Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה ..

עלה ויכוח ביני לבין חבר בנושא של החריצים שעל הצמיגים .

תמונה להמחשה בלבד מצורפת :

http://img340.imageshack.us/img340/3010/2223yl.jpg

צד אחד טוען בעצם , שהחריצים הם אלו שמקררים את הצמיג , ומונעים ממנו התחממות יתר - בלאי .

וכשהצמיג קר , הוא אוחז טוב את הכביש - ועקב כך הצמיג עדיף קר .

והצד השני טוען , שהצמיג צריך להיות חם - ואין קשר לחריצים - הם קיימים כנראה רק בשביל לעבור מכשולי כביש - אבנים וכו' ..

שהצמיג חם הוא כביכול דביק יותר ואוחז יותר טוב את הכביש - ועקב כך הצמיג עדיף חם .

הועלה גם העיניין של צמיגי סליקס , מדוע אין מהם חריצים , בגלל שהצמיג צריך להיות חם? או שבגלל

שהוא על מסלול ללא לכלוכים כגון מכשולי כביש ( אבנים וכו' ... )

הייתי רוצה עובדות והארות על העיניין .

תודה למגיבים אשר יודעים דבר , ולא סתם זורקים דברים לאוויר .

שחר.

פורסם

בעיקר תעלות לניקוז מים בעת מעבר במכשול מים בכביש מוצף, על מנת לגרום אחיזה טובה יותר בעת בלימה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

החריצים הנ"ל משמשים לניקוז מים, ולמניעת (או יותר נכון צימצום) תופעת "ציפה" בנסיעה בכביש רטוב.

צמיג חם אוחז (הרבה) יותר מצמיג קר: אין קשר ל"מכשולי כביש" למינהם.

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

צמיגים חמים אוחזים טוב יותר מצמיגים קרים. בגלל זה נהגי מרוץ מחממים את הצמיגים שלהם.

החריצים בצמיגים נועדו לניקוז מים כדי שהאחיזה שלהם לא תעלם על כביש רטוב.

צמיגי סליקס אוחזים גרוע בכביש רטוב.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הועלה גם העיניין של צמיגי סליקס , מדוע אין מהם חריצים , בגלל שהצמיג צריך להיות חם? או שבגלל

שהוא על מסלול ללא לכלוכים כגון מכשולי כביש ( אבנים וכו' ... )

סליקס - לאספלט יבש בלבד. מקסימום שטח פנים עם הכביש. בד"כ יהיה עשוי גם מגומי רך יותר בעל אורך חיים קצר בהרבה. אינו חוקי לכביש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ראשית, המונחים "קר" ו"חם" הם יחסיים. לכל צמיג יש טמפרטורת עבודה שהוא נועד לעבוד בה. צמיגים שעובדים קשה [מירוץ, לדוגמא] צריכים להתמודד עם טמפרטורות גבוהות ויתכנו חריצים אורכיים לקירור הצמיג. חריצים אלה יעילים חלקית בסילוק המים והם מיועדים לכביש יבש:

2003-Formula-1-Austrian-Grand-Prix-photos-10.jpg

בגשם, כיוון החריצים יהיה החוצה מהצמיג:

rMichaelSchumacher.jpg

בכביש הציבורי, שכנראה לשם כיוונתם בהתערבות, הסיבה עיקרית שיש חריצים היא לנקז את המים.

בתנאים אחרים, בשטח, בוץ, חול או בשלג, תפקיד החריצים הוא בעיקר לאחוז בקרקע הסוררת על ידי 'נעיצה' של הקוביות בקרקע.

UltraGrip%207_internet.jpg

אגב, התמונה שהוספת בהודעה הראשונה, מאיפה היא?

dirty old man

need love too

פורסם
יתכנו חריצים אורכיים לקירור הצמיג. חריצים אלה יעילים חלקית בסילוק המים והם מיועדים לכביש יבש:

2003-Formula-1-Austrian-Grand-Prix-photos-10.jpg

לא סילוק ולא נעליים. החריצים הללו נקראים GROOVES ונועדו להפחית את האחיזה שנותן צמיג ה-SLICK .

הסיבה ששמו אותם היא בעיקר פוליטית - אחרי מותו של איירטון סנה ב-95' הוחלט להגביל באופן מלאכותי את המהירות בפניות.

לשם כך נאסר על שימוש במיתלים אקטיביים , הוטלו הגבלות על התצורה האווירודינמית , והוגבל כושר האחיזה של הצמיגים (באמצעות החריצים הללו).

צמיג SLICK יאחז הרבה יותר טוב מצמיג מחורץ בתנאי מירוץ יבשים.

פורסם

בגדול, מכתבה שקראתי פעם באתר של אחת מייצרניות הצמיגים הבכירות, לחריצים יש 2 מטרות (בהתייחס לצמיג רגיל לרכב כביש):

1.מטרה עיקרית זה זה תיעול מים יעיל בכביש רטוב, כמו שציינו כאן.

2.מטרה משנית זה הגברת ההאחיזה. הסבר: האספלט מטבעו מחוספס, החריצים שבצמיג יוצרים כלפיו התנגדות כלשהי שמגבירה את אחיזתם של הצמיגים (אל תשוו לסליקס, אני מדבר על צמיג רגיל ולא תחרותי).

בצמיגי שטח לחריצים יש תפקיד אחר מרכזי שהוא יצירת צמיג עם עבירות שטח מוגברת- שם החריצים באמת "אוחזים" מכשולים ועוזרים בתנועה יעילה יותר בשטח.

במירוצים באמת סליקס ייאחזו ללא תחרות או השוואה לצמיג אחר, ובמרוצי הפורמולה, כמו ששמר אמר וצדק, אוסרים באמת שימוש בהם משיקולי בטיחות (שבתקופה הראשונה שבוצע המעבר מצמיגי סליקס לאחרים גרמה ללא מעט תאונות, כי נהגים לא היו מורגלים לחוסר האחיזה היחסי).

אפרופו איירטון סנה, שבעקבותו הוחלט על הפסקת השימוש בסליקס, מת במהלך תאונה, כאשר גורם המוות היה פגיעה של הגלגל שהתנתק- בראשו.

סמלי משהו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סתם לידיעה - בעבר היו צמיגים דמויי סליקס גם לעפר. חלק מהנהגים באשקלון היו עושים בהם שימוש. מדובר בצמיגים שכאשר היו מתחממים היו רכים מאוד (מסטיק) והיה ניתן כמעט לחרוץ אותם עם ציפורן. כמובן גם השחיקה שלהם היתה גבוהה.

נדמה לי שהם נקראו TB (מבטאים בצרפתית או ספרדית TE-BE)ועד היום יש סט כזה על ה AX 1000 של דב (שני ווברים כפולים 45 מ"מ - הייתי חייב לכתוב את זה שוב :wink: ) - למרות שהם כבר יבשו מאוד - עדיין היה נחמד לראות את הרכב נוסע איתם באירוע אחד או שניים.

אני לא נהגתי על צמיגים כאלו - אבל ממה שמספרים אלו שכן נהגו - זה היה צמיג מעולם אחר ומתאים מאוד למסלולים שהיו בעפולה ובאשקלון....

אם אני זוכר נכון... אני אשמח אם מישהו יודע או זוכר יותר על הצמיגים הללו...

אלון

פורסם

עידן, זה לא היה גלגל שהתנתק בראשו, אלא מתלה קידמי.

אומרים שהוא יכל לצאת מזה חיי אימלא המתלה היה משתחרר.

(320 קמ"ש, התרסקות. לא נקלט, פשוט לא.)

אביחי

פורסם

לכל שורה שעל הצמיג יש תפקיד.

האמצעי זה לבלימה. יש דגמים שיש להם שניים ולא במרכז.

יש חריצים לניקוז מים.

יש חריצים של אחיזה.

על קירור לא שמעתי.

בגלל זה יש כל מנה סוגים של צמיגים.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...