Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה נשמע חברים?

יש לי חבר שפנה אלי כרגע וזקוק לעזרתי.

אמא שלו עובדת במפעל הפיס, יש לה רכב מהחברה מתוצרת סובארו אימפרזה מודל 2002 אם איני טועה.

היא מעוניינת להתקין ברכב מין מכשיר שעוקב אחר הפעילות של הנוהגים ברכב, היא אוטומטית מתחברת לאתר האינטרנט ומפיץ את המידע עבור כל משתמש ופה בעצם אמא שלו נכנסת לתפקיד ה"בלשית הפולנייה"...

המכשיר לפי מה שהבנתי נותן נתונים על עקיפות, מהירויות נסיעה, מהירויות פניות ודברים כאלו.

החבר שלי נורא עצבני ולחוץ מהעניין (לאו דווקא כי הוא נהג פראי) מהסיבה הפשוטה שהוא לא מוכן שירגלו אחר הנסיעות שלו (לפי דעתי בצדק).

יש למישהו ידע על המכשיר הנ"ל? איך המכשיר עובד? איך מבטלים אותו? מה אפשר לעשות בעניין?

אציין כי עדיין לא הותקן שום מכשיר ככה שאין לי אופציה להסתכל ולאבחן לבד.

תודה מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קטלני יקר!

אנו בפורום זה אוהבים את החיים!

ולכן נתמוך בכל מכשיר, כלי, אמצעי טכנולוגי, אשר ירסן, ומנע, יפחית, נהיגה לא בטוחה של כל נהג צעיר או מבוגר, אשר הרשויות נתנו לו רשיון לנהוג , אך לא רשיון להרוג!

אני אישית בתור משתמש בכביש, נדרש ודורש מכל נהג סביבי, לנסוע בזהירות,ואם דרוש"אח גדול" אשר יפקח עלי, אני מקבל זאת בהבנה, משום שזוהי הדרך , לתת"אור ירוק לחיים!

זוהי דעתי האישית בלבד, בתור נהג, אזרח, ואב לבן בעל רשיון נהיגה!

בברכת תרבחו ותסעדו

ונסיעה זהירה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ידידי.

אני מסכים איתך לחלוטין.

דעתי היא אפילו שזה מגניב ביותר שאומרים על הנהיגה שלך איך היא ואיפה אתה לא בסדר וכו'

אני מבין שאין ברשותך ידע איך המערכת מתחברת לרכב, איך מנתקים אותה וכו'?

פורסם

ואללה יופי, ביום שיעקבו אחרי לאן אני נוסע ואיך וכמה ולמה, אני מעדיף לנסוע ברכבת ולא במכונית. לי פשוט נראה שזה עוד המצאה "גאונית" של אור ירוק שתפקידה לעקוב אחר מהירות הנסיעה, כי מהירות מופרזת הורגת!!!!!!! :bad-word:

ROOONEEYY

פורסם

זכות בעל הרכב לדעת איך נוהגים בו מתי ולאן. בקרוב תיכנס לפעולה החרמת כלי רכב שהשתתפו בעבירות תנועה חמורות (נהיגה בשכרות\סמים, קו לבן, מהירות מופרזת וכו'), ואז על אחת כמה וכמה זכות בעל הרכב לדעת מה קורה עם ריכבו. אישית, אם ילד שלי היה גורם להחרמת ריכבי, YYY מה הייתי עושה לו..

פורסם

כולכם צודקים

זה לא ששיניתם את דעתי...

יש רק בעיה אחת שמציקה לי בעניין. ועכשיו עזבו איך המערכת עובדת ואיך מנתקים אותה (שהיא תהיה מותקנת לא נראה לי יהיה מסובך לנטרל אותה)

אם היו שמים לי את זה ברכב (הוריי) הייתי נוסע בלחץ ונסיעה תחת לחץ כי "קטלנית" ככה אני חושב לפחות

ככה שיש פה מינוס לפי דעתי.

פורסם
מה נשמע חברים?

החבר שלי נורא עצבני ולחוץ מהעניין (לאו דווקא כי הוא נהג פראי) מהסיבה הפשוטה שהוא לא מוכן שירגלו אחר הנסיעות שלו (לפי דעתי בצדק).

תודה מראש.

הוא חושש "ירגלו" אחר הנסיעות שלו, ולא יבדקו אם הוא נוסע בפראות?

אני במקום אמא שלו הייתי מוסיפה גם מערכת איתורן:wink:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני מכיר אישית את מתכנני המכשיר.

כמו בכל מע' "אח גדול", הבעיה היא כיצד מתייחסים לתוצאות המידע...

המע' בנויה משני רגשי תאוצה (לשני הצירים) וחיבור לGPS.

לשמחת האופנוענים - לא נתן בגלל הטיית האופנוע בסיבוב, לקבל תוצאות נכונות...

לגבי הניתוק, ניתוק אנטנת ה-GPS תפטור אותך מהמכשיר אבל לא מהצורך לנהוג בזהירות, לפי

תנאי הדרך והיכולת האישית (שמשום מה, תמיד נראית גבוהה - עד קורס הנהיגה המתקדמת

הראשון :-) ).

פורסם

אתם יודעים אני יושב וקורא את התגובות שלכם, ודבר אחד עולה לי בראש, למה באור ירוק יש את הסטיגמה המלוכלכת והמסואבת הזאת שרק נהגים צעירים עוברים על החוק ומתפרעים בכבישים?

רק אותם יש לבדוק ולעקוב אחריהם כי אחרי הכל כל הצעירים מטורפים, עוקפים על קו לבן, בודקים בתמימות האם היצרן צדק כאשר שם תג מהירות של כ 220 קמ"ש מגבלה...

עם כל הכבוד לאור ירוק ולכל פעולות הקודש שלהם למעננו למעשה, נמאס לי לראות את דרך הפעולה שלהם וההתמקדות שלהם אך ורק בנהגים צעירים.

לגבי המתקן אשר עוקב אחר התנהגות הנהג, פשוט בושה לפי דעתי, אם הורה לא סומך בכזאת מידה על ילדו שינהג בזהירות אסור לו מלכתחילה לתת לו את המפתחות לרכב.

ואם כבר מתקינים כזה דבר, אז רק ברשות והסכמת הנהג או לחילופין הצעיר שימצא מאחורי ההגה.

זאת בכל אופן דעתי הכנה, אייל.

Maserati.

פורסם

כל הקטע הזה של ה"מעקבים" אינו לרוחי.במקום עבודתי האחרון ,התקינו מערכת GPS ברכבי העובדים

על מנת לדעת היכן הם נמצאים בכל רגע נתון,מצלמות מעקב ...אני יכול להגיד לכם בין אם תאמינו או לא,שהרגשה טובה זה לא עשה .הפתרונות ה"קלים" באמצעות צעצועים אלקטרוניים,פוגעים בחופש החירות ובחדירה לתחום הפרט ועל ידיי כך גורמים לאנשים להיות לחוצים ופרנואידים .לכל מי שחושב שהכותב לבוש כרגע בשרוואל עם ג'וינט בזווית הפה,או לחילופין איזה "יפה נפש" (שאינה מילה רעה לדעתי ולא נקנתה על ידיי שום פלג זה או אחר)-טועה ומטעה !

לאט לאט אנחנו מתחילים להיות כמו רובוטים ולאבד צלם אנוש.

טרם מיצינו את כל האפשרויות האחרות (חינוך אינו מילה גסה).

ממש מפחיד......לא ירחק היום ועוד יתקעו לתינוקות הנולדים ,שבבים בעורף

משטרת המחשבות עוד תקום..

למי שחושב שנסחפתי - ימים יגידו.

ועוד משהו למי שלא הבין :

אני בעד "כיסוח" עבריניי תנועה כבדים.

פורסם

בנתיים הבחירה אם לקחת רכב מהעבודה עם מעקב, או רכב מההורים עם מעקב, היא בידנו.

אף אחד לא הכריח אותך להסתובב ברכב עם מעקב.

המכשיר הוא סיבה נוספת לא לקחת רכב מהעבודה, בנוסף לזה שאתה לא יכול לתת לנהגים אחרים לנהוג בו ולזה שבקרוב יעלו את שווי השימוש והנטו במשכורת יקטן.

אני מנסה לחזות את העתיד ולנחש שחברות ביטוח יעודד אזרחים להתקין כזה מכשיר ברכבם בתמורה להפחתת מחיר הביטוח. (כמובן אם המכשיר מראה שהם לא מופרעים)

פורסם

לגבי המתקן אשר עוקב אחר התנהגות הנהג, פשוט בושה לפי דעתי, אם הורה לא סומך בכזאת מידה על ילדו שינהג בזהירות אסור לו מלכתחילה לתת לו את המפתחות לרכב.

מספיק עם השטוית. אני מתערב איתך שחלק גדול מחברי הפורום התחילו את הנסיעות הספורטיביות ברכבים של ההורים, על הכביש הציבורי, כשהם נהגים חדשים וללא ניסיון ממשי. זה שאנחנו עדיין כאן ולא פגענו באף אחד (אני מקווה), סה"כ אומר שיש לנו גם מזל. יש הרבה כאלה שלא היה להם את המזל שלנו.

אגב, אני ממליץ לכל מי שרוצה להגיב לשרשור הזה, שיקרא קודם את מה שיש לקובי הוברמן, סמנכ"ל הפיתוח עיסקי של נייס, לומר בנידון.

עם זאת, לפי דעתי, יש להתקין את הקופסא רק כאשר יש להורים רמז כלשהו לכך שהילד עושה שמות בכביש. באופן אישי, אם ההורים שלי היו מתקינים בזמנו התקן כזה ברכבם, זה רק היה מעודד אותי לקנות רכב אישי יותר מהר.

פורסם

אתה מבין מה הפתרון שלך לבעיה? לקנות רכב פרטי מהר יותר...

זה לא הפתרון, אני אמנם נוהג על רכב פרטי, אבל אך ובזכות הורי, לא לכולם יש את הכסף לממש את הפתרון שלך.

ונהיגה ספורטיבית? איזו נהיגה ספורטיבית בדיוק ערכת על הרכב של ההורים שזה ככל המשתמע איזו 1.6 אוטומטית ובכבישים כמו שיש בארץ?

נכון אתה מדבר על נהיגה קצת יותר קיצונית מן הרגיל, אבל עדיין הנהיגה הזאת באה עם הזמן וכאשר מידי פעם מותחים עוד קצת את המגבלות של הרכב אך רק קצת ממה שאתה כבר מכיר ויודע שיקרה.

לא ישר עולים על ההגה ויאללה, צריך ללמוד נהיגה ספורטיבית נרביץ בגז ובפניות למרות שאני חדש ואני לא מכיר את המגבלות של הרכב עדיין, גם אם זה טויוטה.

כשאני חושב לעומק מה שאתה בעצם אומר, זה בעצם לחסל כמעט כל סוג של איזושהי נהיגה ותרבות מוטורית בארץ, עקב התקנת המתקן לא יהיה ניתן לנהוג קצת יותר קיצונית, ולמי שאין את האמצעים, גם לא ינהג כך לעולם.

Maserati.

• תוכן חדש...