Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון שסתומים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

האם שסתום לא מכוון או לא תקין יכול לגרום לרעידות רציניות במנוע + חוסר סחיבה ?

האם בשביל לכוון את השסתום יש צורך לפירוק הראש או שאפשר בלי.

תודה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

1. כן

2. לא

אך יש עוד מיליון גורמים שיגרמו לתופעה של רעידות/זיופים/חוסר סחיבה.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אני לא התכוונתי לרעידות כמו של תושבות מנוע פגומות אלא לקפיצות כאלה של המנוע/האוטו. מישהו מבין עיניין אמר לחבר שלי (שזה האוטו שלו) שכנראה אחד השסתומים לא מכוון.

השאלה הנוספת היא האם זה עלול לגרום לנזק נוסף (במידה ולא מתקנים) ?

פורסם

שסתום לא מכוון למשל(סגור )יגרום לזיוף בעבודה המנוע ולירידה הספק.

נזק יכול להיגרם לשסתום והוא יכול להישרף.

אין צורך להוריד ראש לכיוון.(אני יוצא מנקודת הנחה שאין במנוע שלך מרימים הידרואלים)

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

לרנזי:

1. לא כ"כ הצלחתי להבין את התיאור שלך.

אתה מתכוון לזיופים ? (טורים לא יציבים)

2. כן. כל תקלה שלא מטופלת, תגרום בסופו של דבר לעוד דברים להתקלקל. לא להזניח.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

הטורים יציבים כמו פלס.

פשוט האוטו רועד מאוד וכמדליקים את המזגן הרעידות מתגברות. זה לא רעידות אלא מעין קפיצות כאלו. מלבד זאת האוטו לא נוסע משהו מאז שהתחילו הרעידות הנ"ל.

מדובר אגב באימפרזה טורבו WRX 2001. באימפרזה שלי למשל היו רעידות דומות מאוד שנפתרו עם החלפת חיישן קאמשאפט. אצלו זה יותר חזק וזה ממש מקפיץ את האוטו. כשפותחים את המכסה מנוע רועים שהמנוע זז - ממש רוקד לו שם.

מה זה יכול להיות ?

פורסם

שיבדוק תושבות מנוע וגיר.

שסתום לא מאבד כיוון ו"נסגר" סתם כך, לכל היותר קיימת שחיקה שגורמת למרווח גדול יותר והדבר בא לידי ביטוי בנקישות שסתומים. רק במקרים מאוד קריטיים של הזנחה זה בסופו של דבר ישפיע גם על הביצועים קלות אבל לא יגרום לשום נזק. למיטב ידיעתי למעט מנוע ה 2.5 ל' של סובארו כל שאר הדגמים הינם בעלי כיוון שסתומים הידראולי-אוטומטי ואין מה לגעת בזה.

חוץ ממה שנאמר עד כה, כל זיוף באחד מהצילינדרים יכול לגרום למנוע לתנודות לא סבירות, לכן צריך לבדוק כל מקרה לגופו ולבדוק מהיכן יכולה להיות הבעיה (נזק פנימי בצילינדר, פלאג לא טוב, חוט הצתה פגום וכו' וכו').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האימפרזה עברה שיפורים כלשהם או שהיא סטנדרטית?

באימפרזה WRX יש לעיתים בעיה בקו הזנת הדלק במנוע הבוקסר שעובר בצורה טורית בין הצילינדרים, ולכן עשוי להיווצר מצב בו הצילינדר האחרון לא מקבל מספיק דלק, והמנוע מזייף, ואף יכול להיגרם נזק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
האימפרזה עברה שיפורים כלשהם או שהיא סטנדרטית?

באימפרזה WRX יש לעיתים בעיה בקו הזנת הדלק במנוע הבוקסר שעובר בצורה טורית בין הצילינדרים, ולכן עשוי להיווצר מצב בו הצילינדר האחרון לא מקבל מספיק דלק, והמנוע מזייף, ואף יכול להיגרם נזק.

סטנדרטית לחלוטין.

פורסם

שיבדוק או חוטי הצתה או כיוון הצתה.

באימפרזה טורבו זה הידראולי ולא מכוונים אותם.

מה שכן בקשר לשסתומ ים יכול מאוד להיות שאחד השסתומים (או כמה ) מלוכלכים בפחם וזה משפיע.

בכל מקרה כל הקטע של הרעידות נשמע לי ממש מכיוון אחר. משו באיזור הגיר תושבות...

פורסם

לא יכול להיות מכיוון המנוע? אולי בוכנה או משהו ?

פורסם

נשמע לי תמוה ביותר הקטע עם השסתום, דברים כאלה לא יוצאים מכיוון סתם ככה ובטח ובטח שהדבר היה משפיע גם על סיבובי סרק... לדעתי הפרטית זה לא קשור לאף אחד מהחלקים הפנימיים של המנוע (כמו בוכנות, שסתומים וכו'..).

הייתי מתחיל בבדיקה של לחץ דלק וטיימינג (חיישן קאמשאפט).

מוטי.

פורסם

אוקיי, אני עשיתי טיימינג לפני ארבע יום וכשיצאתי מהמוסך ישר הרגשתי שהאוטו לא נוסע כמו שנסע קודם. שתבינו הוא לא סחב בהילוך שני בעליייה די קטנה, ואם הפעלתי מזגן אז הוא לא סחב גם בירידה בהילוך שני!!! ניגשתי היום למוסך ואחרי בדיקה התגלה שהמכונאי לא כיוון את הטיימינג נכון, הוא פספס בשן אחת, התופעות שהיו לי זה חוסר סחיבה עצום, רעידות חזקות בסרק ובלתי אפשרי להעביר הילוך בלי שאוטו יקפוץ קצת, היום אחרי בדיקה ושעה של עבודה תיקנו הכל והאוטו כמו חדש. דרך אגב, 1100 שח בשביל טיימינג, מחזירי שמן, רצועת מזגן, פעמון ימין וגז למזגן זה מחיר טוב???

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם
. דרך אגב, 1100 שח בשביל טיימינג, מחזירי שמן, רצועת מזגן, פעמון ימין וגז למזגן זה מחיר טוב???

באיזה רכב מדובר? לדעתי מחיר סביר לחלוטין....יעיד איציק...

sani

פורסם

אני ניגש איתו עם האוטו למוסך המרכזי של סובארו בהרצליה.

אספר ואעדכן אותכם מה היה...

תודה לכל העוזרים.

חג שמח.

• תוכן חדש...