Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי מחליף שמן ומסנן שמן לפני ההנעה ומניע אותו.

נותן לו להתחמם מבלי לשחק עם דוושת הגז בכדי שהשמן יתמלא במרימים ( לדעתי אצלך הם הידראוליים).

פורסם

בכמה מקרים נתקלתי בנזילות דלק אחרי התנעה כזאת, זה תמיד היה באיזור הבנדים בחיבור ליחידת ההזרקה או לקרבורטור או במקומות אחרים איפה שהצינור תפוס עם בנד. מתחת לבנד היו סדקים ואחרי עמידה ממושכת זה מתייבש עוד יותר ומתחיל לנזול. לרוב אפשר לחתוך את החלק הסדוק ולחבר את אותו צינור עם אותו בנד אלא אם כן הוא ישן ומתפורר לחלוטין. 

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

להליף שמן ולבדוק שהמנוע לא תפוס.

ידנית עם ידית כוח דרך הפולי מנוע?

יש סבירות גבוהה שמנוע שהיה תקין ייתפס לאחר שנתיים ללא התנעה/שימוש?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 24 דקות, Camaro 92 כתב:

ידנית עם ידית כוח דרך הפולי מנוע?

יש סבירות גבוהה שמנוע שהיה תקין ייתפס לאחר שנתיים ללא התנעה/שימוש?

המנועים האלה לא נתפסים. הייתה לי סירה עם מנוע 5.7 של gm שעמדה 20 שנה. הניע בנגיעה כאילו אתמול יצאה מהמפעל.

אחרי שמניע יש לעשות בדיקות לכל המערכות ( צינורות דלק כמו שבוקי אמר), טרמוסטט, צינורות מים,  לרענן אולי את הנוזל קירור, נוזל בלם וכו'.

בשביל להניע - שמן ופילטר שמן ( אם אתה כל כך מודאג - תבדוק שהמנוע תפוס - בדיקה ברגע)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

האמת שאני לא מודאג בכלל,כפי שאסי ציין ראיתי לא מעט סירטונים ביוטיוב על רכבים/מנועים כאלה ״שישבו״ עשרות שנים ללא שימוש ומעולם לא ראיתי אחד תפוס.

ומה לגבי הדלק?כרגע יש לי ברכב בערך 3/4 טנק בנזין ״ישן״ , אפשר להתניע איתו ללא חשש?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

הייתי בודק ידנית שהמנוע לא תפוס, מניע עם השמן הישן, ועושה נסיעה קצרה. לאחר מכן מרוקן את השמן הישן כשהוא חם ושם שמן חדש.

אם תרוקן את השמן כשהוא קר הוא לא יתרוקן באותה מידה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 15 שעות, Camaro 92 כתב:

ומה לגבי הדלק?כרגע יש לי ברכב בערך 3/4 טנק בנזין ״ישן״ , אפשר להתניע איתו ללא חשש?

דלק כזה ישן בהחלט יכול להפריע להנעה, אצלי אפילו דלק בן כמה חודשים כבר פגע בהנעה ברכבים ישנים.

אבל זה לא חד משמעי, את הטרקטורון למשל אני מניע בלי בעיה.

פשוט תנסה עם הישן, מקסימום תרוקן מה שאתה יכול ותרענן.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

אם המנוע היה תקין לפני אין סיכוי שהוא נתפס.

לפני הנעה:

1. תרוקן את כל הדלק ותמלא דלק חדש.

2. תחליף שמן ופילטר.אם יש פילטר לדלק גם תחליף.

3.עדיף שתניע עם מצבר תקין ולא עם בוסטר / כבלים.

שים מצב סוויץ - תדליק את המשאבת דלק ותבדוק נזילות דלק (לפני ההנעה) מהצינורות. תבדוק מים ברדיאטור.

הכל תקין? תניע.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל מ
  • תוכן חדש...