור מישהו ששירת בבית דין צבאי, ושמע/דיבר עם אנשים שיצאו ממשפטי תעבורה - בעיקרון זה די תלוי בשופט, אבל התמונה שעולה משם זה פשוט בית מטבחיים - משחטה. אנשים שם קיבלו קנסות בסכומים גבוהים, שלילות לתקופות ארוכות וכו'. אבל זה לא משהו בטוח/מדוייק בהכרח. למיטב ידיעתי יש איזושהי נטייה להחמיר בבית דין צבאי על עבירות תנועה. מצד שני, אני מכיר גם באופן אישי סיפור של נהג צבאי שנהג עייף מת (או לא במצב לנהוג, לא זוכר בדיוק מה היה שם) ובפראות, הפך רנו מגאן על הגג, לאוטו נגרם נזק של כ-30 אלף שקל, והבחור יצא עם שלילה על תנאי... אחרי זה הפרקליטות (יותר נכון התביעה) כבר ערערו על קולת העונש, ובערעור הוא קיבל שלילה בפועל (גם לתקופה קצרה יחסית - 3 או 4 חודשים) וקנס מסויים.

• תוכן חדש...