Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אל תצפו שהמוסטנג או ה-EQC400 יגיעו אליכם דרך גט 😂

אז דרך מה הם יגיעו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 שעות, Uri-G כתב:

למה לא? אם מרצדס eclass ו s class מגיעות דרך גט, אין שום סיבה ש eqc ובטח מוסטנג שבכלל לא יקרה יגיעו.

E Class עוד מילא.

S Class שמגיע דרך גט ככה"נ מחלטר וזו לא העבודה העיקרית שלו.

העניין הוא לא המחיר, אלא הייחודיות, מי שקונה מונית מוסטנג מאך E, רוצה מצד אחד רכב כזה, ומצד שני יש לו אפשרות (ורצון) לקזז הוצאות מלאות.

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

אז דרך מה הם יגיעו?

אז זהו שלא.

בד"כ מוניות כאלו למרות שהן מוגדרות כ"רכב ציבורי" הן ממש לא רכב ציבורי, זו דרך בשביל אנשים מסוימים להחזיק רכב יקר ולקזז הוצאות מלאות עליו.

בתנאי כמובן שאותם אנשים מחזיקים רשיון לרכב ציבורי או נהג עם רשיון כזה.

לפחות פעם זה היה נפוץ אצל כמה עורכי דין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
בתאריך 28.1.2022 בשעה 15:27, PriceDevil כתב:

עד סוף 2021 מתחילת השיווק  של ה-JAC ES-2  נמכרו 20 כלי רכב מתוכן 7 מוניות. קצב לא מדהים (בלשון המעטה) לשנה ורבע של שיווק ומכירה.

ולכן הופעתי לראות שבשבוע החולף עלו 11(!) יחידות של JAC ES-2  על הכביש.

עד שהסתכלתי במאגר - והבנתי. היבואן הצליח למכור עוד שתי מונית בדקה ה-90. לפני הגיול (רכב שעברו 12 חודשים מייצור, חייב להרשם גם אם לא נמכר) ועוד 9 מכוניות נאלץ לרשום על שמו.

אז מי מכם שרוצה לרכוש מכונית חשמלית יד ראשונה מהיבואן במחיר מציאה - מוזמן לפנות ליבואן (אין לראות בפוסט זה המלצה לרכישת הרכב...)

היבואן שולט כרגע בשוק המוניות החשמליות ללא מיצרים:

מתוך 14 מוניות חשמליות בסך הכל:

9 מתוכן מתוצרת JAC

2 מתוצרת LEVC (שהן לא לגמרי חשמליות, אבל ניתן להן להנות מאי הדיוק)

זאת אומרת 11 מתוך 14 מוניות חשמליות הן מבית היבואן מדובר בלא פחות מ-78% (!) משוק המוניות החשמליות.

מסתבר שהמצב יותר קשה משחשבתי. לקראת סוף החודש נרשמו עוד 25 מכוניות מדגם ES-2 כולן ככל הנראה נרשמו ע"ש היבואן בגלל שעברה שנה מהייצור. עכשיו היבואן יצטרך למכרן בהנחה נאה.

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
פורסם

אחרי שהם חתמו על הסכם הפצה עם אלדן, יהיה להם יותר קל למכור את הרכבים - אם זה בליסינג או לשים רכבים לתצוגה במגרשים של אלדן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 30.1.2022 בשעה 16:44, m3x7r3m3 כתב:

אז זהו שלא.

בד"כ מוניות כאלו למרות שהן מוגדרות כ"רכב ציבורי" הן ממש לא רכב ציבורי, זו דרך בשביל אנשים מסוימים להחזיק רכב יקר ולקזז הוצאות מלאות עליו.

בתנאי כמובן שאותם אנשים מחזיקים רשיון לרכב ציבורי או נהג עם רשיון כזה.

לפחות פעם זה היה נפוץ אצל כמה עורכי דין

אם ככה, אז גם אני יכול להוציא רישיון לרכב ציבורי, ולקנות קורולה חדשה ב90 אש"ח, לא?

שיהיה רשום בתור מונית, מה אכפת לי?

אם אני לא מתכוון לעבוד עם הרכב, עדיין חייב לקנות מספר מונית?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם לי זה לא נראה ממש הגיוני.

לקנות/להשיג מספר מונית, להוציא רישיון לרכב ציבורי, כמה שזה לא יעלה, ובסוף לקנות רכב חשמלי שיש עליו 0% מס גם ככה.

אם קונים S קלאס, אפשר להבין את החסכון פה (וגם - זה לא מגביל אותך בצבעים/רמות גימור?). אבל אם זה רכב חשמלי מלא, זה נשמע לי פחות הגיוני.

וגם לפי כמות רכבי יוקרה עם סיומת x02 שרואים בזמן האחרון, לא נראה לי שכל כך חסר בארץ אנשים עם כסף.

וגם הרבה מאותם המתעשרים החדשים זה "חנונים עם כסף" שעשו אקזיט כזה או אחר, אז גם לא סביר שיתחילו לעשות פעלולים בשוק האפור כדי לקנות ב.מ.וו. שחורה ויהי מה.

פורסם
לפני 5 שעות, PriceDevil כתב:

המכוניות שהועלו על הכביש כבר לא יוכלו להיות ליסינג, ואין סמנים (לפחות בעת כתיבת שורות אלה) שאלדן מוכרים אותן ב-0 ק"מ.

אני לא מדבר על 0 ק"מ.

אבל כמו שהיום במגרשים של אלבר אפשר לראות קורולה/יאריס/CHR בלי מספרים כי הרכב מייבוא מקביל, ככה זה יכול לעבוד גם עם אלדן.

וסתם מסקרנות איך באמת עובד העניין של הרישוי והמיסוי רכב שיושב במגרש בלי לוחיות ומקבל מספר ברגע שהוא נמכר?

פורסם
בתאריך 4.2.2022 בשעה 16:29, itsik170 כתב:

וסתם מסקרנות איך באמת עובד העניין של הרישוי והמיסוי רכב שיושב במגרש בלי לוחיות ומקבל מספר ברגע שהוא נמכר?

כלי הרכב במגרשים של אלדן כבר משוחררים ממכס. ברגע שמוכרים הרכב היבואן המקביל מדפיס לו רישיון, ושולח את הלוחיות והרישיון לאלדן.

פורסם (נערך)
בתאריך 4.2.2022 בשעה 11:21, vadim6385 כתב:

אם ככה, אז גם אני יכול להוציא רישיון לרכב ציבורי, ולקנות קורולה חדשה ב90 אש"ח, לא?

שיהיה רשום בתור מונית, מה אכפת לי?

אם אני לא מתכוון לעבוד עם הרכב, עדיין חייב לקנות מספר מונית?

א. כן.

ב. לא, אתה יכול לשכור זכות ציבורית ("מספר ירוק"), נכון להיום יעלה לך כ-1400 שקל לחודש + מע"מ.

ג. כל הפרוצדורה הזו משתלמת כשיש לך עסק, ואז אתה מקזז מע"מ על הכל, כולל על שכירת הזכות הציבורית. וגם רושם הוצאות מוכרות.

בתאריך 4.2.2022 בשעה 12:37, PriceDevil כתב:

אתה חייב מספר למונית כדי לרכוש אחת (כ-250000 ש"ח) ומה ש- @m3x7r3m3 למיטב ידיעתי לא מדויק. מס הכנסה לא כאלה טפשים.

בד"כ שוכרים זכות ציבורית ולא קונים אותה בשביל הפרוצדורה הזו (ככה אתה מקזז מע"מ).

מס הכנסה אכן לא טיפשים, אבל אין להם דרך לדעת האם הקבלות שיצאו מהמונה משקפות נוסעים אמיתיים.

אין להם שום דרך לדעת האם בעל ה-S קלאס מונית באמת עובד רק 4-5 שעות ביום ולכן ה"הכנסות" שלו נמוכות יחסית, או שה-S קלאס לא באמת ציבורית.

בתאריך 4.2.2022 בשעה 14:23, vadim6385 כתב:

גם לי זה לא נראה ממש הגיוני.

לקנות/להשיג מספר מונית, להוציא רישיון לרכב ציבורי, כמה שזה לא יעלה, ובסוף לקנות רכב חשמלי שיש עליו 0% מס גם ככה.

לרכב חשמלי אין הוצאות? עמדת טעינה? חשמל? ביטוח? טיפולים? טסט? רישוי?

מספר מונית אפשר למצוא להשכרה בכמויות.

1400 שקל שהן הוצאה מוכרת.

בתאריך 4.2.2022 בשעה 14:23, vadim6385 כתב:

אם קונים S קלאס, אפשר להבין את החסכון פה (וגם - זה לא מגביל אותך בצבעים/רמות גימור?). אבל אם זה רכב חשמלי מלא, זה נשמע לי פחות הגיוני.

רמות גימור לא, צבע רק לבן - מונית בישראל יכולה להיות רק לבנה (בעשורים האחרונים, פעם הייתה לאבא שלי מונית כחולה ומונית ירוקה, מרצדס כמובן).

מבחינת נראות כמובן שיש כובע (כולל הגשר שעליו מולבש הכובע) (במאמר מוסגר לכובע יש נורה בפנים שהנהג אמור להדליק כשהוא פנוי, במקרים כאלה לנורה מחובר חוט, שבצד השני אין לו מתג, הכובע לא יידלק לעולם), יש את מספר הזכות במדבקות על הדלת.

מבחינת פנים יהיה כמובן מונה (היום המונים יחסית קטנים אז זה פחות נורא), תהיה לוחית עם שם בעל המונית ולוחית עם שם בעל הזכות הציבורית.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 1.2.2022 בשעה 19:36, PriceDevil כתב:

מסתבר שהמצב יותר קשה משחשבתי. לקראת סוף החודש נרשמו עוד 25 מכוניות מדגם ES-2 כולן ככל הנראה נרשמו ע"ש היבואן בגלל שעברה שנה מהייצור. עכשיו היבואן יצטרך למכרן בהנחה נאה.

מוכרים בהנחה לא משמעותית

https://wheel.co.il/אלדן-מציגה-גיפון-חשמלי-חדש-מ-126900-שקל/

עריכה אחרונה על ידי itsik170

• תוכן חדש...