Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכב נכנס ברכב שלי מאחורה, אין נזק פח אבל כנראה יש נזק לשלדה. 

הנהג הפוגע לא רוצה לערב ביטוח ומעוניין לשלם לי בעצמו על התיקון.

אני רוצה לקחת את הרכב למוסך כי יש סימנים שיש נזק בשלדה בצד האחורי, יש כמה דברים שלא מובנים לי אם לא מערבים ביטוח:

1. מי משלם לי על ירידת ערך?

2. האם אוכל להזמין שמאי פרטי להערכת ירידת ערך *אחרי התיקון*? אם לא, האם שמאי יכול להעריך נזק לשלדה? שוב, אין שום נזק לפח.  

3. למיטב ידיעתי נזק לשלדה חייב להיות מצוין ברישיון הרכב, איך מעדכנים את זה אם לא עירבנו את חברת הביטוח? 

4. במידה ולקחתי את הרכב למוסך (מורשה), ומחיר תיקון הרכב מגדיר אותו  כטוטאלוס או אובדן להלכה, האם חברת הביטוח של הצד הפוגע משלמת לי?

כל הנושא הזה נורא מבולגן לי אז אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את סדר הצעדים במקרה כזה, תודה רבה לכולם 

פורסם (נערך)

שלום,

"מסתדרים" עם הפוגע בדרך כלל כאשר יש נזק קטן, לא נזקים לשלדה. אני לא רואה איך ניתן לסגור את העניין ללא מעורבות חברת ביטוח של הפוגע. וזה ממש לא נתון לבחירתו - אתה / חברת ביטוח שלך רשאים לתבוע נזקים מחברת הביטוח שלו.

ירידת ערך משלמת חברת ביטוח ( של הפוגע).  אם תזמין שמאי, תצטרך לשלם לו על שירותיו- גם את זה דורשים לכסות מהפוגע/ חברת הביטוח שלו.

בקיצור, זה עסק יקר, ולא ברור כמה יעלה לתקן את הרכב.

לא מעדכנים שום דבר ברישיון הרכב. אם תערב בסופו של דבר ביטוחים,  דבר התאונה והנזקים ( כולל ירידת ערך ) יירשמו בהיסטוריה ביטוחית של ברכב ( וגם במאגר חברות ביטוח ). כאשר תחליט למכור את הרכב, תצטרך להיות גלוי לגבי התאונה וחומרתה ( בכל מקרה ). 

את השמאי מזמינים לפני התיקון - הוא זה שנותן פירוט החלפים הנדרשים, מתמחר את התיקון וקובע ירידת ערך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 12 דקות, vladclar כתב:

שלום,

"מסתדרים" עם הפוגע בדרך כלל כאשר יש נזק קטן, לא נזקים לשלדה. אני לא רואה איך ניתן לסגור את העניין ללא מעורבות חברת ביטוח של הפוגע. וזה ממש לא נתון לבחירתו - אתה / חברת ביטוח שלך רשאים לתבוע נזקים מחברת הביטוח שלו.

ירידת ערך משלמת חברת ביטוח ( של הפוגע).  אם תזמין שמאי, תצטרך לשלם לו על שירותיו- גם את זה דורשים לכסות מהפוגע/ חברת הביטוח שלו.

בקיצור, זה עסק יקר, ולא ברור כמה יעלה לתקן את הרכב.

לא מעדכנים שום דבר ברישיון הרכב. אם תערב בסופו של דבר ביטוחים,  דבר התאונה והנזקים ( כולל ירידת ערך ) יירשמו בהיסטוריה ביטוחית של ברכב ( וגם במאגר חברות ביטוח ). כאשר תחליט למכור את הרכב, תצטרך להיות גלוי לגבי התאונה וחומרתה ( בכל מקרה ). 

את השמאי מזמינים לפני התיקון - הוא זה שנותן פירוט החלפים הנדרשים, מתמחר את התיקון וקובע ירידת ערך.

תודה רבה על התשובה המפורטת! 

אז במידה ואני לוקח את הרכב למוסך הקבוע שלי והם אכן מאשרים את החשש שלי שמדובר בנזק בשלדה, עליי לא לתקן את הרכב לפני שאני מזמין שמאי? 

אם הבנתי נכון סדר הפעולות צריך להיות כך:

בדיקה במוסך מה הנזק. אם זה נזק קטן ניתן "להסתדר" עם הפוגע בלי לערב ביטוח.

נזק בשלדה - לא לגעת, להזמין קודם שמאי לקביעת ירידת ערך ולבצע תביעה צד ג'. 

בנוגע לאובדן להלכה/טוטאלוס, עדיין לא כל כך ברור לי.

האם כדי להכריז על הרכב כאובדן להלכה/טוטאלוס עליי לערב את הביטוח שלי? האם זה ירשם לי בעבר הביטוחי? 

פורסם

בשביל להכריז על רכב אבדן להלכה/טוטאל לוס יש צורך בנזק שעלותו סביב מחצית עלות הרכב. אם הנהג השני לא מתנער מהאשמה, אין לך צורך לערב את הביטוח שלך. הנהג השני/חברת ביטוח שלו אמורים לכסות כל נזק הנגרם לך בכפוף לדו"ח שמאי שלך/שלהם.  אגב ,איך הגעת למסקנה שהנזק יגרום לאבדן להלכה? לפי התיאור שלך אין אפילו נזק לפח הרכב? 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 3 דקות, fatboy1340 כתב:

בשביל להכריז על רכב אבדן להלכה/טוטאל לוס יש צורך בנזק שעלותו סביב מחצית עלות הרכב. אם הנהג השני לא מתנער מהאשמה, אין לך צורך לערב את הביטוח שלך. הנהג השני/חברת ביטוח שלו אמורים לכסות כל נזק הנגרם לך בכפוף לדו"ח שמאי שלך/שלהם.  אגב ,איך הגעת למסקנה שהנזק יגרום לאבדן להלכה? לפי התיאור שלך אין אפילו נזק לפח הרכב? 

היי, לא הגעתי למסקנה הזאת, אבל אני רוצה להיות מוכן לכל תרחיש.

הרכב שלי לא שווה הרבה, אולי 13,000 במחירון, ואני לא יודע כמה תהיה עלות התיקון במקרה של פגיעה בשלדה. 

למרות שאין נזק לפח, יש סימנים שמצביעים על פגיעה בשלדה. 

פורסם (נערך)

הבנת אותי נכון, ואם המוסך הקבוע שלך מבין בפחחות - עוד יותר טוב. יכול מאוד להיות שהמוסכניק שלך בגדול יכול להעריך גם את גובה הנזק.

לגבי ירידת ערך - הרכב שלך לא שווה יותר מדי, כמה אחוזים בודדים של ירידת ערך זה סכום זניח.

ולא כל כך הבנתי האם אתה מעוניין להוריד את הרכב מהכביש, במידה והשמאי יקבע שניתן להוריד. 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 4 דקות, vladclar כתב:

הבנת אותי נכון, ואם המוסך הקבוע שלך מבין בפחחות - עוד יותר טוב. יכול מאוד להיות שהמוסכניק שלך בגדול יכול להעריך גם את גובה הנזק.

לגבי ירידת ערך - הרכב שלך לא שווה יותר מדי, כמה אחוזים בודדים של ירידת ערך זה סכום זניח.

ולא כל כך הבנתי האם אתה מעוניין להוריד את הרכב מהכביש, במידה והשמאי יקבע שניתן להוריד. 

תשמע, גם ירידת ערך של 5% זה לא סכום שאוותר עליו.

לא מקמצנות פשוט כמה מאות שקלים זה לא סכום זניח עבורי.

כתבת שיכול להיות שמוסכניק יוכל להעריך את גובה הנזק, הכוונה שיוכל להעריך כמה יעלה תיקון? כי אם לא אין טעם לקחת את הרכב למוסך חח

אם שמאי יקבע שניתן להוריד מהכביש, כנראה שאעשה זאת, כי רכב כזה עם פגיעה בשלדה יהיה מאוד קשה למכור בעתיד. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בשביל קביעת ירידת ערך - תצטרך שמאי.  בלי זה אף אחד לא ישלם לך על זה אגורה.  אבל שמאי, אם יחליט שוגבה הנזק מעל 60% יהיה חייב להכריז עליו כאבדן מלא והוא ירד מהכביש.  (לא ברור לי מה חובתו במקרה של אבדן להלכה - נזק בין 50 ל 60 אחוז מערך הרכב).  תקבל 13,000 ש'ח - מה שתוכל לקנות בזה זה בקושי צרות של אחרים.

בכל מקרה, מי שבא לקנות רכב בפחות מ 10,000 ש'ח (שווי הרכב שלך בעתיד הלא רחוק גם ללא תאונה) לא בדיוק יכול לבחור את המיטב שבמיטב.  תוירד קצת ויהיו קונים.

מצד שני אם תקח למוסך לקביעת עלויות התיקון, הם לא מחוייבים לדבר ואתה תוכל להחליט מה אתה רוצה לעשות.  תפסיד אולי את ירידת הערך (שגם אם תיקבע לא בהכרח שווה את הטירחה) אבל לא תשלם שמאי והמוסך בהחלט ייתכן ויקבע עלויות נמוכות ממה שיקבע שמאי - ולפוגע יהיה קל ויותר רצון לשלם לך.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם (נערך)

לא הבנת נכון - הוא כן מעוניין להוריד את הרכב מהכביש במידה ויש פגיעת שלדה.

הביקור במוסך  לפני הכל,  זה כדי לדעת האם קיימת פגיעה בשלדה או לא, ואם קיימת, עד כמה היא משמעותית.

משם אפשר להתקדם בהתאם לחוות דעת של המוסך :

1. אין פגיעת שלדה - המוסך מתקן והפוגע משלם מכיסו ( כמו שביקש ). במקרה הזה גם נחסך לו שכר טירחה של שמאי.

2. קיימת פגיעה בשלדה - מזמינים שמאי כדי לקבוע ירידת ערך/ להוריד את הרכב מהכביש. כאן כבר הפוגע יצטרך להפעיל ביטוח ( במידה והרכב יירד מהכביש ).

מניסיון שלי עם רכבים זולים ברמת המחירים של פותח השרשור - כל פגיעת שלדה דורשת תיקון שמחירו מגיע ל 50-60% מערך הרכב. לפעמים גם ללא פגיעת שלדה מגיעים לאחוזים האלה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 23 דקות, vladclar כתב:

הביקור במוסך  לפני הכל,  זה כדי לדעת האם קיימת פגיעה בשלדה או לא, ואם קיימת, עד כמה היא משמעותית.

משם אפשר להתקדם בהתאם לחוות דעת של המוסך :

1. אין פגיעת שלדה - המוסך מתקן והפוגע משלם מכיסו ( כמו שביקש ). במקרה הזה גם נחסך לו שכר טירחה של שמאי.

2. קיימת פגיעה בשלדה - מזמינים שמאי כדי לקבוע ירידת ערך/ להוריד את הרכב מהכביש. כאן כבר הפוגע יצטרך להפעיל ביטוח ( במידה והרכב יירד מהכביש ).

מניסיון שלי עם רכבים זולים ברמת המחירים של פותח השרשור - כל פגיעת שלדה דורשת תיקון שמחירו מגיע ל 50-60% מערך הרכב. לפעמים גם ללא פגיעת שלדה מגיעים לאחוזים האלה.

תודה רבה, ממש עשית לי סדר :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 58 דקות, vladclar כתב:

הבנתי ושיניתי בזמן שכתבת את התגובה :-)

בכל מקרה, כמו שכתבתי גם אם יקבל אבדן מלא - מה יקנה ?  עדיף להשאר.  בעוד כמה שנים בכל מקרה הרכב לא יהיה שווה דבר.

פורסם

תלוי בחומרת הפגיעה. 

ואולי זאת הזדמנות להתקדם לרכב אחר ( לא רשום באיזה דגם מדובר, אולי מדובר ברכב עם ביקוש נמוך בכל מקרה, וקשה לקבל במכירה מחיר מחירון גם כאשר הוא נקי מתאונות).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לי היה מוזר מהתיאור, אמרת שאין פגיעה בפח אך יש סימנים לפגיעה בשלדה.

על סמך מה אתה מסיק שיש פגיעה בשלדה?

אתה מודע לכך שעל מנת שתהיה פגיעה בשלדה הפגיעה ברכב צריכה להיות חזקה למדי- וזו פגיעה שאתה תראה מצויין על הפח.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...