Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

תהיתי לעצמי היום האם יש דרך לנקות קצת את אגן השמן ואת מעברי השמן במנוע בעת טיפול בציוד ביתי רגיל?

נניח, למלא אגן שמן עם איזה תוסף, להניע כמה דקות, לקרר, לרוקן וחוזר חלילה פעם או פעמיים.

(זו המחשבה הכי בסיסית שהצלחתי לייצר בנושא בדרכי הביתה)

אשמח לחוו"ד.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

נסה לחפש את המילה פלאשינג.

אם אין בוצה שהצטברה בעבר במנוע - עדיף פשוט להקפיד על הח' שמן בזמן ולא להתעסק עם הדברים הללו.

פורסם

כשעשינו (עשינו כלומר צביקה עשה ואני שוטטתי בנתניה :) ) ניקוי קרבורטור לרכב,

התברר שיש לשקול ניקוי מעברים ובית שסתומים.

מאחר ואני לא באמת רוצה להשקיע בצורה יוצאת דופן ברכב החבוט, שממילא כנראה ימכר בחודשים הקרובים, אך תקופת הטיפול קרבה -

חשבתי לנסות למצוא פתרון חלקי ופשוט.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אם יש לו מנוע TU1400 8V, כמו אצלי - המעברים שם מאוד רחבים, למעט האלה של הזנת שמן לקראנק, וקשה לי לחשוב, מה צריך להיות ברכב כדי לסתום אותם, אפילו חלקית.

ניקוי בית שסתומים מאוד קל לעשות, אבל יש קאץ' קטן - בשביל זה צריך להוריד ראש מנוע :). עבודה לא מסובכת ב-TU (במיוחד אם יש גישה נורמלית לגלגלת מתיחה של הטיימינג, ולא כמו ב-AX), אבל בכל זאת לא מעט.

[עריכה] בדקתי, זה 16V. את ראש המנוע הזה אני לא מכיר...

[עריכה שניה] בדקתי עוד פעם, ספציפית ל-1.4 יש אותו מנוע - TU1400 8V. אז מה שרשמתי, תקף..

פורסם

אתה יכול לעשות כמו שאני עשיתי:

פלאשינג עם 2 פחיות, אותה פעולה,פעמיים, אח"כ למלא שמן הכי פשוט , לתת לו לעבוד,ולבסוף לרוקן ולשים שמן איכותי עם פילטר חדש.

פורסם

הכיטוב זה פשוט להחליף שמן לעיתים קרובות יותר, נניח כל חצי שנה.

בצורה הזו אגן השמן נשאר תמיד נקי וללא בוצה, המנוע עצמו נשמר היטב לאורך זמן ואין צורך להתעסק עם פלאשינג או שטויות אחרות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ע"י שימוש בשמן מנוע לא מתאים ובעל איכות ירודה+ע"י אי עשיית טיפולים של החלפות שמן מנוע ופילטר בזמן

אם תחבר את שני הגורמים המכריעים הללו ביחד יצא לך שילוב מנצח של מנוע מלא בפיח, בוצה, ביצועים ירודים וחיי מנוע נמוכים בהרבה.

שתהיה לכולנו שנה טובה ונתולת תקלות מהרכבים שעומדים לרשותינו. (מי יתן וחברי הפורום בעלי הרכבים הצרפתים למיניהם יוכלו לעבור את השנה הבאה עלינו לטובה ללא תקלות ובעיות)

• תוכן חדש...