Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא ממש משנה. לא הייתי משלם לעו"ד גם 1000 שקלים כדי שהוא יוציא אותי בלי תנאי.
אין לזה שום משמעות מבחינתי. אם אתה לא עבריין שנה תנאי על עבירה דומה זה לא משהו שאמור להפריע לך בחיים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

לדעתך אין כאן חשיבות.

או שיש לך נתונים סטטיסטיים מנותחים לגבי העונשים שמקבלים נהגים במקרים דומים שהגיעו עם ובלי עורך דין, או שהדברים שאתה אומר הם חסרי בסיס ונועדו בעיקר לגרום לאדם להרגיש רע עם הבחירה שכבר עשה ואין איך לשנותה.

בתור אדם שלא ידע מהו עונש על תנאי, אני אהמר על האופציה השניה.

תכבד ויכבדו אותך

• אהבתי 1
פורסם

@Be roo מתי מתחילה ספירת הזמן לביטול הנקודות - ביום העבירה או ביום ההרשעה?

@farkash7 הבעיה היא שגם מי שמקפיד על החוק מבצע עבירות תנועה  מבלי משים. בדיוק כפי שקרה לך ברמזור. אלה לא חייבות להיות עבירות חמורות. 

אגב - לאיזה קבוצת עבירות הוצמד התנאי?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, farkash7 כתב:

בעוד שנתיים ימחקו הנקודות

הנקודות לא נמחקות. קיבלתי 4 נקודות על עצור לפני כ 11 שנים

ועד היום הן דבוקות אליי כספחת. 

פורסם
לפני 7 דקות, teyal כתב:

הנקודות לא נמחקות. קיבלתי 4 נקודות על עצור לפני כ 11 שנים

ועד היום הן דבוקות אליי כספחת. 

מהותית - הן נמחקות
טכנית אתה רואה אותן כי יש באג במערכת

ברגע שתעשה עבירה "חדשה" אתה תראה רק את הנדוקות של החדשה, והישנות כבר לא רלוונטיות

לפני 12 שעות, CiUiK כתב:

דעתי ורק דעתי, יצאת פיתה שבאת בלי עורך דין למה התובעת הכניסה לך אותה

לא נשמע שיצאת בזול

בלשון המעטה

הוא קיבל את הכי זול שיכול היה לקבל בנסיבות, עם או בלי עורך דין

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

הבעיה היא שגם מי שמקפיד על החוק מבצע עבירות תנועה  מבלי משים. בדיוק כפי שקרה לך ברמזור. אלה לא חייבות להיות עבירות חמורות. 

אגב - לאיזה קבוצת עבירות הוצמד התנאי?

אתה צודק, זו בעיה, אבל זה חלק מהסיכון גם שלי וגם של המערכת. המערכת השאירה את הרשיון אצלי ביד למרות שעשיתי עבירה שמוגדרת "בנסיבות מחמירות" ואני נשארתי עם תנאי לשנה שעלול להיות מופעל על עבירה דומה שתבוצע בטווח של שנה. 
לגבי השאלה שלך אקרא את פסק הדין ואם זה מצוין שם אעדכן.

לפני 15 דקות, avargel כתב:

הוא קיבל את הכי זול שיכול היה לקבל בנסיבות, עם או בלי עורך דין

עושה נעימי לאגו, למרות שכפי שאמרתי קודם גם בלי לדעת את זה מבחינתי אני מרוצה ולא הייתי נעזר בעו"ד ככה או ככה בהנתן התוצאה. לאזרח נורמטיבי פסק דין כזה לא אמור להפריע, ואם קרתה תקלה כמו שאמר ספריאל זה סיכון מחושב.
תוכל לאמת את מה שנאמר קודם? שההתיישנות על הנקודות נספרת רק מפסק הדין ולא מקבלת הדו"ח בדואר? הרי הנקודות הופיעו לי כבר במכתב שקיבלתי, הן לא חלק מהמשפט.

דרך אגב למי שיש תירוץ טוב יש מצב להפחית את הקנס גם בלי עו"ד. כשביקשתי ממנה להפחית אותו היא אמרה לי שאם אני לא עובד זה אולי אפשרי אבל אם אין לי מצוקה כלכלית לא אפשרי.
אני החלטתי לא להתווכח יותר מדי למרות שיכולתי להביא כל מני תירוצים כמו "אישתי ילדה ולא עבדה שנה". תכלס הגיע לי קנס אז העדפתי ללמד את עצמי לקח ולא לחרטט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

הנקודות נספרת רק מפסק הדין ולא מקבלת הדו"ח בדואר? הרי הנקודות הופיעו לי כבר במכתב שקיבלתי, הן לא חלק מהמשפט.

הנקודות מופיעות בזימון כאינפורמציה בהתאם לסעיף האישום.

הספירה היא ממועד ההרשעה. בעבר זה לא היה כך וזה נתן לאנשים סיבה לדחות את מועד המשפט כך שההרשעה תגיע אחרי שהתוקף שלהם כבר פג, ולכן שינו זאת. 

https://ors-law.co.il/שיטת-הניקוד-בעבירות-תעבורה/

״רישום הנקודות מתבצע בהתאם לדיווח משטרת ישראל. רשימת עבירות התעבורה עליהן מתבססת שיטת הניקוד בעבירות תעבורה מופיעה בתקנות התעבורה, תשכ"ו-1961 וכוללת 73 עבירות.

לאחר קבלת דו"ח על עבירת תעבורה ותשלום הקנס החל על העבירה, או לאחר הרשעה בבית המשפט, מועברים הנתונים ונרשמות הנקודות. במקרה בו לא שולם הקנס ולא הוגשה בקשה להישפט תוך 90 ימים ממועד ביצוע עבירת התעבורה – ירשמו הנקודות על הנהג כאילו הורשע בביצוע העבירה – חזקת ההרשעה.״

פורסם

נעשה קצת סדר בנוגע לנקודות. המידע נגיש ומופיע באתר של משרד הרישוי. תוקף הנקודות הוא מיום ביצוע העבירה. הרישום שלהן במערכת הוא ברגע תשלום הקנס או מיום מתן פסק דין. במקרה של פותש, העבירה בוצעה באוגוסט 22, קרי יש לו 10 נקודות חובה שתוקפן מאוגוסט 22 עד אוגוסט 24, בתנאי שלא ביצע עבירות נוספות שיש נקודות חובה בצידן. הנקודות נרשמו במערכת אתמול, לאחר מתן פסק דין. משרד הרישוי מקבל דיווח ממשטרה, ולכן יש פער זמנים. 

עבירות התעבורה לא נמחקות מגליון ההרשעות לעולם. נקודות חובה לעומת זאת, בעלות תוקף מסויים שמשתנה כתלות במספרן אצל הנהג.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

למיטב ידעתי זה לא נכון. הנקודות יהיה תקפות לשנתיים מיום ראשון האחרון שבו נרשמה ההרשעה.

המצב שאתה מתאר תוקן מזמן, כי הוא נתן תמריץ לדחות משפטים עד לפקיעת הנקודות כך שנהג שדחה את משפטו למשך שנתיים למעשה לא נענש בנקודות בשום שלב, כי כשהורשע תוקפן כבר פג.

מתוך האתר אליו קישרתי למעלה:
״מועד רישום הנקודות לא משפיע על מניין התקופות״ 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

לדחות משפטים? מי שקבע את תאריך המשפט זה מדינת ישראל לא אני.
לא ברור לי למה אני צריך לסבול בגלל שהמערכת לא מתמודדת עם העומסים על מערכת המשפט.
לגבי הפסילה על תנאי אני עוד מבין, הרי העונש הזה ניתן לי אתמול, אבל הנקודות? עונש הנקודות ניקבע לי כבר באוגוסט 22.
גילוי נאות - תאריך המשפט המקורי היה לספטמבר 23, שניתי אותו לדצמבר כי הייתי בחו"ל, אבל עדיין מי שקבע את המשפט לשנה+ לאחר ביצוע העבירה זו מדינת ישראל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

לקיטורים על מערכת המשפט יש שרשורים משלהם.

הנקודה היא שלא משנה למה משפט נדחה, בשיטה הישנה בה ספרו נקודות מיום העבירה, דחייתו גרמה לכך שלנקודות למעשה לא היה שום ערך. עד למשפט הן לא נחשבו כי לא היתה הרשעה, ומהמשפט הן לא נחשבו כי חלפו שנתיים.

אם זה בגלל דחיה של המערכת, ניחא, דפוק ויש כאלה שהרוויחו מההפקר יותר וכאלה שפחות, אבל נהגים שהבינו את הקומבינה דחו בדיוק בגלל זה.

לפני 14 דקות, farkash7 כתב:

עונש הנקודות ניקבע לי כבר באוגוסט 22

העונש נקבע אבל לא מומש. כל אותה תקופה לנקודות לא היו משמעות כי טרם הורשעת, כמו שבברירת קנס, לקנס אין משמעות כל עוד לא שילמת אותו.

כך גם מי שמתעכב בתשלום ברירת קנס. למה שמי שמשלם מיד יספרו לו הנקודות לשנתיים, ומי שמחכה לתום 90 הימים ירוויח 3 חודשים שבהם למעשה הנקודות לא עמדו לרעתו?

לפיכך נקבע שהספירה היא מיום ההרשעה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, farkash7 כתב:

לדחות משפטים? מי שקבע את תאריך המשפט זה מדינת ישראל לא אני.
לא ברור לי למה אני צריך לסבול בגלל שהמערכת לא מתמודדת עם העומסים על מערכת המשפט.
לגבי הפסילה על תנאי אני עוד מבין, הרי העונש הזה ניתן לי אתמול, אבל הנקודות? עונש הנקודות ניקבע לי כבר באוגוסט 22.
גילוי נאות - תאריך המשפט המקורי היה לספטמבר 23, שניתי אותו לדצמבר כי הייתי בחו"ל, אבל עדיין מי שקבע את המשפט לשנה+ לאחר ביצוע העבירה זו מדינת ישראל.

תיהיה רגוע, אם לא תצבור עבירות עד אוגוסט, תוקף הנקודות ייפוג. תקרא בעיון את המידע באתר של משרד הרישוי , הכל מפורט ונגיש. מוזמן לפנות אליי בפרטי, אם יש שאלות נוספות

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

https://www.yoramblum-law.co.il/אי-ציות-לרמזור-אדום.html

מעבר אדום "רגיל"-  1500 ש"ח ו10 נק'

מקבלים כתב אישום בנסיבות מחמירות:

מעבר באדום כאשר היה רכב אחר, סיכון עובר דרך, תאונה, נפגעים, אור אדם דלק יותר מ5 שניות.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 19.12.2023 בשעה 19:02, sperial כתב:

האמת היא שבאחד הדיונים שני חברי פורום נכבדים מאוד (שלצערנו פרשו מהקבוצה, כי הם היו בעלי ידע רב במשפט תעבורה, היו שוטרים) - @נהגת שודים ו @eyals05 הביעו פליאה על הסעיף, כי לא הכירו אותו.

אני פה.

רק בשקט 🙂

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...