Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מקרטע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי אקסנט  שנת 2000 בלחיצה על הגז בזמן נהיגה הרכב מקרטע (מהר לאט מהר לאט) כלומר כאילו הוא בולם במקביל לתאוצה. זה קורה בעיקר במהירויות נמוכות למשל כשאני מאט לפני פסי האטה ולאחר מכן מאיץ. התופעה ידועה?

פורסם (נערך)

האם יש קודי תקלה?

בנוסף, מתי הרכב עבר טיפול?

המלצתי הכנה, לנסות לנקות מצערת. אם זה לא עוזר, יש מצב שזה מנוע צעדים שהולך לעולמו.

עריכה אחרונה על ידי Kooper
  • רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

סליחה אני לא מבין מה זה קוד תקלה. רכב לא עבר טיפול 3 שנים לפחות (נוסע מעט ק"מ, יחסית לשנתון הרכב נסע 220,000).

יש לדעתך קשר שאני שומע גם חריקות מתכת? חשבתי שזה בעיה נפרדת בקלאץ (הרכב עם הילוכים)

פורסם

רכב צריך לעבור טיפול כל שנה או כל 15,000 (לפעמים 20,000). המוקדם מבינהם.

קוד תקלה הוא קוד שמקבלים אם מחברים מחשב סורק. עוזר בהכוונה על התקלה.

אינני יכול לדעת ממה נוסע הרעש המתכתי שאתה מתאר. יכול לנסוע מהזנחה מחוסר שמן, או מהרבה דברים אחרים. אם תוכל לצרף הקלטה זה יעזור. מהיכן אתה בארץ?

נשמע שלרכב שלך יש הרבה "הרפתקאות" ואולי שווה להחליפו.

פורסם

אני מראשלצ ועובד ממש קרוב לבית לכן נוסע מעט (לפעמים אפילו נוסע באוטובוס). לגבי ההקלטה אני לא יכול כי מדובר ברעש חלש ובתחושה מאשר ברעש רציני. 

מאחר והרכב ישן ושווה פחות משכר המינימום אני לא משקיע בו. יחד עם זאת כן מוכן להוציא סכומים "גדולים" כי בלאו הכי הייתי משלם הרבה יותר אם הייתי קונה רכב חדש. חשוב לי לטפל מראש ועל זה אני מוכן להוציא כסף מאשר להיתקע בדיוק כשצריך להתניע ולזוז...

פורסם
לפני 7 שעות, anonport כתב:

אני מראשלצ ועובד ממש קרוב לבית לכן נוסע מעט (לפעמים אפילו נוסע באוטובוס). לגבי ההקלטה אני לא יכול כי מדובר ברעש חלש ובתחושה מאשר ברעש רציני. 

מאחר והרכב ישן ושווה פחות משכר המינימום אני לא משקיע בו. יחד עם זאת כן מוכן להוציא סכומים "גדולים" כי בלאו הכי הייתי משלם הרבה יותר אם הייתי קונה רכב חדש. חשוב לי לטפל מראש ועל זה אני מוכן להוציא כסף מאשר להיתקע בדיוק כשצריך להתניע ולזוז...

חשוב לך לטפל מראש, ובכל זאת הרכב לא עבר טיפול לפחות 3 שנים?. נשמע ההפך.

גם לי יש רכב ישן שנוסע אולי 6000 קמ בשנה ובלחץ, ונכנס לטיפול כמו שעון כל שנה להחליף מה שצריך. שמנים מאבדים מהתכונות שלהם, חלקי גומי של מערכת ההיגוי נקרעים/מתבלים, פילטרים

קודם הייתי נכנס למוסך עושה טיפול מחליף מה שצריך, בודק ואז חוזר עם מסקנות.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 10 שעות, anonport כתב:

כדי לעשות טיפול "יישור קו" תצטרך להוציא כמה אלפיות.

השאלה אם לא שווה לקחת את אותן אלפיות, הכלום שתקבל על הרכב, ולחפש משהו אחר. אתה בכ"מ כפי שציינת לא משתמש ברכב. לדעתי, לטפל עכשיו ברכב כזה בור שלא נגמר, כפי שציין לירון לפני.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סיכום: מדובר בשסתום קניסטר. כנראה בהכנה לטסט (כי התופעה מתגברת לאחר הטסט חצי שנתי) חיברו אותו והשילוב של הפעלת מזגן בנהיגה מגביר את הבעיה.

גם בשבוע האחרון כשהתחלתי להפעיל מזגן זה חזר ולאחר ניתוק המצב השתפר פלאים. 

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
בתאריך 10.11.2021 בשעה 23:31, anonport כתב:

רכב לא עבר טיפול 3 שנים לפחות (נוסע מעט ק"מ, יחסית לשנתון הרכב נסע 220,000).

משפט לפנתיאון.. מסכם את המצב העגום בארץ.

ברכב חדש לא מטפלים כי הוא חדש ואמין אז לא צריך ובישן לא מטפלים כי הוא כבר לא שוה כלום.

הרכב שלי שווה אולי אלפיה או שתיים יותר משלך ועדיין מקבל טיפול שנתי או כל 10 אלף המוקדם מביניהם (המלצת יצרן 15 אלף) עם שמן וחלפים איכותיים. ובאופן כללי מטופל מכנית בתשומת לב ולא בחלקים הכי זולים שיש כי "הוא לא שוה כלום". לי הוא שווה את אמצעי התחבורה הנח שהוא נותן לי בעלויות קניה ואחזקה זעומות(וגם הנאה בנהיגה😉).

זה שוה כל שקל הרכב מחזיר לי אמינות מופתית ונסיעה כמו ביום שיצא מהמפעל. לא מתפרק ומקרטע כמו כל המזניחים.

מתי אנשים יבינו שבהזנחה הם קודם כל פוגעים בעצמם?

עריכה אחרונה על ידי tza
  • תוכן חדש...