Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם שסתום הפריקה של הבומבה המרכזית אמור לתקתק באיזשהם אינטרבלים?

או שהוא לא אמור לתקתק בכלל בכלל?

כרגע לפי מה ששמתי לב, אין שום תקתוק , לא אחרי דקה ולא אחרי 10 דקות.

תקלה.......? (שוב?)

פורסם

לבומבה המרכזית ("אוגר לחץ" בתרגום מלעז) אין שסתום פריקה אלא שסתום טעינה. הוא נפתח כשהלחץ יורד מתחת לסף מסוים, ומאפשר לנוזל הידראולי להיכנס לתוך הכדור. מעל ללחץ מסוים, הוא נסגר, ויוצר מעגל סגור בין המשאבה (שפועלת תמיד) לבין מיכל העודפים, תוך מעקף כלל המערכת.

הלחץ יורד וגורר הפעלת השסתום כאשר מופעלים "צרכני אנרגיה" - הרמת הרכב, לחיצה על דוושת הבלם מספר פעמים, סיבוב ההגה הלוך וחזור וכו'. בעמידה, ללא כל עומסים, יכול בהחלט להיות שלא תשמע את השסתום נפתח, כיוון שהלחץ בתוך הבומבה המרכזית תקין, ואין שום צרכן שגורם לו לרדת.

אם אכן מדובר בתקלה (שסתום תקוע) יופיע אחד משני סימפטומים:

1. (שסתום תקוע במצב "מעקף") וסת הלחץ לא יתמלא כלל, המכונית לא תתרומם ולא יהיה כח בלימה.

2. (שסתום תקוע במצב "פתוח") וסת הלחץ יתמלא "עד אין סוף". במקרה כזה יופיע בתוך מספר דקות כשל חריף - או שהמשאבה לא תצליח להסתובב, והרצועה המניעה תחליק עליה, או שאחד מאטמי צינורות הלחץ הגבוה לא יעמוד בעומס, ויתחיל לדלוף כדי לשחרר לחץ, או ששסתום הבטחון של המערכת יפתח וישחרר את עודף הלחץ.

מכיוון שאף אחד משני הסימפטומים לא מתרחש אצלך, אני חושב שאין סיבה לחשד שמשהו לא תקין.

פורסם
הלחץ יורד וגורר הפעלת השסתום כאשר מופעלים "צרכני אנרגיה" - הרמת הרכב, לחיצה על דוושת הבלם מספר פעמים, סיבוב ההגה הלוך וחזור וכו'. בעמידה

כלום,

ארנון, פשוט דממה,

לא כשהרכב עולה בבוקר, לא כשהעלתי והורדתי אותו מלמעלה עד למטה 5 פעמים רצוף, דממה.

אני מכיר את הרעש טוב כי אם אתה זוכר פעם הוא תקתק 60 פעם בדקה בערך, כל שניה.

פורסם

תראה, תשמע. תיכף יבוא Zvi.Doc, רופא סיטרואנים ידוע, וירגיע אותך (או ילחיץ אותך מאוד).

ככל שאני מבין, השסתום הזה הוא חלק קריטי במערכת. אם אינו מבצע את תפקידו, אתה תבחין בזה מיד, באחת משתי הדרכים שפרטתי. ה"נקישה" המדוברת נובעת ממעבר בין שני מצביו. בלא מעט מכוניות שהכרתי, הנקישה לא היתה מובחנת כל כך. מה שהיה יותר מובחן הוא צליל המשאבה הפועלת (יחד עם ירידה קלה בסל"ד). את זה אתה מזהה ? או שגם את זה לא ?

אם כן, השסתום עושה את עבודתו. ועוד בשקט... מה רע ?

פורסם

כשהרכב עולה מרגישים את המשאבה,

העניין הוא, שלפני חודשיים שלוש, השסתום עשה כמו שכתבתי, כ60 תקתוקים בדקה, ושמעתי אותו מצויין, בתוך תא הנוסעים. וכולם שאלו מה זה, וזה היה ברור לחלוטין, היום אני לא שומע אותו בכלל, יכול להיות שפתאם הוא נהיה שקט?

אם כן, בכלל טוב.

פורסם

צודק....... :oops:

אבל אני לא שואל סתם,

יש לי כמה בעיות מינוריות במערכת ההידראולית שניסיתי לפתור בפורומים מתאימים,

לפני פחות משבוע, החלפתי בומבה נגד שקיעה, אבל האוטו ממשיך לשקוע לאחר כיבוי המנוע, וגם לוקח לו זמן להעלות את החלק האחורי בבוקר, החלק הקדמי לא שוקע, למרות שעד החלפת הבומבה הנ"ל הוא היה שוקע לאחר מנוחה ארוכה.

THAT'S WHY

פורסם

שוב, אני לא בטוח שכדאי להשקיע בפתרון בעיית שקיעה - כל עוד אין בעיות וסימפטומים אחרים, זו בעיקר בעיה של אסתטיקה.

השקיעה מאחור יכולה לנבוע משסתום Anti-Sink פגום, מבומבה פגומה (למרות שהיא חדשה), מבומבה לא מתאימה (אאל"ט, ב AntiSink Sphere יש לחץ נמוך יותר מב- Suspension Sphere), וגם מדליפה פנימית בתוך אחד מרכיבי המערכת האחרים.

פורסם

שוב שלום....... עדכון,

לא סתם שאלתי ולא סתם היתה לי הרגשה מוזרה, בבוקר אחרי שכתבתי את ההודעה, החלק הקדמי של האוטו פשוט הפסיק להגיב לבורר הגובה, והפסיק להגיב בכלל, לא עולה למצב נורמלי, רק אחרי שמעבירים למצב גבוה, הרכב עולה עד למעלה, ואי אפשר להוריד אותו לחלוטין, אחרי חצי שעה, הוא החליט לרדת לגובה קצת יותר גבוה מהרגיל, בכל מקרה, אחרי ריצות היום בכל הצפון, התברר לי ששסתום מסויים (של החלק הקדמי) שמחובר ל(קורקטור?) ומחובר ישירות לבורר הגובה, סיים את חייו, לטענת המוסך המורשה, השסתום מת, לטענת מוסכים אחרים, רק המנגנון שמפעיל אותו מבורר הגובה, התקלקל.

מישהו יודע איך קוראים לחלק?

והשאלה היותר חשובה, מישהו יודע היכן יש פירוקיה עם קסנטיה, בכל אזורי הארץ?

ושאלה עוד יותר חשובה, האם מישהו מכיר מוסך בצפון (לא חיפה) שמתעסק עם סיטרואן?

תודה רבה...

ארז.

פורסם

בעיה ידועה.

בד"כ מדובר בקורקטור תקול/סתום.

ב BX אפשר לפרק בקלות ולשפץ.

לא יודע איך זה בקסנטיה אבל אני מניח שזה אותו סיפור.

כשזה קרה אצלי - האוטו לא רצה לרדת בשום אופן.גם כשלחצתי עליו הוא קפץ למעלה.

התברר שהקורקטור פשוט נסתם.

יש לו חור מעבר לשמן הידראולי בקוטר של סיכה.

קצת לכלוך שנכנס למערכת(בעיקר עקב רשלנות של מוסכניקים) - ויש לנו חגיגה.

פורסם

תלוי איפה, יש ברמת ישי מוסך לא רע, יש בכרמיאל מוסך שלבעליו יש XM ויש בחצור הגלילית מוסך רשמי.

על איזה צפון אתה מדבר?

בריאות לכולם!

פורסם

שים לב:

שסתום תיקון הגובה מופעל ע"י מוט דק מעאפן שמחובר למוט הפיתול והוא נוטה לצאת משילוב ולגרום לתופעות שתיארת. קרה לי הרבה ב BX.

כדאי שתבדוק לפני שתחליף שסתום.

פורסם

אני אנסה להסביר על פי מה שראיתי,

בורר הגובה מחובר לשסתום, עם כל מיני קפיצים ושטנגות, כל המערכת הזאת לא תקינה, אבל השסתום כן תקין.

בורר הגובה לא מצליח ל"להשפיע" על השסתום, אז הומלץ לי להחליף את כל היחידה של השסתום, לא סיפור גדול להחליף, כן סיפור למצוא יחידה כזאת.

פורסם

מוסכניק אחד אמר שחסר פין אחד, אני לא מכיר את המערכת מעברי, אני בסך הכל דיי חדש בענייני הקסנטיה, ואחד אומר בצורה אחרת שהמנגנון תקול.

המוסך המורשה כמובן הציע מיד שיפוץ השסתום ב800 שקל. אבל זה כנראה לא היה פותר את הבעיה, אז אמרתי יפה שלום.

יש אפשרות לתקן את החלק המדובר?

או באמת כמו שהמליצו, להחליף את כל היחידה עם השסתום?

בחור אחר, אמר בטלפון, שבכלל לא מתקנים או מחליפים, אלא מחליפים את כל הגשר שהיחידה והשסתום מורכב עליו.

• תוכן חדש...