Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

במסגרת בלאקפריידיי, באתר car245

מוכרים 4 רפידות לרכב שלי ב229 שקל כולל משלוח עד הבית

בארץ רוצים ממני 1500 שקל על רפידות + עבודה

במידה ואני מזמין מחול, כמה אמור המוסך לקחת רק עבור ההחלפה שלהן? 

נ.ב לא זול מדי 229 כולל משלוח? משהו מחשיד?

פורסם

אני מניח שהרפידות שהציעו לך במוסך ואלה שמצאת ב-cars245 אינן זהות.

למרות פערי המחירים ברכישת חלקים בי הארץ לבין חו"ל, פער כזה לא הגיוני.

לא כתבת איזה רכב. גם לבוש יש הרבה רפידות עם טווח מחירים לא קטן.

בכל מקרה אני לא אדע להגיד לך אם המחיר הגיוני לרפידות מסויימות, אבל באופן כללי המחיר לא מופרך לרפידות פשוטות, כשחלק ניכר מהמחיר הוא המשלוח.

העניין הוא שאני לא רואה באתר מבצע או קופון לבלאק פריידיי השנה. אתה מתכוון לcars245, כן? תוודא שמדובר באמת באתר הזה.

פורסם

שלח קישור, יוכל להועיל.

בוש חברה טובה, ברפידות אני לא יודע עד כמה. לא חושב שהם מייצרים את הרפידות.

הגיוני שזה לזוג גלגלים ולא ארבעה.

מחיר עבודה לזוג גלגלים משהו כמו 150 ש"ח. מן הסתם יש מוסכים שיקחו פחות, מורשה יותר.

פורסם

קודם כל אני לא רואה איזושהי הנחה, אבל יכול להיות שאתה כן, לא יודע.

שנית, מקווה שווידאת שזה מתאים לרכב שלך לפי המק"ט. 

לגבי כמה גלגלים, בדרך כלל רפידות נמכרות לזוג גלגלים ולהבנתי זה המצב גם כאן. אם אתה רוצה לארבעה, אני חושב שאתה צריך עוד זוג אחר, לא אותו סט.

ועוד משהו שחשוב לדעת: חלפים מסויימים חייבים באישור משרד התחבורה/ מעבדה מה שמעלה את המחיר, בעיקר במשלוח שלא באמצעות דואר רגיל.

פורסם

הזמנתי לפי דגם מנוע וגם mg

יש מקט מדוייק? איפה?

אגב, באתר זה נראה שיש 4 בסט לא?

והאם יש הבדל בין רפידות אחוריות לקדמיות? למה סט אחר?

פורסם (נערך)

לא יודע איפה אפשר לבדוק מק"ט של mg.

אם במוסך נתנו לך הצעת מחיר מפורטת, זה אמור להופיע שם. 

אתה יכול לשלוח להם (לאתר cars245) מס' שלדה שלך ולשאול אם זה מתאים.

יש הבדל בין אחוריות לקדמיות. אולי לא בכל רכב, אני משער שכן. מה שבקישור לדעתי לסרן אחורי שהן בד"כ יותר זולות.

על כל צלחת יש שתי רפידות (אחת מכל צד).

ואני מזכיר שוב לגבי אישורים נדרשים, מהבחינה הזאת עדיף דואר רגיל.

עריכה אחרונה על ידי itzik123
פורסם

בלינק שנתת, מדובר ברפידות אחוריות.

גלול למטה ל-Vehicle compatibility, חפש את הרכב שלך. שם רשום Important notes:Fitting Position: Rear Axle.

שים לב שתחת לשונית Alternative Products (OEM Numbers) אם גוללים לחפש את MG שם, מופיעים שני מק"טים - אני לא בטוח לחלוטין מה ההבדל, אבל בהשוואה בין שניהם מאחד היצרנים שמציעים אותם, המידות מעט שונות (ותואמות למערכות בלמים מיצרנים שונים לכאורה). לא יודע להגיד כמה זה משמעותי ביחס לרפידות מקוריות/תואמות מקור ואם בכלל המק"טים המופיעים שם נכונים בוודאות.

כמו שנכתב לך, בהצעת המחיר שקיבלת במוסך, סביר שמופיעים המק"טים, כמו בשרשור הקודם שלך.

• אהבתי 1
פורסם

בוא נעשה לך סדר:

א) רפידות בוש זה נחמד, יש הרבה דגמים לכל חברה וגם לבוש יש כמה וכמה דרגות של רפידות בלם, כל אחת והמחיר שלה. 

ב) אתה צריך מק"ט, לחפש לפי דגם רכב וחברה לא יעזור לך, בטח באתר בחול, יכול להיות שיהיו הבדלים במידות בין מדינות שונות, יכולים להיות הבדלים ברכבים, בקאליפרים וכו. אתה יכול להזמין ולגלות שזה פשוט לא מתאים.

ג) כן, כמובן שיש הבדל בין רפידות קדמיות לאחוריות, תיגש לאוטו, תסתכל על הדיסק האחורי ואז על הדיסק הקדמי ותגלה שהם לא באותה מידה, הבדמים מקדימה תמיד גדולים יותר, ההנחה היא שבלמים גדולים יותר דורשים רפידות גדולות יותר, ולכן שים לב שאם אתה מזמין אתה מוודא שמדובר ברפידות המתאימות לגלגלים הקדמיים או האחוריים ומזמין בהתאם לצורך שלך.

ד) לגבי העלות, לדעתי המוסך ידרוש ממך לפי שעתון עבודה, במידה ואתה נכנס למוסך מורשה משרד התחבורה צריך להיות שלט המציין מחירות של שעת עבודה, אני לא מאמין שיקחו לך פחות משעת עבודה למרות שתאכלס זה אמור לקחת הרבה פחות למוסכניק סביר בעל ניסיון ממוצע.

הבדל של 229 שקל מול 1500 הוא הבדל גדול, נכון שחלקים פה בארץ יקרים, המיסוי הזוי וכל מי שיכול להכניס יד לצלחת ולקחת את החלק שלו מהעוגה עושה זאת בשמחה, החל מהיבואנים, דרך רשויות המס, למשווקים, למתקינים וכו, ועדיין פער כזה נשמע לי לא הגיוני במידה ומדובר באותו מוצר, שווה לך לבדוק פעמיים אם אכן מדובר ברפידות שמתאימות לרכב שלך והן מקבילות למה שהציעו לך במוסך בארץ.

פורסם

תודה על התשובה!

המחיר של 1500 זה כולל עבודה

לאחר שהסבירו לי כאן שיש הבדל בין אחורי לקדמי - המחיר לשניהם ביחד הוא 400 שקלים ועוד נניח עבודה 300 זה 700 שקלים. נשמע סביר יותר מהארץ.

לגבי המקט - איך אוכל להשיג מספר מדוייק? בשיחה עם המוסך ובקשת מקט הם מבקשים שאגיע פיזית ורק אחכ יתנו לי

יש דרך עקיפה לדעת מה המקט?

פורסם
בתאריך 27.11.2024 בשעה 12:44, itzik123 כתב:

קודם כל אני לא רואה איזושהי הנחה, אבל יכול להיות שאתה כן, לא יודע

BF2024. קוד קופון

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...