Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול

כשבונים בית חדש, איך יוצרים את כל החיווט של החשמל בבית? יש מהנדס חשמל כמובן וכו' 

אשמח לשמוע על כל התהליך או להפנות אותי לקריאה של הנושא, וגם איך עושים את כל החורים בקיר או שבכלל יוצקים סביב? 

ושאלה נוספת,  

שקט שמגיע עם הטלויזיה לא מכיל הארקה, מדוע?

האם אני יכול להאריך את השקע של הטלויזיה באותו עובי ? ( אני רוצה ליצור כבל מאריך והכבל חשמל שיש בACE למשל, הוא מאוד עבה וכולל הארקה וזה לא מתאים לצורך שלי, אני צריך כבל חשמל דק ) 

פורסם

תקיש בגוגל תמונות ״תשתית חשמל בבית״.

אל תתעצל. בבקשה. אתה תראה בדיוק מה קורה מהתמונות בלבד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בס"ד

בעיקרון, תכנון החשמל בבית, זה תלוי בזרם הראשי המתוכנן, לרוב הבתים, רשיון חשמלאי מוסמך יספיק גם לתכנן וגם לבצע.

במידה ואין לך רשיון חשמלאי מוסמך או כל רשיון חשמלאי אחר בפיקוח של מוסמך, אסור לך לפי חוק לבצע עבודות חשמל.

לבטיחות שלך ובני משפחתך, עבודות חשמל רק ע"י חשמלאי שהוסמך לכך, זה לא דבר שלומדים מסרטונים ביוטיוב.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תודה על הדאגה, אך אני לא מתכנן ליצור אינסטלציית חשמל בבית רק שואל כדי לדעת

תגובות מסוג זה לא ממש תורמות 

פורסם (נערך)

אם אתה רוצה לחסוך כבלים מאריכים ומפצלים התקן הרבה שקעים. הבעיה - הקבלנים לוקחים על זה הרבה מאד כסף.

לי היה מזל שקבלן השיפוצים עשה לי עבודה במחיר גלובלי, כולל התקנת כמה נקודות שרק רציתי. אז רק מעל השיש במטבח יש לי איזה תריסר שקעים, ביניהם 2-3 שקעים ללא הארקה (כאלה שמקבלים תקע C אירופי). זה לא כולל את השקעים הייעודיים למקרר, מקפיא, תנור אפיה, מדיח ותלת פאזי לכיריים. מרבית השקעים האלה תפוסים כל הזמן או מיועדים למכשירים שעומדים לידם, גם אם מנותקים (למשל טוסטר לחיצה).

אני מבין שאתה עומד לפני בניה או שיפוץ - הכן לך רשימת מקומות בהם תזקק לשקעים וגם לתאורה (אישית אני מטורף בעניין הזה, הרבה מאד נקודות תאורה). אחר כך צמצם את מה שפחות חיונמי לפי העלות והתקציב. בכל מקרה - אל תוותר על כל החיבורים הקריטיים מתחת לשיש, כולל תלת פאזי לכיריים (גם אם כעת אתה מתכוון להשתמש בגז, יתכן שבעתיד תרצה לשנות). ועוד דבר - הכן גם תשתיות תקשורת כולל לטלפון (עד כמה שעדיין נדרש), טלויזיה ובמיוחד תקשורת מחשבים, כולל שקעי חשמל ליד מקום המכשירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

מרבית השקעים האלה תפוסים כל הזמן או מיועדים למכשירים שעומדים לידם, גם אם מנותקים (למשל טוסטר לחיצה).

https://www.homeg.co.il/items/1434935-תקע-שקע-עם-מפסק-Omega-

ככה גם לא הורסים את השקעים ולא את התקעים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני בחיים לא אבין (או אקבל את זה) שדווקא טוסטר לחיצה מכל המכשירים בעולם - אין לו מתג כיבוי משלו

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

יש כאלה עם, הם פשוט יקרים יותר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 17 שעות, sperial כתב:

אם אתה רוצה לחסוך כבלים מאריכים ומפצלים התקן הרבה שקעים. הבעיה - הקבלנים לוקחים על זה הרבה מאד כסף.

תודה על התשובה המפורטת

מדובר על דירה חדשה יחסית - כ10 שנים, עם מפרט גבוה אך שלא הושקע מספיק תכנון בדברים האלה.

יש נישה לטלויזיה, והמקום שמיועד לממירים וכו' מכיל את השקעי חשמל, הבעיה שהטלויזיה למעלה הכבל שלה לא מספיק ארוך בשביל לעבור בתעלה למטה, לכן אני רוצה להאריך את הכבל/לעשות כבל מאריך.

פורסם

אף פעם לא שמעתי על איסטלציה של חשמל, כן מכיר תשתית חשמל.

מניח שב 99.99% מהמקרים לא מערבים מהנדס חשמל (אולי בתכנון החשמל לבניין וגם זה אני בספק).

את העבודה עצמה אמור לעשות חשמלאי מוסמך כמובן.

כל מעברי החשמל ביציקות מוכנות מראש (צינורות מובילים לקווי החשמל שיעברו בהם) כולל קופסאות אביזרי הקצה.

בקירות חוצבים בדכ אחרי ההקמה שלהם ומעבירים בהם את צינורות המובילים לצנרת החשמל, ואם גם שמים את הקופסאות לאביזרי הקצה.

סותמים אחכ את כל הקופסאות עם קלקר, עושים טיח, ואחרי הטיח שוברים את הנקודות שמעל לקלקר וכך חושפים את הקופסאות.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, locus כתב:

כל מעברי החשמל ביציקות מוכנות מראש (צינורות מובילים לקווי החשמל שיעברו בהם) כולל קופסאות אביזרי הקצה.

בקירות חוצבים בדכ אחרי ההקמה שלהם ומעבירים בהם את צינורות המובילים לצנרת החשמל, ואם גם שמים את הקופסאות לאביזרי הקצה.

סותמים אחכ את כל הקופסאות עם קלקר, עושים טיח, ואחרי הטיח שוברים את הנקודות שמעל לקלקר וכך חושפים את הקופסאות.

זה בדיוק הייתה השאלה שלי

יש איזה סרטון/תרשים שמסביר-מראה את התהליך?

עריכה אחרונה על ידי arik100
  • תוכן חדש...