Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה על חכמת ההמונים.

ברשותי טויוטה אוריס סטיישן היברידית 2017 164K ק"מ.

אנו זוג עם ילדה בת 7 , מאוד מרוצים מהרכב, הוא אמין , קצת ארוך אבל נסבל, מאמין שהתרגלתי לגיר הרציף, עלות ביטוח וטיפולים (טויוטה) קצת יקרות אבל בסדר.

נסועה שנתית באיזור 21K ק"מ.

אנו חושבים על רכב אחר בגלל רצון לרכב קצת יותר גבוה.

עם רצון לרכב באיזור 80000-90000 ש"ח.

ירדנו מקשקאי , ספורטג , פיגו 3008 וכד בגלל הבעיות.

קורולה קרוס יותר יקרה , עליות גבוהות יותר , ויכולת חיפוש משהו טוב במחיר מאתגר קצת בעיה...

לאחרונה חבר סיפר לי על סקודה קארוק 2019/2020 מנוע 1.5 או מנוע 1.0 , חששתי מאוד בגלל בעיות האמינות, הוא טוען (וכן נראה בהודעות הפורום הנכבד) שבעיית הגיר זה בדרך כלל או קלאצ או מוח גיר וזה רק 3000/6000 ש"ח וזה מקסימום מה שיכול לקרות.

בשיחה עם חבר עם סיאט אטקה (אומר שזה מקביל) הוא מאוד מרוצה אבל אינני יודע כמה לסמוך.

לדבריו: הטיפולים נמוכים יותר, הביטוח נמוך יותר, ולכן זו קניה משתלמת.

אודה על חוות דעתכם המלומדת האם זה נכון? האם זה רכב אטרקטיבי מבחינת שמירת ערך? כמה שוק יש לזה ואם זה נמכר באיזור המחירון?

תודה רבה וסליחה על האורך...

פורסם (נערך)

כבעלים לשעבר של קשקאי 2019 ובעלים של פולסוואגן טיגואן כיום.

הטיגואן חולקת את אותה הפלטפורמה כמו 2 הרכבים שרשמת למעלה רק שהגיר רטוב ולא ייבש מה שאמין יותר...

היה במשפחה שלנו גם קארוק 1.0 שנחשבת פחות סחירה מה 1.5.

קודם כל הקשקאי דיזל הפגינה אמינות מעולה, חסכונית יותר בדלק והביטוח זול יותר מהסקודה/פולקסוואגן.

היא פחות מהנה לנסיעה וטיפה יותר צפופה במושב האחורי ( גם הבאגז קטן יותר ), אבל מבחינת עלויות אחזקה זה חמור עבודה שגומע קילומטרים ללא תקלות ובצריכת דלק פנומנלית. לא יודע אם הייתי שולל.

אני מכניס לך את הטיגואן למחשבה כי לדעתי היא מוצלחת מ 2 האחיות שלה, פעם היא הייתה יקרה יותר כחדשה בשוק המשומשות זה דיי התאזן.

שלנו עם 110K מפגינה אמינות לא רעה, מלבד דיסקים ( בלאי) וטיפולים לא היו בעיות מיוחדות בשנתיים האחרונות.

מה שכן הרכב הזה אוהב דלק, הביטוח יחסית זול.

הילדים מתים עליו, יש מאחורה מגשים ואפשר להזיז קדימה ואחורה את המושבים האחוריים, הבגאז לא נגמר, האוטו יושב על הכביש כמו כפפה, מרוסן מאוד.

אסכם את זה ככה, אשתי לא מוכנה למכור אותו, בתקופה שהיה לנו את הקשקאי והטיגואן יחד, לאחר סיבוב בטיגואן, היא לא הסכימה לחזור לקשקאי, אמרה שההגה קשה, שהוא חלש מדיי, שהוא מגושם וכבד.

ואשתי לא חובבת רכב גדולה.

אני חוזר לנושא, אם אתה בן אדם שחשוב לו כסף קח לך קשקאי סולר משנת 2019 והלאה מנוע 1.5, המנוע אמין הרכב גומע קילומטרים כמו חמור ללא תקלות.

אם בא לך להתפנק קארוק/ טיגואן זה אחלה אופציה.

לא דיברתי על האטקה כי מלבד סיבוב על אחת שנת 2017 אין לי הרבה מידע עליה.

בשביל לסדר לך את האוזן לגבי עלויות דלק ב 2 הרכבים בקשקאי 17 משולב זה לא מילה גסה ( מחוץ לעיר עובר את ה 20 קמ לליטר), בטיגואן 13.5 קמ לליטר.

ירדתי עם שניהם לאילת, בטיגואן באילת תדלקתי 270 ש"ח חזרה לפול כדי לחזור הבייתה.

עם הקשקאי נסעתי הלוך חזור על אותו מיכל ( כשכל המיכל הוא 300 ש"ח).

יש שיגידו שזה לא השוואה נכונה אבל היציאה הייתה מאותו מקום באותו הרכב משפחתי בדיוק והנהג הוא אותו נהג.

קח בחשבון גם שהקשקאי סובל משוק חלש מאוד בגלל גרסאות הבנזין וב 75-80 אלף שח תוכל למצוא אחת שנתון 2021 בקלות 

עריכה אחרונה על ידי OranKimhi
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, OranKimhi כתב:

כבעלים לשעבר של קשקאי 2019 ובעלים של פולסוואגן טיגואן כיום.

הטיגואן חולקת את אותה הפלטפורמה כמו 2 הרכבים שרשמת למעלה רק שהגיר רטוב ולא ייבש מה שאמין יותר...

היה במשפחה שלנו גם קארוק 1.0 שנחשבת פחות סחירה מה 1.5.

קודם כל הקשקאי דיזל הפגינה אמינות מעולה, חסכונית יותר בדלק והביטוח זול יותר מהסקודה/פולקסוואגן.

היא פחות מהנה לנסיעה וטיפה יותר צפופה במושב האחורי ( גם הבאגז קטן יותר ), אבל מבחינת עלויות אחזקה זה חמור עבודה שגומע קילומטרים ללא תקלות ובצריכת דלק פנומנלית. לא יודע אם הייתי שולל.

אני מכניס לך את הטיגואן למחשבה כי לדעתי היא מוצלחת מ 2 האחיות שלה, פעם היא הייתה יקרה יותר כחדשה בשוק המשומשות זה דיי התאזן.

שלנו עם 110K מפגינה אמינות לא רעה, מלבד דיסקים ( בלאי) וטיפולים לא היו בעיות מיוחדות בשנתיים האחרונות.

מה שכן הרכב הזה אוהב דלק, הביטוח יחסית זול.

הילדים מתים עליו, יש מאחורה מגשים ואפשר להזיז קדימה ואחורה את המושבים האחוריים, הבגאז לא נגמר, האוטו יושב על הכביש כמו כפפה, מרוסן מאוד.

אסכם את זה ככה, אשתי לא מוכנה למכור אותו, בתקופה שהיה לנו את הקשקאי והטיגואן יחד, לאחר סיבוב בטיגואן, היא לא הסכימה לחזור לקשקאי, אמרה שההגה קשה, שהוא חלש מדיי, שהוא מגושם וכבד.

ואשתי לא חובבת רכב גדולה.

אני חוזר לנושא, אם אתה בן אדם שחשוב לו כסף קח לך קשקאי סולר משנת 2019 והלאה מנוע 1.5, המנוע אמין הרכב גומע קילומטרים כמו חמור ללא תקלות.

אם בא לך להתפנק קארוק/ טיגואן זה אחלה אופציה.

לא דיברתי על האטקה כי מלבד סיבוב על אחת שנת 2017 אין לי הרבה מידע עליה.

בשביל לסדר לך את האוזן לגבי עלויות דלק ב 2 הרכבים בקשקאי 17 משולב זה לא מילה גסה ( מחוץ לעיר עובר את ה 20 קמ לליטר), בטיגואן 13.5 קמ לליטר.

ירדתי עם שניהם לאילת, בטיגואן באילת תדלקתי 270 ש"ח חזרה לפול כדי לחזור הבייתה.

עם הקשקאי נסעתי הלוך חזור על אותו מיכל ( כשכל המיכל הוא 300 ש"ח).

יש שיגידו שזה לא השוואה נכונה אבל היציאה הייתה מאותו מקום באותו הרכב משפחתי בדיוק והנהג הוא אותו נהג.

קח בחשבון גם שהקשקאי סובל משוק חלש מאוד בגלל גרסאות הבנזין וב 75-80 אלף שח תוכל למצוא אחת שנתון 2021 בקלות 

תודה רבה מעריך מאוד

פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

הנעת דיזל תהיה לעולם חסכונית יותר ובאופן משמעותי בכלי רכב מקבילי גודל. 

לפעמים, ובמיוחד במנועי דיזל שגמעו הרבה ק"מ, התחזוקה עלולה להיות יקרה ולקזז חיסכון של תקופה ארוכה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...