Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לנסוע ברכבת מקופנהגן לשטוקהולם. מניסיון. לוקח בערך חמש שעות. זה חוסך את כאב הראש של המעבר בשדות תעופה. לדעתי יש גם אוטובוס, לא בדקתי. מן הסתם לוקח יותר זמן והרבה פחות נוח מרכבת. 

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

תראה, הייתי בשטוקהולם כמה ימים בתחילת ספטמבר האחרון. כבר אז - עם מזג אויר פחות או יותר מושלם - חלק מהאתרים כבר נסגרו או שהפעילות בהם היתה מופחתת מאוד. למשל, פעילות השייט התיירותי היתה מצומצמת מאוד, וגם שעות הפתיחה של אתרים התחילו להצטמצם (בהשוואה לאוגוסט). וכאמור, זה בספטמבר, לא בדצמבר. אז אני ממליץ לך מאוד לבנות כבר כעת את תוכנית הטיול ואז להכנס לאתרי האינטרנט של האתרים הרלוונטיים ולבדוק מה פתוח, מה סגור ומה פתוח אבל באופן חלקי מאוד), ואז להחליט האם זה בכלל רלוונטי. כנ"ל לגבי קופנהאגן, אם כי נדמה לי שהאקלים בה צריך להיות קצת, ממש קצת, יותר נוח - אבל זה בבדיקה ראשונית, לא חפרתי מספיק עמוק.

מה שכן - חד משמעית, קופנהגן לא פחות מעניינת משטוקהולם, קצת יותר קומפקטית מבחינת ריכוז האתרים. נסיעה לדנמרק תהיה לא פחות מהנה מאשר לשוודיה.

גם הרעיון של לפלנד מצויין, אם כי כנראה מתאים יותר לפברואר.

אם טרם נכנסת לקישורים בפוסט הקודם שלי - אני ממליץ מאוד לעשות זאת.

כתבת בכמה הודעות,כולל ההודעה הזאת,שהיית בשטוקהולם בתחילת ספטמבר,אפשר לשאול לכמה זמן נסעת ובאיזה אתרים ו\או אטרקציות ביקרת?כמה פחות או יותר היה המחיר אם אתה מוכן לדבר על זה,והאם לאתרים המסויימים שביקרת הזמנת כרטיסים מראש או בארץ?ומה היה מזג האוויר בתקופה שביקרת?

טסת בטיסה ישירה של Norwegian Airlines ?

עריכה אחרונה על ידי NEW10
פורסם

טיסה עם נורווגיאן מת"א לשטוקהולם עלתה בערך 200 אירו לאדם כולל תיק גב, טרולי לקבינה, מזוודה לבטן המטוס, בחירת מושב (רגיל, אבל המושבים הם מטיפוס רקארו, נוחים ומספיק מרווחים) ו-priority boarding. שים לב שהמחיר משתנה מיום ליום לפי תאריך הטיסה, תאריך ההזמנה, סוג הכרטיס ושירותים נוספים שאתה רוכש. 

הטיס  משטוקהולם לאוסלו בערך 90 אירו לאדם.

הטיסה מאוסלו לת"א דרך איסטנבול 315 דולר לאדם לכיוון.

מלון 4-5* מרכזי כ-700 ₪ ללילה לזוג , B&B.

כרטיס כניסה משולב  go city אאל"ט 1000 ש"ח לזוג ל-5 ימים. כולל חלק מהאתרים והאטרקציות, לא את כולם. התפעול טיפה מסורבל, מצריך חיבור סלולרי לאינטרנט.

כרטיס נסיעה חופשי בתחב"צ לשבוע כ-300 ₪ לזוג. כולל את הרכבת מנמה"ת לעיר וחזרה (רכבת רגילה, לא מהירה). על זה להוסיף דמי מעבר של כמה עשרות ₪ בנמה"ת בהגעה וביציאה.

מזון - אין לפני החשבונות, אבל לא יקר בקנה מידה ישראלי. זו אינה שווייץ.

את תוכנית הטיול אוכל לשחזר, היינו ברוטו 6 ימים, נטו טיילנו 4 ימים בניחותא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, NEW10 כתב:

אני לא אמרתי שאני לא רוצה לטייל בטבע,אני דיברתי בעיקר על ספורט החורף,שאני לא מבין בו ולא רוצה להסתכן בו.פשוט אני לא חושב שבחורף אני אספיק או יוכל לטייל גם בטבע,אפילו שאני רוצה,את זה אפשר לעשות גם בקיץ.

אם יש תחבורה ציבורית שם שלוקחת גם לאזורים הכפריים,אז אני מאוד אשמח.

הערים הגדולות שם מספקות אותי ואני מאוד אוהב אותן וזוכר אותן לטובה,אני לא צריך עיר גדולה מדי,גם בערים אחרות אפשר למצות את החוויה אחרי כמה ימים.

בקשר לזמן,אני חשבתי בכיוון של כמה ימים עד שבוע,אני עוד לא יודע.

יש באמת אפשרות לקנות כרטיס אוטובוס או רכבת מקופנהאגן לשטוקהולם,מה לדעתך יותר עדיף?אוטובוס או רכבת?רשמת שאת הכרטיס קונים מראש כבר בארץ לפני הטיסה,אתה יודע כמה זה עולה ואיך בערך זה עובד השימוש בכרטיס כזה?לכמה זמן הוא תקף וכ"ו?אם אתה יודע או יכול אז אולי תוכל להסביר לי בכללי.

אוקי

יש לי פה אתר שמסכם ונותן לך את כל המידע על הרכבות. כולל קווים פופלרים ואפשרות להזמין.

https://www.scandictrains.com/

אבל בטיסה בחורף לכמה ימים, חבל לך על הזמן, תיצמד לעיר אחת, ומקסימום תיקח איזה טיולון קצת לאזור.

לקנות שם כרטיס לאוטובוס זה קל ופשוט.

תלך לתחנת רכבת/אוטובס המרכזית, תמצע מודיעין והם ישמחו להסביר לך.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

@יבגניפ ה-priority boarding מציב אותך בראש התור לעליה למטוס. כיוון שמספר הטרולי שאפשר להעלות למטוס מוגבל (בדגמי A320 ו-B737 זה בסדר גודל של 80 יחידות, המספר המדוייק תלוי בדגם המטוס והסידור הפנימי שלו) הרי שמי שעולה בסוף התור צריך למסור את הטרולי בגייט לשליחה בבטן המטוס. הפריוריטי - שנמכר גם הוא במספר מוגבל - למעשה מבטיח את העלאת הטרולי לקבינה. במחיר של 10 אירו לאדם לטיסה זה כדאי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 15.10.2022 בשעה 16:27, לירון .ה. כתב:

אוקי

יש לי פה אתר שמסכם ונותן לך את כל המידע על הרכבות. כולל קווים פופלרים ואפשרות להזמין.

https://www.scandictrains.com/

אבל בטיסה בחורף לכמה ימים, חבל לך על הזמן, תיצמד לעיר אחת, ומקסימום תיקח איזה טיולון קצת לאזור.

לקנות שם כרטיס לאוטובוס זה קל ופשוט.

תלך לתחנת רכבת/אוטובס המרכזית, תמצע מודיעין והם ישמחו להסביר לך.

תודה רבה לך על התשובה ועל הקישור.אני לגמרי אנסה להיעזר בו.

רציתי בכל זאת לשאול אותך כמה שאלות אם אפשר,אני מבין מהתגובות שלך ושל עוד כמה אנשים פה שאתם לא מאוד ממליצים לי לבקר במדינות הסקנדינביות בחורף,גם בגלל הקור וגם בגלל שרוב האטראקציות יהיו סגורות,וגם בגלל שבחורף יהיה לי יותר קשה לראות נופים וטבע,אז אתה אישית היית ממליץ לי בכל זאת שאם אני רוצה לבקר שם אז יותר עדיף בקיץ(בגלל כל הסיבות שאתה ועוד כמה אחרים כתבתם)?מצד אחד אמרת פעם שלא כזה קר שם בחורף בערים הגדולות,ושאם מתלבשים בהתאם אז הקור לא אמור להיות בעיה כל כך גדולה,אבל מצד שני אני מרגיש שכשאנשים פה שמעו שאני רוצה לבקר שם בחורף,התייחסו אליי כסוג של משוגע,כאילו שאני נוסע לאיזה טראק מסוכן או משהו בסגנון,מה לדעתך הסיבה?אולי זה בגלל שמבחינת רוב הישראלים,מכל היעדים שיש באירופה,המדינות הסקנדינביות נחשבות ליעד הרבה פחות מוכר וידוע בהשוואה ליעדים אחרים וזולים יותר באירופה(המדינות הסקנדינביות פשוט נחשבות ליעד רחוק מדי עבור הישראלי הממוצע,קר מדי וגם יקר מדי,ולכן הן לא נמצאות רוב הזמן ברשימת היעדים באירופה שהישראלי הממוצע בכלל חושב לבקר בהן,ובוודאי שלא בחורף),לדעתך זה חלק מהסיבה?

אתה אישית היית ממליץ לי בכל זאת לבקר שם בקיץ ולא בחורף?כי ככה אפשר להנות יותר מכל האטרקציות שם(בעיקר,טבע,נופים,אגמים וכ"ו)?פשוט לוותר על החורף לדעתך?אני אשמח לשמוע את הדעה שלך בעניין.

ועוד שאלה אחרונה,ואני מקווה שזה בסדר,המלצת שכדאי לבקר בהלסינקי,ואני זוכר שכתבת בשנה שעברה שהיא מוזרה לחיוב,למה בדיוק התכוונת?גם פינלנד מאוד מסקרנת אותי והייתי שמח מאוד לבקר בהלסינקי,אבל מה לדעתך היה מיוחד בה שלא היה בערים סקנדינביות אחרות?

פורסם

אנסה לענות בקצרה לפי הניסיון שלי.

אין שם שום בעיה עם החורף, כפי שרשמו זה לא אנטרטיקה, ובעיר החורף פחות מורגש מבחינת הטמפ', בגלל הקרבה לים וזרם הגולף.

אבל לנסיעה של כמה ימים השיא בחורף או בתקופת חג המולד, רוב האטרקציות, חנויות או שפעולות בשעות הרבה יותר מצומצמות או סגורות. וחג המולד הוא חג משפחתי. פשוט תמצא את עצמך לבד ברחוב והכול סגור, ותחבורה ציבורית מאוד מצומצמת.

לכן אם אתה רוצה לנסוע ולחוות את סקנדינביה, עדיף בקיץ. אני אישית ממליץ על יוני מכמה סיבות.

יש לך שעות אור רבות וכמעט אין חושך. הטמפ' חמימה, ולא אמור להיות הרבה גשם בכלל. זה עדיין לא תקופת החופש מבית ספר, לכן רוב האתרים עדיין ריקים מתיירים פנים וחוץ.

בנורווגיה לדוגמא יש שלג גם בסוף יולי על הרבה מהפסגות, אם אתה רוצה לחוות קצת שלג.

וגם יותר קל למצוא מקומות לינה.

אני חושב שאלו מקומות פחות מתויירים מבחינת התייר הישראלי, כי אלו מדינות שבנויות יותר על טבע, ושקט. אין עניין של קניות בזול, או איזה מבחר מיוחד, אלא אם בא לך סוודר עבודת יד ב 3000 שקל.

זה יותר מרוחק מאירופה הקלאסית, ואכן מסוף אוגוסט אפשר להגיד שכבר מאוד גשום וקריר.

אני רשמתי על הילסנקי, כי מהזמן שהייתי שם ובפנלנד, הרגשתי שזה מקום עם וויד מאוד פתוח, אבל אנשים יותר "מוזרים", אבל זה ממשהוא שגר 5 שנים באזורים האלו, אז שם לב לדקויות שפחות תשים לב אליהן.

זו עיר מענינת יפה, ואפשר להעביר שם כמה ימים בלשוטט.

אני אישית משוחד על נורווגיה, ומכיר את אוסלו יותר טוב מתל אביב

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יאריס 2005

פורסם

טיול חורף זה דבר שונה לחלוטין מטיול של קיץ (ושוב, גם האביב והסתיו שונים). 

נתחיל בכך שאם אינך יודע לנהוג בתנאי מזג האויר המדוברים - שלג וקרח- אל תנסה לעשות זאת. חבל על הבריאות שלך, כי מדובר במשהו שאנחנו, הישראלים, לא מכירים. זה כבר פחות או יותר מוריד לך את נושא אתרי הטבע - אלא אם תמצא טיולים מאורגנים, שכן גם ההתניידות אליהם תהיה בעייתית וגם חלקם יצמצמו שעות פתיחה ואף ייסגרו. אפילו אתרים עירוניים יצמצמו פעילות.

אז אם אתה רוצה לנסוע לארצות הקור כדאי, לפני שאתה מזמין כרטיסי טיסה, להכין שיעורי בית לגבי האתרים שאליהם תרצה להגיע, ולבדוק האם הם בכלל פתוחים, ואם כן - מתי. יתכן שחלקם פועלים, אבל רק יום או יומיים בשבוע, או שעות מקוצרות מאוד.

טיול עירוני זה סיפור קצת שונה, כי התחב"צ בעיר יפעל, אבל ההערה שלי לגבי סגירת אתרים אינה שונה - הם מצריכים בדיקה פרטנית.

דרך אגב, נדמה לי שכבר הזכרתי, ביקרתי בדצמבר מקומות קרים ומושלגים כמו וינה וסופיה. ואפילו בריגה ווילנה שלא כל כך רחוקות משטוקהולם. אבל אלה היו טיולים עירוניים לחלוטין, ומחשבות על שכירת רכב נותרו מחשבות בלבד, לאור מזג האויר.

הערה לגבי הלסינקי - בביקור שם התרשמתי כי זו עיר ל-2-3 ימים. בכלל, פינלנד היתה ארץ כבושה עד לפני 100 שנה ואם אתה רוצה לראות אוצרות של אימפריות עדיפות מובהקת לדנמרק ולשוודיה. אבל אתייג את @קורן בן אשר שמכיר את פינלנד קרוב יותר מכולנו. ולא מצאתי את הפינים "מוזרים", כמובן בעיניים של תייר - כמה ימים בהלסינקי ועוד שבוע בדרכים, בחודש יולי לפני כמה שנים, ועוד שבוע מאורגן בלפלנד - השאירו טעם טוב מאוד.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

ולא מצאתי את הפינים "מוזרים", כמובן בעיניים של תייר - כמה ימים בהלסינקי ועוד שבוע בדרכים, בחודש יולי לפני

טוב לא ביקרת בפאב קטן באזור הכפרי בשעות הקטנות של הלילה 😉

יאריס 2005

פורסם

לא. הפעם היחידה שבה הייתי בפאב במדינה סקנדינאבית היתה ברייקיאוויק בערב שבו איסלנד עלתה למונדיאל. היה שווה (ונדמה לי שאפילו העליתי לפורום איזו תמונה של החגיגות בכיכר אינגולפור).

פורסם

כמו שלירון כתב.

אפשר לנסוע בחורף, מז"א לא ממש קיצוני, אין בעיה להסתובב בחוץ כל היום מבחינה טכנית. אבל - לדעתי זה פשוט לא כיף. קור כלבים, הכל אפור ואפלולי, מעט שעות אור ביום (פחות מחמש שעות ביום הכי קצר, וגם אז השמש עושה טובה שהיא עולה שבע מעלות מעל האופק). לבוסס כל היום בתערובת סחלה של שלג קרח מים ובוץ. זה ממצה את עצמו מהר מאוד. אם אתה לא בא למטרה מאוד ספציפית או למטרות תיירות חורף (ספארי חורף, סקי, אורות הצפון) - לדעתי חד משמעית עדיף באביב-קיץ, בין אמצע מאי (לפני כן עדיין קר) לאמצע יוני (תחילת חופשת בתי הספר, הכל נהיה נורא צפוף).

וכן, הפינים מוזרים, אפילו יותר מהנורבגים. פינלנד בגדול היא סוג של שבדיה, מאוד מושפעת תרבותית וכלכלית משבדיה מאחר ויש להם מורשת ארוכת שנים של שלטון שבדי ויש מיעוט שבדי לא מבוטל.

חזיר דיזל

פורסם

(שוודי כאן) הבעייה בדצמבר היא שזה עדיין לא חורף אמיתי אבל כבר קר וחשוך, הכיף מגיע בינואר פברואר עם השלג. יש בהחלט מה לעשות בחורף גם בטיול עירוני ואפילו בתקציב לא גדול, החלקה על הקרח או סקי קרוס קאנטרי במחיר של השכרת ציוד זול בכמה וכמה מקומות קרובים לעיר, הרבה מוזיאונים חינמים, קניות הן אמנם לא הצד החזק כאן אבל אפשר למצוא כמה דברים ייחודיים, צפייה במשחק הוקי של ליגת חובבים בחינם ובלי תורים ואפילו ״סתם״ לטייל על אגם קפוא זאת חוויה מיוחדת

פורסם

תחזיקו אותי!!!

שלא אקפוץ על מטוס עכשיו!!

זה נשמע אחלה(ומאוד שוודי😁)

אבל נראה לי שפותח השרשור פחות יזרום

כיף לכם, איפה שגרתי כבר ב נובמבר כבר היה שלג, 

יאריס 2005

• תוכן חדש...