Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה, חברים
זו ההודעה השנייה בפורום, הראשונה הייתה כשהתלבטתי ב2018 איזה רכב לקנות

בסוף קניתי אופל זאפירה. עד עכשיו היה לא רע, אבל לאחרונה התחילו בעיות

שתי שאלות

א. התחילו אתמול בעיות בגיר. לפעמים הוא לא נכנס לדרייב. הידית זזה, אבל אין קליק וזה נשאר בניוטרל. כשזה קורה, יכול לקחת כמה דקות בניסיות להכניס לדרייב

היום אשתי נתקעה ככה באמצע הכביש. מישהו ניגש ואמר שגם לו יש אופל ושזו בעיה ידועה. נכנס לרכב, עשה משהו (בין השאר לחץ על גז עד הסוף בניוטרל) וזה הסתדר.

השאלה היא - מה הפטנט?

ב. רקע. חוץ מהבעיה בגיר יש גם בעיות במנורות. המנורה של מנוע ושל ABS דלוקות. המסוכניק שלי בדק במחשב ואמר שזו לא באמת בעיה ברכב, אלא בעיה בחיישנים. לגבי הגיר המוסכניק שלי הפנה אותי למוסך שמתמחה בגירים. בטלפון הוא אמר לי שבעיקרון זה יכול להיות מאוד יקר, 7-8 אלף לא כולל מע"מ.

ההתלבטות שלי היא, האם לתקן קודם ואז למכור, או למכור את הרכב כמו שהוא (אולי בטרייד-אין).

פורסם

למכור ללא תיקון - תקבל שקלים בודדים עבור הרכב. 

הייתי בודק בפורומים בחו"ל על התקלה, יכול להיות שמדובר בתקלה קטנה מאוד שניתן לתקן בקלות.  

טרייד אין יקחו מך כסף כדי שתשאיר במגרש שלהם את הנבלה. הם בוודאי לא מטומטמים לקבל רכב שהם לא יכולים להרוויח עליו.

בקיצור - תתחיל בנסיון להבין מה התקלה באמת, ומשם תתקדם.

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, discoTD5 כתב:

למכור ללא תיקון - תקבל שקלים בודדים עבור הרכב. 

הייתי בודק בפורומים בחו"ל על התקלה, יכול להיות שמדובר בתקלה קטנה מאוד שניתן לתקן בקלות.  

טרייד אין יקחו מך כסף כדי שתשאיר במגרש שלהם את הנבלה. הם בוודאי לא מטומטמים לקבל רכב שהם לא יכולים להרוויח עליו.

בקיצור - תתחיל בנסיון להבין מה התקלה באמת, ומשם תתקדם.

תודה רבה רבה!!

הפעלתי עכשיו Deep Research ב-GPT

I have a 2018 Opel Zafira.
Recently, I’m having issues with the automatic transmission.
Sometimes, when I shift into Drive, it doesn’t engage and stays in Neutral.

I’m looking for information about this issue – has it happened to others?
What is the likely cause of the problem?
And how can it be fixed?

Please share any known solutions, recalls, or repair advice related to this issue.
(Most of these cars are probably in Europe, so European forum posts are welcome.)

מחכה לתשובה...

לפני 3 שעות, רפי לין כתב:

1. מה שנת הייצור של המכונית?

2. כמה ק"מ נסעה המכונית?

3. מהיכן אתה בארץ?

בברכה  -  רפי לין

1. 2018

2. 95,000

3. מודיעין עילית

תודה על התעניינות, רפי :)

===========================================================

טוב, אלה הן תוצאות המחקר של GPT. 

אם אני מבין נכון, יש עוד הרבה מה לבדוק לפני שמשלמים ים של כסף

שוב תודה, @discoTD5!!

ציטוט

בעיה בהעברת הילוך ל־Drive ברכב Opel Zafira 2018

האם זו תופעה מוכרת?

כן, בעלי רכבי Opel/Vauxhall Zafira (כולל גרסת ה-Tourer) מדווחים לעיתים על תקלות בתיבת ההילוכים האוטומטית, בעיקר במצב שבו כאשר מעבירים ל־Drive, הרכב נשאר על ניוטרל ולא נוסע. למשל, בעל רכב אחד דיווח שתיבת ההילוכים לא הגיבה במצב D ורק הסתובבו הסל”ד – והתקלה נפתרה לאחר החלפת חיישן מהירות פלט (P0720).

מהן הסיבות האפשריות?

1. שמן גיר נמוך או מזוהם

תיבת ההילוכים האוטומטית תלויה בלחץ שמן פנימי לצורך העברת הילוכים. אם השמן חסר או מלוכלך – התיבה עלולה לא להיכנס להילוך.

המלצה: לבדוק את מפלס השמן, ואם הוא שחור או מריח שרוף – להחליף.

2. כבל או מנגנון בחירת הילוך פגום

כבל או מנגנון הבחירה בין ההילוכים עלול להיות מתוח מדי, חלוד או משוחרר – מה שיכול לגרום לכך שכשמעבירים ל־D, בפועל התיבה לא “מרגישה” את הפקודה ונשארת בניוטרל. היו מקרים שבהם הכבל היה חלוד והוחלף – וזה פתר את הבעיה.

3. חיישנים פגומים

תיבת ההילוכים נשענת על חיישנים כמו:

• חיישן מצב הילוך (range selector / neutral switch)

• חיישן מהירות פלט (output speed sensor)

אם אחד מהם תקול – התיבה לא תעבור ל־Drive. לדוגמה, תקלה בקוד P0720 (חיישן מהירות פלט) דווחה, והחלפתו פתרה את הבעיה.

4. מצב “חירום” (Limp Mode)

אם המחשב מזהה תקלה חמורה, הוא עשוי להכניס את התיבה למצב הגנה – שבו לא ניתן להיכנס להילוך. לרוב מלווה באור תקלה בלוח המחוונים, אך לא תמיד.

5. בעיה מכנית פנימית

אם כל האפשרויות החיצוניות נשללו – ייתכן שיש בעיה פנימית בתיבת ההילוכים, כמו שחיקת קלאצ’ים, תקלה בסולונואידים או שסתומים. בחלק מהדגמים הישנים יותר של הזפירה הייתה בעיה במקרר הרדיאטור שגרם לחדירת נוזל קירור לשמן הגיר, דבר שגרם להרס התיבה – אך בדגם 2018 הבעיה הזו כבר טופלה מהמפעל.

איך פותרים את זה?

1. בדיקת שמן גיר – לוודא שהוא מלא, לא שרוף או מעורבב עם מים (אם צבעו חלבי – יש נזילה ממערכת הקירור לתיבה).

2. בדיקת כבל/ידית בחירת הילוך – לבדוק שאין חלודה, קורוזיה או תנועה חלקית.

3. סריקה לאיתור קודי תקלה – חיבור לסורק OBD-II (או למחשב דיאגנוסטי של אופל) לזיהוי תקלות כמו P0720 או אחרות.

4. בדיקת חיישנים ומודולים – לבדוק תקינות חיישני מצב הילוך, חיישני מהירות וחיבורים חשמליים למחשב תיבת ההילוכים.

5. אם יש צורך – טיפול בתיבה עצמה – רק לאחר שלילת כל הסיבות הזולות והפשוטות יותר, יש לשקול טיפול פנימי או שיפוץ תיבת ההילוכים.

האם יש ריקולים או הנחיות שירות רשמיות?

לא דווח על ריקול רשמי לדגם 2018 של הזפירה בנושא זה. כן הייתה בעבר קריאה לתיקון בדגמים ישנים יותר (בעיה ברדיאטור שגרם לחדירת מים לשמן גיר), אך דגם 2018 כבר כלל עיצוב מתוקן.

מומלץ לבדוק במוסך מוסמך של אופל או ווקסהול (Vauxhall באנגליה) אם קיימות הנחיות שירות פנימיות (TSB) או עדכוני תוכנה לתיבת ההילוכים.

עריכה אחרונה על ידי מוטי1000
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אמנם הקילומטרז' נמוך אבל יש אפשרות שזה פשוט שמן גיר. יש נזילה? האם לפני שהפסיק להעביר היה מעביר בהשהיה, עם כמו דפיקה בהעברה? אם כן אז סביר ששמן, אם זה לגמרי פתאומי, פחות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא ממליץ למכור רכב במצב הזה, גם ככה מדובר ברכב עם שוק מזעזע ומחיר מזעזע עוד יותר, תקבל עליה גרוש וחצי וגם זה כנראה רק למגרש חלפים או למוסך שמתמחה באופל שיפרק אותה לגורמים וימכור כחלקים בעצמו.

הגיר הזה פופולרי מאוד, ישר על כמה דגמים של אופל ועל כמה דגמים של שברולט. יכול מאוד שיש כזה בפירוקים וניתן יהיה למצוא מפירוק במחיר זול בהרבה.

בכל מקרה קודם ללמוד מה התקלה, אולי לא מדובר בגיר אלא בכלל בחיישן מיקום ידית הילוכים, למרות שעל פניו נראה שאכן מדובר בתקלה בגיר עצמו, בלי בדיקה מסודרת לא תוכל לדעת כיצד להמשיך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Roycohen1979 כתב:

בכל מקרה קודם ללמוד מה התקלה, אולי לא מדובר בגיר אלא בכלל בחיישן מיקום ידית הילוכים, למרות שעל פניו נראה שאכן מדובר בתקלה בגיר עצמו, בלי בדיקה מסודרת לא תוכל לדעת כיצד להמשיך.

השאלה היא, האם בשביל הבדיקה מתאים כל מכונאי טוב, או שצריך ללכת מומחה גירים

העניין הוא שמכונאי טוב ואמין יש לי. כלומר אני סומך עליו לגמרי שלא יתקע לי סתם מחיר על משהו מיותר [הבעיה רק שהוא משום מה מתחמק, נראה לי שיש לו דברים יותר אטרקטיביים לעסוק בהם]. 

ומומחה גירים - אין לי מישהו שאני סומך עליו. אם יגיד לי בצריך להחליף או לתקן את הגיר, והמחיר הוא 8,000 ש"ח - אין לי שום דרך לדעת האם הוא עובד עלי. 

פורסם

שוב, הייתי בודק עם מוסך שמתמחה באופל מהשנים האמורות, הוא כנראה מכיר את התקלה ממכוניות אחרות.

רוב הסיכויים שהגיר הזה (עם אותה תקלה) נמצא גם בכלי רכב אחרים של אופל מאותן שנים.

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...